Şimdi Ara

BF1 Multi Fps Sorunu Lütfen Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar multi bf1de son zamanlarda lowda 15-30fps arası alıyorum nedenini çözemedim bir türlü. Aynı işlemciyle daha önce medium-high arasında 45 60fps arası alıyordum, şuan yarı yarıya düştü windows orjinal değil 8.1 var. İşlemciden dolayı olsa daha öncede yapardı diye tahmin ediyorum. Eğer sorun işlemciyse 4460'a geçsem ne kadar rahatlatır 10 15fps fark yaratır mı multide?

Sistemim şöyle;

i3 4130 stok hız
    Msi h81m-p33
    Zotac Gtx 1050 ti o.c edition
    Kingston 2x8GB 1600mhz ram
    Wd 32mb sata 2 500gb harddisk bunun 150gb'ı boş sadece.
    Psu 500w
    İnternet 8mb(akkden dolayı)

BF1 Multi Fps Sorunu Lütfen Yardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 11 Şubat 2018; 15:20:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Son zamanlardaysa başka bir sıkıntı vardır belki işletim sistemi kaynaklı... GPU %28 çalışıyor yani darboğaz söz konusu şu an. Temiz bir format atıp tekrar deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Truth Hurts

Son zamanlardaysa başka bir sıkıntı vardır belki işletim sistemi kaynaklı... GPU %28 çalışıyor yani darboğaz söz konusu şu an. Temiz bir format atıp tekrar deneyin.

Ek olarak win10 kurun son güncellemeleriyle birlikte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 e geçsen de bir şey değişmez 4 çekirdek yetmiyor BF1 için. Ryzen 1600 ve GTX1050 Ti ile medium da 75-80 fps alıyorum 64 kişilik map de
  • şu görüntüde dibine kadar darboğaz yaşıyorsun, arka planda çalışan uygulamaları kontrol eder misin? belki işlemciyi sömüren bir uygulama vardır.
  • Nereye yetmiyor 4 çekirdekle 120 fps minimum 90 lara duserek oynuyorum. Bf1 4 izlekli her islemciyle her ekran kartiyla her fps degerinde %100 cpu kullanimi gözüküyor bunun darboğazla ilgisi yok bu oyuna özel hep tam kullanimda görünüyor. Bence eskiden daha çok fps aliyorduysanız işlemciyi kullanan bir virüs olma ihtimali yüksek veya windows defender yada antivirüs de kullaniyor olabilir. Ama yine de i3 ler genel olarak bf1 de yeterli değiller stabil 60 fps için. Bu arada 98 derecede çalıştığından performans düşürme olasılığı da yüksek zaten o işlemci yakında patates olur o sıcaklıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 11 Şubat 2018; 16:12:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Nereye yetmiyor 4 çekirdekle 120 fps minimum 90 lara duserek oynuyorum. Bf1 4 izlekli her islemciyle her ekran kartiyla her fps degerinde %100 cpu kullanimi gözüküyor bunun darboğazla ilgisi yok bu oyuna özel hep tam kullanimda görünüyor. Bence eskiden daha çok fps aliyorduysanız işlemciyi kullanan bir virüs olma ihtimali yüksek veya windows defender yada antivirüs de kullaniyor olabilir. Ama yine de i3 ler genel olarak bf1 de yeterli değiller stabil 60 fps için. Bu arada 98 derecede çalıştığından performans düşürme olasılığı da yüksek zaten o işlemci yakında patates olur o sıcaklıkla.

Dalga mı geçiyorsun yahu

Darboğazla alakası yok oyuna özel vs. nedir darboğazın hasına adam utanmasa oyunun optimizasyon sorunu diyecek. 4 çekirdek tüm işlemciler BF1 multi de darboğaz yapıyor yıl 2018 artık herkesin bildiği şeyleri forumda saçma sapan tartışma konusu yapacak değilim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ram konusunda ne diyorsunuz? 8gbden 16gbye çıkmak çok etkiliyor mu performansı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 çekirdekli işlemcilerde 60 fps alirken de %100 120 fps de alirken %100 cpu kullanan bana bir tane daha oyun söyleyin. Veya 1050 ile de 1070 ile de %100 çalışan. Farketmez. Kaç yıllık pc oyuncusuyuz birşey anormalse anlarız. Agresif olacağınıza biraz araştırın zaten göreceksiniz. 4 izlek her durumda tam kullanılıyor yettiğindw de yetmediğinde de. Arastirin görün.

• quote:

4 çekirdekli işlemcilerde 60 fps alirken de %100 120 fps de alirken %100 cpu kullanan bana bir tane daha oyun söyleyin. Veya 1050 ile de 1070 ile de %100 çalışan. Farketmez. Kaç yıllık pc oyuncusuyuz birşey anormalse anlarız. Agresif olacağınıza biraz araştırın zaten göreceksiniz. 4 izlek her durumda tam kullanılıyor yettiğindw de yetmediğinde de. Arastirin görün.

Kendini kandırmaya devam edebilirsin
  • Arastirmayip cahilliğinize cahillik katabilirsiniz ya da bu adam acaba ne diyor bir bakayım dersiniz. Keyif sizin ben sizin gibi andavallarla uğraşamam kolay gelsin.

• quote:

Arastirmayip cahilliğinize cahillik katabilirsiniz ya da bu adam acaba ne diyor bir bakayım dersiniz. Keyif sizin ben sizin gibi andavallarla uğraşamam kolay gelsin.

Ben hakaret ettim mi size? sizin gibi insanların anlayacağı tek dil gereken yerlere hakkınızda suç duyurusunda bulunmak olacak. Netten her önünüze gelene hakaret edemeyeceğinizi anca o zaman anlarsınız.

Sanırım facebook profilin de bu
    Neşet Kağan Velioğlufacebook
    Neşet Kağan Velioğlu
    https://www.facebook.com/nesetkagan.velioglu

Yarın ilk işim hakkınızda suç duyurusunda bulunmak olacak.

• Arkadaşlar siz neyin tartışmanısı yapıyorsunuz?

Konu sahibi dostum işlemcin 98 dereceye vurmuş throttling yapıyor soğutmanı kontrol et.
  • 98 derece sıkıntı islemci kac mhz calisiyor. Onu gozlemlemek lazim.

• @LGR9 :Hocam geçmişte medium high arasında darboğaz yaşamadım arka planı kontrol ettim anormal bir şey göremiyorum.

@kaganiskowf42 : Hocam throttling var farkındayım sıcaklığı da anormal derecede sanırım temizlik zamanı geldi. Mevzu şu geçmişte stok hızda darboğaz yaşamıyordum ultrada hariç şuan neden yaşıyorum?

@Lana-Del-Rey : Bro sıcaklığın farkındayım bunu çözerim ama sorunum hala devam eder mi düşüncesi var kafamda. Medium high arası 0 throttling ve darboğaz şeklinde kullanırken birden bire böyle olması şaşırttı beni.

Acaba yazılımsal bir sorun mu mevcut yoksa throttling'den mi dolayı yada cpu yetersiz mi? Yetersiz olsaydı geçmişte de yaşardım bu sorunu. Şimdi PC'yi taramak için ücretsiz hangi proğramları tavsiye edersiniz? Ayrıca tartışma istemiyorum bu başlık altında beyler...

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

98 derece sıkıntı islemci kac mhz calisiyor. Onu gozlemlemek lazim.

Stok hız konuda belirttim dostum temizleyince yine 65'lere düşecektir eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

98 derece sıkıntı islemci kac mhz calisiyor. Onu gozlemlemek lazim.

Stok hız konuda belirttim dostum temizleyince yine 65'lere düşecektir eminim.

Temizle düşsün zaten sıkıntı orda işlemci +90 derece olduğu için thermal throttling yapıp hız düşüyor.
  • Hocam arkadaşa nispeten katılıyorum . Bazen oluyor özellikle 70 fps alıyorsun %100 gösteriyor 100 fps alıyorsun gene %100 .

Mesela şu iki videoya bakarsanızki videolar bana ait. 1080p high'da 50-55 fps alırken %90 neredeyse tüm çekirdekler. 1080p lowda iken de %100 fakat çekirdekler doğal olarak gene limitinde. Özellikle BF'de var bu daha çok.

1080p high

Serhat Kürekciyoutube
    Pentium G4560 - R7 370 | Battlefield 1 Multiplayer | 1080p High
    https://www.youtube.com/watch?v=7MS0fYt8vpQ

1080p low

Serhat Kürekciyoutube
    Pentium G4560 Darboğaz Yapar mı ? CPU Bottleneck !
    https://www.youtube.com/watch?v=NI1pyTVhI-M

• Hocam, işlemci termal macunu ve soğutucuyu kontrol edin. Macun yenileyin. Soğutucu ayaklarının tam oturduğundan emin olun. Elinizdeki işlemci böyle aşırı ısınan bir işlemci değil. Muhtemelen sıcaklığa bağlı hız düşümü var. Bir nebze daha iyi oynatır. Ama günün sonunda yine darboğaz olacak. I5 almak size çok fayda getirmeyecek. Geçmeniz gereken işlemci i7 4790. Ben imzamdaki laptop ile hiçbir türlü akıcılığı elde edemedim. Benim işlemci masaüstü i5 4460'a yakın seviyede. 4 izlek bu oyuna yetmiyor. 64 kişilik harita da, 32 kişilik haritada da pek fark göremedim. Hep darboğaz var. Düşünün, benim gtx960m ekran kartı sizin ekran kartınızdan çok daha düşük seviyede. Ama %50 kullanımı bir türlü geçemedim. Aynı ekran kartı olup i7 6700hq olanlar çatır çutur oynuyor mesela.

Sonuç olarak en acil yapmanız gereken şey, macun yenileyip soğutucu ayaklarının tam oturup sıcaklığın düştüğünden emin olmak. Eğer düzelen sonuçta çıkan fps size yetersiz gelirse geçmeniz gereken işlemci i5 değil, i7'dir. Bu saatten sonra upgrade için para harcanır mı dersiniz, onu tartışırız.

Bf1 çok garip oyun. Xbox One S üzerinde grafikler kötü olsa da çok akıcı bir şekilde oynayabiliyorken, ondan çok daha güçlü laptopım ile bir türlü akıcı oynayamadım. Bu laptop için de zamanında üç Xbox One parası verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saab9000 -- 11 Şubat 2018; 19:58:53 >

• 4460 a da geçsen çok bir şey fark etmez. Sorunun genel anlamda işlemci kaynaklı. Ek olarak Windows 10 1511 sürümü bf için en iyi sürüm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.