Şimdi Ara

Bilgisayarı her açtığımda bios ekranı geliyorrr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herşey Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir hatası ile başlamıştı.Bilgisayara format atarken c yi biçimlendirdim ve windows8 i c ye kurmayı denedim ama bide ne olsun karşıma Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir hatası çıktı bende format atamadım c yide biçimlendirmiştim.Bilgisayarı yeniden başlattım windowsun kurulu olduğu diski yani c yi biçimlendirdiğim için bi tür hatalar çıktı ve bilgisayar açılmıyordu.Ne yazıkki kahrolası bilgisayar bu sefer usb yi okumadı.(Bu arada usb den format atmaya çalıştım ve diğer bilgisayarımdan denediğimde temiz bi kurulum yapmıştım)biosa girdim herşeyle oynadım disabledleri enabledmi yapmadım dersiniz oraları buraları karıştırdım bişilerle daha oynamıştımda hatırlamıyorum galiba boot option priorities oradaki matsihadvd mi ne bişeyleri de sildim delete ettim mi ne artık orada bişi yok gözükmüyor hiçbişey sonra herşeyi kaydedip bilgisayarı yeniden başlattım bu sefer her açtığımda bios ekranı geliyordu. bildiğiniz bilgisayar elden gitti.Her açtığımda bios ekranı cd ile denedim bios ekranı.Bide o boot ovveride de launch efı shell from filesystem device yazıyordu tıkladığımda not found diyodu .Ne yaptıysam bi türlü format ekranı felan gelmedi napabilirim.Bilgisayarım asus x55c win 8 yüklü olarak geldi ama ben sevmedim win 7 yaptım sonra çok pişman oldum internetten win 8 i yükleyip bilgisayara win 8 atarken bu hale geldi işte lütfen yardım edin şu bilgisayarı yapayım ya

• benimde başıma gelmişti sorunu bu şekilde çözdüm;
    bios ekranında advanced bölümünde SATA mode u ahcı yapmayı dene
    sonra pc açılırken boot menüsünden cd seç format at

inş bi faydası olur
  • 3 4 tane resim çektim ne yaptıysam olmuyo cd driverlerinimi sildim ne yaptıysam, yeterli olmassa video göndereyim
     Bilgisayarı her açtığımda bios ekranı geliyorrr Bilgisayarı her açtığımda bios ekranı geliyorrr Bilgisayarı her açtığımda bios ekranı geliyorrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EE3C874A -- 20 Aralık 2013; 18:46:21 >

• kardeşim öncelikle ilk yaptığın hata cihazını alır almaz ''recovery''kurtarma bölüntüsünün yedeğini almadan win 7 yüklemek olmuş. win 8 uefi modda kurulu olarak geliyor. uefi moduda kurulum içinde diskin gpt formatında olması gerekiyor. win 8 den win 7 ye geçerkende diski mbr formata çevirmek gerekiyor. acaba sen nasıl win7 kurdun bilemiyorum. şuan diskin mbr formatta ve bunu gpt ye çevirmen gerekiyor.
    biosu epeyce bilinçsiz bir şekilde kurcalamışsın. umarım dönüşü olmayan bir hata yapmamışsındır. neyse yapman gerekenler şunlar. öncelikle bios açılınca f9enter f10 enter yaparak bios varsayılana bir yükle. biosa zarar vermişsen ve birazdan yazacaklarımıda uygulayamazsan biosu da güncellersin.

biosu varsayılana döndürdün; usb veya dvd kurulum medyasını tak. kurulumu yapacağın diski seçme pencersine gelebildiysen eğer, shift+f10 a basarak komut istemcisinin açılmasını sağla. komut istemcisine şunları yaz;

diskpart enter
    list disk enter
    select disk ? enter ( soru işareti yerine kurulumu yapacağın diskin numarasını yazacaksın. kapasitesinden anlarsın.)
    convert gpt enter
    exit enter
    exit enter ile komut istemcisini kapat. ( bu işlemleri yapınca eğer varsa diskteki her şey silinir)

şimdi diski seçme pencersinde yenileyi tıkla..artık kuruluma devam edebilirsin.

• Farmat at hocam..
  • kurulumu yapacağım diski seçme penceresi gelmiyo hocam sorun da bu
  • sorunun o olduğunu zaten anladım. biosu iyice karıştırmışsın işte. biosu varsayılana döndürdün mü. döndürdü isen ve hala disk seçme ekranına gelemiyorsan biosu güncelle. başka bir pc den asus supporttan son sürüm biosu indir. inşallah mevcut sürüm de son sürüm değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürluk allaha kulluktur -- 21 Aralık 2013; 14:02:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biosu nasıl güncelleyebilirm zaten bios son sürümü indirsem bile nasıl biosu güncelleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EE3C874A -- 21 Aralık 2013; 14:23:12 >
  • asus supporta gireceksin model numarana göre ( BIOS 408 (X55CR) /BIOS 409 (X55C) son sürümler bunlar senin modelin hangisi ise ) sürücünü indireceksin.işletim sistemi seç dediği yerde win8 i seç. usb belleğe rardan çıkarıp atacaksın. usb belleği cihaza tak. bilgisayarı aç. biosa girince advanced sekmesi altında start easy flashı aç.
    bu linkten detaylı anlatımı var.http://www.enpedi.com/2011/05/asus-bios-guncelleme.html
  • hocam driver sildiysem bile güncelleme yaparsam geri yüklüyo dimi
  • yaptım start easy flaşı açtım girdim seçeneklerden seçtim x55cas.409 u ama build data too old please press enter return dedi
  • eminmisin son sürümü indirdiğinden. sanıyorum mevcut sürümden eski bir sürüm indirmişsin. biosdan main sekmesi altında yüklü versiyon numarası yazar. ona bi bak.
  • zaten şuanki sürümüm 409.409 en son sürüm, 410 felan yoktu 409 vardı en yüksek onu indirdim olmadı
  • mmmmm. valla başka ne yapılabilir bilemiyorumki..biraz araştırmak lazım. eski versiyon geri yüklenip daha sonra tekrar üst versiona yükseltilebiliyor ama bios üzerinden bu nasıl yapılabilir bilgim yok..
  • neyse saol yinede
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.