< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (446. sayfa)

-
-
Öncelikle hayırlı olsun. Mee Too’yu da kullanan bir arkadaşım var ve çok iyi olduğunu söylemişti. Fakat fiyat olarak bir hayli yüksek. Casella ile kendimi avutacağım sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler,
Umarım rahat edeceğimiz koltuğu buluruz hep beraber. Ben de Mee too’dan memnun kalmazsam Casella alırım gibi görünüyor. Tekno veya Relax modeliyle ilgilenirim.
Ayrıca uzun süreden sonra ofise gittim, yeni çalışma arkadaşları için yeni sandalyeler gelmiş. Girsberger Swing başlıksız modeli. Çok güzel ve rahat bir koltuk ama benim kilomda (96kg) için biraz hafif kalıyor. Arkaya yaslandığımda dengesi bozuluyor. Ayrıca kolçakları muhteşem içe-dışa dönük bile ayarlanabiliyordu ve araba iç döşemelerinde kullanılan “yumuşak plastik” denilen dokusu var kolçaklarının. Ama şimdi websitesine baktım, üzerindekiler standart kolçaklar değil sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hermano -- 27 Kasım 2021; 10:15:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Olay belki benim kilomla da ilgili olabilir. En büyük sıkıntım oturma yerinin bir süre sonrası yokmuş gibi hissettirmesi(kilom 105).
Onun yanında ikinci memnun olmadığım yer bel desteğinin ya dipte ya en tepede kalabilmesi. Ara noktalara ayarlarsanız aşağı doğru kayıyor siz yaslanıp yaslanıp öne eğildikçe.
Diğer bir beğenmediğim yer tam oturak ile sırtlık arasında kalan bölgede filenin hemen arkasında zımba gibi sabitleme için kullandıkları bir metali elimle bastırınca hissediyorum. Bu kötü işçiliğe delalettir.
Sağlamlık konusunda sorun çıkacağını sanmıyorum mekanizma hemen hemen her türlü şeyi destekliyor(senron hareket, birkaç konumda kitleme, sırt sertliği, oturak derinliği, kolçak yüksekliği vs.). Ama ben ofiste kullandığım Breeze'ye baktığımda mekanizma bu kadar iyi olmasa da işçilik ve kullanılan malzemenin kalitesi buna göre üstün kesinlikle.
Bu demek değil ki 6 ayda koltuğun ağzı yüzü dağılır(dışarıdan bakınca sıfırından ayıramazsınız). Ama kesinlikle bir kalite ve deneyim farkı var.
Şunu da söyleyeyim ben Nurus/yada belki Rapido(bilenler bilir alıp internette ucuz gördüm diye gelen koltuğu geri göndermesem aslında Rapido A One almıştım) almadığım için pişmanım ama falan fişman marka oyuncu koltuğu almadığım için kesinlikle pişman değilim. Onları alsam bir de üstüne yazın terleme derinin dökülmesi gibi sorunlar ilave olacaktı.
-
Rapido'nun hangi modelini önerirsiniz acaba? benim de bütçe 900 bulamadım bi şey :/
-
Rapido Swago X Trans güzel koltuklar.
900’e sıfır güzel koltuk bulmanız zor artık. Belki 2. El satan yerlerde bulabilirsiniz.
A one oturma fontuda değiştirilebiliyor muş güzel koltuğa benziyor gayet de şık.Kullanma fırsatınız oldu mu onu ?
Mağazada baktım sadece uzun uzadıya kullanma şansım olmadı maalesef.
Arkadaşlar bu koltuk alma işi ,sıkıntılı bir konu olduğu için dün yaşadığım deneyimleri sizlere aktarmak isterim.
İnternetten yorumlara güvenip aldığım, xdrive 15 li oyuncu koltuğu çok rahatsız edince(bel ağrısı problemim var) iade ettim ve gidip mağazalarda denemeden bu iş olmayacak dedim. Bütçem max 2000 tl idi.
13:30 da Levent Nurus şubesine gittim. Buradaki herkes Nurusu çok övdüğü için , büyük beklentiyle gittim.
Ama beklentimi karşılayamadı ,sadece tulya modeli rahat geldi. Ama onda da beli tam kavrayamıyordu. Tulya pro support modeli alınabilir diye köşeye not ettim. 2650 tl.
14:30 Cevahir koçtaşa gittim. Eğer çok ucuz bir şey aramıyorsanız buradaki hiç bir koltuk işe yaramaz.
15:15 de Çağlayan ofis mobilyaları çarşısına gittim. Burada en az 20 mağaza gezdim. Bu mağazalarda fiyatlar peşin ve faturasız , fatura alırsanız fiyata kdv ekleniyor. Alınabilecek koltukları not ettim.
Casella Tekno: Oturumu rahat ve mekanizmaları sağlam geldi. Bel konusunda vasattı ama fiyatı 1250 tl olunca dedim herhalde ben bunu alırım. Koltuk şu
https://www.youtube.com/watch?v=aguBQbVaAw8&ab_channel=ismailHakk%C4%B1Y%C4%B1ld%C4%B1z
Bürotime Tone: Önce bürotime cozyi denedim istediğim rahatlık yoktu. comfly ı denedim, bel konusunda tatmin etmedi. Sonra Bürotime tone a oturdum WOW. Hemen kendini belli etti. Rahatlık ,ergonomi süperdi, bel kavramada da iyi sonra fiyatı sordum 5300 tl. Hemen çıktım oradan.
Calitte Titan TT Oyuncu koltuğu: Oturumu çok rahat, yumuşacık ama bel desteği yok , eğer bel sıkıntım olmasaydı bunu alırdım. Oyuncu koltuğu arayanlar değerlendirebilir. Peşin fiyat 1600 tl dediler. İnternette biraz daha pahalı
Bürosit Banzai : Bu mağazada da önce file 9 plus ve suiti 9 u denedim oturma bölgesini hiç beğenmedim sem sert süngerleri var, satıcıya söylediğimde ,yumuşaklar zamanla çöker bu çökmez dedi. Sonra Banzaiye oturdum gene sertti oturma yeri ama bel ve sırt kavrama kısmı süperdi. 5000 tl fiyat verdi ama internette 3700 e bulunabiliyor. Farklı bir versiyonu sanırım. Sert oturma kısmı isteyenler değerlendirebilir.
Rapido Svago: Bu mağazaya girdiğimde direkt söyledim. Dedim bütçem 2000 tl bana bir yönetici koltuğu bulun lütfen, çünkü baya yorulmuştum. Adam gösteriyor koltukları ama yok bir türlü istediğim gibi değil. Mutlaka bir şey eksik. Yanda bir koltuğa gözüm ilişti, koltuk görüntüden belli ediyor kendini, kaliteyim diyor. Koltuğun üzerindeki fiyata bir baktım 4100 tl neyse bir deniyim dedim oturdum aman tanrım yok böyle bir rahatlık. Bel desteği, sırt , kafa desteği her şeyi mükemmel. Fakat koltukta bir farklılık var, nereye hareket etsem bel desteği benle. Sağa sola, yukarı aşağı hep benle. Dedim bu ne. Satıcı çifti sistemli özel bir mekanizma, beli hiç bırakmıyor. Markasına baktım Rapido Svago ilk defa duydum dün ama aşık oldum resmen. Dedim ne kadar olur en son, bir sürü hesap yaptı 3500 olur faturasız, peşin. Dedim 3200 yap alacam. Yok dedi imkansız zam gelecek zaten. Boynu bükük şekilde eve gittim. Eve gelince internette araştırdım arkadaşlar, şansıma gitti gidiyor black fridayday dolasıyla 500 tl indirim yapmış. 9 taksitle 3050 tl ye aldım. Bütçeyi baya aştık ama sonunda beklentimin de ötesinde bir koltuk aldım.
https://www.gittigidiyor.com/ev-bahce/svago-ofis-ve-calisma-koltuk_pdp_591361430
Koltuk arayışında olanlar mutlaka önce gidip deneyin ondan sonra alın .Sevgiler.
-
Arkadaşlar merhaba. Ben de yukarıdaki arkadaş gibi çalışma koltuğu sürecini anlatan bir şeylerden bahsetmek istedim. Benim henüz aldığım bir koltuk yok.
Öncelikle geçen hafta Casella'nın Relax modeline bakıyordum. İstanbul'da Seyrantepe'de bir satıcıda 2450 liraya bulmuştum. Fakat tam emin olamadığım ve de bütçeme göre biraz fazla geldiği için yeltenemedim.
Bugün ise Çağlayan'daki hemen hemen bütün mağazaları gezdim. Fakat fiyatlar gerçekten uçmuş. Geçen hafta 2450 lira olan Relax modeli bugün 3500'lere dayanmış durumda. Fakat oradaki Casella mağazasındaki arkadaş gerçekten çok ilgiliydi ve elinde bir modelden fazla olduğunu ve 2000 liraya bırakabileceğini söyledi. Modelin kafa desteği çok ileride duruyordu ve beni rahatsız ediyordu. Fakat onun haricinde hemen hemen aradığım koltuk gibiydi. Bu nedenden dolayı almadım.
Koltuk tahmin ediyorum ki buydu:
Sonrasında ikinci el ofis malzemeleri satan bir firma gördüm. Bu firmanın Bayrampaşa'daki şubesine gittim ve orada Nurus marka Mee Too modelinden 10 tane siyah bir iki tane de farklı renklerde vardı. Bel desteği olmadığı için almadım. Çoğu ise temiz kullanılmış, güzel bir temizlikle çok rahat kullanılabilecek ürünlerdi. Bunlar da tanesini 1500'den veriyordu.
nurus
NURUS ME TOO Fluid Motion Plus® - Çalışma Koltuklarıhttps://shop.nurus.com/tr/urunler/calisma-koltuklari/me-too-fluid-motion-plus-siyah-kumas-basliksizHenüz aradığım ve bütçeme uygun, oturunca bana kendimi iyi hissettiren bir model bulamadım. Umarım bulurum...
-
-
Bence koltuk işi ayakkabı gibi. Nasıl ayakkabı kişiye özelse koltukta öyle. Herkesin kilosu, boyu, oturuş pozisyonu, postürü, kullandığı masa, kullandığı cihaz farklı. Bu yüzden %100 mükemmel bir sandalye yok. Ancak malzeme kalitesi bakımından kıyaslama yapılabilir ve kilo-boy söylenerek yorum yapılabilir diye düşünüyorum.
Benim boyum 1.81cm ve 85KG'yim. Hafif kambur bir duruşum var ve önceki sandalyemde (IKEA Renberget) dik durmak imkansızdı. Amazon kampanyasıyla beraber Nurus Tulya satın aldım (2250TL) ve kendileri getirip kurdular.
Tulya'nın bence minderi aşırı rahat. Saatlerce oturmama rağmen kalçamda ne ağrı ne de yanma yaşadım. Sadece 3-4cm daha minder uzun olsaydı çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
Ben bel desteğinden çok memnunum belimi çok iyi kavradı. Sırt filesi oldukça rahat ve sırtımı ağrıtmıyor ki ileri derecede omuz ağrısı çeken birisiyimdir.
Kolçaklar yükseliyor (çok önemli olduğunu düşünüyorum) genişliyor ve ileri hareket edebiliyor. Konfor anlamında çok önemli özellikler. Ancak kolçak maalesef ne oturma süngeri ne de sırt filesi kadar kaliteli. Gözüme hiç sağlam gözükmediler ki sağ kolçağa bastırdığımda gıyık gıyık ses geliyor. Mou kullanan kardeşimde de aynı problem mevcut. Hatta Nurus gelip kolçağı değiştirmiş yeni taktıkları daha çok ses çıkarıyormuş.
Sırt kısmı çok yumuşak biçimde geriye eğiliyor. Bana göre bu bir dezavantaj, sırtın daha sert tepki vermesini beklerdim. Hafif kendimi geriye versem kendimi yatmış pozisyonda buluyorum. Bu sebepten genelde sırtı kilitli vaziyette kullanıyorum. Nurus'u aradım ve şuanki mekanizmanın ücretliyle Pro Support mekanizmaya yükseltilmesini istedim. Cüzzi bir miktar karşılığında değişimi yapacaklarını söylediler ve parayı gönderdim. Yeni mekanizma takıldığında yorumumu yaparım. Pro support mekanizmasında geri yatmanın sertliği ayarlanabiliyor, böylece daha sert yatmasını sağlayabileceğim.
Boyunluk ise sadece kafanızı iyiceee geriye yasladığınızda işe yarıyor. Kesinlikle çalışırken boyunluğun bir işlevi yok. Ancak çok yorulmuşsunuzdur kafanızı atarsınız arkaya o zaman işinizi görür. Derinliklik ayarı olsaydı ve çalışırken de destekleseydi mükemmel olurdu. Boyunluksuz alan arkadaşların çok bir şey kaybettiklerini düşünmüyorum.
Çok farklı markaların koltuklarını denedim ama bana uygun olanın önce Me Too sonra Tulya olduğuna karar verdim. Eğer 4 bin liraya çıkabilseydim bu fiyata gri me too alır yoluma bakardım. Ancak Tulya da kesinlikle üzmeyen, pişman etmeyen bir sandalye oldu benim için. İnşallah uzun yıllar çalışmalarımda bana ortak olur. Eğer vakit bulabilirsem Youtube videosuda çekerim Tulya ile alakalı. Hoş artan dolar kuruyla beraber minimum 4 bin TL olacaktır, o zaman rağbet olur mu Tulya'ya bilemiyorum..
-
Teşekkürler dostum. Valla her şeyin fiyatı o kadar arttı ki , 3000 tl ye koltuk alınca sevinir olduk , çünkü biliyorum ki 2 ay sonra 4000 e bulamam bu koltuğu.
-
Hocam pro support Tulya'da hem kilitleme hemde sertlik ayarı var geçende söyledim size Nurusu arayıp sordum özellikle hatta sitesinde de bu bilgi mevcut.Sizin orada bir yanlış anlamanız var sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 28 Kasım 2021; 3:12:28 > -
Bende sizi yanlış anlıyor olabilirim ya da doğru ifade edemiyor olabilirim sonuçta amaç doğruyu bulmak.Ben sertlik derken sırt sertliğinden bahsediyorum.Size katılmadığım nokta sertlikle ilgili söylediğiniz değil pro support alırsanız kilitleme gidecek dediğiniz nokta Nurus 'a sorduğumda pro supportta hem sırt sertliği ayarı hemde sırt eğimini kilitleme ayarının olduğunu söylediler.
Şöyle ifade etmeye çalışayım mesela mouda sırt sertliğini ayarlayabiliyorsunuz siz ne kadar sert yaslandığınızda arkaya eğileceğini birde eğimin nerede limitlenebileceğini ayarlayabiliyorsunuz o noktada kilitleyip sabitleyemiyorsunuz.
Tulya normal olan da (bende var şuan) sırtın arkaya doğru ne kadar güç uyguladığımızda eğileceğini ayarlayamıyorsunuz yani benim sertlik dediğim şey bu ancak sırtı 4 noktada sabitlenebiliyor yani kilitlenebiliyor.Ama geriye yaslanırken istenen noktada durması siz yaslanmadığınızda dik halini alması yani limitlenmesi yapılamıyor.
Şimdi bunlar eğer doğruysa (yanlışsam düzeltin lütfen) Nurusu arayıp Tulya pro support için iki soru sordum hem sırt sertliği ayarlanabiliyor hemde istenilen noktada kilitlenebiliyor mu dediğimde bana evet dediler hatta bu özellik sadece Me Too ve Tulya' davar dediler.Ya onlar yanlış bilgi verdiler ya ben durumu yanlış anlıyorum yada sizin pro support ile ilgili bildiğinizde bir hata var biz hangi durumu yaşıyoruz artık bilmiyorum :)
Mekanizma üreticisi bu iki özelliği birlikte sunmuyor demişsiniz bu durumda bana verilen bilgi yanlış olabilir Pazartesi tekrar arayıp soracağım eğer sizin dediğiniz gibiyse zaten pro support almanın benim için bir anlamı yok önermem de kilitleme limitlemeden daha kullanışlı bence.Ama yine söylüyorum herkes kendisi deneyip karar vermeli bu tarz bir üründe.
Bu arada ben Me Too aldım Tulyayı iade edeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 28 Kasım 2021; 8:56:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu kilitleme-limitleme detayını pek düşünmemiştim. Yarın Nurusu arayıp sorayım. Eğer kilitleme yoksa sitede ürün özelliklerini yazan kişileri gözden geçirmeleri gerekir...
Evettt.. Benim top model tulya geldi. Kutudan ayakları ve kurulum için gereken vida alyan ve boyun plastiği çıkmadı. Sırt ve koltuk kolçak kısmı birleşmiş olarak geldi. Normalde kendiniz birleştiriyorsunuz. İade ürünü mü diye şüphelenmiyor değilim. Eksikler için İletişime geçeceğim gönderirler diye düşünüyorum. Ayakları olmadığı için tam manasıyla test edemedim zemin çizilebilir diye.
Üstte bir arkadaş çok güzel özetlemiş olay ayakkabıyla aynı. Herkese her kişiye değişecektir en iyi koltuk. Şimdi ikeanın bilimum koltuklarını denemiş ve mevcutta da ikea jarv sahibi birisi olarak yarım saatlik deneyimime göre yazıyorum önden bilgi olarak geçeyim.
Oturma Sünger sertliği; ok. Tam kıvamında ne çok sert ne çok yumuşak. Oturma süngeri ileri geri gidiyor mekanizmada da sorun yok.
Kolçaklar; hazır monte gelmiş. Birisi sallanıyor şu anda. Alyan olmadığı için vidası mı gevşek anlayamadım. Diğerinden yaptığım testlere göre sağa sola ileri geri yükseklik mekanizması düzgün çalışıyor. Ama bence kolçak dayama yerleri yumuşak plastik olsa daha iyi olurmuş.
Boyun desteği ; bu da ileri geri aşağı yukarı hareket ediyor. Ancak bence süngeri ince. Başınızı tahtaya dayıyorsunuz hissi var. Ergonomiye katkısı da sınırlı.
Sırt desteği; Ben bunun mekanizmasını çözemedim.
Bahsedilen yönergeleri izliyorum ama sertliğinin nasıl değiştiğini anlayamadım ve sırt eğiliminin kilitlenmesi veya limitlenmesi nasıl ayarlanacak anlayamadım. Biraz daha kurcalarım. Ancak sertliği bence ayarlanmıyor açıklamalar yanlış yazılmış olabilir. Şu anki haliyle de kötü değil bakalım ufak dokunuşlarla nasıl değişecek.
Bu haliyle denemiş birisi olarak 2.650 tlye bunu alacağıma kolçak hareketleri de aynıysa 2.000 tlye satılan standart versiyonu alırım.
Özet olarak ikeanın tüm koltuklarından iyi olduğunu fiyatına göre ok olduğunu ama üzerinde biraz daha çalışılırsa bu fiyata yok satabileceğini düşünüyorum.
Uzun vadeli kullanım sonrası yine dönüş yaparım.
-
Tulyanın sırt eğim kilitleme veya limitleme adı neyse olayını çözdüm.3 tane kademesi var.
1.kademede sırt dik duruyor. Geriye yatamıyorsunuz. Daha sonraki kademelerde ise her kademe değişikliğinde biraz daha geriye yatabiliyorsunuz ama bu noktalarda kilitleme yok. Yani öne geldiğinizde sizle beraber birinci kademedeki dikliğe geliyor. Yani istenilen noktada kilitleme yok... Çok önemli mi bence değil dik çalışmayı seviyorum zaten.
Ben de kendime ve eşime ofis koltugu ariyorum bir kac haftadir. Ikimiz de 1.5 senedir evden calisiyoruz, yeni yeni haftanin 1-2 gunu ofise donmeye basladik, daha uzunca sure evlerde olacagiz gibi gorunuyor.
3 ay once siddetli sirt gogus agrisi yasadim, 2 gun gecmeyince doktora gittim, filmler vs derken aslinda omurgamda egrilik varmis.. Ben de 1.5 senedir evdeki sacma sapan sandalyelerle bu duruma tuz biber ekmisim..
Kafaya koydum kaliteli bir seyler almayi ve Nurus Me too ve tulya modellerine oncelik verdim. Levent ve masko nuruslarda bir cogunu denedim. Breeze ve mou da hic rahat edemedim. Me too ve tulyada en iyi hissettim.
Bir tanesini net olarak me too alacagim. Ikinciyi Tulya mi alsam diye dusunuyorum. Sadece limitleme kilitleme olayi kafami kurcaladi. Showroom da bakarken de buna dikkat etmemistim. Pro support tulya nin fiyati me too ya yaklasiyor. 2650 vs 3600. Prodaki sertlik ayari mi daha onemli yoksa 2000lik tulyadaki farkli kademelerdeki kilitleme mi emin olamadim...Netlestirip siparis verecegim...
-
Bende kilitlemeli Tulya var bu akşam da limitlemeli Mou Pro deneyeceğim konuya yazarım sonucu. Ama ben kilitlemeyi sevemedim. Çünkü ben sabit pozisyonda oturmayı sevmiyorum. Koltuğa sırtımı verdiğimde geri gitsin istiyorum ancak şuanki mekanizmada böyle yapınca en arkaya yatıyorum. Eğer çalışırken koltuğunuzu çok geride sabitlemeyi düşünmüyorsanız limitleme bence daha güzel. Tabii bu kişisel bir durum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X