gece download etmek için bilgisayarı açık bırakıyorum ama çok ses çıkıyor az ses çıkması için ne yapabilirim?
Egsoz fanları iptal edebilirsiniz ama bu seferde sıcaklık problem olur. Ses ekran kartından geliyorsa onun fan devirini düşürebilirsiniz eğer işlemci fanından geliyorsa aynı şekilde onunda devrini düşürebilirsiniz. Tam olarak sisteminiz nedir ?
Ekran kartınızın fanını kontrol etmek içinse ATI Tool programını kullanabilirsiniz. Sitesinde nVidia kartlarda da işe yaradığı yazıyor.
Komple durdurmayın ama fanları yine de. Rahatsız olmayacağınız şekilde ayarlayın. =)
yazılımla bir şey yapmak mümkün değil. benim taktiğim ise, p3 bir bilgisayar, kablosuz ağ ile kilerde duruyor. 24 saat çalışıyor.bütün download işlemlerini o yapıyor. USB harici diske sürekli kayıtta. ne fazla güç tüketiyor nede gürültüsü var.sadece kasa. her türlü müdahaleyi masaüstümdeki pcden yapabiliyorum. aynı zamanda mysql ve apache serverları yüklü..web development.... ağ üzerinden isteğim bütün dosyaları izleyebiliyorum. tavsiye ederim.
benim şuan o şekilde yapma imkanım yok bitane bilgisayarım var ama ilerde düşünebilirim gece bilgisayarı kullanmadığım için monitörü hopörlörü fln kapatıyorum ekran kartınıda devre dışı bıraksam bişi olrmuki yada fanını kapatsam??
Ekran kartını devre dışı bırakamazsın. Ancak yukarıda söylenildiği gibi ekran kartının fan hızını ATI Tool ile ayarlayabilirsin.
Tamamen fanı kapatmamalısın çünkü ekran kartı her daim çalışır ve ısınır. Masaüstündeyken 3 boyutlu uygulamalar kadar ısınmasa da nereden baksan normal fan hızında 40 derece civarında çalışır. Fanı kapatırsan büyük ihtimal sistem bir süre sonra kilitlenir.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
speed fan la istediğin sessizliği elde edersin ama bazen kapanma sorunu ile karsılasabilirsin. fan ı yağla tada temzile yada daha kaliteli bi fanla değiştir bunlar daha etkili olur