Şimdi Ara

Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (511. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
11.678
Cevap
539
Favori
1.184.846
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 509510511512513
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

52-53 cm hocam. Yeni bir valor kullanıcısı olarak kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum. Oturma minderi de çok sert 5.000 tl ye koltuk satıyorlar visco eklemeyip ek pakette sunuyorlar. İade alsalar şu dakika iade ederdim maalesef diğer firmalara nazaran iade seçeneği de sunmuyorlar.

Suni deri konusunda da benimde şöyle bir deneyimim var. 3 sene önce XDrive Altay deri koltuk almıştım, derisi taş gibi hiçbir bozulma vs. hiçbir şey yok ilk gün nasılsa öyle desem yanlış olmaz herhalde. Ama mekanizması perte çıktı birçok sorun var. Yaslanınca sabit durmuyor vsvs. mekanizmasal olarak çok sorunlu o yüzden değiştim. Bu arada home office calıstığım için günde minumum 10 saat koltukta otururum genelde çok daha fazla. Ona rağmen deride hiçbir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noira -- 9 Kasım 2022; 12:2:17 >
  • Noira kullanıcısına yanıt

Yanıtınız ve tecrübe paylaşımınız için çok teşekkürler. 52-53cm ayağımı yerden kesebilir. Zaten minder çok önemli hocam. Benim ilk ev için aldığım türk markası ofis koltuğu çok sertti, minderi zaten hızla çökmüştü. O koltuğu kullanırken basur geçirmiştim. Allah kimseye vermesin, çok kötü bir dert. Tabi koltuktan olduğunu anlayınca Türkiye'de o dönem paranın alabileceği en iyi koltuk olan DxRacer'ı aldım. Bir daha çok şükür tekrarlamadı. Ben de hibrit çalışıyorum, 2 gün ofis 3 gün ev şeklinde. Çalışma dışında da PC başında çok vakit geçiriyorum, oyun vs. O yüzden koltuğa verilen paradan kısmamaya çalışıyorum. Ancak bir önceki mesajımda bahsettiğim tecrübelerime yönelik kriterleri sağlayan kaliteli bir koltuk bulmak da çok zor gerçekten. Ama sizin yorumunuza istinaden Zio'dan uzak duracağım.

• buyukbang kullanıcısına yanıt

Xdrive, dxracer veya yaşadığınız bölgede ikea varsa Markus denemenizi öneririm hocam.

Üstte yazdığım gibi DXRacer zaten kullandığım koltuk hocam. Beğenmediğim konuları yazmıştım, başta yapay deri koltuk bir daha asla diyorum. DXRacer'larda günümüz itibariyle kumaş seçeneği yok maalesef. Air isimli modelleri file şeklinde ama onda da oturma alanı da file ve bu bence hiç konforlu ve sağlıklı (basur konusu) değil.

Markus alternatif olarak kenarda beklettiğim seçenek.

Yerli markalarda hep bir takım sorunlar ve şikayetler var. Bilgim olmamakla beraber okuduğum yorumlardan yola çıkarak tahminim şu ki, yerli koltuk üreticileri yabancılardan farklı olarak full otomatik fabrikasyon bir üretim bandı kullanmıyor. Bu nedenle vida delikleri vs standardize olamıyor. Koltuk monte edildiğinde eksik ve hatalar ortaya çıkıyor. Şikayet var da incelediğim bir exvega videosunda koltuk sırt parçasının tüm vida delikleri unutulmuş, deliksi gönderilmişti :D Başka bir şikayette (Youtube'ta gördüm) sağ ve sol delikler farklı hizalarda açıldığı için montaj sonrası asimetrik bir görüntü ortaya çıkmıştı. Diğer yerli markalar daha da kötü durumda maalsef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 9 Kasım 2022; 13:31:42 >

Kesinlikle dediğiniz gibi. Kullandığınız dxracer eski model yeni modellerde mutlaka iyileştirme yapmışlardır diye düşünüyorum. Onun dışında xdrive diğer Türk markalarından ayrılıyor bence, zor bir seçim gerçekten kolay gelsin.

Xdrive'a hiç bakmamıştım. Trendyol'da satıcı puanı 9.3, yerli bir marka için olağanüstü olmuş bu. İnceleyeceğim, öneriniz için teşekkür ederim.

Edit: Altay modeli gerçekten çok güzel gözüküyor ve tam aradığım özelliklerde: https://www.xdrive.com.tr/xdrive-altay-profesyonel-oyuncu-koltugu-kumas-siyah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 9 Kasım 2022; 14:28:17 >
  • Dün itibariyle IKEA Markus modelini aldım. Eğer alacaklar varsa elini çabuk tutsun zira fiyatları yükselecek gibi. Etiketleri değiştirmişler ancak şimdilik internet fiyatıyla satıyorlar. Etiketlerde 4099₺ görünüyor.

Edit: Şimdi baktım da fiyatlar 4099 a güncellenmiş internette de. Gerçekten dün gidip almasam 300₺ zam yiyecekmişim. İyi kurtardık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spintirea -- 9 Kasım 2022; 14:24:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • spintirea kullanıcısına yanıt

ben de masa aldım ikeadan dediğiniz gibi 300 tl zam gelmiş. Tüm ürünlerde geçerli sanırım.

İlk başta aklımda bu model vardı. 2 hafta önce kadar stokta yoktu, aradığımda ne zaman stoklara gireceği bilgisi de verilmedi. Fiyatı da yüksek olduğu için zio'ya yöneldim. Keşke bekleseydim. Deneme şansınız varsa mutlaka deneyip alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noira -- 9 Kasım 2022; 16:34:36 >

Siz zayıf olduğunuz için dxracer kiramamissiniz 2014te bir tur aldım kırdım bir tur 2016 da titan aldım kırdım 2019da

Yani kilo çok önemli bir faktör

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben birini gönderdim ya zio ya oda çok sert döşek demişti oturunca ama sert olması için olumsuz konusmamisti

bence sert olması sıkıntı değildi zaten uzun vadede yumusayacakti önemli olan yumuşayınca batmamasi çünkü batma yapan koltukta var evde benim

Sonra ne kadar visco seçeneği olan tüm firmalar kilolu insanlara önermiyoruz dediysede

Zio yu dinleyip viscolu aldım bakalım umarım pişmanlık yaratmaz

Altay fiyatı görünce 2k daha fark verdikten sonra zaten secret lab alın Bulgaristan göçmeni tanıdık bulup otobüsle buraya getirsinler yani buda araba işi gibi parayı verdikçe daha iyisi oluyor o yüzden limiti yok sizin aksine ben gelince rahatsız olmam gibi hissediyorum 76 cmde masanın altına giriyorsa kolcaklar bakalım

Altay modelini Amazon kendisi satıyor ama biraz pahalı. MH ile görüştüm, fiyatı düşürün sizden almak istiyorum diye bir kayıt açtırdım. Geri iade garantisi de olduğu için onlardan almak cazip geliyor.

• bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt

Olabilir hocam doğrudur. Sizin ki de gerçekten çok kötü bir deneyim olmuş. Geçmiş olsun, umarım yeni koltuğunuzdan memnun kalırsınız.

kolcak her türlü masanın altına girer o yönden içiniz rahat olsun. ama koltuk üzerinde 2-3 saat rahat rahat oturabileceğinizi hiç sanmıyorum, görüşlerinizi merakla bekliyorum hocam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noira -- 9 Kasım 2022; 17:52:8 >

XDrive müşteri hizmetleri en az Amazon kadar iyi hocam ona emin olun. Hiç iade etmek gibi bir talebim olmadı fakat satın aldıktan 1.5 sene sonra amatisörde sorun oldu. Mail attım 2 saat içinde cevap geldi yeni amatisör gönderdiler. Daha sonra kolçakta sorun yaşadım yeni kolçak gönderdiler, bir parça daha göndermişlerdi alt mekanizmadan ama adını unuttum. Kısacası baya iyiler o yönden. Hatta göndermişken ayakta gönderin o da yıprandı diye fotoğrafını çekip gönderdim 5 adet yeni ayak gönderdiler. Ama iade garantisini deneyimlemediğim için bir şey söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noira -- 9 Kasım 2022; 17:53:10 >

XDrive Mecidiyeköy showroom'unun evime 400 metre mesafede olduğunu farkettim :) ve bugün showroom'u ziyaret edip koltuk modellerini denedim. Videolara baktığımda Altay modelinin boyun yastığının beni rahatsız edeceğini tahmin etmiştim, gerçekten de öyle oldu. Diğer ince uzun boyun yastıklarının hepsinden iyi, öncelikle onu söyleyeyim. Ama bu tip yastıklar çakılı olmamalı, kolaylıkla değiştirileiblir olmalı. Çünkü herkesin vücut ölçüleri farklı, yastık herkes için uygun pozisyonlanmayabiliyor. Altay modelindeki yastık raylı, aşağı yukarı bir miktar hareket edebiliyor ancak benim boyum 175 ve en alt kademede bile tam rahat edemedim. Bir miktar daha aşağıya inse belki sorun çözülürdü. Bu yastık rayından yukarı doğru çekerek çıkarılabiliyor ama o zaman da kafanız plastik rayların üstüne denk geliyor. O raylar da 4 vida ile koltuk iskeletine monte edilmiş, aslında o da sökülebilir ama bu sefer de vida deliklerinin çirkin görüntüsü olacak :/ Amazon'daki yorumlarda da benimle aynı görüşü paylaşmış birkaç kişi gördüm. Kafa desteği dışında koltuk gayet güzel.

Ancak ben oraya gitmişken diğer modelleri de denedim ve Atak modelindan çok daha memnun kaldım. Kafa/boyun yastığı mıknatıslı, istenildiği gibi ayarlanabiliyor ya da çıkarılabiliyor. Ben o yastığı çıkararak çok rahat ettim. Son olarak bel yastığı Altay dadhil diğer tüm bel desteklerinden daha iyi kavradı belimi, çok rahat ettim. Koltuğun sırt minderine sarılmış bir minder bu, aşağı/yukarı yönde hareket ettirip istenilen noktada sabitleyebiliyorsunuz. Bence bu sırt desteği mekanizması en verimli olanı. Hiç sabitleme olmayan modeller çok kullanışsız oluyor, kemerli sistemle aşağı yukarı hareket ettirilen sistemlerde bana göre çok çirkin duruyor. Altay modelinin sırt desteği de gayet güzeldi, hatta Atak dışında ki tüm modellerden daha iyiyidi. Ama Atak modeli bu konuda en iyisiydi. Bir de oturma minderi tüm diğer modellerin hepsinden daha yumuşak ve konforluydu, hatta mağaza sorumlusu beyefendi de aynı yorumu yaptı. Sitedeki spec'ler ise aynı. Bu biraz kafamı karıştırınca firmayı aradım. Firmanın dediğine göre iki modelin minderleri aynı malzemeden yapılıyor ve yumuşaklığının aynı olması lazım. "Belki Altay modeli yeni olduğu için showroom'daki model süngerleri de biraz daha ilk yumuşaklığını koruyor olabilir" şeklinde bir yorumu oldu.

Bu arada Atak modeli yenilenmiş arkadaşlar. 2 senelik videolarda baş desteği, sırt desteği, dikişler filan şu an ki modelden farklı gördüğüm kadarıyla. Bence oturma minderi de yeni modelde yumuşatılmış olabilir. O nedenle eski yorumlar kafanızı karıştırmasın.

Atak versiyonunu Altay'dan eksikleri şunlar, 1-4D değil 3D kolçak ayarı var. Görüntü olarak kolçaklar Altay'da daha sağlam dursada sağa sola sallayınca hareket ediyordu. Ama Atak'daki çok daha sıkı duruyordu. Bence bu açından sanki Atak daha iyi gibi geldi. 2- Full kumaş versiyon yok, oturma ve yaslanma alanları kumaş, diğer yerlerde görsellik için suni deri malzeme kullanımları var. 3- Beşik gibi sallanma özelliği Atak da biraz daha kısıtlı açıda çalışıyor (Sırt kısmının geriye gitmesi değil! Karışıklık olmasın, o aynı) Ama bu benim için yeterli bir açıydı açıkçası. Zaten çok sık da kullanacağım birşey değil.

Genel olarak XDrive markasını beğendim arkadaşlar. Yerli firmalarla ilgili olumsuz görüşlerim bu firma için geçerli değil. Büyük olasılıkla Atak modelinden sipariş vermeyi düşünüyorum.

@Noira Bu markayı önerdiğiniz için teşekkür ederim :) Bu arada sizin eski koltuğunuz XDrive'ın hangi modeliydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 11 Kasım 2022; 0:21:34 >

• Zio bindirip indirmiş 11.11 indirimi diye instads görünce üzüldüm ama 4799 5799 yapmislar fiyatı bunları şikayet etmek lazım neyin zammı bu diye benim aldığım konfigürasyonu 700-800 pahalanmis yanlış görmediysem
    29 Ekim'de 129 TL indirim yapmışlar onu kaçırmıştım
    Ona rağmen
    720 TL net pahalanmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 10 Kasım 2022; 19:5:52 >

Fabric aynı yere geliyor ben 26 eylülde opsiyonlarla 4117 TL ye almıştım. Şimdi hesapladım 4195 TL çıktı. Enflasyona göre fiyat iyi çıkıyor diyebiliriz. Ama indirim yok, Türkiyede alıştığımız bir durum bait 11.11 kapmayası...

• hb de hawklar sepette 2.889 tl oluyor.

Hocam peki hangi koltuğu öneriyorsunuz, Zio sizi pek memnun etmemiş gibi görünüyor. Boyum kısa olduğu için fabric konusunda tereddüt yaşıyorum, Hawk'ın da bel desteği sorunluymuş. Ne yapmalıyım?

• 
Sayfa: önceki 509510511512513
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.