Bildirim
Bilgisayarım DVD-RW görmüyor
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
disk yönetiminde veya biosta görünüyor mu aygıt? -
Yah aynı şey bendede Olmuştu disk yönetimine Falan bakmadım 3 dvd sürücüm vardı 2tane Lg 1 tane Asus tu Bi Daemon Tools tan oyun kurmuştum Sonra Dvd ler ne düğmeye bassan açılmıo -ne Kabloları değiştirsen açılmıo -atta Psu bile değiştirdim güç yetmio die-en sonunda dedim nasıl olsa bozuk hadi sökeyi bakalım yandımı-Kablolarmı çıktı DvD nin içinden baktım herşey takılı gibi duruyo sonra elimi DvD nin altında bi yere attım baktım Cihazın altında bi yer ısınıyor bende DvD leri söktüm içinde Win7 orjinal Cd si vardı bir gereksiz bir oyun DvD Sİ dedim bi kaç ay sona denerim dedim ama deniyicek zaman olmadı (arkadalım bios görmüosa ya Sata-İde kablosu eskimişir yada DvD DE bir arıza vardır )çözümünü bulan varsa bi Banada P.M atın Allah Rızası için:D Malum DvD fiyatları aldı başını gidio -
http://download.microsoft.com/download/2/C/B/2CB64817-A269-4116-818D-B85F3029EA89/MicrosoftFixit50027.msi
Bu Programı deneyiniz lütfen.
CD sürücünüz veya DVD sürücünüz Windows ya da diğer programlar tarafından bulunamıyor veya algılanmıyor
Bu makalenin geçerli olduğu ürünleri görün.
Bu makalenin Windows 2000 sürümü için bkz: 270008 .
Bu Sayfada
Hepsini aç | Hepsini kapa
Sorunun açıklaması
CD sürücünüz veya DVD sürücünüz Windows ya da diğer programlar tarafından bulunamadığı veya algılanamadığı için bir CD'yi ya da DVD'yi yürütemez veya CD'ye ya da DVD'ye erişemiyorsunuz. Bu sorun, bir programı veya Windows Vista'yı yükledikten, kaldırdıktan ya da güncelleştirdikten sonra oluşmuş olabilir.
Ayrıntılı bilgi için “Ek bilgi” bölümüne bakın.
Bu makale, bu sorunu gidermenize yardımcı olur. Bu sorunu sizin adınıza gidermemizi isterseniz, "Benim adıma düzelt" bölümüne gidin. Sorunu kendi başınıza gidermeyi tercih ediyorsanız, "Kendim düzeltmek istiyorum" bölümüne gidin.
Üste
Benim adıma düzelt
Bu sorunu otomatik olarak düzeltmek için, Bu sorunu düzelt bağlantısını tıklatın. Ardından, Dosya Yükleme iletişim kutusunda Çalıştır'ı tıklatın ve sihirbazdaki adımları izleyin.
Bu sorunu düzelt
Microsoft Düzelt 50027
Not Bu sihirbaz yalnızca İngilizce olabilir; ancak otomatik düzeltme, Windows'un diğer dil sürümleri için de kullanılabilir.
Not Çalıştığınız bilgisayarda bu sorun yaşanmıyorsa, otomatik düzeltmeyi bir flash sürücüye veya CD'ye kaydedip daha sonra sorunun yaşandığı bilgisayarda çalıştırabilirsiniz.
Bundan sonra, "Bu işlem sorunu düzeltti mi?" bölümüne geçebilirsiniz.
Üste
Kendim düzeltmek istiyorum
Önemli Bu bölüm, yöntem veya görev kayıt defterini nasıl değiştireceğinizin anlatıldığı adımları içermektedir. Ancak kayıt defterini hatalı olarak değiştirirseniz önemli sorunlar oluşabilir. Bu nedenle, bu adımları dikkatlice uyguladığınızdan emin olun. Ek koruma için, kayıt defterini değiştirmeden önce yedeklemeyi unutmayın. Bir sorun oluşursa kayıt defterini daha sonra geri yükleyebilirsiniz. Kayıt defterini yedekleme ve geri yükleme hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
322756 Windows XP ve Windows Server 2003'te kayıt defteri nasıl yedeklenir, düzenlenir ve geri yüklenir
Bu sorun, bozulmuş iki Windows kayıt defteri girdisi nedeniyle oluşur. Sorunu gidermek için, Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanarak bozuk Kayıt Defteri girdilerini silmeniz gerekir. Bu yöntemi kullanmak için, Windows'da bir yönetici olarak oturum açmış olmalısınız. Yönetici olduğunuzu doğrulama konusunda yardım gerekiyorsa, aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin:
http://support.microsoft.com/gp/admin
Üste
Microsoft Windows Vista
Başlat düğmesini ve sonra Tüm Programlar'ı tıklatın.
Donatılar'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.
regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın. Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse, parolayı yazın veya İzin Ver'i tıklatın.
Gezinti bölmesinde, şu kayıt defteri alt anahtarını bulun ve tıklatın:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Sağdaki bölmede UpperFilters girdisini tıklatın.
Not UpperFilters.bak adlı bir kayıt defteri girdisi de görebilirsiniz. Bu girdiyi kaldırmak zorunda değilsiniz. Yalnızca UpperFilters girdisini tıklatın. UpperFilters adlı kayıt defteri girdisini görmüyorsanız, LowerFilters kayıt defteri girdisini yine de kaldırmanız gerekebilir. Bunu yapmak için 8. adıma gidin.
Düzen menüsünde, Sil'i tıklatın.
Silme işlemini onaylamanız istendiğinde Evet'i tıklatın.
Sağdaki bölmede LowerFilters girdisini tıklatın.
Not LowerFilters adlı kayıt defteri girdisini görmüyorsanız, bu içerik ne yazık ki size daha fazla yardımcı olamayacaktır. Microsoft Web sitesindeki diğer çözümleri veya yardım içeriğini bulma konusunda bilgi için "Sonraki Adımlar" bölümüne gidin.
Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
Bilgisayarı yeniden başlatın.
Üste
Microsoft Windows XP
Başlat'ı ve ardından Çalıştır'ı tıklatın.
Aç kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
Gezinti bölmesinde, şu kayıt defteri alt anahtarını bulun ve tıklatın:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Sağdaki bölmede UpperFilters girdisini tıklatın.
Not UpperFilters.bak adlı bir kayıt defteri girdisi de görebilirsiniz. Bu girdiyi kaldırmak zorunda değilsiniz. Yalnızca UpperFilters girdisini tıklatın. UpperFilters adlı kayıt defteri girdisini görmüyorsanız, LowerFilters kayıt defteri girdisini yine de kaldırmanız gerekebilir. Bunu yapmak için 7. adıma gidin.
Sağdaki bölmede LowerFilters girdisini tıklatın.
Not LowerFilters adlı kayıt defteri girdisini görmüyorsanız, bu içerik ne yazık ki size daha fazla yardımcı olamayacaktır. Microsoft Web sitesindeki diğer çözümleri veya yardım içeriğini bulma konusunda bilgi için "Sonraki Adımlar" bölümüne gidin.
Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
Üste
Bu işlem sorunu düzeltti mi?
Microsoft Windows Vista
Başlat düğmesini tıklatın, Bilgisayar'ı tıklatın ve sonra da sürücünün listelenip listelenmediğine bakın.
Microsoft Windows XP
Başlat'ı tıklatın, Bilgisayarım'ı tıklatın ve sonra da sürücünün listelenip listelenmediğine bakın.
Üste
Sürücü listeleniyor mu?
Sürücü listeleniyorsa, bir CD'yi ya da DVD'yi yürütmeyi veya CD'ye ya da DVD'ye erişmeyi deneyin.
CD'yi veya DVD'yi yürütebiliyorsanız ya da CD'ye veya DVD'ye erişebiliyorsanız, bu makaleyle işiniz bitti demektir.
CD'yi ya da DVD'yi yürütemiyorsanız veya CD'ye ya da DVD'ye erişemiyorsanız, bazı programları yeniden yüklemeniz gerekebilir. Bazı programlar yeniden yükleninceye kadar CD veya DVD sürücünüzü kullanamayabilir. Bu sorun bu programları yüklediğinizde veya kaldırdığınızda oluşuyorsa, programın üreticisine başvurarak bu sorunu gideren bir güncelleştirme sağlanıp sağlanmadığını öğrenin. Etkilenebilecek programlara örnek olarak şunlar gösterilebilir:
Apple tarafından geliştirilen iTunes yazılımı
Nero Inc tarafından geliştirilen Nero yazılımı
Sonic Solutions tarafından geliştirilen Roxio Creator yazılımı
Microsoft tarafından geliştirilen Zune yazılımı
Programlarınızı yeniden yükledikten sonra CD'yi veya DVD'yi yürütebiliyorsanız ya da CD'ye veya DVD'ye erişebiliyorsanız, bu makaleyle işiniz bitti demektir.
CD'yi ya da DVD'yi yürütememeye veya CD'ye ya da DVD'ye erişememeye devam ediyorsanız, "Sonraki adımlar" bölümüne bakın.
Sürücü listelenmiyorsa, varolan sürücüleri kaldırıp yeniden yükleyin.
Üste
Sürücüleri kaldırıp yeniden yükleme
Sürücü listelenmiyorsa, varolan sürücüleri kaldırıp yeniden yükleyin. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:
Microsoft Windows Vista
Başlat düğmesini ve sonra da Denetim Masası'nı tıklatın.
Sistem ve Bakım'ı tıklatın, Sistem'i tıklatın, sonra da Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.
Not Denetim Masası Klasik Görünümdeyse, Sistem'i çift tıklatın ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.
Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse, parolayı yazın veya İzin Ver'i tıklatın.
Aygıt Yöneticisi'nde, DVD/CD-ROM sürücüleri'ni genişletin, CD ve DVD aygıtlarını sağ tıklatın ve ardından Kaldır'ı tıklatın.
Aygıtı kaldırma işlemini onaylamanız istendiğinde Tamam'ı tıklatın.
Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra, sürücüler otomatik olarak yüklenir.
Microsoft Windows XP
Başlat'ı ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın.
Sistem ve Bakım'ı ve ardından Sistem'i tıklatın.
Donanım sekmesinde, Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın. Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse, parolayı yazın veya İzin Ver'i tıklatın.
Aygıt Yöneticisi'nde, DVD/CD-ROM sürücüleri'ni genişletin, CD ve DVD aygıtlarını sağ tıklatın ve ardından Kaldır'ı tıklatın.
Aygıtı kaldırma işlemini onaylamanız istendiğinde Tamam'ı tıklatın.
Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra, sürücüler otomatik olarak yüklenir.
Sürücüler yeniden yüklendiğinde sorunun giderilmiş olup olmadığına bakın.
CD'yi ya da DVD'yi yürütmeyi veya CD'ye ya da DVD'ye erişmeyi yeniden deneyin.
CD'yi veya DVD'yi yürütebiliyorsanız ya da CD'ye veya DVD'ye erişebiliyorsanız, bu makaleyle işiniz bitti demektir.
CD'yi ya da DVD'yi yürütemiyorsanız veya CD'ye ya da DVD'ye erişemiyorsanız, bazı programları yeniden yüklemeniz gerekebilir. Bazı programlar yeniden yükleninceye kadar CD veya DVD sürücünüzü kullanamayabilir. Bu sorun bu programları yüklediğinizde veya kaldırdığınızda oluşuyorsa, programın üreticisine başvurarak bu sorunu gideren bir güncelleştirme sağlanıp sağlanmadığını öğrenin. Etkilenebilecek programlara örnek olarak şunlar gösterilebilir:
Apple tarafından geliştirilen iTunes yazılımı
Nero Inc tarafından geliştirilen Nero yazılımı
Sonic Solutions tarafından geliştirilen Roxio Creator yazılımı
Microsoft tarafından geliştirilen Zune yazılımı
Programlarınızı yeniden yükledikten sonra CD'yi veya DVD'yi yürütebiliyorsanız ya da CD'ye veya DVD'ye erişebiliyorsanız, bu makaleyle işiniz bitti demektir.
CD'yi ya da DVD'yi yürütemiyorsanız veya CD'ye ya da DVD'ye erişemiyorsanız, "Sonraki adımlar" bölümüne bakın.
Üste
Sonraki adımlar
Bu yöntem size yardımcı olmadıysa, Microsoft Müşteri Destek Hizmetleri Web sitesini kullanarak başka çözümler bulabilirsiniz. Microsoft Müşteri Destek Hizmetleri Web sitesinin sağladığı bazı hizmetler şunlardır:
Aranabilir Bilgi Bankası: Microsoft ürünleri hakkında teknik destek bilgileri ve kendi kendinize yardım araçlarını arayın.
Çözüm Merkezleri: Ürüne özgü sık sorulan soruları ve önemli destek konularını görüntüleyin.
Microsoft Ürün Desteği Haber Grupları: Ortaklarınıza, meslektaşlarınıza ve Microsoft'un En Değerli Uzmanları'na (MVP) danışın.
Diğer Destek Seçenekleri: Web'i kullanarak bir soru sorun, Microsoft Müşteri Destek Hizmetleri'ne başvurun veya görüş bildirin.
Bu Microsoft Web sitelerini kullandıktan sonra sorularınıza yanıt bulamazsanız veya Microsoft Destek Hizmetleri Web sitesinde bir çözüm bulamazsanız, Destek Hizmetleri'ne başvurmak üzere aşağıdaki bağlantıyı tıklatın:
http://support.microsoft.com/contactus
Üste
Ek bilgi
Bu sorun aşağıdaki durumlardan birinin ardından oluşmuş olabilir:
Bilgisayarı Windows Vista'ya veya Windows Vista Service Pack 1'e yükselttiniz.
CD veya DVD kayıt programı yüklediniz ya da kaldırdınız.
Microsoft Digital Image uygulamasını kaldırdınız.
Aşağıdaki hata iletilerinden biri görüntülenebilir:
Aygıt Yöneticisi'nde CD veya DVD sürücüsünü görüntülediğinizde aşağıdaki hata iletilerinden biri görünür.
Hata iletisi 1
Windows bu aygıt için gereken sürücüleri yükleyemediği için aygıt düzgün çalışmıyor (Kod 31).
Hata iletisi 2
Bu aygıtın sürücü gerekmediği için devre dışı bırakıldı (Kod 32 veya Kod 31).
Hata iletisi 3
Kayıt defteriniz bozuk olabilir. (Kod 19)
Bir "hata kodu 39" hata iletisi.
Bildirim alanında aşağıdakine benzer bir ileti görünür:
Windows bu donanım için aygıt sürücüsünü başarıyla yüklediği halde donanım aygıtını bulamıyor. (Kod 41)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 27 Aralık 2009; 20:29:59 >
-
Saolasında Ben Pek sanmıyorum sorun Yazılımsal bir şey gibime gelmio Pc ye bağlıyom Dvdleri deniyicem -
olmadı saol -
Sata Çıkışlı tüm DvD lerim ztn olayın üstüne en az 10 defa format atmışımdır:d -
Yok dostum saol ama olmadı ya ayrıca bios ta da görünmüor. Daha dün gece oyun yükledim hala dvd içinde acaba ondan mı oldu diyorum :S çünkü dün gece ile bu akşam arasında bi daha açılmadı :S
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X