Şimdi Ara

Bilgisayarım açıldıktan 20 dkka sonra donuyor reset atmadan düzelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar meraba.Bilgisayarıma virüs girmişti açılırken 7 sn kadar fan sesi geliyordu .Windows amblemi gelmeden ekran siyah bir şekilde kalıyordu.40 denemeden sonra bilgisayar açılıyordu.Virüs programı yükledim otomatik olarak devre dışı kalıyordu.Bilgilerimi D ' ye topladım.Bilgisayara format attım sorun düzeldi gibi fakat açıldıktan 20 dk'ka sonra sürekli donmaya başladı.Ders çalışamıyorum.Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

• Donmalar genelde fan sorunlarından kaynaklanır fan sorunun yoksada ekran kartı suruculerini güncellemeyi dene..
  • Bilgisayarının donmasının bir kaç sebebi olabilir adım adım hepsini denemen lazım. Öncelikle virüsün temizlendiğinden emin olmak için ücretsiz avast kur ve başlangıçta taramayı programla. Eğer virüs bulamıyorsa bilgisayarının fanları işlemciyi soğtmuyorsa aşırı ısınmadan donabilir. Ramlerin yuvalarına tam oturduğundan emin ol.
  • turkay11 kullanıcısına yanıt
    Fanı 2 ay önce temizlemiştim macununu da bu yıl 2 kere değiştirdim.Ekran kartı sürücülerini güncelledim güncel gözüküyor .Başka verebileceğiniz fikir varsa teşekkür ederim @turkay11
  • Bilgilerinizi D ye alırken virüsüde bunlarla birlikte D ye almış olmalısınız. Formatlarken tûm diskleri biçimlendirip öyle işletim sistemi kurmalısınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cherihenecia

Norton 360 kurmuştum onunla tarattırdım temiz çıktı bide avast kurayım dediğiniz gibi.Isınma bilgisayarda hiç yok .Dediğiniz gibi ramler yuvaya oturmuyor olabilir yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim aklınıza başka fikir gelirse msj atarsanız sevinirim

Önce virüsten emin olalım. Daha sonra diğer adımlara geçersin. Norton yada bir başka antivirüs programını unut bulaşan virüsleri temizlemezler. Avast'ın başlangıçta tarama özelliği hiçbir antivirüs programında yoktur işletim sistemi açılmadan tarama yapar. Reklam gibi oldu ama bu gerçek.

Virüstende emin olduktan sonra ısınmada yok dedin ramleride kontrol ettiysen harddisk bozulmuş olabilir bilgisayarıma gel c sürücüsüne sağ tıkla özellikler/araçlar/ hata denetimi altında şimdi denetle tıkla/ karşına gelen pencerede iki seçeneği tıkla başlatı tıkla bilgisayarını yeniden başlat hata denetimi yapıp bozuk bölümleri onarsın. Yada hemen emin olmak için başka yedek hdd varsa onu formatla ve dene takılma olmuyorsa harddisktendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cherihenecia

Fanı 2 ay önce temizlemiştim macununu da bu yıl 2 kere değiştirdim.Ekran kartı sürücülerini güncelledim güncel gözüküyor .Başka verebileceğiniz fikir varsa teşekkür ederim @turkay11

ozaman bios güncellemeni kontrol et sikayetler üzerine bios güncellemiş olabilirler..Yeni version varsa güncelle chipset güncelle...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.