Şimdi Ara

Sata HDD de win98 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sata hdd e windows 98 kuracağım
    2 bölüme ayırdım fat32 olarak formatladım kuruluma geçtim
    %100 e geldi kurulum makina kapanıp açıldı
    kullanıcı adını seriali yazdım %100 tamamlandı makina yeniden başladı
    ve işte burada kurulumun geri kalanı gelmedi windows 98 başlıyor ekranında kilitlenip kalıyor
    ne yaptımsa olmadı normal IDE HDD ile kurdum kuruldu hiçbir sorun yok
    farklı ram farklı ekran kartı denedim olmadı acacba nerede yanlış yaptım
    dediğim gibi Normal IDE ile hiçbir sorun yok
    yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar

• çok çok emin olmamakla win 98 sisteminin sata 'ya uyumsuz olduğunu bir makalede okumuştum forumları bir tarasan iyi olacak..

Kolay Gelsin...
  • Forumda okudum bunların hurafe olduğu sataya 98in kurulduğu yazılmış
  • xp de sorunsuz çalışıyorsa muhtemelen 98 de çalışmaz boşuna uğraşma anakartla alakalı kesin anakart asus tur
  • anlamadığım niçin 98 kurmak istiyon xp kur bitane 40 lık hdd al yanına satayı 2. hdd olarak tak daha sorunsuz olur bence ben 5 yıldır bu işi yapıyom henüz sata hdd ye 98 kurma gereği duymadım çok gereksiz yine de sen bilirsin
  • SATA'ya Win98 kurulmaz diye bir şey yok arkadaşım. İstersen Win95 dahi kurabilirsin.!
    Mutlaka bir yerlerde yanlış bir işlem yürütmüş olacak ki; güncelleme olayını gerçekleştirmiyor.!

Sen Win98 CD'sini D:\bölümüne kopyala ve oradan "SETUPCOR" exesini çalıştır, yeniden yükleme işlemini yapacak ve Windows'un açılacaktır.
    Kolay gelsin ve başarılar...
  • normal IDE HDD e nasıl kuruyorsam aynısını kurdum şimdide şu hatayı vermeye başladı

Çok işlemli aygıtınız (standart Dual PCI IDE denetleyicisi) 32 bitlik sürücüleri kullanan bazı alt aygıtlara ve uyumluluk kipi sürücüleri kullanan başkalarına sahip bu yapılandırma desteklenmiyor olabilir bu nedenle bilgisayarınız bozulmayı engellemek için durduruldu.
    Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra windows bu çok işlevli aygıta bağlı her alt aygıt için uyumluluk kipi sürücüleri kullanmak istiyorsanız donanımızın üreticisine başvurun soruna yol açan bu aygıt için güncelleştirilmiş bir sürücü sağlayabilir veya bu aygıtı devreden çıkarabilrsiniz.

bu seferde 98 i kurdum ama bu mavi ekran hatası çıktı olmadı arkadaslar yapılmıyo
    neden xp kurmuyorsun diyen arkadasada benim olsa makina 98 le işim ne kurarım ama programı varmış 98de çalışıyormuş illada tutturdu ne yapayım
    bunu bugün yapmalıyım nolur arkadaslar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XP kurulumu + İDE Hdd + SATA HDD
    19 yıl önce açıldı
    HDD Bağlantı Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kurdugun windows98 second edition mı?
  • windows Me deniyorum gene kilitleniyor walla kafayı yiyeceğim ne yapacağımı şaşırdım
    serial ata disketi falanmı tanıtacağım xp deki gibi raid mi kuracağım ne yapacağım ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: egg

xp de sorunsuz çalışıyorsa muhtemelen 98 de çalışmaz boşuna uğraşma anakartla alakalı kesin anakart asus tur

eminmisiniz SATA ya 98 kurduğunuzdan?
    Ben kurulmaz biliyordum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: transylvania

kurdugun windows98 second edition mı?

evet 98 SE
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecom86

normal IDE HDD e nasıl kuruyorsam aynısını kurdum şimdide şu hatayı vermeye başladı

Çok işlemli aygıtınız (standart Dual PCI IDE denetleyicisi) 32 bitlik sürücüleri kullanan bazı alt aygıtlara ve uyumluluk kipi sürücüleri kullanan başkalarına sahip bu yapılandırma desteklenmiyor olabilir bu nedenle bilgisayarınız bozulmayı engellemek için durduruldu.
    Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra windows bu çok işlevli aygıta bağlı her alt aygıt için uyumluluk kipi sürücüleri kullanmak istiyorsanız donanımızın üreticisine başvurun soruna yol açan bu aygıt için güncelleştirilmiş bir sürücü sağlayabilir veya bu aygıtı devreden çıkarabilrsiniz.

bu seferde 98 i kurdum ama bu mavi ekran hatası çıktı olmadı arkadaslar yapılmıyo
    neden xp kurmuyorsun diyen arkadasada benim olsa makina 98 le işim ne kurarım ama programı varmış 98de çalışıyormuş illada tutturdu ne yapayım
    bunu bugün yapmalıyım nolur arkadaslar

peki bu hata nedir

• cab leri hard diske atarak kurdun mu? anakartın marka modeli nedir?
  • cableri atarakta kurdum cd dende anakart asus p4p800s-x
  • biosunu update etmeyi deneyebilrsin.
    http://www.asus.com/support/download/item.aspx?ModelName=P4P800S-X&Type=Latest
    burayı bir incele
    yalnız sende anakartın cd si var mı.bunun sata 98 driverı yoksa bu iş zor gibi.bazı anakartlarda var çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: transylvania

biosunu update etmeyi deneyebilrsin.
    http://www.asus.com/support/download/item.aspx?ModelName=P4P800S-X&Type=Latest
    burayı bir incele
    yalnız sende anakartın cd si var mı.bunun sata 98 driverı yoksa bu iş zor gibi.bazı anakartlarda var çünkü.

Sata 98 driveri var diyelim bunu 98 kurarken nasıl tanıtacağım
  • inf dosyalarını cablerin yanına koy.hard diskten kur.
  • bende asus p4c800deluxe anakart var sata hddye wın98 kurdum calıstıedım hıcbır sorun yaratmadı yanı sataya 98 kuruluyor muhtemelen kurulumm sırasında hata oluyor yada cd de bır sorun olabılırmı acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: tansel

bende asus p4c800deluxe anakart var sata hddye wın98 kurdum calıstıedım hıcbır sorun yaratmadı yanı sataya 98 kuruluyor muhtemelen kurulumm sırasında hata oluyor yada cd de bır sorun olabılırmı acaba

cd de bir hata yok aynı cdden çok yükleme yaptım
    bir kaç hata verdikten sonra 98 kurulumunu bitirmeyi başardım
    şu anda 98 yüklü bu seferde cd romu görmüyor hani şu çift fifo tek fifo varya onları sorunlu görüyor şimdi ne yapmalıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecom86

quote:

Orjinalden alıntı: tansel

bende asus p4c800deluxe anakart var sata hddye wın98 kurdum calıstıedım hıcbır sorun yaratmadı yanı sataya 98 kuruluyor muhtemelen kurulumm sırasında hata oluyor yada cd de bır sorun olabılırmı acaba

cd de bir hata yok aynı cdden çok yükleme yaptım
    bir kaç hata verdikten sonra 98 kurulumunu bitirmeyi başardım
    şu anda 98 yüklü bu seferde cd romu görmüyor hani şu çift fifo tek fifo varya onları sorunlu görüyor şimdi ne yapmalıyım

evet arkadaşım aynı şekilde bende yükleme yapmıştım ve senin gibi cdrom veya ide üzerine takılı cihazları görmeme derdi vardı. herşeyi denedik. çok yerle görüştük ama olmadı. yani 98 sata hdd kurulamıyor...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.