Şimdi Ara

Bilgisayar Dükkanı Açmak İstiyorum!Yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
25.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarcı Olan Varmı Aranızda Bu İş İçin Neler Bilmek Lazım?Dükkana Neler Almak Lazım?Ne kadar Para Lazım ? Detaylı Anlatabilecek olan varmı yardımlarınızı bekliyorum bilgisayar dükkanı olan varsa ss'lerle desteklesin
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Dükkanı Açma Kılavuzu

Bilgisayar dükkanı açmak, karlı ve ödüllendirici bir işletme girişimi olabilir. İşte adım adım bir kılavuz:

1. Pazar Araştırması Yap

• Hedef kitleni tanımla: Hangi müşterilere hitap edeceksin?
    • Rekabeti araştır: Bölgendeki diğer bilgisayar dükkanlarını belirle ve onların güçlü ve zayıf yönlerini değerlendir.
    • Pazar trendlerini belirle: En son bilgisayar teknolojilerini ve tüketici taleplerini takip et.

2. İş Planı Oluştur

• İşletme hedeflerini, hedef kitleyi ve rakip analizi ana hatlarıyla belirt.
    • Ürün ve hizmet yelpazeni, fiyatlandırma stratejini ve pazarlama planını detaylandır.
    • Finansal tahminler yap ve yatırımcılar için iş planı hazırla.

3. Konum Seç

• Yüksek görünürlük ve erişilebilirliği olan bir konum seç.
    • Rakiplerden uzak kalırken yoğun yaya veya araç trafiğine yakın olmaya çalış.

4. Tedarikçilerle İletişime Geç

• Güvenilir ve uygun fiyatlı bilgisayar donanımı, yazılım ve aksesuar tedarikçileri bul.
    • Perakende anlaşmaları ve indirim fırsatlarını araştır.

5. Envanter Stokla

• Müşteri taleplerine göre çeşitli bilgisayarlar, bileşenler ve çevre birimler stoklamaya odaklan.
    • En son modelleri ve popüler ürünleri stokta bulundur.

6. Müşteri Hizmetleri Sun

• Müşterilerine mükemmel müşteri hizmeti sağla.
    • Bilgisayar onarımları, kurulumlar ve teknik destek sun.
    • Güvenilir ve duyarlı bir ekip oluştur.

7. Pazarlama ve Tanıtım

• Çevrimiçi ve çevrimdışı pazarlama kanallarını kullanarak işletmeni tanıt.
    • Sosyal medya, yerel listeler ve ağ oluşturma etkinliklerini kullan.

Bilgisayar dükkanı açmak, dikkatli planlama ve sıkı çalışma gerektiren karmaşık bir süreçtir. Ancak bu rehberi izleyerek, başarılı ve sürdürülebilir bir işletme kurabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hiç girme
  • ben açmayı planlıyordum
    eğer bilgisayar üzerine eğitim veren okul mezunu değilsen (ben düz lise mezunuyum), ticaret ve sanayi odasına baya bi para bayılıyosun. eğer mezun isen esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt oluyosun, fazla para tutmuyo. sonra belediyeden ruhsat vs. alıp para veriyosun... bunlar bürokrasi, zor olanı yani... bunları bi araştır. benim öğretmen ataması olunca vazgeçmiştim. ama memlekete dönünce yapacam bu işi.. bürokrasi bitince gerisi kolay... zamanla büyütürsün...
    http://www.flatcastdestek.com/forum/bilgisayar-genel/teknik-serviste-kullandigimiz-arac-ve-gerecler/
    buraya bak bi...
  • teknik servis bilgisi lazım.
    okulunu okuduysan dükkan acma belgesi veriorlar.
    büyük yer acarsan eleman lazım.

ama acmamanı tavsiye ederim simdi her sokakta kendini bilgisayarcı sanan insanlar dükkan acıp format atılır yazıyor.

maksat dükkan acmak ddeğil actıktan sonra işletip milletin güvenini saglamak düzgün iş yapmak.
  • Bilgisayarcıların bu işten kar'ı nedirki ? Mesela en kötü bi işlemciyi kaca alıyorlar örneğin i7 870 vb veya 6990 ekran kartı felan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

Bilgisayarcıların bu işten kar'ı nedirki ? Mesela en kötü bi işlemciyi kaca alıyorlar örneğin i7 870 vb veya 6990 ekran kartı felan ?

Mahalle bilgisayarcılarının çoğunda o dediklerini zor bulursun. İki nesil öncesi kartları bulursan dua et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Yağız

quote:

Bilgisayarcıların bu işten kar'ı nedirki ? Mesela en kötü bi işlemciyi kaca alıyorlar örneğin i7 870 vb veya 6990 ekran kartı felan ?

Mahalle bilgisayarcılarının çoğunda o dediklerini zor bulursun. İki nesil öncesi kartları bulursan dua et.

Aynen. Hatta cadde üstündekiler bile ekran kartında 8800GT tarzı ekran kartlarının üstüne çıkarmıyorlar. Tabi bu dediklerim genelde fazla gelişmemiş yerler için geçerli. Talep olmayınca adam niye i7 işlemci alsın ki? İsteyince abone oldukları yerden getirtelim diyorlar. Üstüne bir güzel kar marjını ekliyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc toplamak için yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Yağız

quote:

Aynen. Hatta cadde üstündekiler bile ekran kartında 8800GT tarzı ekran kartlarının üstüne çıkarmıyorlar. Tabi bu dediklerim genelde fazla gelişmemiş yerler için geçerli. Talep olmayınca adam niye i7 işlemci alsın ki? İsteyince abone oldukları yerden getirtelim diyorlar. Üstüne bir güzel kar marjını ekliyorlar.

Bilgisayarcılarda ne yapsın ? Alan Yokki :) Mecbur istersen getirtiyorlar
  • Vazgeç
    İlla ki PC ile ilgili bir iş yapacağım dersen oyun, film CD/DVD say daha iyi.
  • burda var bilgisayarci sadece gorunurde joystick, klavye ve fare falan var.. 2gb ddr2 ram sordum getirtiriz 85 tl dedi sok oldum resmen..sifirini forumdan 45 tl ye aldim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: guncul

Bilgisayarcı Olan Varmı Aranızda Bu İş İçin Neler Bilmek Lazım?Dükkana Neler Almak Lazım?Ne kadar Para Lazım ? Detaylı Anlatabilecek olan varmı yardımlarınızı bekliyorum bilgisayar dükkanı olan varsa ss'lerle desteklesin

onu bırakta yazım kurallarını öğren.cümlenin ilk harfi büyük harf ile başlar tümü değil.onları düzelt.diksiyonunda bozuktur şimdi senin onuda düzelt.sonrasına bakarız
  • FORMAT ATILIR
    20 TL diye yazı asarak işe başla.
  • bu zamanda bilgisayarcı dükkanı açmak demek elindeki bütün sermayeyi çöpe atmak demektir. bunca büyük tekno marketler ülkede cirit atarken, ayrıca kıyamet gibi e-ticaret siteleri varken nasıl kar etmeyi düşünüyorsun. yıllardır bu işi yapanlar bile tek tek kepenk kapatıyor artık.
  • En önce lise diploması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Bilgisayarcı Olan Varmı Aranızda Bu İş İçin Neler Bilmek Lazım?Dükkana Neler Almak Lazım?Ne kadar Para Lazım ? Detaylı Anlatabilecek olan varmı yardımlarınızı bekliyorum bilgisayar dükkanı olan varsa ss'lerle desteklesin

onu bırakta yazım kurallarını öğren.cümlenin ilk harfi büyük harf ile başlar tümü değil.onları düzelt.diksiyonunda bozuktur şimdi senin onuda düzelt.sonrasına bakarız

Fail.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stajımı bilgisayar + kırtasiye dükkanında yaptım.Günlük ciromuz 7 bin tl idi.Yaptığımız işler : en az 100 tane günlük kartuş dolumu,toner dolumu,en az 25 format atıyorduk,En fazla parayı matbaacılar gelip 33*48 ebatlarda çıktı alırlardı.En son aldığımız baskı makinesi İngiltere'den 500 bin tl ye almıştık.Bilgisayar parçalarına %30 kar ile satıyorduk fiyatlar vatan bilgisayar ile ortalama aynı idi.Bilgisayar parça işi %30 kar mükemmel gelir
  • artık bilgisayar dükkanının eski lüksü yok. tabii bulunduğun ile göre değişir ama eskişehirde açmaya kalkarsan 1 hafta geçmeden batarsın. gereğinden fazla bilgisayar dükkanı var.
    ---
    bilgisayar dükkanları malzeme stoklamaz büyük mağazalar gibi. müşteri gelir istediği parçaları söyler sende getirtirsin ertesi gün müşteriye teslim edersin

teknik servis içinde herçeşit tornavida, termal macun, bir kaçtane güç kaynağı,anakart,işlemci vs. bozuk bir bilgisayar gelince sorunun nerede olduğunu bulmak için. arıza bulucu kart. felan lazım.

ne kadar para lazım bilemem. ben 6 yıl bilgisayar okudum. 4 sene bilgisayar dükkanlarının teknik servislerinde çalıştım. o yüzden ne kadar gerekir para bilemem.
    ama sunu söyliyeyim. korsan windows cdsi bulundurma. bulundursan bile ismini değişik yaz veya sağlam sakla. maliyeden ekiplerin gelip ceza yazdığını kendi gözlerimle gördüm.

yaptığın işi temiz ve sağlam yaparsan ve tutarsa sağlam para kazanırsın. ama aşırı derecede bilgisayar dükkanı yok ise. ayrıca bir kaç yerinde yetkili bayisi olman lazım. akınsoft, hp, casper vs gibi firmaların
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

EPIC FAIL!!!

Sen kendi cümlelerine bak.Hepsine küçük harfler ile başlamışsın.
  • Şu devirde bilgisayarcı olmak zor bir sürü dükkan var, mahalle arasına dükkan açılırsa fazla bir hareket beklenemez, iki üç kişiyle de bu tür iş güzel yürümez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriaThlon

bu zamanda bilgisayarcı dükkanı açmak demek elindeki bütün sermayeyi çöpe atmak demektir. bunca büyük tekno marketler ülkede cirit atarken, ayrıca kıyamet gibi e-ticaret siteleri varken nasıl kar etmeyi düşünüyorsun. yıllardır bu işi yapanlar bile tek tek kepenk kapatıyor artık.

çok haklı arkadaş
    bu işi yapıp ayakta duranlar ise
    gördüğümü söylüyorum
    devlet kurumlarına bakım vs. yapıyolar
    ayrıca ihalelere girip bir kuruma 100 tane toner veriyolar, ya da güvenlik kamerası işine giriyolar... formatla, pc toplamayla olmuyor gerçekten... dedikleri gibi tekno marketler yıktı bunları
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.