Şimdi Ara

bilgisayar mühendisi yada yazılım mühendisi olmak için?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliğine liseden sonra gidemezsin. Önce yüksek meslek okulu okuyacaksın. Okulunun son sınıfında da mühendisliğe geçiş sınavına gireceksin. Sınavda birinci olursan bilgisayar mühendisliği okuyabilirsin.

Meslek lisesi böyle. Yök meslek lisesi mezunlarını kendi alanları dışında bölümlere gitmelerini engelliyor.
  • bilgisayar bölümü okuyorum ama bilgisayar mühendisliğinin ALAN dışı olmasıı biraz mantıksız
  • bilgisayarı çok iyi biliyorsan ve programcılığına inanıyorsan microsoft gibi yerlere girmeyi düşünme

toplumdaki sorun önceden oluşturulmuş yerlere girmek....

microsoftta oturup boşboş masadaa chat yaparken senin sahip olduğun o programcılık kodları hiçbir işe yaramaz unutmaya başlarsın.

böyle kimse ilerleyemez...neden miicrosofta girmek yerine microsoft 2 oluşturmuyorsun? bilgin varsa herşey olur ve inanırsan.. kendi becerilerine güvenirsen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: meta5

bilgisayarı çok iyi biliyorsan ve programcılığına inanıyorsan microsoft gibi yerlere girmeyi düşünme

microsoftta oturup boşboş masadaa chat yaparken senin sahip olduğun o programcılık kodları hiçbir işe yaramaz unutmaya başlarsın.

böyle kimse ilerleyemez...neden miicrosofta girmek yerine microsoft 2 oluşturmuyorsun? bilgin varsa herşey olur ve inanırsan.. kendi becerilerine güvenirsen...

abi haklsında aslında ama kendim mesala şirket kurmak istiyorum ne yapmam lazım kaç milyar sermaye lazımm

• bırak şirketi hemen şirket hedefin olursa zaten başaramazsın ilk önce webmastersan iyi bir site youtube gibi masaüstü programc isen şirketlerin işine yarar birşey yapmalısın. sonra küçük olarak kendi programcı yerini kurarsın.internette programların için crackler aranmaya başlandığı an yeni bir programla kendini duyurup en iyi olma yolunda gidersin zaten..ilk önce şirketler için bir program sonra gençlere hitap eden bparalı parasız program..
  • aslında benim aklımda bir yazılım projesi var ama eğer gerçekleştirebilrisem bu lise bitmeden artıkk o zaman beni kimseler durduramazz ama tek başıma yapamıcam gibi uzun sürcekk

ama abi yardımların için sağol ayrıca tüm abilerime yorumları için teşekkür ederim
  • Ben anadolu lisesinde okuyorum, benim istediğim meslek de bilgisayar mühendisliği, ama kazanması hiç kolay olmayacak

Ama anadolu olduğu için çalıştıktan sonra önümde hiç bir engel yok

Üniversite okumak istiyorsan düz lise seçmeliydin sende arkadaşım^^
  • bilgisayar bilmek için okul okumak gerekmez.çünkü bilgisayar başlı başına bir derstir.bilgisayarda matematik hem var hem yoktur.bilgisayarın kendine özgü matematiği vardır.okumak sadece diploma içindir.önemli olan
    bilgisayar bilgin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta5 -- 9 Eylül 2007; 10:36:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: disdanger

quote:

bilgisayarı çok iyi biliyorsan ve programcılığına inanıyorsan microsoft gibi yerlere girmeyi düşünme

abi haklsında aslında ama kendim mesala şirket kurmak istiyorum ne yapmam lazım kaç milyar sermaye lazımm

Sermayaye gerek yok ilk önce tek başına uğraşır yazarsın bir program kendi websiteni kurar yayınlarsın 2-3 programda iyi satış elde edersen gerisi gelir zaten

• quote:

Orjinalden alıntı: theozy

quote:

quote:

Sermayaye gerek yok ilk önce tek başına uğraşır yazarsın bir program kendi websiteni kurar yayınlarsın 2-3 programda iyi satış elde edersen gerisi gelir zaten

aynen theozy'nin dediği gibi...

eğer bilgisayar bilgin iyi ise zaten süper programlar yazarsın.sermayeye gerek yok.bilgisayar programı yazmak için senden para lmıyorlar.anca bir .com ve hosting parası oda yıllık 30 ytl

• anladım abilerim sağolun mesala birisi program yazınca nasıl satıyo ki ben mesala evde süper bir program yazdım diyelim ama daha o kadar gelişmedim programı nasıl pazarlıcam

benimde kafam tüccar kafasına döndü ben en iyisi green card alıp Abd ye yerleşem orda işsiz kalmam
  • quote:

anladım abilerim sağolun mesala birisi program yazınca nasıl satıyo ki ben mesala evde süper bir program yazdım diyelim ama daha o kadar gelişmedim programı nasıl pazarlıcam

benimde kafam tüccar kafasına döndü ben en iyisi green card alıp Abd ye yerleşem orda işsiz kalmam

Türkiyede sana daha çok sahip çıkarlar.çünkü herkezz abd ye gidio orda zaten bir yığın var kendi softunu kur ve program üret tek başına yaapamazsı reklşam yapabilecek birini falan vur webmasterlıktan anıosan kendi siteni maliyetsiz yap..forumlarda reklam yap.programlarını kulllanıcıların ihtiyaçlarına yönelik yap ve qaradığı özellikkleri koy..

• quote:

quote:

anladım abilerim sağolun mesala birisi program yazınca nasıl satıyo ki ben mesala evde süper bir program yazdım diyelim ama daha o kadar gelişmedim programı nasıl pazarlıcam

Türkiyede sana daha çok sahip çıkarlar.çünkü herkezz abd ye gidio orda zaten bir yığın var kendi softunu kur ve program üret tek başına yaapamazsı reklşam yapabilecek birini falan vur webmasterlıktan anıosan kendi siteni maliyetsiz yap..forumlarda reklam yap.programlarını kulllanıcıların ihtiyaçlarına yönelik yap ve qaradığı özellikkleri koy..

Bence Bi bar çıkışı mankenle yakalan sitenin ismini söyle iyi reklam olur

• quote:

quote:

anlıyorum abi bu yorumlardan şu sonucu çıkardım ben asıl hatayı OKS de anadolu lisesini kazanamadım diyee bu çileyi çekiyom offf..

yenibiriş deki iş ilanlarına bakıom da biraz rahatlıyom meslek yüksek okuluna göre ilanlarda varr

• tabi şuda var Türkiye'de bilgisayarcıların keşfedilmesi zor.abd nin özelliği herkeze bakması yeteneklerine değer vermesi ona yardımcı olması.türkiyede bizi keşfetseler bize mali açıdan birsürü ücret çıkarırlar.ad ise kendi öder çünkü yarattığı yeteneğin ileride ülkesinin tanıtımına yarar sağlayacağını bilir
  • quote:

İnternet üzerinden satıcaksın

Parasını veren download edicek

ne Cd ye yazma derdi nede Cdcilere yollama derdi hiçbir masraf yok sadece site için hosting ve domain parası

büyük sitelere yollarsın incelemeleri için programı iyi puan alırlarsa kesin satılır

http://www.pctools.com/ şu siteyi inceleyebilirsin mesela işin nasıl olduğunu tam anlamak için(daha birçok site var ama bunun görünüşüde güzel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 9 Eylül 2007; 10:58:51 >

• beyler çocugun hayalleri ile oynamayın gaza getirmeyin boşuna

onun yapacağı iş belli
  • quote:

Orjinalden alıntı: throlll

beyler çocugun hayalleri ile oynamayın gaza getirmeyin boşuna

onun yapacağı iş belli

neymiş yapacağı iş? şu anki programcılar taa nerdeyse lise sonda üniversitede bilgisayar öğrenmeye başlayan kişiler.biz şanslıyız küçükken başlıyoruz.ben 14 yaşındayım webmasterlığı bitirdim.birsürü php oyunum var sistemlerim var şimdi masaüstü programcılığa geçip tam bir programcı olacağım 14 yaşında bu kadar ilerledim

eminim arkadaşımız çok başarılı olacaktır.inanırsak hiçbirşey zor değildir..
  • bak ben en yukarda yazdım

eğer tek başına çok iyi işler çıkaramassan (ki bu çok nadirdir)

birinin yanında çalışacaksın

ve MYO mezunu bi adama o hayallerindeki parayı kimse vermez uni mezununa bile 500 ytl vermeye çalışan şirketler var bu devirde
  • BİLGİSAYAR PROGRAMCISI OLMAK İÇİN OKUMAK GEREKMEZ.OKULDA HİÇBİRŞEYİN PROFESYONELİNİ ÖĞRETMEZLER.. SEN KENDİNİ GELİŞTİRİRSİN.İNTERNETTE BİRÇOK KAYNAK VAR ÜNİVERSİTE MEZUNU İLLA ÇOK İYİ BİLGİSAYARCI OLACAK HALİ YOK.BENİM KUZENİMDE ÜNİVERSİTE MEZUNU AMA PHP Yİ YARIM YAMALAK YAPABİLİO??

BU NA NEDEMELİ?

GERÇEK PROGRAMCIKENDİNİ GELİŞTİRENDİR...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.