Bu videodaki gibi kilitleniyor. https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/sandalyeler/30363594/jarvfjallet-calisma-sandalyesi.aspx |
Bilgisayar ve Ofis Koltukları için Sıcak Fırsatlar [ANA KONU] (416. sayfa)

-
-
arkadaşlar hawk fab serisini almayı düşünüyorum 1500 liraya alan kullanan memnun kalan var mıdır boy 180 kilo 75 gün içinde hep kullanacağım işim gereği
-
Merhaba,
Koltuğun arkaya yatış modları yalnızca dik modda kitlenebiliyor ve diğer kademelerde kitleme yapılamıyor. Bel kısmını dolduran sırt kademesi tamamıyla aşağı/yukarı oynatılabildiği için öyle bir sorun yaşamadım. Kendinizi düzeltirken de aşırı bir itmeyle karşılaşmıyorsunuz, zira o yatışın gerginliğini ayarlayabiliyorsunuz. Yani arkaya yaslanma sert mi yoksa yumuşak mı olsun vs. diye bir ayarı var, o çok sertse haliyle sizi ileri iter ama yumuşakta ayaklarınız yerdeyken sıfır itmeyle düzeltilebiliyor. 4-5 kademe var böyle, sadece yumuşak/sert değil ara geçişler de mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 9 Temmuz 2021; 1:5:28 > -
Hocam Hawk modellerinin kullandıkları sünger ince ve zayıf. Dansitesi düşük hepsinin.
Eğer durumun var ise Xprime Omega veya Titan Modelini önerebilirim. Ama 1799 TL'ye çıkabilirsen kesinlikle Xprime Cool Modelini öneririm. Birebir hepsini inceledim ve yukarılarda bir yerlerde incelememi paylaşmıştım. Benim bütçem xprime cool modeline yetmemesinden dolayı xprime omega modelini satın aldım ve şu anda onun üzerinden yazıyorum. çok güzel ve kaliteli bir model.
bir de hangi marka alırsan al ama kumaş al hocam. önceki kullandığım deri bir koltuk modeliydi ve kaliteli olmasına rağmen eminim benim ödediğim paradan derinin haber yoktu ve inanılmaz terletiyordu. Adeta koltuk bana dünyada cehennemi yaşatıyordu.
Ama şimdi kullandığım xprime omega modeli ve terleme sorunu falan hiç bir şey kalmadı. İnanılmaz memnunum ama aklım cool modelinde kalmadı değil. xprime cool modelinde tar tüyü kumaş kullanıyorlar ve yumuşak dokusu çok güzeldi.
xprime omega oyuncu koltuğunun ürün linki: https://xprime.com.tr/xprime-omega-kumas-oyuncu-koltugu-kirmizi-145.html
Benim beğendiğim ama bütçemden dolayı çıkamayıp aklımın derinliklerini tırmalayan xprime cool modelinin linki ise; https://xprime.com.tr/xprime-cool-kumas-oyuncu-koltugu-136.html
Sitelerinde tüm ürünlerin altında inceleme videoları da yer alıyor fakat kullanıcı deneyimi olarak sormak istediğin ne olursa özelden yazabilirsin.
-
Karar verdiği koltuk 1500üstü olanlar varsa hb de indirim var dostlar bakabilirsiniz. 1500e 150 3000e 300 galiba.
-
-
cok değil 1 ay önce 1250tlydi ve üste indirim kuponu kullanılıyordu bi anda arttırmışlar fiyatları ,birkaç yayıncıda görmüştüm koltuklarını sponsor olmaya başladılar sanırım.Kullanan 2-3 kişiye sormuştum fiyata oranla fena değil demişlerdi.
-
Merhaba arkadaşlar. Geriye yaslanabilen 800-1000 TL sağlam koltuk önerisi yaparsanız sevinirim. Öyle oyun koltuğu falan olmasına gerek yok. Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfighter -- 10 Temmuz 2021; 2:22:26 > -
Merhaba sizde koltuk sahibi arkadaşa sormuşsunuz ama bende merak edip bilgi aldığımdan cevap vermek istedim malesef kilitleme yok limitleme var zaten arkadaşın yüklediği belgelerde de yazıyor limitlenebilir diye.Tulya modelinde kilitleme varmış ilk çıktığında uygun fiyattan düşünülebilir miş artık o trende kaçtı.4500 tl lik breeze pro support da bile kilitleme yok me too ve tulya da mevcut.
Ayrıca dün Nurus'u arayıp sormuştum kilitlemeyi olmadığını onlarda söyledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 10 Temmuz 2021; 14:20:44 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oha o nasıl iş ya! Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Pek çok insana faydası olan bir bilgi verdiniz. Ben Blackworms'un attığı belgeleri okumuştum ve o limitlenebilir kelimesini en dandik koltukta bile sırt kısmı yatırıp kilitleme olduğundan "limitli bir şekilde kilitlenebilir" şeklinde anlamıştım. Hiç beklemediğim bir detay oldu bu. Jarvfjallet'den Mou'ya mı dönsem diye düşünüyordum tekrardan Jarvfjallet'e sıcak bakmaya başladım.
-
Birşey değil ne demek bende mou düşünüyorum deneyip karar vereceğim kilitleme olmaması bence de çok saçma ama sertliği ayarlanıp limitleme ilede kullanımı tecrübe edip karar vereceğim bu arada çok yüksek ihtimalle eylül ayı gibi mou boyun destekli olarak sunulacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion4201 -- 10 Temmuz 2021; 18:31:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
öncelikle burada biribirine yardımcı olan herkese teşekkürler. Bu konuyu yeni keşfettim ama 7-8 aydır sandalye arayışım mevcut. Şimdi sizlere deneyimlerimi ve hissiyatları aktarmaya çalışıcam.
1.87 ve 105 kilo birisiyim. İnternette bulabildiğim her koltuğu denemeden almak istemedim. Belki sizlere de faydam dokunur diye hislerimi paylaşmak istiyorum. Paylaşacağım çoğu sandalyenin alt profili hareketli. Çünkü arabalarda da bilirsiniz bazı modellerde koltuklarda dizinize doğru koltuğu uzatırsınız. uzun yolda rahat ettirir. Gelelim modellere...
Goldsit : Bütün modellerini denedim. Quatro ve Venüs modelleri daha popüler. Quatro dümdüz sandalye öyle artısı yok. Avansas gibi markalar goldsitten alıp kendi markalarını basıp satıyor bilginize. Venüs modeli alt profili hareketli. En şık ofis koltuklarından birisi bence. Ankara sitelerde 1500 tl gibi fiyatlarda almak mümkün. Artısı sırt ve alt profiller kumaş ve dökme sünger kaplı. Terletme yapmaz dediler ayrıca dökme süngerin sırtta olması şaşırtıcı.
Bürosit : Reflex 9 modelini almaya gittim ancak bana dar geldi. bildiğiniz diz mesafem falan çok kısa. Shadow modeli 2990 tl sitesinde. Çok net alınır. İthal koltuk ayrıca inanılmaz geniş. Benim ölçülerimde birisi bile çok rahat eder.
Rapido : Xtrans ve trium şeklinde 2 modeli baya hareketli rahat. 4000tl civarı. Rapido kurumsal firmalara daha çok satıyor. Aselsan, emniyet vs. Çok çıkmayım diyenler svago modeline bakabilirler. Nurusun me too modelinin öve öve bitirilmeyen esneklik özelliği bu modelde de var. Kaliteli alınabilir.
Casella : Ankara Sitelerde bulabilirsiniz. tekno 30 ve ermes 04 modelleri popüler. Tekno ve ermes farkı arka bel desteği. Tekno da bel desteği ped ile belli bir bölüme sağlanırken ermes daha geniş alana destek veriyor. 1500 tl ye almak mümkün. Ermes modelinde benim ölçülerimde birisi çok rahat eder.
İkea : Markus ve Javf. bence inanılmaz overrated modeller. Tamam garanti 10 yıl vs söyleniyor ama türk halkı için uygun değil bence. Eğer isveç gibi kuzey avrupa ülkelerinde eğitim aldıysanız veya alan birisini tanıyorsanız dik durmaları çok meşhurdur. Direk gibi dimdik dururlar sürekli. Onlar için ideal :) Javf. modelinin bel kıvrımı oturma alanına yakın olduğu için düşme hissi yaratıyor. Markus benim ölçülerimde birisi için daha rahat bence. Ayrıca ikea konusu açılmışken Muren ve Gistad modellerini deneyebilirsiniz. Bunlar daha rahat ettirir bence. Sonuçta koltuk :) Muren modeli ikea.de gibi avrupa sitelerinde daha pahalı. Bu detayı unutmayalım :) Gistad da masa önünde kullanıılabilir bence. kullanan varsa eğer yorumlarınızı bekliyorum :)
Nurus : Gelelim Nurus'a. Ankara mağazasında çalışanlar çok bilgili değil en azından gördüğüm kadarıyla. Ancak patronları ilgileniyor sağolsun. bütün modelleri internetten daha pahalı. Aynı zamanda mağaza siparişi 1 hafta içinde kargoya teslim edilirken online sipariş 1 günde teslim ediliyormuş. Gelelim övülen me too modeline. Gayet güzel mükemmel bir koltuk. Ancak bana dar geldi. bunun farkında olacaklar ki yandaki kolçaklar dışarıya doğru açılıyor. Ayrıca çok esnek. arkaya yaslanınca kitleme özelliği me too ve tulya modelinde var. Diğer modeller sizi öne itiyor. Ama onun da sertlik ayarı var. Mou modeli yine bana küçük geldi. Sırt tarafı arabalardaki gibi içe doğru kıvrımlı. Bu daha kibar insanları kavrayıp rahat hissettirebilir ama bana battı resmen :) Tulya modeli bence sorunsuz alınıp kullanılabilir bir sorunu yok :) Brezee modeli de yine güzel. Ancak bel desteği olan modelinde yine ped ile sağlandığı için belli noktadan destek rahatsız edebilir. Kullanıcı yorumlarına bakmak lazım. Uneo modeli de yine küçük. Daha çok ders sandalyesi olarak değerlendirmek uygun olabilir. Ayrıca havalı isimlerine bakmayın söylenildiğine göre sistem ve mekanizmalar aynı. Dökme sünger değil. Çökme olabilir. Ayrıca emin olmadığım bir detayı söylemek istiyorum. Otto yükseklik ayarlı masayı sorduğumda 10.000tl gibi bir fiyat verildi. Söylenen şu. İnternette ki masa yerli motor kullanıyor ancak mağazadaki ürün alman motoru kullanıyor denildi. Şimdi online olarak satılan ürünlere karşı bu fiyat farkının olması beni düşündürdü. Söylenen şu. Biz ürünleri yurtdışına sattığımız için ürünlerimiz sertifikalı. Ancak bu döviz kurlarından dolayı tr satışları için yerli sisteme geçmiş olabilirler sadece böyle olabilir mi diye düşünüyorum.
Gelelim sadede. Henüz bende almadım. Remote çalışma biter diye aylardır almadım.1 sene olacak hala almıyorum :). Gönlüm caselladan yana. Genişlik için. Ancak goldsit venüs de olabilir. Belki nurus olsun istersem de brezee modeli düşünebilirim.
Umarım aydınlatıcı olmuştur :)
-
Hocam ayni boyda 75 kg civarında birisi için yazdıklarından markusun en mantıklı olacağını gördüm. Sen ne dersin? Me too almaya değer mi?quote:
Orijinalden alıntı: geantöncelikle burada biribirine yardımcı olan herkese teşekkürler. Bu konuyu yeni keşfettim ama 7-8 aydır sandalye arayışım mevcut. Şimdi sizlere deneyimlerimi ve hissiyatları aktarmaya çalışıcam.
1.87 ve 105 kilo birisiyim. İnternette bulabildiğim her koltuğu denemeden almak istemedim. Belki sizlere de faydam dokunur diye hislerimi paylaşmak istiyorum. Paylaşacağım çoğu sandalyenin alt profili hareketli. Çünkü arabalarda da bilirsiniz bazı modellerde koltuklarda dizinize doğru koltuğu uzatırsınız. uzun yolda rahat ettirir. Gelelim modellere...
Goldsit : Bütün modellerini denedim. Quatro ve Venüs modelleri daha popüler. Quatro dümdüz sandalye öyle artısı yok. Avansas gibi markalar goldsitten alıp kendi markalarını basıp satıyor bilginize. Venüs modeli alt profili hareketli. En şık ofis koltuklarından birisi bence. Ankara sitelerde 1500 tl gibi fiyatlarda almak mümkün. Artısı sırt ve alt profiller kumaş ve dökme sünger kaplı. Terletme yapmaz dediler ayrıca dökme süngerin sırtta olması şaşırtıcı.
Bürosit : Reflex 9 modelini almaya gittim ancak bana dar geldi. bildiğiniz diz mesafem falan çok kısa. Shadow modeli 2990 tl sitesinde. Çok net alınır. İthal koltuk ayrıca inanılmaz geniş. Benim ölçülerimde birisi bile çok rahat eder.
Rapido : Xtrans ve trium şeklinde 2 modeli baya hareketli rahat. 4000tl civarı. Rapido kurumsal firmalara daha çok satıyor. Aselsan, emniyet vs. Çok çıkmayım diyenler svago modeline bakabilirler. Nurusun me too modelinin öve öve bitirilmeyen esneklik özelliği bu modelde de var. Kaliteli alınabilir.
Casella : Ankara Sitelerde bulabilirsiniz. tekno 30 ve ermes 04 modelleri popüler. Tekno ve ermes farkı arka bel desteği. Tekno da bel desteği ped ile belli bir bölüme sağlanırken ermes daha geniş alana destek veriyor. 1500 tl ye almak mümkün. Ermes modelinde benim ölçülerimde birisi çok rahat eder.
İkea : Markus ve Javf. bence inanılmaz overrated modeller. Tamam garanti 10 yıl vs söyleniyor ama türk halkı için uygun değil bence. Eğer isveç gibi kuzey avrupa ülkelerinde eğitim aldıysanız veya alan birisini tanıyorsanız dik durmaları çok meşhurdur. Direk gibi dimdik dururlar sürekli. Onlar için ideal :) Javf. modelinin bel kıvrımı oturma alanına yakın olduğu için düşme hissi yaratıyor. Markus benim ölçülerimde birisi için daha rahat bence. Ayrıca ikea konusu açılmışken Muren ve Gistad modellerini deneyebilirsiniz. Bunlar daha rahat ettirir bence. Sonuçta koltuk :) Muren modeli ikea.de gibi avrupa sitelerinde daha pahalı. Bu detayı unutmayalım :) Gistad da masa önünde kullanıılabilir bence. kullanan varsa eğer yorumlarınızı bekliyorum :)
Nurus : Gelelim Nurus'a. Ankara mağazasında çalışanlar çok bilgili değil en azından gördüğüm kadarıyla. Ancak patronları ilgileniyor sağolsun. bütün modelleri internetten daha pahalı. Aynı zamanda mağaza siparişi 1 hafta içinde kargoya teslim edilirken online sipariş 1 günde teslim ediliyormuş. Gelelim övülen me too modeline. Gayet güzel mükemmel bir koltuk. Ancak bana dar geldi. bunun farkında olacaklar ki yandaki kolçaklar dışarıya doğru açılıyor. Ayrıca çok esnek. arkaya yaslanınca kitleme özelliği me too ve tulya modelinde var. Diğer modeller sizi öne itiyor. Ama onun da sertlik ayarı var. Mou modeli yine bana küçük geldi. Sırt tarafı arabalardaki gibi içe doğru kıvrımlı. Bu daha kibar insanları kavrayıp rahat hissettirebilir ama bana battı resmen :) Tulya modeli bence sorunsuz alınıp kullanılabilir bir sorunu yok :) Brezee modeli de yine güzel. Ancak bel desteği olan modelinde yine ped ile sağlandığı için belli noktadan destek rahatsız edebilir. Kullanıcı yorumlarına bakmak lazım. Uneo modeli de yine küçük. Daha çok ders sandalyesi olarak değerlendirmek uygun olabilir. Ayrıca havalı isimlerine bakmayın söylenildiğine göre sistem ve mekanizmalar aynı. Dökme sünger değil. Çökme olabilir. Ayrıca emin olmadığım bir detayı söylemek istiyorum. Otto yükseklik ayarlı masayı sorduğumda 10.000tl gibi bir fiyat verildi. Söylenen şu. İnternette ki masa yerli motor kullanıyor ancak mağazadaki ürün alman motoru kullanıyor denildi. Şimdi online olarak satılan ürünlere karşı bu fiyat farkının olması beni düşündürdü. Söylenen şu. Biz ürünleri yurtdışına sattığımız için ürünlerimiz sertifikalı. Ancak bu döviz kurlarından dolayı tr satışları için yerli sisteme geçmiş olabilirler sadece böyle olabilir mi diye düşünüyorum.
Gelelim sadede. Henüz bende almadım. Remote çalışma biter diye aylardır almadım.1 sene olacak hala almıyorum :). Gönlüm caselladan yana. Genişlik için. Ancak goldsit venüs de olabilir. Belki nurus olsun istersem de brezee modeli düşünebilirim.
Umarım aydınlatıcı olmuştur :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hocam sadece ikisi arasında kaldıysanız markus derim. 2-3 kat fazla vermeye gerek var mı konusunu sabaha kadar tartışabiliriz :) Me too yerine tulya bence daha mantıklı olabilir.
-
selamlar, üniversite 4. sınıf öğrencisiyim ve bu yıl zamanımın büyük kısmını koltukta geçireceğim için kaliteli bir koltuk almak istiyorum. Boyun 169, kilom 65. Çalışırken genelde biraz eğilerek çalışıyorum. İkea Markus benim vücut tipim için uygun mudur, fazla terlemek istemiyorum koltukta. Adana gibi sıcak bir memlekette okuyorum. Yorum ve önerileriniz varsa çok memnun olurum. Bir de markus modeli ya da önerdiğiniz modeller için indirim yakalayabileceğim zaman dilimleri oluyor mu? Şimdiden teşekkürler.
bütçe: 2500 TL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bookman01 -- 11 Temmuz 2021; 14:25:31 > -
Hocam ne yaptın, geldi mi koltuk? buradaki fiyatlara şaşırıyorum 1500, 2500, 3000ler havada uçuyor ne oluyor kardeşim ne alıyoruz sanki 2-3 yıl sonra sorun çıkarması kaçınılmaz ürünler için bunlar çok uçuk rakamlar.
Masanında linkini alabilir miyim sana zahmet.
https://www.avansas.com/avansas-comfort-uranus-fileli-calisma-koltugu-siyah-p-70806
430₺ ye bu var, işi görecek gibi ama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 11 Temmuz 2021; 18:53:20 > -
Hocam ikea ürünleri horoz lojistik diye bir kargoya vermiş. Hala gelmedi. Çok gecikiyor. Ikeanin sitesindeki masalara bakabilirsin. Zaten standart çoğu çalışma masası hocam. Koltuk için de dediğiniz gibi 1500 2000 ödemek istemedim. Bilinmedik marka da almak istemedimquote:
Orijinalden alıntı: MühendisMuratHocam ne yaptın, geldi mi koltuk? buradaki fiyatlara şaşırıyorum 1500, 2500, 3000ler havada uçuyor ne oluyor kardeşim ne alıyoruz sanki 2-3 yıl sonra sorun çıkarması kaçınılmaz ürünler için bunlar çok uçuk rakamlar.
https://www.avansas.com/avansas-comfort-uranus-fileli-calisma-koltugu-siyah-p-70806
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MühendisMuratHocam ne yaptın, geldi mi koltuk? buradaki fiyatlara şaşırıyorum 1500, 2500, 3000ler havada uçuyor ne oluyor kardeşim ne alıyoruz sanki 2-3 yıl sonra sorun çıkarması kaçınılmaz ürünler için bunlar çok uçuk rakamlar.
1500 lira'lık Markus'lara IKEA tarafından 10 yıl garanti veriliyor.
3000 liralık Nurus Breeze bizim ofiste 5-6 yıldır kullanılıyor tık demedi.
2000-3000'e koltuk alınmaz diye bir şey yok. Maddi durum ve yılda kaç ay kullanılacak meselesi bu.
Şahsen full evden çalışabilsem Me Too'dan aşağısını almazdım. Hatta Herman Miller bile bakardım.
-
Doğrudur.. ihtiyaca, boy kiloya göre değişir bu tarz şeyler, para ve garanti falan bir yere kadar isterse 10k olsun ben rahat edemedikten sonra ne işe yarar, netten alması zahmetli ürün birde, olumsuz yorumları çok vs.
Avansas Uranus aldım şimdilik iş görsün yeter, gelince yorumlarım.
Edit: Arkadaşlar ürün geldi, parasına göre fena değil.
Avansas Uranus
Olumsuz
Oturma yeri biraz ufak ve yakıyor.
Kolçaklar baya saçma şuan bile yana doğru eğimli haldeler, düz durmuyorlar yani.
Olumlu
Yükseklik ayarı uzun boylular için çok iyi.
Bel kısmı göründüğü kadar zayıf değil. (ileride ne olur bilinmez)
Ağır ve hantal değil, özellikle tekerleri sessiz ve güzel kayıyor.
Sonuç: Buna 450 liradan bir lira fazla verilmez.
Benim kast ettiğim şey 400-50 liraya bunu almak varken 800-900 liraya benzer yapıdakileri almak bana gereksiz geliyor ha 1500₺ ve üstüne ekstralar sunan, garantisi çok olan ürün başkadır o ayrı bir konu.
EDİT2: Arayış devam ediyor, uzun boylulara göre kaliteli bir şey arıyorum, paraya kıyacağız artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Temmuz 2021; 17:36:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: HipsBu videodaki gibi kilitleniyor. https://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/calisma-alanlari/sandalyeler/30363594/jarvfjallet-calisma-sandalyesi.aspx
Çok teşekkür ederim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X