Şimdi Ara

Bilgisayar Formattan sonra değişti ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba . Ben Toshiba satelitte serisinden bir laptop kullanıyorum yaklasık 10 aydır . Bu makine cidden uzun süre canavar gibi çalışıyordu . 8 gb ram falan yeterli bi şekilde götürüyordu beni ama sonrasında oynadığım oyunlarda performans düşüklüğü almaya başladim fps diye bildigimiz bi olay eskiden normal seviyeede çalışırken şuan oynamami engelleyecek şekilde hatta oyunda bi hareket yapmamı engelleyecek şekilde düştü. Ben de tabi Türk aklımla dedim format attırayım . Attırdık iyi güzel bi baktım hiç bir değişiklik yok. Benim eski sistem windows 8di alındığından beri. Suan formatla birlikte windows 7 ye geçti . Cok uzattım ama cidden uzun bi durum özür dilerim simdiden , neyse ben de alternatif cözümler ararken ekran kartı güncelleme olayına bakayim dedim ve karsılastıgım şeyi cok garipsedim eğer hataysa cahilligime verin ama formattan önce eminim ki benm ekran kartım nvidia gforcedu ancak suan dxdiag komutuyla baktığımda intel graphcis çıkıyor ya ben cidden fazlasıyla cahilim ya da bir sıkıntı var simdiden tesekkürler.

• Sanırım Geforce sürücüsü yüklenmediği için onboard ekran kartını görüyor. Nvidia'nın sitesine girip işletim sisteminize ve ekran kartı modelinize uygun sürücüyü indirip kurun.
  • Laptop diyor. 2 tane ekran kartı olacağını sanmıyorum. Laptopun tam modeli nedir, altında falan yazar.
  • İşlemci üzerinde birleşik görüntü çipi varsa sadece onun driver'ı yüklü olabilir. Laptopun tam modelini yazarsanız bakalım.
  • Yeni nesil notebooklarda normal kullanım ve performans odaklı çift ekran kartı kullanımına imkan tanınmaktadır. Formattan sonra sadece Intel ekran kartı kurulu durumda gözüküyor bu yüzden notebook marka ve modelini belirtirseniz ihtiyacınız olan sürücüyü size temin etmeye çalışırız.
  • Toshiba Satellite L50-A-11M kullanıyorum . Bi güncelleme programıyla güncellemelerini yaptım ancak hala komutu yazdığımda intel gözüküyor
  • biostan onboard ekran kartını devredışı bırakmayı deneyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasarmertkaya -- 25 Ağustos 2014; 2:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: morecolorful

Toshiba Satellite L50-A-11M kullanıyorum . Bi güncelleme programıyla güncellemelerini yaptım ancak hala komutu yazdığımda intel gözüküyor

Bilgisayar varsayılan olarak onboard kartı kullanıyor. Aygıt yöneticisinden bakarsan çift ekran kartını görebilirsin. Nvidia Control Panel'den programlar için ayrı ayrı hangi kartı kullanacaklarını veya varsayılan grafik işlemciyi değiştirebilirsin.

Şuradan yükle driver'ı;http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/77335

• Teşekkür ederim bu driveri yükledim . Extra bir şey yapmam lazim mi yoksa yüklediğim anda kendisi işlem yapmaya başlıyor mu?
  • morecolorful kullanıcısına yanıt
    Genelde kendisi uygun olanı şeçer dostum ama seninde şeçme gibi bi imkanın var.

Buraya bakarak isteğin oyunu hangi kartla çalıştıracağını seçebilirsin.

http://i.hizliresim.com/8mODYA.png

http://i.hizliresim.com/zQZrJO.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 25 Ağustos 2014; 10:36:14 >
  • bilgisayar oyun oynamadığın zamanlarda enerji tasarrufu için işlemciye bütünleşik intel grafik kartını kullanır oyun gibi güç gerektiren durumlarda Nvidia kart otomatik olarak dereye girer... Fakat bunu herzaman Nvidia olacak şekide de ayarlayabilirsiniz. Teknolojinin adı Nvidia optimus inrnette araştırabilirsinlz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede buna benzer sorun vardı ekran kartı yazılımı cdsinden yükledim sorun çözüldü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.