Şimdi Ara

Bilgisayar Bilmeyen Bilgisayar Mühendislerimiz (Ss'li) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
11
Favori
29.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gangsta_frog

hocam özel den bi pm at şu ses kaydını içim rahatlasın

Yabancı olsaydı paylaşırdım Jack olayı gibi ama bu durumda paylaşmak bir suç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Not: Bilgisayar Mühendisliği terk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifci -- 20 Nisan 2017; 18:30:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Maalesef bilgileriniz yeterli değil. Daha doğrusu ceza hukuku eğitimi almamışsınız. Ceza hukuku ile ilgili bir ders kitabı okumamışsınız. Bahsettiğiniz CMK ise ceza muhakemesi hukuku ile ilgilidir.

Ben sizin attığınız mesaja göre davranışınızın suç olduğunu söylüyorum. Siz hadiseyi yanlış aktarıyorsanız durum değişebilir.

Yerinizde olsam dediklerime kulak kabartır bir daha da insanların kendi aralarındaki konuşmalarını kayda almazdım. Keza kamusal bir alanda bulunmanız da insanların fotoğraflarını çekebileceğiniz anlamına gelmiyor. Buna da dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Son olarak şunu unutmayın, kamusal alan içerisinde de kişilerin özel alanı, özel hayatı söz konusudur. Bir kafede arkadaşınız ile oturup sohbet ederken yan masanın sizin izniniz dışında görüntünüzü çekmesini, konuşmalarınızı dinleyip kayda almasını istemezsiniz herhalde.

• csb isteruk

• Yalnız beyler, arkadaşın birçok konusunu saçma ve yanlış buldum ama bu konuda yerden göğe kadar haklı. Her şehirde mantar gibi çoğalan Bilg. Müh. bölümlerini geçtim İstanbul'un sayılı üniversitelerinden mezun olan elemanlar geliyor, adam .net developerım ben diyor, visual studio'da search nasıl yapılır bunu soruyor(mesele bilmemesi değil, elinin altında google varken bunu bile becerememesi), kusura bakmayın da bilgisayar mühendisi dediğin adam sadece kod yazmaz, o adam donanım nedir, nasıl çalışır bilmiyorsa yazdığı koddan da bir cacık olmaz. Hadi donanımı geçtim kod namına da bir şey bilmiyorlar ki, itü mezunu adam geliyor try-catch'i ilk defa duyuyor.

Bir de bu tipler 4binden aşağıya çalışmam demiyorlar mı işte o zaman bitiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gangsta_frog

ses kaydı almakta suç hocam senin yaptık iş iş degiş gittigin yolda yol degil.

Bilgisayarım sürekli ses kaydı alır, evinizdeki güvenlik kamerası neyse kullandığım cihaz da aynen o. Bu güvenlik için.

Ben işimden de yolumdan da memnunum.

Orijinalden alıntı: Michel Foucault

Maalesef bilgileriniz yeterli değil. Daha doğrusu ceza hukuku eğitimi almamışsınız. Ceza hukuku ile ilgili bir ders kitabı okumamışsınız. Bahsettiğiniz CMK ise ceza muhakemesi hukuku ile ilgilidir.

Ben sizin attığınız mesaja göre davranışınızın suç olduğunu söylüyorum. Siz hadiseyi yanlış aktarıyorsanız durum değişebilir.

Yerinizde olsam dediklerime kulak kabartır bir daha da insanların kendi aralarındaki konuşmalarını kayda almazdım. Keza kamusal bir alanda bulunmanız da insanların fotoğraflarını çekebileceğiniz anlamına gelmiyor. Buna da dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Son olarak şunu unutmayın, kamusal alan içerisinde de kişilerin özel alanı, özel hayatı söz konusudur. Bir kafede arkadaşınız ile oturup sohbet ederken yan masanın sizin izniniz dışında görüntünüzü çekmesini, konuşmalarınızı dinleyip kayda almasını istemezsiniz herhalde.

Bir mekandaki güvenlik kamerasının görevi neyse kişisel bilgisayarımın da kullanımı aynı şekilde.

Benim olduğum alanda beni ilgilendiren kısım dahilinde sürekli görüntü ve ses kaydı yapar, o an başıma bir şey gelse bu bir kanıt niteliği taşıyacaktır daha sonra.

Bunun da suç olduğunu hiç ama hiç sanmıyorum. Çünkü güvenlik kamerası kurmak için özel izin almanız gerekmiyor.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Pekala, görünen o ki inatlaşmaya devam edeceksiniz. Ben bir hukukçu olarak sizi uyardım, dikkate alıp almamak size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 20 Nisan 2017; 19:19:36 >
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • Bilgisayar Mühendisliği okuyan biri olarak şunu çok rahat söyleyebilirim kimse size program nasıl kurulur kasa toplanır diye bilgi vermiyor o okuldan mezun olan insan bazı prog. dillerinin temellerini bilir ve yatkın olduğu bir dil üzerine yoğunlaşmaya başlar.Bilgisayar Mühendisliğinde iş iş üzerinde öğrenilir.Proje yapan arkadaşlar beni çok iyi anlayacaktır.İnsanları eleştirmek yerine keşke kütüphaneye gitme sebebinle ilgilensen bizimde kafamız s*kilmemiş olsa.

Orijinalden alıntı: fox5578

Tez konusunu bilmem ama format atmak veya ubuntu yükleyememek mühendislikle ilgili değildir. Yani mühendis format atmaz ve bilmek zorunda değildir. Mühendis kod yazar, proje geliştirir. Format atmak veya linux yüklemek teknikerlerin işidir. Ha bilse iyi olur mu olur ama bilmese de problem değildir.
    Bizim toplumdaki cahil insanlar gibi yazmışsın. Bilgisayar mühendisliği okuyorum diyince bizim çocuğun bilgisayarada format atarsın diyen teyzeler, dayılar gibisin. Hatta şimdi uydu tamir etmek gibi işlevlere de sahip olmasını istersin.

Bilgisayar mühendisi format atamasın, doktor tansiyon ölçemesin, inşaat mühendisi dört işlemi beceremesin siz de bunu normal karşılayın çok güzel

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Bence sen çok abartıyorsun durumu bilgisayar mühendisliği okuyup bu söylediklerini yapamayacaklarını zannetmiyorum.

Ses kaydı var, kulaklarıma inanamıyordum zaten, her duyduğumda şoklar geçiriyorum, resim de var daha önce hiç bir Csb konusu olmadı ama şimdi bunu paylaşırsam zor duruma düşebilirler, bölümlerinden arkadaşları olsun, tanıdıkları olsun denk gelme ihtimalleri yüksek.

Birinde Monster, diğerinde Asus bilgisayar var.

Bilgisayarlarının üstüne Sticker yapıştırmış biri ondan bile tanıyabilir tanıdıkları.

Etik olmaz paylaşmam.

Ama gerçekten durum tam olarak anlattığım gibi.

Gizli gizli milletin resmini çekmek üstüne ses kaydı almak...

sen işlediğin suçun farkında değilsin. Gelip burda tatava yapma

Paylaşmadığın sürece ve müstehcen görüntü almadığın sürece fotoğraf çekmekte kayıt almakta özgürsün, kimsenin mahrem alanına girmedim. Ortamda resim çektim kayıt aldım. Bu bir suç değil, kişiye özel çekim yapıp bunu paylaşsaydım özel hayata müdahale olarak suç sayılabilirdi ama paylaşmadım.

Silah almak suç değil, silahı kullanmak suçtur.

Paylaşmayacağın görüntüyü ve sesi niye kaydediyorsun.

Bize ispat etme çaban zaten temelin zayıf olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan bir kaç örnekle geri kalan tüm ülke geneli için yorum çıkarman istatistik bilimine hakaret.

Benzer istisnai örnekleri her ülkede her üniversitede görebilirsin. Ayrıca bilgisayar mühendisliği müfredatının güncel programlar facebook instagram falan olduğunu mu sanıyorsun. Makine mühendisliği öğrencisi de exkavatör kullansın sömestir tatilinde f16 uçursun.

Düşünüp tartmadan atıp tutulmuş bir konu. Bilimsel görünsün diye grafikler falan. Bu ne len

Ondan sonra içkiliydi bilmem ne

• quote:

Orijinalden alıntı: devedkeni

Bilgisayar Mühendisliği okuyan biri olarak şunu çok rahat söyleyebilirim kimse size program nasıl kurulur kasa toplanır diye bilgi vermiyor o okuldan mezun olan insan bazı prog. dillerinin temellerini bilir ve yatkın olduğu bir dil üzerine yoğunlaşmaya başlar.Bilgisayar Mühendisliğinde iş iş üzerinde öğrenilir.Proje yapan arkadaşlar beni çok iyi anlayacaktır.İnsanları eleştirmek yerine keşke kütüphaneye gitme sebebinle ilgilensen bizimde kafamız s*kilmemiş olsa.

Senin dediklerini inkar eden yokki sorun anlamayıp o bölüme gidenler.

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Bence sen çok abartıyorsun durumu bilgisayar mühendisliği okuyup bu söylediklerini yapamayacaklarını zannetmiyorum.

Ses kaydı var, kulaklarıma inanamıyordum zaten, her duyduğumda şoklar geçiriyorum, resim de var daha önce hiç bir Csb konusu olmadı ama şimdi bunu paylaşırsam zor duruma düşebilirler, bölümlerinden arkadaşları olsun, tanıdıkları olsun denk gelme ihtimalleri yüksek.

Birinde Monster, diğerinde Asus bilgisayar var.

Bilgisayarlarının üstüne Sticker yapıştırmış biri ondan bile tanıyabilir tanıdıkları.

Etik olmaz paylaşmam.

Ama gerçekten durum tam olarak anlattığım gibi.

Gizli gizli milletin resmini çekmek üstüne ses kaydı almak...

sen işlediğin suçun farkında değilsin. Gelip burda tatava yapma

Paylaşmadığın sürece ve müstehcen görüntü almadığın sürece fotoğraf çekmekte kayıt almakta özgürsün, kimsenin mahrem alanına girmedim. Ortamda resim çektim kayıt aldım. Bu bir suç değil, kişiye özel çekim yapıp bunu paylaşsaydım özel hayata müdahale olarak suç sayılabilirdi ama paylaşmadım.

Silah almak suç değil, silahı kullanmak suçtur.

Paylaşmayacağın görüntüyü ve sesi niye kaydediyorsun.

Bize ispat etme çaban zaten temelin zayıf olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan bir kaç örnekle geri kalan tüm ülke geneli için yorum çıkarman istatistik bilimine hakaret.

Benzer istisnai örnekleri her ülkede her üniversitede görebilirsin. Ayrıca bilgisayar mühendisliği müfredatının güncel programlar facebook instagram falan olduğunu mu sanıyorsun. Makine mühendisliği öğrencisi de exkavatör kullansın sömestir tatilinde f16 uçursun.

Düşünüp tartmadan atıp tutulmuş bir konu. Bilimsel görünsün diye grafikler falan. Bu ne len

Ondan sonra içkiliydi bilmem ne

Paylaşmayacağım görüntüyü olur da zorunda kalırsam diye sürekli tutarım güvenliğim için. Daha önce de oldu çünkü bir psikopat ile problem yaşadım ve forumda o ses kaydını ve görüntüleri paylaştım.

Size ispat etme çabam yok, baştan CSB diye saçma sapan yorumları engellemek için ilk mesaja öyle yazdım.

İstatistik kısmını ve linkini okusan genel bir durum olduğunu zaten anlarsın. İngilizce konusunda öğrencilerin yetersizliği öğretmenlerin yetersizliği ile ilgili, aynı şekilde ülke olarak dışarıya yazılım ve kod ihraç edemiyorsak bu bizim Bilgisayar Mühendislerimizin yetersizliği ile ilgili.

Üniversitenin Wifi ağına bağlanamayan birinin kod yazıp yepyeni bir şey yaratacağını mı düşünüyorsunuz?

• ulan cocuklugumdan beri bilgisayar soker,cikarir,tamir eder,format atarim bi ben kazanamadim su bolumu

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.