Şimdi Ara

bilgisayar anakartın modelini yanlış görüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • anakartımın markası ecs modeli de p4m800-m7 rev 3.1 geçenlerde üreticinin sitesinden anakartla ilgili bikaç güncelleştirme yükledim ve sonrasında anakartın modelini p4m800-m7 rev 1.0 (1 alt modeli) olarak görmeye başladı bilgisayar ve o.c tarzı işlemler iptal oldu şuan herhangi bir hız aştırımı mümkün değil bios ta. bios güncellemesi yapıp olayı kurtarıyım dedim ama o da %12 de hata veriyor 'error erasing flash' diye. clear cmos yapmam da işe yaramadı anakartı eski haline nasıl çevirebilceğim hakkında bi bilgisi yorumu vs olan varsa çok makbule geçer arkadaşlar.

• çok saçma bişey bu..bu sorun çıkmadan önce siteden yaptıgınız güncellemeler neydi ki ?
  • http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=548&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0#fragment-Download
    bu sayfaki driverları yüklemeyi denemiştim bikaç tanesi başlangıç disketiyle yüklenmesi gerektiği için hata verdi normal yüklenebilenler yüklendi. sonrasında işlemcinin overclocksuz halde olduğunu farkedince tekrar yapmayı denedim olmadı o sırada farkettim anakartın modelinin bilgisayar tarafından farklı olarak tanındığını

• dikkat ederseniz gösterdiğiniz linkteki model p4m800-m7 rev 3.1 fakat resime dikkatli baktığınızda 1,0 ın resmi var.Ayrıcahttp://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=531&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0 linkteki 1,0 ..
    resimler aynı..
    indirme linkleri dosya adları boyutları herşeyi aynı bunların..(driver olarak)
    sadece bioslar farklı görünüyor.

bir yama ile bu hale geldiyse yamayı uninstal edin.format deneyin.
    Anakartın açılışta bios ekranına geldiğinizde modeli ne yazıyor ?
    oc yapmak imkansız demişsiniz.nasıl imkansız oldu biraz açıklayın.

• bios ekranında ver 1.0 olarak gözüküyor ve biostan fsb yi 200 den 230 a yükselttiğimde onaylıyor ama işlemcinin saat hızı değişmiyor yine 3.0 olarak kalıyor cpu-z gibi programlarla da baktım saat hızı 2992mhz olarak gözüküyor. yüklediğim driver lardan önce bu işlemi uyguladığımda 3.6 ghz e kadar rahat çıkıyordu işlemci ama şuan değişim yok birde ver1.0 ile ile 3.1 in birkaç farkı daha var sanırım mesela 3.1 pentium D de desteklerken 1.0 da bu yok. yüklediğim yamalar program ekle kaldırda gözükmüyor onları kaldırmanın başka bir yolu varmı acaba formatsız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.