Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisi özele mi girmeli devlette mi çalışmalı ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
15
Favori
63.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türk insanın iş hayatına bakışı paradır. Kısa vadeli düşünür. 2 boyutludur, 3. boyutu düşünmez. Parayı düşünmesine rağmen genel ortalamada hep fakirdir. 25-55 yaş arası aşağı yukarı her meslekten çalışan 20 nin üzerinde kişi tanırım. Maaşlı çalışanların hiç biri öyle ahım şahım yaşam standartlarına sahip değillerdir. Özel hastanede ki uzman doktorlarda dahil. Gelirin artıkça insanların gereksiz harcamalarında arttığı hesaba katmak lazım. Üstelik yaşadığı stresleri de hesaba katmak lazım. Her şey para değil!!! Üstelik kamuda çalışıp ek iş imkanı da yapabilir siniz.

    Alt ve orta gelirli bir ailenin çocuğu, Türkiye şartlarında maaşlı (ücretli) olarak medeni bir şekilde çalışma imkanı devlette çalışarak bulur. Özel sektörde bulma ihtimali çok ama çok zordur.

    * İş güvencesi.
    * Maaşın ve sigortanın düzgün yatması.
    * Hafta sonu tatili ve yıllık izinlerin eksiksiz kullanımı.

    gibi Türkiye deki özel sektörün genelinin sağlayamadığı bu şartları kamu personeli sahiptir. Bu basit imkanlarla yaşam standartlarınız yükselir.

    Bizim gibi ülkelerde işiniz patronun yada yöneticinin iki dudağı arasında ise, iş güvencesinin nimeti anlarsınız. Daha önceki çalıştığım fabrikada 40 lı yaşta abilerimizin her ay sonu o yaşadıkları stresi de gördüm. Üstelik adamlar bir kaç seneye emekli olma lüksleri olmasına rağmen bu durumlardaydı, biz ise 40 lı yaşlarda daha emekliliğe 20 yılımız olacak!!!!!!!!!! İş güvencesi olan adam uzun süreli borca da korkmadan girebilir.

    Maaşın düzgün yatması ise, sizin yapacağınız tüm ödemeleri faize ve borca girmeden yapabilir, hayatınızı planlarsınız. Sigorta olayı da emeklilikte belli eder.

    Hafta sonu talili yani cumartesi pazar günleri tatil yapabilmek, neredeyse bu ülkede çok lükstür. Hafta sonu tatil olan insanın hayat standartları kesinlikle daha yukarıdır. Ülke içinde ki pek çok yere, sosyal etkinliklerin neredeyse tümüne gidebilir, kendinize ve sevdiklerinize vakit ayırabilirsiniz. Cumartesi çalışmak büyük bir zulümdür. Yıllık izin ise özel sektörde banka gibi çok kurumsal yerler dışında iki haftadan uzun yapabilen adam görmedim. İşinden ayrılsanız, tekrar sıfırlanıyor, yeni işinizde ilk yıl yine izin yok. Kamuda ise kullanmadığın izin seneye aktarılıyor. Yani bu sene 30 gün izninizin 20 gününü kullandınız. Seneye izniniz 40 gün oluyor. O senede 20 gün kullandınız. Bi da ki sene 50 güne çıkıyor. Nerede maksimun 2 hafta (çoğu yerde 1 hafta), nerede 50-60 günlük izinler. (Öğretmenler konu dışı zaten) buna 9 günlük bayram tatilleri, idari ve rapor izinleri, görev izinleri, babalık doğum izinleri vb.

    Misafirhaneler, lojman hakları, kreş hakları, eş yardımları, çocuk yardımları, yeşil pasaport, gri pasaport , kamu personeline yapılan indirimler vb. avantajları ilk mesajımda bahsettim zaten

    Yani iş hayatı, ömrümüz varsa çok uzun ve devlette çalışmak genel olarak özel sektörden kıyaslanamayacak kadar iyi. Karar sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gülen -- 12 Aralık 2018; 11:12:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizbirsin

    arkadaşlar merak ettiğim şeyler var, 657 4a için farklı 657 4b için farklı bir sistem mi uygulanıyor? Merkezi atamalarla açıktan atamalar arasında da böyle bir fark var mı? DSİ, KGM ve DHMİ için mülakat var mı? Eğer kesin olarak bilginiz varsa , paylaşırsanız çok sevinirim.
    Evet ikisi farklı. 4a emekli sandığına bağlıdır. 4b ssk ya. Ben sgkda 4b li programcıydım. Ben kuruma girerken java istiyorlardı. Mülakat oldu, java sorusu sordular. Demek ki doğru cevaplamışım ki aldılar :). Son alarak kpds puanı istiyorlardı. En az 60. Memurlukla ilgili başka sorusu olan varsa yanıtlayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farfara -- 13 Aralık 2018; 14:58:48 >
  • Ne kadar üşengeç, yatarak para kazanayım kafasında insanlar varsa bu başlığa toplanmış. İşini severek yapan adam özelde çok iyi yerlere gelir zaten. Böylece devletin kimleri ne amaçla işe aldığınıda görmüş oluyoruz. Bildiğin devlete zararsınız..
  • def init kullanıcısına yanıt
    Olay sadece ondan ibaret değil. Türkiye'de devlet çalışanı vs. özel çalışanı şeklinde 2 sınıfa bölünmüş bir toplum var.

    Bir ayrıntı daha : Devlet çalışanı grubuna coğu kez öğretmen, doktor ve bankacı da dahil ediliyor. Cunku onlarda da az çalışmaya karşılık garanti (doktor için aynı zamanda cok yüksek) maaş var.

    Referans:https://forum.donanimhaber.com/ogretmenlere-yazin-maas-odememek-eksi-de-acilan-konu--133851737
  • Evet özel sektörde çalışanlar, pırlanta, zehir gibi insanlarmış, hayatın tüm gerçekleri ile detaylı yazıyorum, adamlarda ki tiynete bak. Gidin özel sektöre paraya para demeyin. Müthiş işler başaracaksınız. Tutmayın kendinizi. Esasında sizi çok iyi anlıyorum. 1 yıl önce benzeri duygulara sahiptim. Emin olun kpss o kadar iyi puan alan adam, tembel karekterli falan değildir. Kendi gözlemim, her iki alanda da bizzat çalıştığım için söylüyorum, çalışkanlık ve azimlik ortalamasında özelde ve devlette çalışanın farkı yok ama devlette çalışanlar ne istedikleri kesinlikle daha iyi biliyorlar. Aklında devletin şartları olmayan kişi böyle konularda yorum yapmaz. Geçin babam geçin...
  • inanccakil11 İ kullanıcısına yanıt
    girdim hocam, 6. yılım dolmak üzere, hatta bu aralar iş değiştirmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.