Arkadaşlar Sata hdd e windows 98 kuracağım 2 bölüme ayırdım fat32 olarak formatladım kuruluma geçtim %100 e geldi kurulum makina kapanıp açıldı kullanıcı adını seriali yazdım %100 tamamlandı makina yeniden başladı ve işte burada kurulumun geri kalanı gelmedi windows 98 başlıyor ekranında kilitlenip kalıyor ne yaptımsa olmadı normal IDE HDD ile kurdum kuruldu hiçbir sorun yok farklı ram farklı ekran kartı denedim olmadı acacba nerede yanlış yaptım dediğim gibi Normal IDE ile hiçbir sorun yok yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar
çok çok emin olmamakla win 98 sisteminin sata 'ya uyumsuz olduğunu bir makalede okumuştum forumları bir tarasan iyi olacak..
Kolay Gelsin...
Forumda okudum bunların hurafe olduğu sataya 98in kurulduğu yazılmış
xp de sorunsuz çalışıyorsa muhtemelen 98 de çalışmaz boşuna uğraşma anakartla alakalı kesin anakart asus tur
anlamadığım niçin 98 kurmak istiyon xp kur bitane 40 lık hdd al yanına satayı 2. hdd olarak tak daha sorunsuz olur bence ben 5 yıldır bu işi yapıyom henüz sata hdd ye 98 kurma gereği duymadım çok gereksiz yine de sen bilirsin
SATA'ya Win98 kurulmaz diye bir şey yok arkadaşım. İstersen Win95 dahi kurabilirsin.! Mutlaka bir yerlerde yanlış bir işlem yürütmüş olacak ki; güncelleme olayını gerçekleştirmiyor.!
Sen Win98 CD'sini D:\bölümüne kopyala ve oradan "SETUPCOR" exesini çalıştır, yeniden yükleme işlemini yapacak ve Windows'un açılacaktır. Kolay gelsin ve başarılar...
normal IDE HDD e nasıl kuruyorsam aynısını kurdum şimdide şu hatayı vermeye başladı
Çok işlemli aygıtınız (standart Dual PCI IDE denetleyicisi) 32 bitlik sürücüleri kullanan bazı alt aygıtlara ve uyumluluk kipi sürücüleri kullanan başkalarına sahip bu yapılandırma desteklenmiyor olabilir bu nedenle bilgisayarınız bozulmayı engellemek için durduruldu. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra windows bu çok işlevli aygıta bağlı her alt aygıt için uyumluluk kipi sürücüleri kullanmak istiyorsanız donanımızın üreticisine başvurun soruna yol açan bu aygıt için güncelleştirilmiş bir sürücü sağlayabilir veya bu aygıtı devreden çıkarabilrsiniz.
bu seferde 98 i kurdum ama bu mavi ekran hatası çıktı olmadı arkadaslar yapılmıyo neden xp kurmuyorsun diyen arkadasada benim olsa makina 98 le işim ne kurarım ama programı varmış 98de çalışıyormuş illada tutturdu ne yapayım bunu bugün yapmalıyım nolur arkadaslar
windows Me deniyorum gene kilitleniyor walla kafayı yiyeceğim ne yapacağımı şaşırdım serial ata disketi falanmı tanıtacağım xp deki gibi raid mi kuracağım ne yapacağım ben
quote:
Orjinalden alıntı: egg
xp de sorunsuz çalışıyorsa muhtemelen 98 de çalışmaz boşuna uğraşma anakartla alakalı kesin anakart asus tur
eminmisiniz SATA ya 98 kurduğunuzdan? Ben kurulmaz biliyordum?
quote:
Orjinalden alıntı: transylvania
kurdugun windows98 second edition mı?
evet 98 SE
quote:
Orjinalden alıntı: ecom86
normal IDE HDD e nasıl kuruyorsam aynısını kurdum şimdide şu hatayı vermeye başladı
Çok işlemli aygıtınız (standart Dual PCI IDE denetleyicisi) 32 bitlik sürücüleri kullanan bazı alt aygıtlara ve uyumluluk kipi sürücüleri kullanan başkalarına sahip bu yapılandırma desteklenmiyor olabilir bu nedenle bilgisayarınız bozulmayı engellemek için durduruldu. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra windows bu çok işlevli aygıta bağlı her alt aygıt için uyumluluk kipi sürücüleri kullanmak istiyorsanız donanımızın üreticisine başvurun soruna yol açan bu aygıt için güncelleştirilmiş bir sürücü sağlayabilir veya bu aygıtı devreden çıkarabilrsiniz.
bu seferde 98 i kurdum ama bu mavi ekran hatası çıktı olmadı arkadaslar yapılmıyo neden xp kurmuyorsun diyen arkadasada benim olsa makina 98 le işim ne kurarım ama programı varmış 98de çalışıyormuş illada tutturdu ne yapayım bunu bugün yapmalıyım nolur arkadaslar
peki bu hata nedir
cab leri hard diske atarak kurdun mu? anakartın marka modeli nedir?
cableri atarakta kurdum cd dende anakart asus p4p800s-x
Sata 98 driveri var diyelim bunu 98 kurarken nasıl tanıtacağım
inf dosyalarını cablerin yanına koy.hard diskten kur.
bende asus p4c800deluxe anakart var sata hddye wın98 kurdum calıstıedım hıcbır sorun yaratmadı yanı sataya 98 kuruluyor muhtemelen kurulumm sırasında hata oluyor yada cd de bır sorun olabılırmı acaba
quote:
Orjinalden alıntı: tansel
bende asus p4c800deluxe anakart var sata hddye wın98 kurdum calıstıedım hıcbır sorun yaratmadı yanı sataya 98 kuruluyor muhtemelen kurulumm sırasında hata oluyor yada cd de bır sorun olabılırmı acaba
cd de bir hata yok aynı cdden çok yükleme yaptım bir kaç hata verdikten sonra 98 kurulumunu bitirmeyi başardım şu anda 98 yüklü bu seferde cd romu görmüyor hani şu çift fifo tek fifo varya onları sorunlu görüyor şimdi ne yapmalıyım
quote:
Orjinalden alıntı: ecom86
quote:
Orjinalden alıntı: tansel
cd de bir hata yok aynı cdden çok yükleme yaptım bir kaç hata verdikten sonra 98 kurulumunu bitirmeyi başardım şu anda 98 yüklü bu seferde cd romu görmüyor hani şu çift fifo tek fifo varya onları sorunlu görüyor şimdi ne yapmalıyım
evet arkadaşım aynı şekilde bende yükleme yapmıştım ve senin gibi cdrom veya ide üzerine takılı cihazları görmeme derdi vardı. herşeyi denedik. çok yerle görüştük ama olmadı. yani 98 sata hdd kurulamıyor...