Şimdi Ara

Bilgisayarım belli bir süre sonra yüksek cpu kullanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben laptop kullanıyorum ve bilgisayarı aldığımdan beri yüksek cpu kullanımı sorunuyla uğraşıyorum. Ama çözüm bulamadım işlemcim kötüymüş ondanmış intel celeron n2820 çift çekirdek 2.13 ghz işlemci. Neyse sorunuma geçelim ben bilgisayara format attım bilgisayarı ilk açtığımda cpu %0 çok güzel sonra 1-2 saat takıldıktan onra herşeyi kapatıp görev yöneticisine girdiğimde system %25 cpu kullanıyor ne zaman format atsam bu oluyor ve performans düşüşleri oluyor. Yeniden başlatınca tekrar %0 oluyor 1-2 saat sonra yine fırlıyor sürekli yeniden başlatıyorum bir çözümü varmı? Virüs yok bilgisayarı ilk aldığımdada böyleydi galiba. (yeni format attım.)

• Windows'a bağımlı kılacak bir yazılım kullanmıyorsanız LinuxMint'i deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

Windows'a bağımlı kılacak bir yazılım kullanmıyorsanız LinuxMint'i deneyebilirsiniz.

Başka bir konuda da vardı benzer bir cevabınız. Problemlere çözüm olarak ücretli ücretsiz, açık/kapalı kaynak kodlu farklı yazılımlar önermek çok doğru değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin_akin

Merhaba ben laptop kullanıyorum ve bilgisayarı aldığımdan beri yüksek cpu kullanımı sorunuyla uğraşıyorum. Ama çözüm bulamadım işlemcim kötüymüş ondanmış intel celeron n2820 çift çekirdek 2.13 ghz işlemci. Neyse sorunuma geçelim ben bilgisayara format attım bilgisayarı ilk açtığımda cpu %0 çok güzel sonra 1-2 saat takıldıktan onra herşeyi kapatıp görev yöneticisine girdiğimde system %25 cpu kullanıyor ne zaman format atsam bu oluyor ve performans düşüşleri oluyor. Yeniden başlatınca tekrar %0 oluyor 1-2 saat sonra yine fırlıyor sürekli yeniden başlatıyorum bir çözümü varmı? Virüs yok bilgisayarı ilk aldığımdada böyleydi galiba. (yeni format attım.)

İşlemci gerçekten biraz düşük. O 1-2 saat içinde ne yaptığınızsa bağlı biraz.

Görev yöneticisinde hangi işlem %25 işlemci kullanıyor olarak gözüküyor, bunu bir araştırmanızda fayda var.

Format atmak çoğu zaman gereksizdir, problem çözemeyen bilgisayar tamircileri tarafından tercih edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: erman22

quote:

Windows'a bağımlı kılacak bir yazılım kullanmıyorsanız LinuxMint'i deneyebilirsiniz.

Başka bir konuda da vardı benzer bir cevabınız. Problemlere çözüm olarak ücretli ücretsiz, açık/kapalı kaynak kodlu farklı yazılımlar önermek çok doğru değil bence.

Soru soran istediğini yapmakta özgür. İsterse öneriyi görmezden gelebilir. Neden doğru değil?
  • 1-2 saat içerisinde bazen facebook - youtube ' da geziniyorum bazen ise gta san andreas oynuyorum . Hadi oyun zorluyo diyelim ama facebook ve youtube'da 1-2 saat gezindikten sonrada o hale geliyor yeniden başlatınca düzeliyor. Bilgisayarım laptop ama birisi bana bu forumda bilgisayarına 3. nesil i3 işlemci uyuyor demişti bilgisayarcıya gidip işlemci taktırsam sorun ortadan kalkarmı?

Edit : cpu %25 olduğu zaman neredeyse hepsini system kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin_akin -- 2 Ağustos 2015; 13:33:14 >
  • Bios update yapabilirsin, en güncelini kullanmıyorsan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Soru soran istediğini yapmakta özgür. İsterse öneriyi görmezden gelebilir. Neden doğru değil?

Haklısınız görmezden gelebilir ama amacımız problemi çözmek. Problemin kaynağını bir kenara bırakıp farklı bir program kullanmak değil. Bu benim düşüncem tabiki. Tasarladığım yazımların birinde sorun çıktığı zaman onu kenara atıp farklı bir yazılım tasarlamıyorum. Problemi çözmek için çaba sarfediyorum.

Burada arkadaşın donanımsal bir sıkıntısı da olabilir, problem direkt işletim sistemi veya problem yarattığı söylenen yazılımla da ilgili olmayabilir. Öncelikle poblemin kaynağını tspit etmek gerekir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin_akin

1-2 saat içerisinde bazen facebook - youtube ' da geziniyorum bazen ise gta san andreas oynuyorum . Hadi oyun zorluyo diyelim ama facebook ve youtube'da 1-2 saat gezindikten sonrada o hale geliyor yeniden başlatınca düzeliyor. Bilgisayarım laptop ama birisi bana bu forumda bilgisayarına 3. nesil i3 işlemci uyuyor demişti bilgisayarcıya gidip işlemci taktırsam sorun ortadan kalkarmı?

Edit : cpu %25 olduğu zaman neredeyse hepsini system kullanıyor.

İşlemciniz GTA oynamak için çok yeterli sayılmaz, i3 hatta i5 bile oyun amaçlı bilgisayarlar için fazla önerilmez.

Facebook-youtube konusunda ise youtube video oynatmak için, facebook ise hem video oynatmak hem de oyun oynamak için adobe flash player kullanıyor. Flash işlemciyi fazla yoran bir hale gelmeye başladı. Bende 2.7 Ghz i7 işlemci var (6 yaşında eski nesil) facebook'ta belli bir süre oyun oynadığım zaman Firefox tarayıcının kullandığı işlemci ve RAM oranı epey yükseliyor, buna bağlı işlemci sıcaklığı da yükseliyor. İşlemcinin ısınması da bilgisayarın performansını düşürüyor.

Bu belirtilere göre önerim kullandığınız tarayıcıyı, firefox, chrome, internet explorer vs neyse belli aralıklarla tamamen kapatıp açmanız olacaktır. Bir de flash player'ı güncellemenizi tavsiye ederim.

RAM'de yeterli değilse yine yukarıdaki programların şişmesinden dolayı sanal bellek kulanımı artacaktır bu da performans kaybı demek. Artık günümüzde 2 GB RAM'dan aşağısı düşük RAM olarak kabul ediliyor. Minimum 3 GB ve üzeri öneriliyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Haklısınız görmezden gelebilir ama amacımız problemi çözmek. Problemin kaynağını bir kenara bırakıp farklı bir program kullanmak değil. Bu benim düşüncem tabiki. Tasarladığım yazımların birinde sorun çıktığı zaman onu kenara atıp farklı bir yazılım tasarlamıyorum. Problemi çözmek için çaba sarfediyorum.

Burada arkadaşın donanımsal bir sıkıntısı da olabilir, problem direkt işletim sistemi veya problem yarattığı söylenen yazılımla da ilgili olmayabilir. Öncelikle poblemin kaynağını tspit etmek gerekir diye düşünüyorum.

quote:

Ben de bir hata çıktı diye bir yazılımı kenara atmaya sıcak bakmam. Ancak her sistem her bilgisayarda sağlıklı çalışmaz. Kullanıcının yazdıklarından sorunun işletim sisteminden kaynaklanabileceğini düşünüp bu öneride bulunmuştum. Sorun bilgisayarın birkaç saat kullanımdan sonra yavaşlaması. Eğer sorun sistemdeyse, değişim bu sorunu çözebilir.
    quote:

Uyarınız için teşekkür ederim. Benim önerim yalnızca bir neden ve sonuç üzerine. Diğer neden ve sonuçları da başkaları yazacaktır. Ben yazdıklarımda bir yanlışlık görmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merhaba50 -- 2 Ağustos 2015; 14:06:25 >

• Gesaffelstein kullanıcısına yanıt
    Bios update yapmayı bilmiyorum
  • Bende bilmiyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isı artınca yavaşlıyor yavaşlayınca geri kalmamak için kendini hızlandırıyor olmasın cpu sıcaklığına baksana birde cpu kullanımı % 0 nasıl yaptın pc yi yeniden başlayınca cpu kullanımını hız ı işlemler i iş parçacığı vb ni söyle benim 9 saat tir gta IV oynanıyor laptop Pentium 2.3 Ghz şu an 44°

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.