Teknosa'ya getirmişler orada gördüm, malzeme kalitesi on numara ve fiyatına göre gayet güzel. |
Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (552. sayfa)

-
-
merhaba arkadaşlar bir sandalye tavsiyesi almak istiyorum yaklaşık 10-20 sayfa okudum ama seduna thunder mı daha iyi ikea markus mu karar veremedim ben bez terletme problemi olmayan sağlam bir şey bakıyorum bütçem 8 bine kadar gösterişli olması hiç önemli değil benim için. mesela seduna için ekşi sözlükte bir süre sonra gıcırdama vs yaptığı söylenmiş burada kullananlar bunu yaşadı mı acaba
-
Arkadaşlar 190 2m boy arası önereceğiniz oyuncu koltuğu varmı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sedyna falan alinmaz ikea varken bence. Soyulma da olmaz terletmede yapmaz. 10 yil garantili
Bende xdrive var. Malzeme kalitesi bence iyi. Ama cok ergonomik degil. Ama cok genis koltuk Ally sirt destegi ile baya adam oldu benim koltuk.
Denemeden alinmaz. Yaklasik 30dk oturmaniz lazim anlamaniz icin. Burositte de indirim var. Butce varsa nurus burosit tek gecilir..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
banadabir koltuk lazım olunca arastırmaya basladım once oyuncu koltuğu felan alacaktım sonra öğrendim kadarı ile bu koltuklar tamamen pavyon işi ergonomi olmayan görüntüden ibaret koltuklar .
forumda herman miller ve nurus mee to modelini onerdiler gercekten koltuk denebilecek çalışma sandalyesi ıolarak bende fiyatlarını görünce ikinci ele doğru yoneldim şamsıma 2 el nurus mee to 800 tl bi fiyata aldım kondisyonu iyi durumda çalışmayan aksamı yok ve tabure fiyatına geldi.
2 ci el koltuk sarı siteden takip edin mobilya spotcularda gayet temiz kaliteli nurus ve herman miller lar mevcur ve diğerleride .
oyuncu koltuğu adı altında çöplere para vermektense 2 el saglıklı ergonomik bir koltuk alın geçin
-
kullanım amacınız ofiste sadece çalışırken kullanmaksa dediğiniz doğru. Ama ev ortamında o koltukla uzun süre rahat edemeziniz sürekli dik oturacaksınız, sizi anatomik olarak düz en sağlıklı pozisyonda oturtmaya ayarlı koltuklar. Boyunuz da uzunsa ayaklarınız yere değiyorsa mis. Evinizde bir çalışma odanız varsa ve çalışmanız bittikten sonra o odayla işiniz de bitiyorsa evet güzel.
Ama uzun saatler pc başında geçirip, yeri geldiğinde oyun yeri geldiğinde dizi film izlemek, yeri geldiğinde de çalışmak için kullanılacaksa iyi bir gamer koltuk hibrit olarak hepsini kısıtlı olarak sunabiliyor.
sim kokpit'e param yetmediği için oyuncu koltuğumu kullanıyorum. Tabanı yatır sırtı dik tut araçta oturuyormuş gibi oluyorsun mis gibi. Dizi izleyeceğim zaman sırtı yatır tabanı biraz düzelt, yatarak dizi film izle, nette surf mü yapacağım, çalışacak mıyım o zaman sırtı dimdik yap, 4d kolları yukarı kaldır dümdüz otur ve karşıya bak.
gamer koltuk alırken bakılacak en önemli şey oturuma yerinin sünger kalınlığı ve mekanizmanın yarasa tip olup olmaması. Geri kalanı aynı tasarım zaten hepsi benziyor. Gamer koltuklarda tek şikayetim sırtlığı dümdüz yapmaları. Araç koltuğu gibi bel destekli yapmak bu kadar zor olmasa gerek. Fileli bel desteği koyuyorum ben çok iyi oluyor :D
-
Bürosit Banzai 2 Soft hakkında ne düşünüyorsunuz var mı deneyen 11.5k gibi yüksek bir fiyatı var ama kalite arayan evden çalışan biriyim alıp 5-6 sene kafayı rahatlatmak istiyorum
-
Kartal Adore Showroom gittim.İndirimdeki koltukları inceledim. Tek tek deneyimledim. F/P olarak aşağıdaki ürünü tavsiye ederim. 2320TL Fazla özelliği yok. Fakat minderi rahatlığı, bel desteği falan en başarılı bu ürünü buldum. Satın aldım. Evde kurdum.Gayette kolaydı.
https://www.adoremobilya.com/
Alpha Ofis ve Yönetici Koltuğu-File Kumaş-Siyah 62x126-136x65 cm (GxYxD) Fiyatı ve Özelliklerihttps://www.adoremobilya.com/alpha-ofis-ve-yonetici-koltugu-file-kumas-siyah-62x126-136x65-cm-gxyxd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonjustice -- 29 Kasım 2023; 16:31:45 > -
Bir de f/p olarak ikea markusu çok öneriyorlar
-
Warrior modelleri ile ilgili pek bilgi yok. Ben de Scorpion için bakmıştım. Zio yan markası demişler forumlarda hepsi o kadar hocam. Göze güzel görünüyor. Alırsanız bizi de aydınlatın.
-
Katılmıyorum hocam gamer koltuk denen koltuklar ne ergonomik ne de sağlık açısından ne hacik olarak bu ofis koltuklarından daha üstün değil.
Forumda yine bir arkadaş ugaktan açıklamıştı ben olaya tam hakim değilim onun yorumları sonrası , reklam kokan. Hareketleri bilmem ne. Drireve racer x ulti koltukları eledim kaliteli uzun süre kullanilacak bu koltuklara bakmaya başladım ve fırsat buldum aldım.
Uzun süre kullanımdan bahsetmişsiniz ofis koltukları bilakis Bursa'da önde olur ofiste 10 saatten aşağı çalışan varmı.
1 haftadır kullanıyorum kesinlikle racer drive gibi süslü kelimeler ile satılan koltuklara para vermeyin gidin ikinci el kaliteli bir koltuk alın sıfır da var marka bakmadım ama oyuncu koltuğu denen şey sadece satış stratejisi okadar altta ne bir dizayn ne bir patent ne başka bir şey vaat etmiyor.
Ve aşırı büyük hantal..
Benim fikrimi değiştirmeme neden olan yorumu ekleyeyim belki biraz fikir olur sizede.
Madem sordunuz, naçizane bilgi birikimimi bu forumda paylaşmak isterim elbette. Normal şartlarda şu başlıktaki boş gazları görünce pek içimden gelmemişti ama yine de yazayım.
Bu oyuncu koltukları gelmiş geçmiş en büyük kazıktır. Gerek ergonomik gerek hijyenik açıdan kesinlikle insan sağlığına uygun ürünler değillerdir. Ürün tasarımı anlayışı temelde 2ye ayrılı, birisi "form follows function" diğeri ise "function follows form" yani "form işlevi takip etmeli" veya tam tersi şeklinde çevirebiliriz. Özellikle bu tip son kullanıcıya hitap eden ve insan sağlığıyla doğrudan ilişkili ürünlerde işlevin ve ergonominin önemi çok büyük. Dünyanın en büyük ofis sandalyesi üreticileri istisnasız şekilde fonksiyon, işlev ve ergonomiyi ön plana alarak tasarım ve üretim yaparlar. Son yıllarda ortaya çıkan, şekilci ve bilinçsiz tüketici olan 10-18 yaş grubu gençleri hedefleyen "gamer seating" kategorisi ise insan sağlığını ve en önemlisi gençlerimizin fizyolojik gelişimini ciddi tehdit ediyor. Neredeyse hiç biri uygun açıda oturma pozisyonu desteklemiyor, sırt ve kalça destekleri ergonomik anlamda yanlış ve kullanılan malzemeler nefes alma ve hijyen açısından kesinlikle uygunsuz biçimde üretiliyorlar. Haftada 5 saat, 200-350km/h hızlarda ve yüksek G kuvvetine maruz kalan otomobil yarışçılarına göre tasarlanmış koltuk tipolojisini, dünya ortalamasına göre haftada 21-25 saat bilgisayar başında geçiren ve kemik gelişimi tamamlanmamış gençlere üzerine pavyon ışığı monte ederek satıyorlar. Bunu yapan yerli firmalar İSTİSNASIZ ucuz ve dandik mekanizma, ucuz sünger ve deri/kumaş kaplama kullanıyorlar.
Uygun çalışma/ofis sandalyesi çok yönlü ayarlanabilir, sırt tarafında tercihen yüksek kaliteli file malzemeden ve bel destekli olacak biçimde, kalçayı uygun şekilde saracak formda hijyenik yüksek kalite sünger ve kumaştan üretilmelidir. Bu oyun sandalyeleri ise ucuz suni deriden, pek çoğunda yeterli ayar mekanizması olmadan, virajları 2-4G force ile dönmesi gereken pilotlara göre üretilmiş kalça ve bel destekleriyle üretiliyor. Bu tamamen sağlığa zararlıdır
Görece kaliteli malzeme kullanan ithal markalardan bile gençlerimizin kesinlikle almaması gereken bu tip koltukları bir de fason üretim yapan, dandik mekanizmalar ve 2. sınıf malzemelerle üretim yapan yerli firmalar üretiyor ve gerçekten gençlerimizin sağlığını tehdit ediyorlar.
Benim önerim, en kötü IKEA olmak üzere, ofis sandalyesi olarak satılan, file sırtlı ve bel destekli, kol-bel-yükseklik ayarı mekanizması bulunan sandalyelerden tercih etmeleri. Bunları üreten yerli firmalarımız da var (burotime, nurus, koleksiyon) bunların ucuz muadillerini de elbette bulabilirsiniz ancak sağlığa bu kadar doğrudan etkili bir ürün için bence paraya kıymak gerekli.
Son olarak, bu iş fason imalathanede demir bahçe sandalyesi yapmaya benzemez. Kaliteli ofis sandalyelerinde kullanılması gereken uzun ömürlü ve sağlam piston, tekerlek ve mekanizmalar bu tip yerli fasoncuların tedarikçilerinde satılmaz. Zaten bu tip mekanizmaların kalitelisi de Türkiye'de üretilmez. Yerli mekanizmaların en iyisine bile 3 yıldan fazla garanti verilmez. Siz fasoncuların "en iyisini biz üretiriz" dediğine bakmayın. Türkiye, mobilya sektöründe bütün dünyaya hizmet veren, dünyanın en düşük kaliteli ama yüksek kapasiteli üretimlerini yapan ülkelerden biridir, fason imalat cennetidir. Son tüketiciye ofis sandalyesi gibi ürünleri geliştirme kapasitesine bu ülkede 3-4 dev marka hariç hiç bir mobilyacı sahip değildir. 500 Liraya da kaliteli sandalye falan alınmaz, eğer maddi durumunuz yoksa gidin IKEA'dan indirimini kovalayın ve 800 liraya Jarvfjallet model sandalye alın, 10 sene rahat rahat kullanın.
Ben şahsen 6 senedir Herman Miller Mirra 2 model sandalye kullanıyorum, ilk gün aldığım kondisyonda devam ediyor. En az 10-15 yıl daha çıkaracak gibi görünüyor. Elbette ilk alım maliyeti çok yüksek bir model ancak deneyimledikten sonra başka sandalyelerde 2 saatten fazla bel ağrısız oturamazsınız.
@Batu
Bu arkadaş tan.alintidir yorum 4 sene önce yazılmış ,bütçesi kısıtlı olan arkadaşlara tavsiyem spot büro mazemesi satan yerlere bakmaları , bu hafta çalışma masası için yine bu şekilde bakacağım , artık şahlanan ekonomi nedeniyle 2 el bakacağız ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoserdar -- 29 Kasım 2023; 18:12:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de bürosit kullandınız mı diyecektim, fiyatları pahalı gibi ama markus da ucuz değil.
Daha mı iyidir dersiniz. f/p olarak home ofice için model tavsiyeniz var mı?
-
Arkadaşlar merhaba çalıştığım iş yerinde ikinci el bir çalışma koltuğunda oturuyorum markası silinmiş bir türlü bulamadım. Mekanizması sadece sırtı geriye doğru yaslanıyor oturduğumuz kısım hareket etmiyor bu sayede sırtımı yaslayarak rahat çalışabiliyorum ama bu mekanizmanın adı ne bulamadım (sırtım öne gelince sırt kısmı benle birlikte geliyor yaslanınca aynı şekilde). oyuncu koltuklarına bakıyorum hepsi komple yatır gibi geriye yatıyor oturduğumuz kısımla birlikte. yardımcı olabilirmisiniz aramamı ona göre yapayım bende.
Anlatım bozukluğu olduysa özürdilerim.
-
Sizin ve o arkadaşın dediklerine "kısmen" katılıyorum hocam ama hepsine çöp demek bence doğru değil. Çöp koltuklar da inceledim gamer diye geçen lakin belli bir miktarın üzerine çıkınca mekanizma da değişiyor kalite de. Bir de çocuklara alınacak koltuklar konusunda katılıyorum. Gelişimleri için önemli ve çocuğum olsaydı bendeki gibi bir gamer koltuk hayatta almazdım. 37 yaşına gelmişim ben ne gelişimi olacak daha bende, sadece kullanım alanı ve rahatlığı önemli bana
Vallahi arkadaşın mesleği ne bilmiyorum. Mobilyacı ya da tıp alanında bir kişi mi acaba ? Bilemedim öyle net kanılarla konuşmuş. Sağlığa zararlı malzemeler falan saymış durmuş da tek tek araştırmış mı acaba merak ettim ? Geçmişte okuduğum ve fileli koltuk denememe sebep olan yazı diye hatırlıyorum sanki bilemedim.
Anlattıkları koltukların fiyatları 10 bini geçiyor zaten kaldı ki 10 bin üstünü verirsen zaten taş gibi gamer koltuklar da var oturma süngeri bir karış olan omen gibi mesela. hatta geçen amazonda 8'e düşmüştü. Herman miller dediğiniz koltular 60 ila 75 bin tl arasında, nurus keza 13 15 bin tl :)) Tasarım ve kullanım amacı kategorisini geçtim fiyat kategorisi bile farklı.
Sırt tasarımını eleştirebilir ben de eleştiriyorum ama hiç bir ofis koltuğu, saydığım hibrit rahatlığı sunamaz bunu bilerek tercih edecek zaten insanlar.Amaçları sürekli dik oturup çalışmak mı yoksa rahat takılmak mı. (Rahatlıktan kastım ergonomik değil) Ve sırt kısmında çözüm üretcekler benim gibi ben fileli destek kullanıyorum mesela ya da zaten kendi minderi var. Ve ben de sabahtan akşama kadar koltuk üstündeyim hiç oramın buramın ağrıdığını görmedim. Sandalyemin fermuarını açtım baktım süngerini merak ettim. Aynı araçlardaki kalitede dökme sünger kullanılmış, zaten formunu tekrardan toparlamasından anlaşılıyor. Kaldı ki eve aldığın koltuğun kumaşı neyse bunların kumaşı da o, onlarda dökme sünger yerine hazır sünger kullanılıyor bunlar da dökme sünger. O zama eve giren koltuklar da sağlıksız ve hijyenik olmayan mazleme ?
Büro mobilyaları satan yerlere ben de gittim almadan önce. Fileli koltuklar da denedim, hepsi rezalet beş para etmez ürünlerdi. Fason üretim, ne amortisörü bir şeye benziyor ne filesi rahat. Sağa sola sallanıyor, tilt mekanizması ise tarih öncesi mekanizmalar. Zaten 4 sene önce yazmış diyorsun 4 sene önceki mekanizmayı halen kullanan markanın koltuğu da almasınlar. Benim koltukta tamamı döküm olan yarasa tilt mekanizma var mesela. Çoğu ucuz piyasa malı oyuncu koltuğunda tek kollu tilt mekanizması biraz daha iyilerinde de çift kollu tilt var. Birincisi rezalet çok ses yapıyor, ikincisi ise eh işte kötünün iyisi.
İkea koltuklarını da inceledim, hiç biri boyuma uymuyordu, uymadığı gibi anlamsız bir dik oturma pozisyonu vardı berbattı hepsi "benim gözümde beğeneni de var beğenmeyini de", kafalık kafama denk gelmiyor kafamı öne itiyor, gamer koltuklarına laf ediyorlar ama oturma yerleri taş gibi süngerdendi bunu eleştiren koltukları iade eden çok kişi var. Zaten hiç bir koltuk 20 saat üzerinde oturmak için yapılmıyor. Arada kalkıp dolaşacaksın. Ben yıllarca bürosit kullandım. Onda da problem yaşamamıştım, bunda da kıçım terliyor yazın, onda da terliyordu :D Kumaşını analiz ettirmedim hiç sağlıklı mı hijyenik mi değil mi diye :D Bundaki kumaş da bildiğimiz kaşe kumaş işte.
www.sikayetvar.com
IKEA Çalışma Sandalyesi Rahatsızhttps://www.sikayetvar.com/ikea/ikea-calisma-sandalyesi-rahatsizYine diyorum, öyle haratetli şekilde anlattığı standartlarda bir koltuk dünyanın parası onlar dediği gibi sağlık ve anotomi üzerine yapılıyor o argenin de parasını alıyorlar, bürosit'in vardı bir tane muhteşem bir ürünü Bürosit Banza fileli olan 20 bin TL. Buna bile 3 yıldız vermişler mesela hepsiburada da.
He onda da dizi film izlerken bağdaş kurup arkana yaslanıp izleyemezsin işte. Diyorum ya kullanımını kendin belirleyeceksin ona göre tercih edekesiniz. Amacız sadece masa başı iş ise Gamer koltuk ya da onun gibi geniş kullanım alanı olan bir ürün tercih edeceksiniz. File sırt tasarımna sahip gamer koltuklar da var. TR de var mı bilmiyorum ama benim hawk'ın tasarımın kopyaladığı SecretLAB firmasının güzel file koltukları vardı sanırım. Ben fileyi uzun ömür açısından tercih etmiyorum, bir kaç tane yırtılanı gördüm soğudum sonra. Ama dxracer'ın fileli modelleri halen aklımda.
Benim arkadaş da fileli koltuk fileli koltuk diyip dururdu HP omen aldırdım ona şimdi dua ediyor. 1,80 boyu var onun da. Ha HP omen' ben oturdum ben beğenmedim mesela sırtı ergonomik gelmemişti 167 boy ile. Benim burada HP omen çöp bir koltuk demem ile bütün gamer koltuklar çöp demek aynı şey. Her koltuk herkesin hoşuna gitmiyor, uymuyor işte.
Sonuç olarak aslında o arkadaşın kocaman yazısının tek işe yarar eleştirisi sırt desteğinin saçmalığı gerisine hiç katılmıyorum Dediği araç koltukları bulara benziyor bile. Yarış koltuğu tasarımı çok daha farklı ve sert olur. Belinize destek koymadan bu koltuklarda oturmak imkansız keşke yarış koltuğunu kopyalamış olsalar :) Şu bel desteği içinde olan yandan ayarlamalı koltuklar ne zaman yaygınlaşacak merakla bekliyorum. En büyük problemi çözecekler o zaman. Şu an sanırım xdrive business modelinde var bire bir denemedim ama mantık güzel, yabancı kanallarda iyi diyorlardı bu sisteme.
Bu arada kullanıyorum diye de savunmuyorum yanlış anlamayın, bu markanın eksikliklerini de eleştirdim, diğerlerini de. Ofis koltuğu dışında alternatifim olaydı başkasını alırdım kesinlikle ama ofis koltuğu sevmiyorum işte kullanımı kısıtlı şunu yazarken dik oturmaktan sıkıldım mesela bağdaş kurdum öyle yazıyorum. Ofis koltuklarının amacı ergonimik olup diğer hareketlerini kısıtlar çalışmana odaklanmanı sağlar, yorulunca sırtına yaslanırsın şöyle fileli tasarım sarar seni rahat edersin. Benim kullanıma en uygunu "gamer" diye geçen koltuktu . Çünkü simülatör de kullanıyorum kilitli tekerlekler hiç esneme yapmıyor, yarasa tiltin açıları çok güzel taş gibi sert, yatırıp içerik de tüketiyorum sırtlığı ekstra yatıyor mis gibi, dikeltip iş de yapıyorum, oyun da oynuyorum 4d kollar masamın hizsına kadar geiyor mouse u çok güze destekliyor.
Oturma yeri de fileli olan kaliteli bir modeli ucuza bulmadıkça "ofis koltuğu" diye satılanları evde genel kullanım için para vermem şahsen. :) Anca ayrı bir çalışma alanım olur oraya alırım.
DXRaceryoutube
After countless hours spent on research, we fould a way to merge the breathability of mesh chairs and personality of gaming chairs. With improvement made based on the previous model, the Air Pro is made with ergonomics in mind with improved multi-functional armrest, added lumbar support, and better cervical support. Music: Neovaii - Calling Out Shop the Air Pro Series : https://www.dxracer.com/collections/air/air-pro Join the DXRacer Family: https://www.facebook.com/dxracer https://twitter.com/dxracer https://www.instagram.com/dxracer https://www.tiktok.com/@dxracer #dxracer #gaminghttps://www.youtube.com/watch?v=-Xj3yqwTXtw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 30 Kasım 2023; 3:44:23 >
-
Tam anlamadım hocam, sadece sırt yatıyor oturan kısım haraket etmiyorsa genelde kollu yan mekanizma olur o meşhur gamer koltuklarındaki gibi. Ve sırtı 180 derece geriye yatırır.
İkinci mekanizma tilt mekanizması oluyor. Bazı koltuklarda sırt sabit oluyor oturan yerle birlikte hareket ediyor tilti açınca. Bunun da kitlenen ve kitlenemeyenleri mevcut.
Bir de eski tip büro koltuklarında sırtı yatıran arkada ya da altta bir kol vardır. bunu gevşetirsen sırtlık sürekli gevşek kalır sen sıkana kadar. Benim eski bürosit öyleydi, vidalı mekanizma vardı ve gevşetince sırtlık boşa çıkardı benle birlikte hareket ederdi.
Bunun benzerinin kollu olanı da var, alttan açınca sırtı boşa çıkartıyor ve kitleyene kadar sırt hareket ediyor.
Sanırım en son anlattığım senin aradığın ama o mekanizma artık eskide kaldı sanırım. Aradım az önce ve bulamadım. Adını da bilmiyorum bende :D bürosit'in sekreter koltuklarında çok olurdu eskiden.
şundaki mekanizma olabilir. Dediğim vidalının yeni tipi bu, çift kollu kuyruklu mekanizma diye geçiyor. Bir kolu aşağı itince sırt boşa çıkyori diğer kolda ya tilt ya da amortisör için oluyorç
ÖZENMAK youtube
Çift Kollu Kuyruklu ile Tek Kollu Kuyruklu ürünü montajı benzerlik gösterir. Sorularınız için şirketimiz ile iletişime geçebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=Y7aPNAVZmVE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 30 Kasım 2023; 3:58:14 >
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157442027
Burası koltuk bakan arkadaşlarımıza yeterince yardımcı olacaktır, fikir sahibi olmak için dahi olmayada gerek yok
hocam bu herman miller de çok pahalıymış gavur koltuğa bu kadar bütçesi olan adam zaten iyi yaşar :)
-
araştırma yaparken bir sitenin inceleme yazısına denk geldim. belki konuya faydası olur diye paylaşıyorum. https://www.electronicshub.org/best-office-chairs-under-200/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cucu87 -- 30 Kasım 2023; 9:9:33 > -
Evet haklısınız ben çözümü 2 el bir nurus mee to (800tl)alarak çözdüm memnunum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X