Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği okuyanlar veya mezunlar lütfen yardımcı olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba abilerim ablalarım, bu sene bilgisayar mühendisliğini kazandım, sınava Ipad Air 3 ve apple pencil ile hazırlandım ve eğitim için gerçekten çok iyiydi şimdi ise iki arada bir derede kaldım. Bölümüm gereği iyi bir bilgisayar sahibi olmak istiyorum ama ekonomik durumum yüksek seviye bilgisayarlar için el vermiyor ben de şöyle düşündüm. elimde bulunan masaüstü pc'yi (monitörü ile birlikte) ve Ipad air 3 ve kalemimi satıp Acer Nitro AN515-44 AMD Ryzen 7 4800H 16GB 512GB SSD GTX1650Ti ( 8500TL ) almak istiyorum fakat bir yandan da tabletimi satmak istemiyorum çünkü eğitim için ne kadar iyi olduğunu kendim deneyimledim. Ama sonuçta bilgisayar mühendisliği tıp gibi notların arasında boğulacağım bir bölüm değil ama tabletin faydası da ortada. Sizce ne yapmalıyım ipad bilgisayar mühendisliği için çok gerekli mi yoksa satıp güçlü bir pc mi almalıyım?








  • Ipad gerekli değil. Ayrıca 8500 TL'ye alacağın bilgisayar günümüzdeki oyunları bile rahat orta seviyede açar. Oyun oynamam sadece yazılımla uğraşırım diyorsan 3500-4000 TL'ye bile toplarsın bilgisayar.

  • 3-4 bin tl yeter pc için çok pahalı bir laptopa gerek yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şuanda zaten eğitim online
    Laptopa yatırım yapma

    Elindekiler ile işini görürsün
    Seneye falan laptop istersen alırsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğin laptop gayet yeterli hatta fazla bile eğer tableti illa satmak istemiyorsan yine 16gb ram ve daha düşük donanımlı laptoplarda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de acele etme. Derslere başla. Zaten neye ihtiyacın olduğu kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

  • Bilgisayar mühendisliğinde ne yapılıyor sandın anlamadım, ama bir odada oturup tüm gün oyun oynanmıyor, klavyesi aydınlatmalı yanar döner oyun bilgisayarı değil iş bilgisayarı (business) modellerine bakman lazım.Öncelikle ekran kalitesi önemli, beyaz zemin üzerinde yazı okumanın en rahat olduğu birşey seçmeye çalış. Kasası sağlam olsun, portları bol olsun mesela ethernet olsun mutlaka.Grafik kartı önemli değil çünkü oyun motorları ana müfredatın konusu değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

    Doğru diyorsunuz benim de amacım bütün gün oturup oyun oynamak değil yalnız güçlü donanımlar sadece oyun laptoplarında var business laptopda aynı donanımı sunarsa kat kat daha pahalı oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxfy -- 18 Eylül 2020; 10:46:50 >
  • Peki dahili gpu'ya sahip beni 4 5 sene idare edecek yazılım için hangi laptop'ı önerirsiniz? pcyi satacağım sadece.

  • İş bilgisayarı pahalı ama ona göre de kasası, klavyesi, ekranı kaliteli oluyor; portlar tak-çıkar ile zamanla sallanıp sonra lehimleri kırılmıyor.
    Valla çok karışmak istemem, tek diyeceğim ekranı kaliteli olsun, SVA veya IPS ekran, TN'den uzak dur. Gerisi tümüyle senin keyfine kalmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

    anladım, teşekkürler.

  • Bilgisayar mühendisliği okurken alacağın derslerin %99'unda sağlam laptop'a ihtiyacın olmayacak, olanlar da seçmeli ve her okulda yok. Yazdığın kadar üst seviye bir şey almak zorunda değilsin. Yüksek grafikli oyun oynamayacaksan ekran kartı da almak zorunda değilsin. Bir yurtta kalıp her gün okula gitme gibi bir durumun olmayacaksa, ki şuan pandemi nedeniyle öyle olmadığını varsayıyorum, laptop almana da gerek yok. Gerektiğinde alırsın, teknoloji ilerlemiş olur.


    Bu forumda daha üniversite bile okumamış olup artist artist üst seviye laptop önerenler ve bunu zorunlu gibi lanse edenler var, onlara inanma. Temel programlama derslerinin hepsi 10 senelik bilgisayarla bile halledilir, üst seviye iş yaptırmazlar. Herhangi bir bilgisayarın olduğu sürece ve aşırı kötü olmadığı sürece işini görür.


    Bu konuda da benle kavga eden çok oldu, ama bence ryzen U serisi laptop alabilirsin zamanı geldiğinde. Çok hafif olur ve şarjı 10 saat gider. H serisi ağır işlemler ve oyun içindir, baterini sömürür.





  • ipad satmadan calisabilirisin. Pratik midir bilmem deneyenler var.

    https://arslan.io/2019/01/07/using-the-ipad-pro-as-my-development-machine//



    Yerinde olsam bilgisayar 8-9 veriyorsam mutlaka mac alirdim.

    1- Hafif ve bataryasi cok iyi

    2- Mac os sayesinde IOS gelistirme yapma,ogrenme sansin var.

    3- Mac os optimiza olmasi sayesinde 5-6 yil kullanirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 18 Eylül 2020; 13:52:34 >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim ben de bugün tekrardan araştırma yaparken Blink Shell'e denk gelmiştim gayet güzel gibi ama tabi tam olarak bilgim yok.

  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Evet ben de Ryzen U işlemcili bir bilgisayar almaya karar verdim tabi bir kaç sene sonra, zaten oyun oynamayacağım ki oynamak istersem de Geforce Now var. Teşekkür ederim.

  • Dahili gpu'ya sahip / 16gb ram / 512gb ssd / 4 çekirdekli ryzen u işlemcili bir bilgisayar eğitim hayatım boyunca işimi görecektir sanırım.

  • Ben anlamıyorum, niye gelip böyle umuma soruyorsun? Git başla okula, ortamı gör durumu değerledir, hocalar zaten bilgi fikir verir, hiç kimse "niye derse bilgisayarsız geldin" demez, diyemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi saçmalamıyor musun? Ekonomik durum böyleyken geç kalmadan bir şeyleri almak istiyorum. İki gün önce 5000tl olan bilgisayar bugün oluyor 5500tl. Hem farkettiysen başlıkta bilgisayar mühendisliği okuyan veya mezunlar yazıyor. Önden bilgi edinmek için mühendislere soruyorum, umuma sormuyorum.

  • Alla allaa... sen şimdi bu konuya sadece bilg. mezunları mı cevap yazdı sanıyorsun? anlamıyorum bu devirde böyle şapşallık. Burası umum, başka birşey değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım teşekkürler.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.