Şimdi Ara

bilgisayar mühendisi yada yazılım mühendisi olmak için??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s.a abilerim ben meslek lisesi bilgisayar bölümü 2. sınıfa geçtim bu yıl 2 ye gitçem yani bu seneden itibaren dershaneyede gitçem ben össde bilgisayar yada yazılım mühendisliğini kazanmam için kaç puan yapmam gerekiyo. kazanmam zormu??.

eğer zorsa kendimi derslere vermicem yazılım,programcılığa vercem lise bitincede 2 yıllık okuyup BİLGEADAM kursuna gidip sertifaka alcam acaba ben 2 3 milyarlık iş bulurmuyum aylık yani illa microsoft gibi bir yerde çalışmak için üniversitemi lazım üniversite olmuyunca iş olmuyomu

• 2000-3000 lira az paralar değil ve öyle bir çırpıda verilecek paralar hiç değil. Kaldı ki aralarında farkta o kadar az değil. Şunu anladım ki siz şimdiden daha paranın hesabını yapıyorsunuz. Bence önce önceliği gelişmeye verin. Geliştiğiniz sürece hangi konuda olursa olsun rahat edersiniz maddiyat açısından.
  • Üniversite mezunu olmadıktan sonra lise mezunu olup Bilge Adam gibi yerlerin kurslarını bitirmek sana 2000-3000 YTL aylık kazandırmaz.
    Öncelikle 4 yıllık üniversite.
  • Yurt Dısında Universite Deneyebilirsin
  • iide söylemesi kolay ben sayısalı full çıkarsam bile bilgissayar mühendsiğinie gidemem
    meslek lisesliyim ben bu soruları her dakka düşünüyom kafam bulandıyaa Allah korusun kendime zarar vercem
  • Piyasada gordugum kadariyla yonetim kademesinde olmadikca veya disardan baska isler yapmadikca bir sirkette kod yazarak 2-3 milyar kazanman zor...

• İyide Neden Meslek Sectin? Bazıları Bulmuslar Ben Düz Yapamam Mesleğe Gidicem Arkadaşım Meslek Lisesinde Belkide Gelebileceğin En Üst Nokta 2- 3 milyar Hocalar da Tuturmuş "Normal liseyi Yapamıyosanız Gidin Mesleğe"demesi kolay senmi vercen paramı arkadasım tabi meslekte de belki uni okuyanlardan kat kat fazla para kazanabilirsin ama dusuk ihtimal... ve iyi bir haber şuan cok ara elemana ihtiyac varmıs ...Ama İllaha Muhendislik Okuycam Diyosan Matematiğini Geliştir VE Yurt Dışında Bir Üniversite Oku
    quote:

Orjinalden alıntı: disdanger

iide söylemesi kolay ben sayısalı full çıkarsam bile bilgissayar mühendsiğinie gidemem
    meslek lisesliyim ben bu soruları her dakka düşünüyom kafam bulandıyaa Allah korusun kendime zarar vercem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: disdanger

iide söylemesi kolay ben sayısalı full çıkarsam bile bilgissayar mühendsiğinie gidemem

kardeş bende meslek mezunuyum eğer iki yıllık okursan dgs diye bir sınav var onunla mühendislik bölümlerine de girebilirsin

tabi çok çalışmak kaydı ile

• Bilgisayar mühendisi olabilmen için düz liseye gitmen gerekiyordu ya da anadolu veya fen lisesine. Meslek lisesinin önüne sadece bilgisayar öğretmenliğini dayadılar kapadılar önünü. Mühendizlik istiyosan da( ki çok zor ihtimal) önüne kat sayıyı dayıyolar. Donra seni mühendisliğe almıyolar.
  • 2 yııllıktan bişey olunuyomu

ha bide şöyle bir ihtimal varmı çok çalışıp öğretmrnliği kazansam sonra öğretmen olunca öğretmenliği bıraksam bilgeadama gitsem olurmu
  • kardeşim 2000-3000 naptın sen

elektronik mühendisiyim

master ım var

inglizce ileri düzeyde

1 sene boş gezdikten sonra 2000e yakın bi parayla başlıcam inşallah bu ay

yani bilgeadam cart curt hikaye burası türkiye

o kadar çok mühendisimiz var ki inanamassın

sen 2000-3000 bırak iş bulursan yat kalk dua et
  • ya arkadaşlar lise bitsin ben yurt dışına kaççam valla artık söz verdim kendimi bilge adamdaki kurs yerine artık o kursu yurt dışında alcam sonra gelmicem bi daha türkiyeyee

ben en iyisi işletim sistemi yazam
  • Bende senin gibiydim ama büyüdükçe fikirler değişiyo. 1 sene sonra bunları belki hatırlamaycaksın bile. Benim lise 2'deki hayalim okuyup Microsoft'a girmekti. Noldu. Üniversiteye girsem diye can atar oldum Microsoft'u geçtim.
  • Arkadaşım sen anladığım kadarı ile illaki kurs diyorsun. Kursa çok fazla güvenme. Yani kursa gittin diye kimse seni işe almaz. Almamalıda zaten, doğru olan o. Kursda sonuçta ticari bir oluşum.
  • Arkadaşlar bir çok kişinin aklında şu vardır; büyünce Microsoft'a gireceğim, Sun'a gireceğim, Mercedes'e gireceğim. TÜrkiye şubelerinden bahsediyorum ki direk merkezlere almazlar. Örneğin Sun Türkiye'ye ya da Microsoft Türkiye'ye girdiniz. Sİze sadece etiket verir sizi geliştirmez. Ne yapacaksınız? Microsoft'un yeni işletim sisteminde kod mu yazacaksınız hayır, zaten kod yazacak kişiler hazır. Size gerek yok. Sizide alırlar ama yaşınız geçince. Yani büyük firmaların Türkiye şubelerinde kendinizi çok da geliştiremezsiniz. Mesleğe başlarken küçük şirketler her zaman daha iyidir. Holdingler sonra gelsin.
  • abilerim tüm yorumlarınız için teşekkür ederim kafamdaki sorular birer birer azalmaya başladıı. bence burda tek sorun var oda eğitim sistemi misal bu forumdakilerin en az %25 i çok iyi bilgisaar biliyorldardır ve bilişim alanında uzmandırlar ama bu %25 lik orandakilerin çoğu işsiz yada işinden memnun değil eğer avrupada olsalardı çok daha iyi olurrdu ben şuan ukalalık etmiş olmak istemem ama bişilim ve yazılım alanında daha başlarda sayılırm 4 5 senedir ilgeliniyom öreneceğim çok şeyler varr ve kendimi çok iyi bir yazılımcı olarak geliştireceğime inanıyorum ama bu bilgiler üniversite olmadan bi işe yaramıyo ya ben ona üzülüyom bir çok genç beyinn göçüyor bu yüzden haksızmıyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ünal korkmaz

Bende senin gibiydim ama büyüdükçe fikirler değişiyo. 1 sene sonra bunları belki hatırlamaycaksın bile. Benim lise 2'deki hayalim okuyup Microsoft'a girmekti. Noldu. Üniversiteye girsem diye can atar oldum Microsoft'u geçtim.

abi demek ki üniversitezie iş yokk ama bide başka yönden bakmak lazım microsofft çalışanların hepsi üniversite okumuyo ki kendini gelişittrerek de olurr bu işlerr
  • beyler konuyu dagitmak gibi olmasin da bende bilg. muhendisi olmak istiyorum pc'ye merakliyimdir. bunun icin ne yapmam lasim ne tur seyler bilmem lazim. yardim edecek var mi bende lise 2 deyim. Abd'de yasiyorum.
  • Şimdi meslek lisesine gitsek iyi bir not ile bitirsek 4 yıllık üniversiteye geçiş yapamıyor muyuz? Yani şu katsayı olayını iyice bi açıklar mısınız? Düz lise okuyorum mesleğe geçmeyi düşünüyorum o yüzden sordum.Mesleğe geçersen üniversiteyi unut mu diyorsunuz?
  • Ben bilgisayar müh. okuyorum mezun olan arkadaşlarım 1000-1500 lira ile işe başladılar

sen kursa giderek 2000-3000 istiyorsun çok para istiyorsun.

Patronun sana 2-3 bin lira vermesi için senin ona ayda 5-6 bin kazandırman lazım

Kazandırabilecek kapasiten var mı o kadar para ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.