Şimdi Ara

PC pazarı ışığı gördü, düşüş yavaşladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PC pazarı ışığı gördü, düşüş yavaşladı
    Global ekonomik kriz nedeniyle 2021 ortalarından itibaren derin bir düşüş trendine giren PC pazarı son dönemde yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Üçüncü çeyrekte düşüş yavaşladı ve son dönemdeki en küçük orana geriledi.



    PC pazarı toparlanıyor



    Yılın üçüncü çeyrek raporlarına göre sevk edilen bilgisayar sayısı 65.5 milyona ulaştı. Geçen yıl aynı döneme göre yüzde 6.7 düşüş var ancak Ocak ayındaki yüzde 30 düşüşe göre tablo oldukça iyimser durumda.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk e-ink tümleşik bilgisayarı



    Genel anlamda toparlanmaya rağmen markalar açısından durum biraz kötü. Apple yüzde 30 düşüş ile çeyrek dönemin en kötü performansını sergiledi. Pazar lideri Lenovo ise yüzde 4 düşüşle nispeten kendisini kurtarmış. HP bu dönemde büyüme sağlayan tek marka olarak göze çarpıyor.



    Son dönemin yükselen trendi yapay zekâ da PC pazarında etkisini hissettiriyor. Yapay zekâ destekli bilgisayar sistemlerinin 2025 yılında ana akım haline geleceğini belirten rapor, 2027 yılında ise her 3 bilgisayardan ikisinin yapay zekâ destekli olacağını öngörüyor.



    PC pazarı ışığı gördü, düşüş yavaşladı




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/canalys_global_pc_market_is_slowly_recovering_yearly_decline_narrows_to_7-news-60183.php







  • Aslında en büyük pazar Türkiye ama hükumetler ve şirketler bunu kavrayamıyor. Satın almayı, oynamayı, kurcalamayı ve lükse seven insanlarız genel olarak. Yani Trump falan doları yükseltceğine alçaltmalıydı ki abd malları çok satsın. :)

  • Sanırım bizim Türk firmaları bunu görmüş, 2 model belirledim almak için. Bunlar da büyük mağazalarda var isim vermiyorum bu modeller. Dün almak için gidecektim. Aynı anda farklı modellere, markalar, aynı zammı uygulamışlar, 29 bin liradan 36 bin liraya çıkarmışlar cihazların fiyatlarını. Ya yeni ceza aldı bunlar, aynı gün aynı anda farklı modellere nasıl aynı anda zam yapabiliyorlar anlamadım. Rekabet kurumuna yazmayı düşünüyorum.

  • Pc gaming olmasa otomatik zaten çöker.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vallaha onu bunu bilmemde isviçrede bulunan steg computer vardı burda bulamadığım parçayı akrabam vasıtası ile ordan getiriyordum , dün bir gireyim siteye dedim bu ayın 5 inde iflasını açıklamış çok şaşırdım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.