Şimdi Ara

Bilgisayarım aşırı yavaşladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi forumlar arkadaşlar.Bilgisayarım açılırken aşırı yavaşladı yani öyle böyle değil 5-10 dk da hoşgeldiniz yazısı yeni geliyor. Gerçekten gıdım abartmıyorum.Laptop kullanıyorum. Bilgisayar arada bir donuyor.Arakasından pilini çıkarıp takıyorum. Son zamanlarda bu pil işini fazla yapmaya başladım takıp çıkarıp acaba ondan olabilirmi yavaşlama ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• başlat>çalıştır>''msconfig'' yazıp başlarken açılan programları görüp kapatabilirsiniz.
    başlat>çalıştır>''%temp%'' yazıp dosyaları haftada bir silebilirsiniz.

bazı paket programlar ile sıcaklık ölçünüz. varsa toz tıkanmaları temizletiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erce.erdem -- 11 Eylül 2013; 12:21:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erce.erdem

başlat>çalıştır>''msconfig'' yazıp başlarken açılan programları görüp kapatabilirsiniz.

Temp'tekilerin hepsinimi silicem ?
    (Not: İlgin için teşşekür ederim.)
  • temp geçici dosyaları tutar bunlar hafızada boş yere yer kaplar önemli bir şey bulundurmaz iş yerinde her hafta temizlerim. ccleaner programını da kulanabilirsiniz daha kolay olur. msconfig ile çalışan programlara bakarken sistemin kullandıklarını ayıklamanız gerekiyor. hepsini kapatmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmmk3232

quote:

Orijinalden alıntı: erce.erdem

başlat>çalıştır>''msconfig'' yazıp başlarken açılan programları görüp kapatabilirsiniz.

Temp'tekilerin hepsinimi silicem ?
    (Not: İlgin için teşşekür ederim.)

ccleaner programını indir çalıştır. bunları kısayoldan temizlemene yarar.
  • Belki format işe yarayabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dell laptopta power reg var msconfigde onu kaldırınca gec açılıyor cunku boot dosyası böyle birsey kaldırdıysan gec açılabilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternetim aşırı yavaş.
    9 ay önce açıldı
    Bilgisayarım çok yavaş
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

iyi forumlar arkadaşlar.Bilgisayarım açılırken aşırı yavaşladı yani öyle böyle değil 5-10 dk da hoşgeldiniz yazısı yeni geliyor. Gerçekten gıdım abartmıyorum.Laptop kullanıyorum. Bilgisayar arada bir donuyor.Arakasından pilini çıkarıp takıyorum. Son zamanlarda bu pil işini fazla yapmaya başladım takıp çıkarıp acaba ondan olabilirmi yavaşlama ?

advenced system care diye bir porgram var onu kurun bide disk birleştiriciyi çalıstırın pc yi temizleyin sonra laptopun bataryasını çıkarıp sadece fişe takıp açmayı denermisniz
  • Arkadaşlar her şeyi denedim.Söylediğiniz programları indirip tek tek denedim,Msconfigte sadece istediğim programları ve arakadaşın dediği hızlı çalıstıracak programı açık bıraktım, pili çıkardım fişle çalıştırmaya denedim olmadı.Bilgisayar Donup duruyordu. Bilgisayar çalışırken bir çok kez pili çıkarıp kapattım bilgisayarı. acaba bir mekanizmayı yakmış olabilirmiyim :/

İlginiz için teşşekür ederim.
  • quote:

Arkadaşlar her şeyi denedim.Söylediğiniz programları indirip tek tek denedim,Msconfigte sadece istediğim programları ve arakadaşın dediği hızlı çalıstıracak programı açık bıraktım, pili çıkardım fişle çalıştırmaya denedim olmadı.Bilgisayar Donup duruyordu. Bilgisayar çalışırken bir çok kez pili çıkarıp kapattım bilgisayarı. acaba bir mekanizmayı yakmış olabilirmiyim :/

İlginiz için teşşekür ederim.

format atmayı denedinizmi peki hdd nin hepsini formatla c yi silip d yi brakma yani
  • virüs vardır belki format at
  • Formattan önce, msconfig başlatma sekmesindeki programların yanındaki tikleri kaldır daha sonra disk birleştirme yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • format at kardeş yada bilgisayardaki çerezleri sil
  • Bu tür sorunlar için kullandığım program Your Uninstaller programı , program kaldırmada kayıt defterlerinde kalıntı bırakmıyor. Disk temizleme bölümünde diskte yer alan gereksiz görülen temp klasörü olduğu yerdeki kalıntıları siler.Ayrıca türkçe dil desteği mevcut, ve başlangıç yönetici bölümünden bilgisayarın açılışında başlamasını isteyip istemediğiniz programları aktif etmenize olanak sağlar.Tutarsız programları onarma özelliği de var.
  • Evet arkadaşlar Sorun Msconfig deymiş . Bilgisayar Performansında önemli rol oynayan programları devre dışı bırakmışım o yüzden yavaşlamış. Herkese ilgisi için teşşekür ediyorum. İyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.