Şimdi Ara

Bilgim dışında tapuda işlem yapılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bu sabah tapu müdürlüğünden şu şekilde bir SMS geldi “Adiniza kayitli tasinmaz uzerinde Bagcilar Tapu Mudurlugu'nde XXX sira no ile Tapu Kaydi (Hisse) islemi yapilmaktadir. B030 “

herhangi bir işlem yapmadım. Sahip olduğum tapu da başka hissesi olanlar da var. Yani binada 10 daire var ve 9 başka hisse de var. Benim hissem üzerinden nasıl işlem yapılır?

tapu müdürlüğünü, kaymakamlık vs her yeri aradım fakat hiçbiri telefonu açmıyor, ulaşmak imkansız.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Adınıza Kayıtlı Taşınmaz Üzerinde Bilginiz Dışında Yapılan İşlemler

"Adınıza kayıtlı taşınmaz üzerinde satış işlemi yapılmaktadır" ifadesi, sizin rızanız ve bilginiz dışında tapuda taşınmazınız üzerinde bir satış işleminin gerçekleştirilmekte olduğu anlamına gelir. Bu durum ciddi hukuki ve mali sonuçlar doğurabilir.

Bilginiz dışında tapuda işlem yapılması çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. Örneğin, tapudaki kayıtlı bilgilerinizin kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesi veya sahte belgeler kullanılarak kimliğinizin çalınması sonucu olabilir.

Adınıza kayıtlı taşınmazınız üzerinde bilginiz dışında işlem yapılması durumunda:

• Derhal harekete geçin: Tapu müdürlüğüne giderek durumu bildirin ve şikayette bulunun.
    • Kanıt toplayın: İşlemle ilgili tüm belgeleri (tapu kayıtları, satış sözleşmesi vb.) toplayın.
    • Hukuki yardım alın: Bir avukata danışarak yasal haklarınızı ve seçeneklerinizi öğrenin.

Bilginiz dışında tapuda işlem yapılmaması için şu önlemleri alabilirsiniz:

• Tapuda kayıtlı bilgilerinizi gizli tutun.
    • Tapu kayıtlarınızı düzenli olarak kontrol edin.
    • Tapuda vekalet verdiğiniz kişileri dikkatlice seçin.
    • Tapu işlemlerinde şüpheli durumlarda mutlaka avukatınıza danışın.

Adınıza kayıtlı taşınmazınız üzerinde bilginiz dışında işlem yapılması ciddi bir sorundur. Bu durumda derhal harekete geçerek hukuki haklarınızı korumak için gerekli adımları atmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kalkıp gitsenize hocam tapuya

• Uzakta olduğum için gidemedim. Telefonla aradım “birisi randevu alırken yanlışlıkla sizin numaramızı yazmıştır.” Dedi. Hiç inandırıcı gelmedi.. hala ses Seda çıkmıyor

• Türkiye'de neredeyse hiçbir tapu müdürlüğünde telefonla iş yaptırmak imkansızdır. Her zaman fiziken takibi gerekir. Bu sebeple günü birliğine İstanbul'dan Ödemiş tapuya gittiğimi biliyorum. Bu nedenle siz gidemiyorsanız tapunun bulunduğu yerde bir avukat ile anlaşıp ücreti mukabilinde inceleme yaptırmanız tavsiyemdir.

• Sahte belgelerle dolandırıcılıklar da dönebiliyor. WebTapuda'dan işlemlerde bizzat bulunacağım gibi bir seçenek var. Bunu seçerseniz eğer, noter onaylı vekaletname olsa bile A kişi sizin adınıza tapuda işlem yapamaz yapsa da geçerli sayılmaz. Bunu işaretleyin ve işlemler yapılırken emlakçılar abi bir Edevlet şifreni versene dedikten sonra hem edevlet şifrenizi hem de web tapu şifrenizi sıfırlayın. Adam iyi niyetli olsa bile bilgisayarında virüs vardır bir şey vardır.

• tapuya gidip öğrendim. Bana tapuyu bağışlayan kişi bir işlem yapmış. Senet mi vs bir şey verdik dediler. Nasıl benden izinsiz benim hakkımda işlem yaparsınız dedim epey laf kalabalığı yaptılar hiçbir şey anlamadım o kalabalıkta. Neyse bağışlayan ile dava sürecimiz başlayacak sanırım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.