Şimdi Ara

Bilgi-İstek Hattı *kurallar içeride*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar istişarede genel kabulle beraber böyle bir konuyu açmak istedik. Amaç böyle büyük bir forumda kültür bilim bölümüne güvenen insanları boş çevirmemek. İnsanların kafasında bir bilgi ihtiyacı varsa bir çırpıda kültür bilime soralım diyorsa bu önemli bir sorumluluk diye düşündüm.

Kurallar:
    1. Genel tüm yasa ve kurallar burası için de tek tek geçerlidir.
    2. Zaten çok basit, bilinen, aranması bulunması gayet kolay olan ve hazırcılık amacıyla atıldığı düşünülen veya bir üyeden bu konuda haklı bir itiraz gelirse bu mesaj haber verilmeksizin silinir.
    3. Sorular anlaşılır olmalı ne bulmak isteniyorsa bu açık ifade edilmelidir. Hiçbir şekilde anlaşılması zor ne istenildiği anlaşılmaz mesajlar da habersiz silinir.
    4. Sorular önce masumken bundan amacın bir reklam veya başka hedefler olduğu anlaşıldığında kişinin mesajları silinir ve ceza gündeme gelir.
    5. Verilecek cevaplar gayet net olmalı kısa olmalı ve sadece istenen soruya cevap olmalıdır. Eğer bu sınır taşılacak olursa haber verilmeksizin mesaja müdahale edilir. Gerekirse tümüyle silinebilir.
    6. Bu isteklere usulünce sorulduğu takdirde öğrenci ödev desteği veya merak ettikleri bilgiler de dahildir.
    7. Buradaki hataları sürekli tekrar ettiği anlaşılan ve bunu kasıtlı yaptığı belirlenen kişiler ceza alır.

Herkes yukarıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiştir ki buraya mesaj yazmışlardır.

Not: Eğer üst üste sorular olmuşsa ve kişiler buradaki sorulardan birine cevap vereceklerse bunu alıntı yaparak cevaplandırsınlar aksi halde neyi neye cevap olduğu karışabilir. Rica ederim.

UYARI: Bu topicte yukarıda açıkladığımız gibi bilgi isteği ve ona verilen bilgiler cevabı oluşturacaktır. Asla yorum ve ona cevap oluşturacak yazılar yayınlanamaz. Cevaba cevap niteliğinde tartışma tarzı yazışmak yasaktır. Yasağa uymamak ceza sebebidir.

Zira bunun yeri diğer konu topicleridir. Ayrıca bilgi ve cevaplar dışındaki dilek ve şikayetlerinizi öneri-şikayet topiğine yazın ki bu topic sadece bilgi ve cevaplarından oluşsun. Hasseten rica ederim.

Bilgi-İstek hattında asla yorumsal ve tartışma niteliğinde soru sorulamaz ve bu şekilde cevap verilemez. Sadece bilgi sorulur ve bilgi ile cevap verilir. Kaynak belge gösterilir.

Aksi halde davrananların orada da açıkça belirtildiği gibi mesajları haber verilmeksizin silinir. Herkes bunu kabul etmiş olacağından itirazlar da kabul edilmez.

İyi Günler. Sevgi ve Saygıyla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hare Rama -- 10 Haziran 2006; 19:19:34 >

Krişna Krişna Hare Hare *** Rama Rama Hare Hare

• dün biraz aradım ama bulamadım:

verimlilikle ilgili,
    Bugün 1 işçinin yaptığı üretimi 19. yy da kaç işçi yapıyordu?
  • Arkadaşlar I.M.F hakkında bilgiler arıyorum, ne zaman ne amaçla kurulduğu, ilk olarak hangi ülkeler ile görüşmeler yapıldığı bu görüşmelerin sonuçları, bu görüşmelerde hangi ülkeye ne gibi şartlar getirdikleri, yapılan anlaşmaların sonucunda ülkelerin durumunda ki değişmler,

Ayrıce Türkiye ilk ne zaman imf ile görüşmelere başladı, ilk şartlar neydi, o günden bu güne kadar yapılan tüm görüşmler bunların içerikleri, görüşmeler sonucu Türkiye ekonomisindeki değişiklikler.

Kısaca imf ile ilgili her şey, imf nin web sitesine girdim ama aradığımı bulamadım,

Bana internet sitesi tavsiye edebileceğiniz gibi, kitap dergi gibi kaynaklarda önerebilirsiniz,

Teşekkürler.

Bende bir şey soracağım: Elektromanyetik dalgaları kendi evimizde üretebilirmiyiz? Yöntemi nasıldır? Elektromanyetik dalgalar doğal olarak ta var mıdır? Doğal elektromanyetik dalgaları deşifre etme şansımız varmı? Bunları birarada anlaşılır bir şekilde bulamadım. Fırsat burasını buşmuşken sorayım sağolun.
  • İletken bir telin üzerinden elektrik akımı geçirildiğinde bu telin etrafında elektrik alan ve manyetik alan oluşur. Bu ikisi birlikte "elektromanyetik alan" olarak adlandırılır. Elektromanyetik alanın şiddeti akımın şiddeti ile orantılıdır. Bu akımın şiddeti değiştirilerek elektromanyetik alanlar ile bilgi taşınabilir. Elekromanyetik alanlar elektronlar ile yayılmaz, ışık gibi fotonlar ile yayıldığı düşünülüyor (yanlışım olabilir). Dünya üzerinde doğal olarak elektromanyetik dalga oluşturan bir oluşum yok gibidir. Ancak evrendeki bazı cisimlerden elektromanyetik dalgalar alınır ama bunların bilgi oluşturabilecek bir anlamı yoktur.

Elektromanyetizmanın tarihçesi ile ilgili açtığım bir konu vardı, br göz atabilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_3490543/tm.htm

• Lozan anlaşmasının maddelerini tam metin olarak aktarabilir misiniz?
    Bazı maddelerine ulaşabiliniyorsa da tam metin olarak ulaşmak mümkün olmuyor.
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bunu şu nedenle gerekli gördüm.Mesela;azınlık tanımlaması anayasada yok,dayanak olarak lozan anlaşması gösteriliyor ve anayasa hükmü gibi kesinlik taşıyor.Lozana göre bu ülkede müslümanlar çoğunluk,dışındakiler azınlıktır.Azınlık hakları müslümanları değil,olmayanları ilgilendiriyor.

Bunun gibi özellikle uygulamada önemi büyük ,ancak anayasa dışı detaylarda lozanın etkisi konusunda bilgilenmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akarahmet -- 10 Haziran 2006; 15:48:28 >

Orjinalden alıntı: akarahmet

Lozan anlaşmasının maddelerini tam metin olarak aktarabilir misiniz?
    Bazı maddelerine ulaşabiliniyorsa da tam metin olarak ulaşmak mümkün olmuyor.
    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bunu şu nedenle gerekli gördüm.Mesela;azınlık tanımlaması anayasada yok,dayanak olarak lozan anlaşması gösteriliyor ve anayasa hükmü gibi kesinlik taşıyor.Lozana göre bu ülkede müslümanlar çoğunluk,dışındakiler azınlıktır.Azınlık hakları müslümanları değil,olmayanları ilgilendiriyor.

Bunun gibi özellikle uygulamada önemi büyük ,ancak anayasa dışı detaylarda lozanın etkisi konusunda bilgilenmek istedim.

http://www.ttk.gov.tr/yayinlar/fulltext/antlasmalar/lozan/lozan.htm

Burada tam metin var. Sayfa sayfa istediğini bulabilirsin sanırım. Yardımcı olabildi isem ne mutlu.
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "hedef belirleme" konu başlığında hazırlanacak bir sunuya kaynak arıyorum ...
    Vicdanını dinle!
  • bana göz yanılmalarının sebepleri lazım
    gözün beyinle ilişkisi
  • Bir arkadaş Adem'in ne zaman yaratıldığını sormuş. Ben şahsım adına şöyle bir yorum yapabilirim. Adem, Homo sapiens türünün ilk örneği olarak kabul edildiğine göre yaklaşık 200 bin yıl önce olması lazım.

Orjinalden alıntı: kaotika

Bir arkadaş Adem'in ne zaman yaratıldığını sormuş. Ben şahsım adına şöyle bir yorum yapabilirim. Adem, Homo sapiens türünün ilk örneği olarak kabul edildiğine göre yaklaşık 200 bin yıl önce olması lazım.

6 bin yıl önce

kitab-p mukaddese dayalı bir tahmin
    http://en.wikipedia.org/wiki/Young-Earth_Creationism
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ussher-Lightfoot_Calendar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 12 Haziran 2006; 13:26:35 >

• Yalnız buradaki 6 bin yıl dünya yılı mı, güneş yılı mı, şıra'nın yılı mı, şems-üş şumus yılı mı onu bilemeyiz.

Mesela İslamî kaynaklara göre kainatın ömrü 6 gündür. (Bazıları hata olarak haşa Allah 6 günde yaratabilmiş derler.) Ve şu anda da 6. gün dahilindeyiz.

Fakat bu gün anlayışı dünya günü değil. Muhtemelen Şıra veya Şems-üş şumûsa göredir. Bu arada Vega ile adlandırılan yıldız da bunlardan birisi olması lazım.

Hülasa dünyanın ömrü 6 bin yıl olabilir ama bu yıl kavramı neye göre olduğu net değil.
  • Yağmur damlalarının düşerken birbirine temas edip toplanmamalarının (zahirî) sebebi bildiğim kadarıyla aynı yük (+) ile yüklü olmaları ve bu yüklerin birbirine uyguladıkları itme kuvvetidir. Bu konuda geniş bilgisi olan var mı?

Teşekkürler...
    Ne demek istediğimi merak edenler hazine bulmak için profilimde ne demek istediğimi bulurlar kolay gele...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ak34

Dışarıdan üniversitelere müracaat ederek bilimsel çalışma yapmak mümkün mü? diyelim bir projem var bunu onlara haber versem doktora şeklinde sunsam gibi.

biraz zor.

bizim ısı mündisligi hocası bikeresinde şöyle edemişti

"burda ne kaparsanız kardır çünkü bedava bilgi.geçenlerde mezun olmuş bir örenci aradı hocam balın vizkositesi nedir nasıl bulurum çok lazım dedi."burda hoca sinsi sinsi güldü"koçum sen mühendislik danışmanlıgı istiiyorsun sen balı yolla ben viskositesini cüzi birmiktar karşılıgı bulup yolliyim.yada nasıl bulucagını daha cüzi birmiktara sana öyretiyim dedim" dedi

yani bu işler dışardan birine parayla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kargaşa -- 12 Haziran 2006; 20:28:12 >

umutlarının yarısını bana vericeksin!
    bende cenete gitsinler diye
    acımasızca şehit düşürüp
    üstünede birde keyif sigarası yakacagım
  • arkadaşlar cok cok acıl halkla ılıskıler konulu ingilizce makale lazım ama türkçe cevirimide olacak nerdne bulabılırm yada elınde olan varsa yardım edermı acep...

Sen yoklugunda varsın bende.
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackpearl_86

arkadaşlar cok cok acıl halkla ılıskıler konulu ingilizce makale lazım ama türkçe cevirimide olacak nerdne bulabılırm yada elınde olan varsa yardım edermı acep...

Picasso İstanbul’da
    http://www.goldnews.com.tr/Turkce/yazilar.asp?yaziid=796&sayiid=34

Picasso in Istanbul
    http://www.goldnews.com.tr/english/yazilar.asp?yaziid=796&Sayiid=34

Devamıwww.goldnews.com.tr

• yardımcı olan arkadaşların hepsine teşekkür ederim. benim yine bir sorum olacak:

Çabuk dil öğrenme tekniği nasıldır nerden edinilir. Doğru bilen birine ihtiyacım var. Bu 2 ayda full ingilizce yalanmıdır doğrumudur?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.