Şimdi Ara

bilgisayardan anlayanlar acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayar bilgim sıfır özelliklerini sorsanız bilmem windows xp kullanıyordum,internetteyken donma oldu,kasadaki büyük tuşa basılı tutarak kapadım,açtıktan sonra bir ekran çıktı ekranda güvenli mod,en son iyi yapılandırma gibi seçenekler var hangisine basarsam gene aynı ekrana dönüyorum

1-bilgisayara ne oldu ve ne yapmalıyım
    2-eğer format atmam gerekliyse evi aradım windows cd sini bulamadım nerden edinebilirim
    3-daha önce format atmadım cd beni yönlendirir mi
    4-birde bilgisayarda kayıtlı bütün resim dosyalarını saklayarak format atmanın bir yolu var mı

• Slm,

1)Pc niz başlatma hatası alıyor elektirik gitmesi veya pcden ani güç kesimlerinde böyle olur.Böyle bi durumda genel olarak
    Windowsu normal olarak başlat . seçeneği seçilir

2)Bilgisayarcılardan netten satın alabilirsiniz yada eş dosttada illaki vardır cd bi bakın derim :)

3)Şöyle söyliyim eğer Xp atacaksanız bilen birine attırmanızı tercih ederim ama Win7 atacaksınızki tavsiye ederim çünkü eğer şuan sisteminiz Win7 olsaydı başlangıç onarma ile çözebilirdiniz bu sorun, Win7 formatı yönlendirir merak etmeyin

4)Eğer harddisknizi 2 parçaya bölünmüş ise yani : Yereldisk C , Yereldisk D şeklinde ise resimler Hangi bölümde ise dier bölüme format atmanız lazım ancak böle kurtulur resimler ,Not : Eğer Sistem C de ve Resimleriniz D de ise hiç sıkıntı olmaz, ama Resimler Sistemin olduğu yerde ise biriz işler gıcık olucak .:)

• Eğer windows7 kurarsanız hdd biçimlendirmeden üzerine kurlum yapıldığında windows old klasörü oluşturur,resimlerinizi kurtarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Eğer windows7 kurarsanız hdd biçimlendirmeden üzerine kurlum yapıldığında windows old klasörü oluşturur,resimlerinizi kurtarabilirsiniz.

Eve arkadaşın dediğide doğru

Pc den pek anlamadığınızı söylediniz win7 atarken yanınızda bilen biri olsun sonra işler daha kötüye gitmesin diye söylüyorum
  • Bana da öyle olmuştu bir daha sakın öyle yapma . aniden güç kesildiği için harddisk hasar alıyor. hangi seçeneği seçersen seç açılmaz resetler zaten. hardiski değiştirebilirsin.

windows xp cdsi bilgisayarcıda 5 tl (şimdi kızarlar bana ) zaten windows 7 daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: LittleWorld

Bana da öyle olmuştu bir daha sakın öyle yapma . aniden güç kesildiği için harddisk hasar alıyor. hangi seçeneği seçersen seç açılmaz resetler zaten. hardiski değiştirebilirsin.

windows xp cdsi bilgisayarcıda 5 tl (şimdi kızarlar bana ) zaten windows 7 daha iyi

Korsana hayır!

• arkadaşlar bu işi cd bulmadan halletmenin bi yolu yok mu,forumda bi yerde görmüştüm windows çıkmadan seri şakilde f5 e basın diye ,bunu bilen var mı çünkü kopya,orjinal farketmez xp hiçbir yerde yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lütfen Acil Yardım !!!!!!!!!!
    20 yıl önce açıldı
    Acil yardım lütfen
    10 yıl önce açıldı
    Acil yardım laptop !!!!!
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • özellikle windows xp de ani pc kapanmasında windows hasar görüyor.format atarak çözebilrsn ama verileri alamazsın.bu durumlarda bilgisayarındaki hard diski başka bi pc ye ikinci disk olarak bağla sağlam pc de ki windows disk yüzeyini onarmak istiyecektir ve onarırda.ikinci bir çözüm netten chkdsk yapabilen programları indirmen(zaten içinde chkdsk programı barındıran cdler vardır tnctr die bir sitede kurtarma cdleri kalıpları olması lazm)
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsun78

Slm,

1)Pc niz başlatma hatası alıyor elektirik gitmesi veya pcden ani güç kesimlerinde böyle olur.Böyle bi durumda genel olarak
    Windowsu normal olarak başlat . seçeneği seçilir

2)Bilgisayarcılardan netten satın alabilirsiniz yada eş dosttada illaki vardır cd bi bakın derim :)

3)Şöyle söyliyim eğer Xp atacaksanız bilen birine attırmanızı tercih ederim ama Win7 atacaksınızki tavsiye ederim çünkü eğer şuan sisteminiz Win7 olsaydı başlangıç onarma ile çözebilirdiniz bu sorun, Win7 formatı yönlendirir merak etmeyin

4)Eğer harddisknizi 2 parçaya bölünmüş ise yani : Yereldisk C , Yereldisk D şeklinde ise resimler Hangi bölümde ise dier bölüme format atmanız lazım ancak böle kurtulur resimler ,Not : Eğer Sistem C de ve Resimleriniz D de ise hiç sıkıntı olmaz, ama Resimler Sistemin olduğu yerde ise biriz işler gıcık olucak .:)

1- efsun78 mobile den girdigim icin yanlışıkla eksiledim ve düzeltemedim eve gidince duzeltcem 2- efsunun dediklerine katılıyorum ama biraz ekleme yapayım illa bilgisayarcıya götürüp format attırtmına gerek yok net ten iyleyebilirsin dvd yi takıp yenden baslatıyorsun sonra ekrana ekran kartının modeli gelince f1 veya f2 tıklıcan sonra bios menusu acılır orda dvd-rom okuyucuyu en üste getircen ama mobilden anlatamam google yaz mutlaka çıkar ondan sonra bu dedigimi save yapcan ve bios menüsünden çıkıcan çıkınca pc aniden kendini kapar ve yenden başlatır sonra acılinca pc windows ( xp.vista.7 vs) kurulsun mu der evet de türkiye sec . Herneyse ondan sonra ekrana diskler gelir c ye zaten format atıcan( cunku buyuk ihtimal windows orda kuruludus) eğer format atmadan once yedeklemek istediğin dosya vs varsa d diskine yedekle . Hemen hemen her şey bitti sonra ileri dicen istedigin windowsu kurucan bitince yukleme pc ne isim koy daha sonra driverları kurarsın eger kendim format atıcaksan ilk at yardım ederim format sonrada yuklencek her şeyde yardım ederim bence kesinlikle kendin format at tecruben gelisir eger atamassawm bilgisayarcıya götür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar xp de bu gibi durumlarda formata veya yedeklemeye gerek kalmadan kurtarma konsolu diye birşey varmış ama bende xp cd si yok bu kurtarma konsoluna başka türlü ulaşabilirmiyim(usb vb) bilgisi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: davids87

arkadaşlar bu işi cd bulmadan halletmenin bi yolu yok mu,forumda bi yerde görmüştüm windows çıkmadan seri şakilde f5 e basın diye ,bunu bilen var mı çünkü kopya,orjinal farketmez xp hiçbir yerde yok

CD'siz format Recovery özellikli Laptop'larda mevcuttur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.