Bildirim
BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE ACIYORUM (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Kuzenimin arkadaşı yazılım mühendisiydi hiç çalışmadıgı icin okulda kaldı ama tek bir yeteneği vardı o da çok iyi bilgisayar kullanıp yazılım yapmasıydı diploma alamadı ama bir yazılım şirketinde 5 haneli maaşlarla çalışıyor arkadaşı sevmeyebilirsiniz ama ona katılmayacağınız anlamına gelmez -
bu aptal arkadaşın hedef yazılım galiba .d
piyasadaki çoğu iyi yazılımcının diploması bile yok,zaten yazılım bölümünde olup böyle bir yeteneğiniz yoksa bahçeşehirde bile olsanız o diploma pek işe yaramaz keza eğer yazılım okuyup üstüne bir de çıkartıp diploma gösterirseniz kimse işi sağlama almak varken HTML bilen yazılımcıya 5 tl vermeyecek yani bu yazılım işi kendini geliştirme işidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13trance -- 21 Nisan 2020; 18:38:25 > -
-
vat? -
dediğin şey arkadaşa katılmamamız için bir sebep zaten eğer birisi o üniversiteye o hayallerle gidiyorsa yetenekli olduğunu varsayarak uygulamalı olarak her zaman daha önde olacak yani sizin arkadaşı ele alacak olursak bu arkadaşın dediğine göre yeteneğinin üstüne 5K'lık bir diploma alırsa yazık haline anlamı çıkıyor ha piyasa dolacak ama bu bir şeyi değiştırmeyecek emin olun girişimcilik adına alınmış güzel bir karar gibi düşünün o 1 milyonda ne fikirler vardır biliyor musunuz sadece dil bilmediği için hayata geçiremeyen böyle insanlara fırsat doğacak arkadaşlar unutmayın bunlar bizim insanımız -
Acımak kendinden alt kademe insanlara yapılan bir eylem değil mi hocam? İlk 100 e 10 a gir sonra burada ilk 100 veya 10 a girenler için yorum yap. Şimdi de yorum yapmanda bir mahsur olmasa da acımak deyimi ağır sanki biraz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megumin -- 21 Nisan 2020; 19:47:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
8 yaşından beri bu işlerle uğraşan birisi udemyden kurs almayı geçtim o sitenin arayüzüne bile girmez. Bunu sana özelden de yazdım hatta bir ihtimal atarsın diye projeni istedim bakmak için ne seviyede hangi dillerde kod yazdığına fakat tahmin ettiğim gibi atamadın. Belli ki bir lamer falansın o yüzden fazla uzatmaya gerek yok. Umarım daha çok para kazanırsın udemyden kurs izleyip kod yazarak :D -
sallıyor ya ne inanıyorsun böyle trollere -
yazılımcı olmak bu kadar kolay olsa en yüksek maaşı onlar kazanmazdı :d belki olunabilecek en zor şeydir yazılımcılık. kafası bu işe yatkın olup düzgün çalışan insanlar çıkar yurt dışına zaten, neden türkiye'de kalsın? -
" sizin arkadaşı ele alacak olursak " xd ? quote:
"Ne büyük umutlarla girdiler bu bölümlere.hele ilk 100e ilk 10a girip bilgisayar mühendisliği yazan arkadaşlarım adına çok üzülüyorum.Sırf netten izlediği udemy videolarıyla sizinle aynı diplomaya sahip olacaklar"
Yazmış arkadaş
bunda yanlış olan hiçbir şey göremiyorum ?
Her yorumumu ters anlayıp cevap niteliğinde gönderme yapmanı anlamıyorum varsa bir garezin özelden yaz çözelim
Ben şahsen bilgisayar mühendisliği okuyup yüksek lisans yapmak istiyorum
ama internet ve kitaplar üzerinden yazılım mühendisinin öğrendiği her şeyi öğretebiliyorlar ki bunun içine kişisel merak bile girebiliyor benim şu an normal bir yazılım mühendisinden farkım olduğunu düşünmüyorum
Html ,Python , c# , php , sql gibi kodlamaları kullanıp istediğim tüm projeleri yaratabiliyorum
eminim ki türkiye de yetişen çoğu yazılım mühendisi bildiğimiz dahi yarısını bilmiyordur
format atmayı bilmeyen mühendis tanıyorum ben şimdi çoğu creative düşünceye sahip birinin bilgisayar üzerine yoğunlaşmış kişiyle iyi bir okul okuyup diploması olan birinin tek farkının DİPLOMA olduğunu biliyorum
Yazılım şirketleri bile fazla para vermemek için diplomasız yazılımcı bile alıyorlar
Diğer bir şeye örnek vermek gerekirse internet üzerinden reklamları yapılan "parayla puansız yurt dışında üniversite oku" başlıklı üniversiteler bile diplomayı eline vererek insan çalıştırabiliyor
-
Yalnız şu var Türkiye'de cidden iyi bilişim dersleri mi veriliyor?Üniversitenin vereceği içeriklerin daha kalitelisi internette var artık.Üni dersleri güncel çağa erişemiyor.
Burası abd değil,ilk 500 de üniversite bile yok doğru düzgün.Ülkede teknolojiyle alakalı eğitim veren yetkin üniversite bile 3 ü geçmez.
Dünyada mühendis olmayıp mühendislerden daha kaliteli yazılım bilen elemanlar var bir sürü.Bill gates,jobs,wozniak,zuckerberg vs bu adamlar üniversiteyi boşuna bırakmamışlar.Bakmışlar kendim bu işi daha iyi yaparım ne uğraşacağım saçma sapan hocalarla deyip alıp götürmüşler işi.
Yani yazılım bilmek için üninin şart olduğunu sanmıyorum.Öyle olsaydı yukarıdaki saydığım isimler olmazdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit1044 -- 21 Nisan 2020; 20:47:8 > -
%100 haklı oldugum bu postta bile insanlar benı eleştirmeye çalışıyor.hepsi aşağılık kompleksiniz yüzünden :( -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 21 Nisan 2020; 20:40:38 > -
Bilgisayar mühendisliğini yarıda bıraktım.Universite 40k ile girilen bir üniversite.Boğaziçi falan gibi bilindik üniversitelerde okumuyorsaniz YouTube dan izlediğiniz özellikle ingilizce kaynak daha iyidir.10 dolara satılan dersler 10 kat daha iyidir.En azından benim okuduğum yerde durum buydu.İnternetteki eğitimi küçümsemeyin.Matematik hariç derste doğru düzgün öğretilen hiçbir şey yok.Her şeyi kendiniz öğreniyorsunuz YouTube'dan."ee zaten öyle " falan gibi tepkiler gelebilir.Okul size eğitim vermiyorsa başka bir şeyler vermelidir o zaman.Ancak birçok üniversite sadece diploma veriyor.Ekstra hiçbir şey yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen kanka piyasadaki çoğu yazılımcıdan farkın yok ama bu arkadaşa hak verip hedef bilgisayar mühendisliği sen daha yazılan cümleleri anlayamıyorsun dostum bir postunda ne dediğin belli olmaz burada dediğim şey gayet insalcılken bana karşı garezin mi var demen garezlik bir durum varmış gibi..birine garezim olsa bu sen mi olursun yazdığım cümleyi anlamaya çalış önce bir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13trance -- 21 Nisan 2020; 19:19:44 > -
100 kişi?
2019 aytde +30 mat yapan 15k insan vardır bro -
baktım da sonuc daha vahim o zaman
(1.200.000) (15000)
(100) (1.25) kişi olcekle
kısacas matematik bilmeyen yazılımcı olamayacagına göre her şeyin özeti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 21 Nisan 2020; 20:24:16 > -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:6:55 > -
adam 100 kişiden 10'u diyor ya siz bunu bile anlamıyorsunuz JPUAHAGAGSAGDHGADHAGDHAGDHAGDHcidden umarım o 1 milyon istidham size sağlanmaz
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X