Şimdi Ara

Bilgisayar Bu Özelliklere Rağmen Kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vakit geçirmek için online bir oyun oynuyorum belki bilen bilir Silkroad 8 client açınca acayip kasılmalar oluyor yani ekran kartı Asus 7950 3GB 384Bit yani böyle bir ekran kartına rağmen nasıl o kadar kasabiliyor anlamıyorum bilgisayarı ilk topladığım zaman böyle birşey yoktu en ufak takılma olmuyordu yaklaşık iki hafta önce bu sorun ortaya çıktı oyunu oynarken tarayıcıyı açtığımda(Chrome) dahada çok kasılıyor.

Bilgisayarın Özellikleri :  Bilgisayar Bu Özelliklere Rağmen Kasıyor

Buda görev yöneticisinde ki çalışan oyunun kullandığı bellek :  Bilgisayar Bu Özelliklere Rağmen Kasıyor

• Hijackthis taraması yaptırıp log gönder bir bakayım.
  • PC'ıN güç ayarına dikkat et, yüksek performansda kasmaması lazım.

Ekran kartı iyi olsada laptopsa sarja takılı degilse kasabılır, cünkü enerji tasarufu için cpu tam güçte kullanılmıyor. Dediğim gibi güç ayarına dikkat.
  • Laptop değil masaüstü bilgisayar kontrol ederim şimdi ayarları taramada yaparım.
  • thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    Buyur usta

Bilgisayar Bu Özelliklere Rağmen Kasıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Hijackthis taraması yaptırıp log gönder bir bakayım.

hocam bende de pes oynarken çok çok az bir kasma oluyor. ekstra tavsiyelerin varsa bende alabilirim bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Hijackthis taraması yaptırıp log gönder bir bakayım.

hocam bende de pes oynarken çok çok az bir kasma oluyor. ekstra tavsiyelerin varsa bende alabilirim bu arada.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam o kartla kasması ilginç
  • Bakınız şöyle toparlayayım o zaman olası kasma ve donma sorunu sebeplerini ve çözümlerini:

1) Virüs sorunu - Hijackthis, combofix, antivirüs, vs.. vs..
    2) HDD bad sector sorunu (özellikle BSOD da alıyorsanız) - Low level format
    3) Ram sorunu - memtest86 ile ram taraması
    4) Isınma sorunu - Toz temizliği, termal macun yenileme, soğutucu değişimi, vs..
    5) PSU sorunu - PSU değişimi ya da çok fazla USB aygıt takılıysa çok gerekmeyenlerin çıkartılması
    6) Bu devirde pek görülmemekle birlikte disk parçalanması sorunu - defrag yapılır
    7) Driver sorunları - windows güncellemeleri ve sürücü güncellemeleri yapılmalıdır
    8) Kötü montaj (özellikle bsod alınıyorsa) - İşlemci soğutucu, ram, vs söküldüyse yerine tam düzgün takılmamış olabilir. Kontrol edilmelidir.
    9) Arka planda çalışan programlar - Otomatik program güncellemeleri, defrag, antivirüs taramaları, vs bilgisayarın az kullanıldığı gece saatleri gibi saatlere ayarlanmalıdır. Geri planda disk birleştirme ya da virüs taraması yapılırken oyun performansı tam olmayabilir.
    10) Aynı anda çok fazla programın açık olması - Gereksiz programları başlangıçtan kaldırınız. Toolbar gibi boş yere ram kullanan saçma sapan programları toptan siliniz.

Bütün bunlar çözüm olmadıysa format atmak işe yarar her zaman.

• Ek olarak tavsiyelerim:

Advantec SystemCare 7.1 kurunuz, serialini bulup pro sürüm yapın. Bilgisayarınızı taramadan geçirin, incik,boncuk çöp ne varsa sildirin.
    Sonra Bilgisayarım/Performans ayarları : En iyi performans için ayarla
    Msconfig/hizmetler - Microsoft hizmetlerini gizle diyin, ve sonra tümünü devre dışı bırak diyin. Aynı şekilde "başlatma" kısmına gelip sadece virüs programını seçin ve onlarıda devre dışı bırakıp bilgisayarınızı yeniden başlatınız.
  • Up
  • arkadaşlar bende de amd 3ghz dual core işlemci 4 gb ram ve hd6670 2 gb paylaşımsız ekran kartı var.ne zaman ki usb wireless adaptör takıyorum anında oyunlar kasma yapmaya başlıyo.oyunlardan kastım battlefield 4 değil yani fifa 14 mesela.normalde battlefield 3 ultra ayarda oynanıyor.mass efect vs hepsi rahat.ama usbler ve bilmiyorum hdmi dan tvye de bağlıyorum etksi varmıdır.aynı zamanda usb wireless klavye mouse ve usb game pad de var tabii.yani demem o ki sanırım fazla usb cihaz bağlamak gerçekten makineyi kasıyo arkadaşlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.