Şimdi Ara

Bilgilendirir misiniz ? Büyük ekran ve küçük ekranda aynı çözünürlüklerde performans değişir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkürler gelelim soruma evde 82 ekran LCD TV'im var HDMI kablosu alıp Kasayı TV'ye bağlamayı düşünüyorum ama aklıma takıldı benim monitör 17inç en yüksek çözünürlük 1280x1024 bu ayarda kasmadan rahat oynuyorum peki bu kasayı TV'ye bağladığımda aynı çözünürlükte performans(fps) düşüşü olur mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 30 Haziran 2012; 14:36:54 >

• Olmaması gerekir.
  • çözünürlük ve hz ayni olursa farketmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer lcd de çözünürlüğü arttırıp oynarsan muhtemelen kasar.Çözünürlük ne kadar artarsa ekran kartı o kadar hesap yapacagından bu sefer fps düşebilir.
  • Cozunurlugu yukseltmezsen olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler arkadaşlar şunu anladım LCD'de 1280x1024 çözünürlükte oynarsam 17inç'deki ile aynı fps'yi alırım ilgilendiğiniz için teşekkürler
  • alırsın ancak televizyon full hd ise ve sen o çözünürlükte oynarsan performans değil ancak görüntü kaybı yaşarsın. görüntü süner.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1366*900 çözünürlükte 32" tvlerde oynayabilir arkadaş, yazdığı çözünürlüğe göre de performans pek farketmez.
  • fark edeceğini sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

alırsın ancak televizyon full hd ise ve sen o çözünürlükte oynarsan performans değil ancak görüntü kaybı yaşarsın. görüntü süner.

nasıl anlamadım ?

TV'im bu

Bilgilendirir misiniz ? Büyük ekran ve küçük ekranda aynı çözünürlüklerde performans değişir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 2 Temmuz 2012; 11:52:02 >

• yani şöyle; eğer doğal çözünürlüğü 1920*1080 olan bir monitör yada tv'ye bir bilgisayar bağlarsanız ve bu bilgisayarı 1366*768 yada 1280*720 gibi çözünürlüklerde çalıştırırsanız kaliteli bir görüntü alamazsınız. görüntü süner pixeller belirginleşir.
  • quote:

yani şöyle; eğer doğal çözünürlüğü 1920*1080 olan bir monitör yada tv'ye bir bilgisayar bağlarsanız ve bu bilgisayarı 1366*768 yada 1280*720 gibi çözünürlüklerde çalıştırırsanız kaliteli bir görüntü alamazsınız. görüntü süner pixeller belirginleşir.

ben 1280x1024 çözünürlükte oynayacağım birşey olur mu TV'ye zarar verir mi hiç denemediğim için bu konuda bilgim yok da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 2 Temmuz 2012; 12:14:28 >
  • bozulma felan olmaz hocam onu nerden çıkardın :)
    dediğim gibi sadece görüntü süner. bunu anlamanın en kolay yolu tak ve gör
  • quote:

bozulma felan olmaz hocam onu nerden çıkardın :)
    dediğim gibi sadece görüntü süner. bunu anlamanın en kolay yolu tak ve gör

Peki kaliteli HDMI aldıktan sonra bir sorun çıkçağını sanmıyorum ama arkadaş da denemişti kalitesi çok güzeldi ama onunki laptoptu
  • hocam bak; bunun kaliteli hdmi, ekran kartı vs donanımla alakası yok istersen quadsli gtx 680'i 1564 ayar altın uçlu hdmi kabloyla bağla tv'ye tv'nin doğal çözünürlüğü altında kalırsan o görüntü süner.
  • quote:

hocam bak; bunun kaliteli hdmi, ekran kartı vs donanımla alakası yok istersen quadsli gtx 680'i 1564 ayar altın uçlu hdmi kabloyla bağla tv'ye tv'nin doğal çözünürlüğü altında kalırsan o görüntü süner.

Peki şimdi anladım arkadaşım teşekkürler bakıcaz artık Fifa 12 oynarım büyük ihtimal onu da TV'nin en son çözünürlüğünde kasmadan oynatır sistem diğer oyunlarda 1280x1024 yaparım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I3uRocKSiyoN -- 2 Temmuz 2012; 13:11:45 >
  • En temiz-net görüntüyü cihazın en yüksek çözünürlüğüne ayarlayarak alabilirsin arkadaşın dediği bu. Yani tvde en yüksek çöznürlük 1366*768 ise bunu ayarlaman lazım tabi ekran kartın bunun altından kalkabilirse.
  • evet anladım arkadaşım tekrar tekrar teşekkürler Fifa 12 oynamak için bağlarım PC'yi TV'ye onu da çok rahat açar sistemim imzamda gördüğünüz gibi
  • yok fark etmez çok güzel oynarsın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.