Biliyorsunuz özellikle son 2-3 yıldır Beyaz renk revaçta sitemiz üyeleride araçlarını değştirince pek çoğu Beyaz renk aldı.Ben beyaz renkten hoşlanmıyorum hatta kendi aracım Siyah renk fakat Türkiye'de aşırı derece beyaz C 180 AMG görünce şaşırmamak elde değil. Bu hafta içinde Mercedes bayisine gittimm C kasa 0 km 2 renk var sadece Siyah ve Beyaz .
Neden beyaz renk tercih edersiniz acaba? Benim cevabım ben asla almam . Tabi alanlara saygım var.
Gözlemediğim kadarıyla en fazla beyaz rengi satılan modeller :
Opel Astra HB Mercedes C Kasa Honda Civic VW POLO VW GOLF Sıralama tahmini yapılmıştır.Sayısal verilere göre değildir.
Fiyatta ekstra renk farkı ödemiyorsun+araba temiz görünüyor....
Bazı araçlara gerçekten de yakışıyor ama ...
Çizikleri belli etmiyor Tamirat gördügünde boya rengini tutturamam gibi bir durum söz konusu degil. Renk farkı ödenmiyor.. Güneş yanıgı riski yok.. Beyaz araba siyah tavan modasına gidiyor vs vs
Ekstra fiyat farkı önemi bir etken fakat bundan 4-5 yıl önceden bu fiyat farkı vardı yine bu kadar satılmıyordu.
Ayrıca Focus'unda beyaz modeli iyi satılıyor .
eskidende tercih ediliyordu kurtlar vadisi bitince siyahın modasıda geçti.
şimdi mat siyah moda yakında çoğalır yine siyahlar.
Geç farkadilen ama özellikle lüks araçlara ayrı bir saflık ve hava katan bir renk.
Özellikle bmw 5 serisine çok yakışıyor
Bir dönem hatırlarsanız gümüş gri furyası aldı başını gitti. artık herkesin gözü doymuş olmalı ki farklı renk alternatifleri arıyor.
Mesela ben de siyah renkten hiç hoşlanmıyorum. Kesinlikle almam. zevkler ve renkler tartışılmaz diye boşuna söylememişler.
Ayrıca yeni beyaz renkler eski beyazlar gibi değil. Daha parlak, bazıları sedefli. Cam tavan ile birleşince güzel bir ikili oluşturabiliyorlar.
Cahilipso hangi arabalara iyi gidiyor açıklayabiirmisin?
2000 in başından itibaren gümüş gri furyası başlamıştı sanırım 2009 gibi devir beyaza döndü bakalım bence 10 yıl bu böyle gider sonra başka bir renk çıkar karşımıza
renk farkı ödenmiyor
bazı araçlara da hakikaten yakışıyor ama artık kabak tadı vermeye başladı doğrudur.
not: aracım beyaz.
Araçlarda kullanılan beyaz tonları da güzelleşti gibi sanki. Artık beyaz otomobillerin tonu buzdolabı beyazı gibi değil, güzel görünüyorlar. Bende de beyaz auris var + tavan spoyleriyle güzel duruyor açıkçası.
güneş yanığı denilen berbat leke beyaz da yok. hele de güneyde bir şehirde yaşıyorsanız araba gerçekten rezil oluyor. ayrıca beyaz renk ve kısmi filmli cam arabaya çok yakışıyor yahu:)
Arkadaşar benim görüşüm beyazın çoğalmasındaki etkenlerden biri beyazın güzelleşmesi daha saf bir renk olması .
Benim kafamda hep beyaz Şahin ile özleşmişti sanki beyaz sadece Şahin'e özel gibi ama şuan her çeşit arabada bolca mevcut.
Beyaz, iri ve kaslı arabalarda, aracın hatlarını ortaya çıkardığı için daha iyi duruyor. Orta boy ve daha küçük araçlarda ise sıradanmış gibi bir görüntü oluşturuyor. Yani kaslı bir insignia daki beyaz ile yumurta gibi bir golf deki beyaz aynı hissiyatı vermiyor kesinlikle.
Bir de herkesin bildiği gibi;
renk farkı ödenmiyor, yazın koyu renklere oranla daha az ısınıyor, çizik göstermiyor, bakımı kolay, trafikte daha fark edilir
Birinci neden beyaz renginin güzelleştirilmesi eski arabalar gibi buzdolabı beyazı değil. İkinci neden ise tamamen moda olayıdır. Yani atıyorum geçen sene boğazlı kazak modaydı bu sene değil gibi bi olay. Arkadaşlarında belirttiği gibi bir arada gümüş gri patlaması vardı. Bu dönemde de beyaz gidiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: zaferaltug
Araçlarda kullanılan beyaz tonları da güzelleşti gibi sanki. Artık beyaz otomobillerin tonu buzdolabı beyazı gibi değil, güzel görünüyorlar. Bende de beyaz auris var + tavan spoyleriyle güzel duruyor açıkçası.
KATILIYORUM BİR DE MODA
Biz beklememek adına bayiyin elinde olan araç beyaz renk olduğu için aldık (Linea).Söylenildiği gibi kir göstermeme olayıda çok büyük bir avantaj bence,bu sayede aracın üzerideki kir artık iyice belirginleşmeye başladığı zaman yıkatıyorum (ortalama 2 3 hafta).
Artı olarak yukarıda yapılan listeye Beyaz Linea'lar;şirketler,Rent a Car firmaları ve Polisler tarafından bolca kullandığından dolayı eklenebilir.