Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği İçin Üniversite Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, YKS sonuçları açıklanmasına az bir zaman kaldı. Ben ilk defa girdim sınava fakat bu seneki sınav geçen senekilere nazaran hem zorluk hem de konu soru dağılımı açısından çok daha farklıydı. Sıralama tahminimi o nedenle açık bir aralıkta yapıyorum.

Öncelikle sizden bir ricam var, konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan arkadaşlar lütfen yorum yapıp beni yanıltmayın çünkü bu hayati bir konu.

Şimdi gelelim konumuza. Normalde herkesin 5-10 bin aralığında sıralama beklediği bir öğrenciydim. Fakat bu sene bazı büyük hatalarım oldu, sınav anında beklenmedik şeyler yaşadım ve maalesef gelecek sıralama 15-35 bin arası gibi duruyor. Ben de bunu ikiye böldüm 15-20 bin ve 20-35 bin olarak. Bu aralıklardaki üniversiteleri listeledim.

15-20 bin:
    İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)(Burslu) 16330

20-30 bin:
    TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (Almanca) 24038

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 27489

ANKARA ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 30214

EGE ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği 31379

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)(Burslu) 32293

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 33624

Şunu belirteyim; iş hayatıma kesinlikle yurt dışında başlamak istiyorum, burada kalmak istemiyorum. Gidebilirsem Yüksek Lisansta gideceğim, gidemezsem de iş hayatında kesinlikle gitmeyi düşünüyorum Avrupa veya Amerika'ya. Cevaplarınızı buna göre verirseniz sevinirim.

Şimdi sizlere maddeler halinde birkaç sorum olacak.

1. Etrafımdaki herkes üniversite adının mühendislikte çok önemli olduğunu söylüyor (İTÜ, ODTÜ, Hacettepe gibi) gerçekten söylendiği kadar önemli mi yoksa asıl önemli olan üniversite okurken kendimizi ne kadar geliştirdiğimiz mi?

2. Mezuna bırakıp 5-10 bin sıralama yaparak Bahçeşehir, Hacettepe gibi yerleri mi yazmalıyım? Yoksa gereksiz risk mi? Mezuna kalırsam 5-10 en düşük 15 bin sıralama yapabileceğimi düşünüyorum fakat mezun psikolojisine girip her şeyi batırma ihtimalim de var. Ayrıca çok yoruldum tekrar bu maratona girebilir miyim bilmiyorum.

3. Listelediğim üniversiteler hakkında bilginiz var mı? Varsa yorumunuz ne?

4. Listelediğim üniversitelerden hangisini seçmeliyim?

5. Yurt dışına gitmek zor mu? Hayal mi?

Herkese cevapları için teşekkür ediyorum şimdiden.

• Blgiymiş, medipolmüş, bahçeşehirmiş özel okulları ele önce bir. Bahçeşehir, Bilgi bilgisayar ile hacettepe aynı cümle içinde bile kullanılmaz kardeşim. Medipol'ü hiç saymıyorum. Sadece burslu diye bu okullara gitmeyin yazıktır. bu forumda yüzlerce uzman abileriiniz bunu defalarca anlattı. Koç sabancı bilkent olmuyorsa özelleri unutun. bir de özyeğin.

bu sıralama ile yaz taü gtü ytü yoluna bak. 1 tık üste çıkayım dersen riski almakla birlikte mezuna kal hacettepe vs.. kazan. bence buna da gerek yok ya sen bilirsin. mezuna kalmak büyük risk. eğer süper lige çıkamıyorsan, yani odtü itü boun kazanamayacaksan mezuna kalma. kendine güveniyorsan ve riskleri alıyorsan kal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gucluturk2018 -- 9 Temmuz 2020; 8:15:6 >
  • Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    İTÜ ve ODTÜ'nün Uzay, Makine, Elektrik elektronik gibi bölümlerini kazanabilirim fakat bunları okumak istemiyorum. Benim alanım bilgisayar. Gebze Tekniği araştırdım iş bulma oranı ve akademisyenleri olarak çok sağlam bir üniversite. Orayı düşünüyorum fakat biraz daha araştırmam gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B5F777FF -- 9 Temmuz 2020; 10:57:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3B5F777FF

İTÜ ve ODTÜ'nün Uzay, Makine, Elektrik elektronik gibi bölümlerini kazanabilirim fakat bunları okumak istemiyorum. Benim alanım bilgisayar. Gebze Tekniği araştırdım iş bulma oranı ve akademisyenleri olarak çok sağlam bir üniversite. Orayı düşünüyorum fakat biraz daha araştırmam gerek.
    Hakkında hayırlısı. En azından ne okumak istediğini bilen birisin. Bu geleceğin için iyi bir şey.
  • Gebze Teknik Üniversitesi, çünkü devlet üniversitesi, ingilizce eğitim var (Almanca değil İngilizce'dir yazılımda baskın dil), hocalar öğrencilere ödev vererek dersleri öğrenmeden geçirmiyorlar, bölümün ortama bitirme süresi 5,5 yıl, 8-9 yılda bitirenler hatta bitiremeyip Sakarya'ya geçenler var. Yani GTÜ yazıp iyi çalışırsan bilgili şekilde mezun olursun. Zaten tanınmış firmalar GTÜ bilgisayar'ın kalitesini biliyorlar ve birçok öğrenciyi mülakata çağırıyorlar direkt. Mülakatta işe girme olayı sana kalmış birşey.

1. Bölüme göre değişir, bilgisayarda pek önemli değil. Yani internetten her şeyi öğrenebildiğin için ve MIT, Harvard gibi üniversiteler dersleri online yapıp herkese açık yayınladığı için tüm bilgileri öğrenebiliyorsun. İş görüşmelerinde okuldayken yaptığın projeler ve boş vakitlerinde yaptığın çalışmalar önem arz ediyor. Üniversitenin hiç önemi yok değil fakat hiç adını duymadığın üniversitelerden mezun olup güzel yerlerde çalışan birçok arkadaşım var. Örneğin Huawei'de Türkiye'de ÖSS 1.'cisi (sanırsam boğaziçi bilgi.) de GTÜ'den mezun bilgisayar mühendisi de çalışıyor.

2. Mezuna kalacağına bir an önce üniversiteye başlayıp mezun olmaya bak, 1 yıl erken mezun olmak kendi dönemindekilere göre 1 yıl daha fazla tecrübe demek. Zaten kesin iş bulursun ama bulamasan bile o 1 yılda freelance projeler yapıp CV'ni geliştirebilirsin. Ayrıca üniversitede ingilizcen iyi değilse 1 yıl hazırlık okuyup yine süre kayıp edeceksin, en azından 1 yıl hazırlık okurken sınava hazırlanıp okul ve bölüm hakkında bilgi edinip beğenmezsen tekrardan tercih yaparsın.

3. en başta yazdım.

4. Hayal değil, ispati ise linkedin. Linkedin'e gir ve bak binlerce TC vatandaşı bilgisayar mühendisi yurtdışında yaşıyor, benim iki arkadaşım isviçre, iki tanesi de Almanya'da yaşıyor. Yazılım alanında Türkiye ucuz işçi gücü olduğu için Avrupa ülkeleri tarafından çok tercih ediliyor. Amerika biraz hayal ama Avrupa ülkelerinde rahat iş bulabilirsin. Avrupa'dan Amerika'ya geçmesi daha kolay.

• engineer037 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Gelen sıralamaya göre GTÜ - Ege arasından birini seçeceğim. Belki Dokuz Eylül'de seçebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3B5F777FF

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Gelen sıralamaya göre GTÜ - Ege arasından birini seçeceğim. Belki Dokuz Eylül'de seçebilirim.
    Bence bilgi yaz . Özel üniversite avatajlarını sonuna kadar kullan . Diyelim gtü yazdın 3 ort yapmak zor . Deu ve egeyi bilmem öğrencisi değilim . Ama yurt dışında ortalamayı baya takıyorlar 2015gtü 3.sü ortalaması 3.1 böyle diyeyim yani şu an ya london ya da ny’de ama bide üstüne yl yaptı , yl yapmak içinde ort lazım ... ales lazım ... yani diyeceğim şu ki ... yurt dışı için ort lazım.
    Gtü mezunları genel olarak yurt içi çalışıyor kaynak linkedin yine
    Bilgi mezunları nerde bilmiyorum ama bilgi güzel bir üniversite orada okuyan arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla müfredatları daha güncel .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım bilgiye yetmeyecek puanım. Ortalama için Ege mi yazmalıyım?
  • İngilizce takıntın yoksa ege yaz varsa deu da yazabilirsin.

• Ege'de de hazırlık varmış ve derslerin %30'u da ingilizce. Gerisinin problem teşkil edeceğini düşünmüyorum zaten terminoloji ingilizce olmalı türkçe derslerde de.
  • Kısmen bazı hocalar bilişim sözlüğünü kullanıyor özyinelemeli fonksiyon ne amk moduna girme sorma sjsjdjddjdj

• Kimse AGÜ yu bilmediği için tercihlerine yazmiyirlar. Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği için AGU gerçekten güzel bir okul. Eğitim dili %100 ingilizce ve hazırlıkta o İngilizceyi size öğretiyorlar. Tabiki sizinde cabaniz olmalı. Eğitim kadrosuda gayet kalitelidir agunun. Bir araştırın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhendis.ce -- 29 Temmuz 2020; 0:19:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ege'nin akademisyenleri nasıl? Bilgisi olmadığı konuda ders veren hoca oluyor mu, alanında bilgili çok iyi hocalar var mı?
  • MesutCemil M kullanıcısına yanıt
    Ege ilk bilgisayar mühendisliği eğitimini veren yerlerden biri . Alanı vardır mutlaka . Yine de çok merak ediyorsan . Ege’nin kadrosuna bak hocaların çalıştığu alanlara ve verdiği derslere bakarak görmeni tavsiye ederim

• Tamamdır teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.