Şimdi Ara

Psu değiştirdikten sonra pc kasmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 350 wattlık psu kullanırken olmayan kasılmalar 650w psu taktıktan sonra olmaya başladı. En basit işi yaparken bile anlık duraksamalar oluyor.

İnternette bir sayfa açıyorum açılmadan önce anlık olarak donup öyle açılıyor. Sayfa yenileyince bir anda yenilemek yerine dura dura aşama aşama yeniliyor.

Örneğin facebookta önce sayfanın ana hatları ardından sayfaki fotolar sonra sağdaki haber kaynağı geliyor. Yani sadece internete özgü değil ne yaparsam yapayım normalde anında açılacak her şey bi yarım saniye bekledikten sonra açılıyor.

Psu'yu ilk bağladığımda ekrana sinyal gelmeme gibi bir sorun olmuştu. Sonra ramlerden birini sökünce düzeldi. Ondan önce anakart pilini çıkarmıştım tarih vs resetlendi. Acaba bu psu ile mi alakalı yoksa yazılımsal bir sorun mudur? Yani format atsam düzelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earth. -- 24 Ağustos 2014; 0:06:39 >

• earth. E kullanıcısına yanıt
    Cpu-z programıyla işlemci hızına bir bak derim normalinin altındaysa sorunun odur
  • Ayrıca böyle bir sorun var ama oyunlarda da bariz bir performans bir artışı var.
    Oyunlarda performans artıyorsa Dediğim işlemci hızı düşme olayı değildir

bilemedim belki tarayıcı ve kayıt defteri dosyaların hatalıdır Advanced system care programının son sürümünü indirip bir tarat bilgisayarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saloooo

Oyunlarda performans artıyorsa Dediğim işlemci hızı düşme olayı değildir

bilemedim belki tarayıcı ve kayıt defteri dosyaların hatalıdır Advanced system care programının son sürümünü indirip bir tarat bilgisayarı

hocam işlemci core2duo 1.86

şimdi programı açtım çıkan değer bu.
  • sayfa yenileyince de böyle oluyor

• Bu değişme normal ilk fotoda gördüğün gibi çarpan 7 üzerinden 6 çünkü pek bir iş yapmıyor bilgisayarın, sen sayfayı yenileyince pc iş yapmaya başladı buna bağlı olarakta çarpan 6 dan 7 ye çıktı

Değerlerin normal görünüyor

Web tarayıcında takılmalar oluyorsa dediğim gibi Advanced system care indir tarat orda zaten anlarsın kaç tane hatalı dosya var falan yazar

Sen farkında bile olmadan arkada çalışan&yükleyen programlar olabilir bir adware temizleyici programıyla da tarat bilgisayarını

Bir de hangi güç modunda kullanıyorsun bilgisayarı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc ilk açıldığında yavaş...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sadece tarayıcı değil her şeyde var. Bilgisayarımı açtığımda belgelerimi açtığımda herhangi bir şey açtığımda. Yani donma denmeyecek kadar az bir süre ama daha önce olmadığı için farkediyorum ben. Güç modu olduğu gibi dengelide daha önce de öyleydi.
    Daha iyi bir hız için güç modunu High performance'a alabilirsin.Fakat eskiden dengelide kasmıyorduysa ve yeni başladıysa olabilecekler:

1-Virüs, herhangi bir casus yazılım sistemini yorup hızını düşürebilir.

2-Fanların tozlanmış vs. olabilir bir genel temizlik yap derim.

3-Oyunlarda bir performans artışı var dediğin için söylüyorum bunu, son zamanlarda yüklediğin herhangi bir gamebooster ya da benzeri bir 3.parti program sistemini oyunlara optimize etmek için diğer uygulamalardan kısmış olabilir
  • Psu değiştirmeden önce kasayı baya bir temizledim. Yani sorun psu değil midir sence? Elektrik akışındaki bir dengesizlik böyle sorunlar yaratamaz mı? Üşenmesem eskini takıp deneyeceğim ama çok uzun iş. Neyse umarım sorun onda değildir teşekkür ederim yorumların için.
    Rica ederim, keşke tam bir çözüm önerebilseydim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.