Şimdi Ara

Bilgisayar açılıraçılmaz 5sn.de kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir bilgisayarımız var ve bu bilgisayarı açma düğmesine bastığımız anda kasaya elektrik geliyor fanlar vs dönmeye başlıyor fakat 5-10 sn. sonra bir DIT sesi eşliğinde kapanıyor. (Sanırım o DIT sesi de bilgisayar açılırken ekran kartı bilgisinin gösterildiği ekrandan hemen sonraki biosa girebileceğimiz ekrana geçerken çıkan DIT sesi) Bu esnada ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. Hemen kapandığı için ne biosa ne biyere bakma şansımız yok.

RAM leri çıkarıp denedim bu sefer 20 sn kadar açık duruyor daha sonra klasik "DITDITDIT" RAM hatası verip yine kapanıyor.

Power supply aldık yeni yine fayda etmedi.

üzerindeki tüm kartları, ide kabloları falan söküp denedik yine aynı şekilde 5 sn. sonra kapanıyor.

Bu Sorunla karşılaşan var mı daha önce..?

Teşekkürler

• SİSTEMİNİZ KONUSUNDA DETAY VERİRSENİZ YARDIMCI OLABİLİRİZ. ÖNCELİKLE AMD MİDİR INTEL MIDIR?
  • işlemci fanını kontrol ettinizmi?
  • klavye ya da farenızın anakarta gırıslerını kontrol edın derım. arkadasım da da benzer bır problem cıkmıstı. . yaklasık 3 saat parcalarla ugrastıktan sonra problemın klavyenın pinlerınden bırının egılmıs oldugu fark ettık duzelttık ve pc acıldı. cok sınır bozucu bıseydır ama umarım problem budur
  • işlemci fanında sorun yok. ayrıca işlemciyi çıkartıp da öyle bile denedim. benim bildiğim işlemciyi bulamazsa hata verir bip sesi çıkartır ama kendini kapatmaz :( klavye ekan vs hiç bişey bağlı değilken bile kendini kapatıyor. Elektrik gidiyor yani o şekilde.

Edit: biosu da resetledim sonuç aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidost -- 15 Şubat 2006 23:50:02 >
  • işlemci ısısını kontrol ettiniz mi
    termal macun ile soutucu arasındaki temas icelmiş olmasın
    ne zmndır bu bilgisayr sizde var alır almaz mı böle oldu yoksa eskiden yapmazdı da mı yeni yapmaya mı başladı arkadaşım?
  • işlemcin nedir amd mi intelmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemci ısısı olduğunu açıkcası sanmıyorum en azından sana 1 dakika ısınma payı verirdi ram lerini kontrol etmelisin bence yada ram slotlarını
  • arkadaş ısrarla işlemcinin ne olduğunu söylemek istemiyor galiba. amd ise 1 dakika ısınma payı vermez düğmeye bastığın zaman fan soğutmuyorsa 80e vurur. birde amd işlemcilere fan ters takıldığındada aynı problemi veriyor
  • işlemcini üstünde soutucu yoksa 6 7 sn içersinde reseti atar.
    belki teması yoktur soutucuyla gerçi işlemci çoktan yanmıştı soutucu olmasa ama belki çok az bi temas kalmıştır termal acunun yenilenmesi gereklidir tabii bilgisayar eskiyse.
    dedim ya nce bilgisayar eski mi yeni mi.
    eski power supply kaçlıktı yenisi kaçlık aldınız.
    onları detayları da önemli arkadaşım
  • işlemci intel celeron.

power suply sağlam. ikisi de 400 lük. bilgisayara hiç bi parça takılı değilken zorlanmaz ki power supply. :(
  • KASA NIN POWERI KAC YANI ANAKARTSA EN AZ 350 W OLMALI ONA BAK DUSUKSE OTOMATIK KAPATIR KENDINI..
  • bende bi kere işlemci fanını karıstırmıstım bilgisayar acıldıgı gibi kapanıyordu. daha sonra fanın tam oturmadıgını farkettim. fanı saglam sekilde oturttum sorun çözüldü belki senin sorununda budur bi daha kontrol et.
  • Arkadaşım ben power suppyliden diyecektim ama denemişin. Ama gene de BIOS dan belki ayarlanmamış olabilir 350 w falan. Eğer bu değilse ekrana görüntü gelmiyo demiştin üzgünüm ki o zaman senin ekran kartın arızalı. Çok ısınıyo olabilir. Bunu bi kontrol et ve ya yerine tam oturmamış da olabilir. Sorun devam ederse Format at belki düzelebilir. Bi arkadaşın sorunu vardı kapat dediğinde bilgisayrı yeniden başlıyodu Format attım düzeldi. Böyle bişey de olabilir.

BANA ULAŞMAK İÇİN...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.