Şimdi Ara

Bilgisayarım başlangış kısmında takılıyor nasıl çözebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımı açtığımda başlangıçta anakartn bilgilern falan göründüğü yerde takılıyor açılmıyor. Tekrardan reset tuşuna bastığımda takılmadan rahat bi şekilde açılıyor. Bunun sebepleri nelerdir? Sorun donanımdamıdır yoksa işletim sistemindemi? Format atarsam soruınum çözülür mü?



  • sorunun donanımdan kaynaklanıyor.Elektrikten kes bilgisayarını,Kasayı aç ve anakartın üzerinde bulunan BIOS pilini çıkarıp 10 dk bekle.Yerine tak ve çalıştır bilgisayarını.Sorun hala devam ediyorsa BIOS pilinin yenisini al,bir de sata ve IDE girişlerini kontrol et.
    Son olarak da işlemcinin termal macununun seviyesini kontrol etmen faydana olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SRSISO

    Arkadaşlar bilgisayarımı açtığımda başlangıçta anakartn bilgilern falan göründüğü yerde takılıyor açılmıyor. Tekrardan reset tuşuna bastığımda takılmadan rahat bi şekilde açılıyor. Bunun sebepleri nelerdir? Sorun donanımdamıdır yoksa işletim sistemindemi? Format atarsam soruınum çözülür mü?



    BIOS pilini çıkartmadan önce BIOS'unu güncelle. Sorun giderilmezse BIOS pilini çıkart ve tak.
  • psu sorunuda olabilir mi?
  • Bişey daha sorucam.Arkadaşlar oyunlarımı harici hard diskime kurdum. fakat bilgisayarı formatlamam gerekiyor. Acaba formattan sonra oyunları tekrar kurmam gerekiyor mu? Oyunları tekrar kurmak istemiyorum ne yapabilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SRSISO

    Bişey daha sorucam.Arkadaşlar oyunlarımı harici hard diskime kurdum. fakat bilgisayarı formatlamam gerekiyor. Acaba formattan sonra oyunları tekrar kurmam gerekiyor mu? Oyunları tekrar kurmak istemiyorum ne yapabilirim?

    Merhaba,

    Bu durum biraz sıkıntılı bir durumdur. Oyunların çoğunluğu kendisini kayıt defterine kayıt eder ve format dan sonra açılmayarak hata verir. Kayıt defterindeki değerleri kayıt edip, işletim sistemini yeniden kurduğunuzda geri kayıt defterine işleyebilirsiniz. Ama genellikle hatalardan dolayı, tekrar format atmaya zorlar kendisini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.