Şimdi Ara

Bilenlere danışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Şimdiki sistemimde asus p4p800e-deluxe anakart var, kafasına göre açılıyor, açılmıyor, biosa girmesi için del'e bastığımda ekranda mor bir wait yazısı çıkıyor öyle kalıyor, bazen çıkmıyor biosa giriyor ama bu sefer de kafasına göre biostan çıkmıyor, sizlere ömür yani :D

    Nadiren oyun oynarım, asıl amacım müzik kaydı için yavaş yavaş mümkün olduğunca sessiz, stabil ve performanslı bir sistem toplamak (vokal kaydına wuuu diye fan gürültüsü kaçmamalı ya da minimum olmalı).

    P4 3.2 HT işlemcim var, şimdilik onunla idare etmek istiyorum, sonra direk 4 çekirdeğe geçmek istiyorum (6-7 aya düşer mi ki 4 çekirdeklilerin fiyatları? Ne kadar beklerim? ). DDR400 2*256+2*512 dual Ramlerim var (1,5 gb). 80 Gb sata samsung hdd var bir de fx5200 bir ekran kartı.

    Overclock veya oyun pek düşünmüyorum ama arada bir oynarım :D sessizliğe ve müzik işlemleri için işlemcinin gücüne ve sistemin stabilliğine ihtiyacım var.

    Bunların sonucunda bir kaç sorum olacak. Gerçi yukarda da parantezler içinde baya bi soru sordum, evet bilmiyorum pek fazla

    1- Anakart seçimi ne olmalı (İlerde P4ü satıp 4 çekirdekli işlemci almak istediğimde sorun olmamalı, RAMleri satıp DDR12'ye geçmek istediğimde önümü kapamamalı vb.)
    2- Sessizce soğutamaz mıyım? Su soğutması falan mı gerekir sessizlik için? Gerekirse ne kadara patlar ayrıca?
    3- Hazır anakartı değiştirmişken ramleri de satıp DDR2 ye geçmeli miyim? Yoksa yine 3-5 ay içinde 3'ü falan çıkacak mı bu DDR'ın? Onu mu bekleyeyim?
    4- Şu anda yine asus'un muhtemelen 300 wattlık bir kasası var sistemimde, bu işler için (4 çekirdek, DDR küsür, su soğutması) yetecek mi? O da mı patlayacak acaba?

    Şimdilik bu kadar sorayım, cevap gelirse daha da sorayım

    Çok da teşekkür edeyim... İyi günler dileyeyim, daha da sapıtmadan tamam'a basayım. Bilgisizliğime







  • ohoohoOOoo sen batmışsın arkadaş...baya şey istiyorsun..sana min. 2ytl ye patlar böyle bir sistem quad core kullanacaksan 965 chipsetli veya 6** chipsetli bir anakart alabilirsin .striker extreme al , ASUS Array Mic. sayesinde ortam gürültüsünden arındırılmış bir şekilde ses kayıt yapabiliyorsun yaz sonunu beklemelisin en az quadlar için. soğutmada sessizlik istiyorsan tabiki su soğutma fakat.hiçbir bilgin olmadan da su soğutma işine kalkışılmaz.vasat bişi 200ytl den başlıyor.çok sessiz hava soğutma da kullanabilirsin.fakat fiyatları en az 100ytl (cpu için) ddr3 ü bekleme bence.daha ddr3 ramler yeterince hızlı değil.sen en iyisi ddr2 800 2*1gb ram alırsın..paşalar gibi alacağın sisteme artık 300Wlık psu yetmez.sana bir de psu lazım.150ytl ye alacagın 450-500wattlık bişi işini görür

    bilmemek değil öğrenmemek ayıp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuffurchin -- 16 Mayıs 2007; 8:58:47 >




  • arkadaşın da dediği gibi asus bir anakart almalısın. 965p chipsetliler senin için ideal. striker extreme veya commando tarzı biraz lüks kaçabilir. oyun ve oc ile işin yoksa sessiz kasa fanlarından alıp, kule tipi cpu soğutucularını kullanabilirsin. psuda da 12 cm fanlı olan 450-550 wattlıklar işini görür. f/p olarak en ideali fsp.
    ramleri kafadan ddr2 yapacaksın. geil 800 mhzlik ramler fiyat olarak ideal.
    ekran kartı olarak pasif soğutuculu olanlarını tercih edebilirsin. zaten çok fazla oyun oynamayacağına göre pasif soğutucu problem olmayacaktır.
  • şimdiden araştır ve karar ver sonra bekle ucuzlamlarını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.