|
2021'de ikinci elde en çok tercih edilen otomobiller belli oldu

-
-
Yine reel bazda en çok talep Volkswagen’e olmuş durumda, otomobil fiyatları arttıkça millet 300’ü japondur, fransızdır vs. tenekesine vereceğime 500’e Volkswagen alırım demiş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yer gök Clio ve Egea dolu. İnsanlar yavaş yavaş ekonomik araçlara kayıyor özellikle MTV düşük araçlara. Aracı işletme maliyeti o kadar arttı ki herkes elindeki iyi aracı satıp paraya çevirip sıfır kilometre küçük motorlu az yakan az bakımlı araçlara kayıyor. Orta sınıf bir aracı elde tutmanın masrafı aile deki 2 kişinin masrafına denk hale geldi.
-
10 sene sonra elektrik yaygınlaşınca hepsi çöp.. köylerde görürüz bu araçları.. 10 seneyi de bulmaz..
-
orta sınıf bir aileyim 2011 model polo 1,6 tdi aracım var. Yıllık mtv 995 tl oldu. Sigorta 800 tl bu aracı 2 yılda bir muayenesi var 620 tl bakım fiyatı her yıl 1300 tl filitreler ve yağ ücreti 10 yaşında araç ayda 300 tl para yiyor bunun içinde yakıt yok 1000 tl yakıt veriyorum 1,5 depo etmiyor bile artık asgari ücretli bıraksın arabayı bisiklet alamaz. iş ev arası uzak olmasa araba kullanmam. Satsam üstüne en kötü 100k para koymam lazım araç almam için. İstanbulda ömrümü çürütüyorum resmen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Q6600 -- 3 Ocak 2022; 18:7:6 > -
Artık orta sınıf diye bir şey kalmadı anlattığına göre net fakirsin. Asgari ücret ile ev geçindirenler ise yaşayan zombiler .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam yaşım 30 .en verimli çağımı eşimle çocuğumla geçirmek varken sırf burda yaşamak için girdiğim masrafları ödemek için iş ten sonra da ekstra işe gidiyorum halimiz harap…
Avrupa mı burası:) o dediğin olayın en az 20 senesi var…10 sene sonra belki dizel arac olmaz 🤦♂️
Benim de yaş 34, her sene daha çok çalışıyorum, aynı paraları kazanabilmek için hatta daha azını.
Git gide robota döndüğümü hissediyorum. Bugün sabah çıktım müşteriler için. Daha 45 dk önce döndüm. Ve şimdi birikmiş bilgisayardaki işlerimi yapmaya çalışacağım uykum gelene kadar. Sırf 4 yaşındaki ufaklık işte canı bir şey isteyince alabileyim diye. Belki özel anaokuluna da gönderirim diyordum 3-4 ay önceye kadar ama artık yeni zamlarla ona da büzüğüm yemez.
En zoruma giden de müşterilerin yeni yıldaki tavırları. Anasını satim her şeye zam geliyor. Ben geçen sene aldığımı korumaya çalışıyorum ama bana gelince yok. Ya dolar 4tl iken 1000'er lira aldığım müşterilerim dolar 13tl olmuş hala 1000tl veriyor. Yani ikisi 500 dolar verirken artık 150 dolar veriyor. Ben artık 3 kat daha çok müşteriye çalışmaya çalışıyorum ki aynı parayı kazanmaya çalışayım. Ne cumartesim var ne pazarım ne de gecem.
Artık kendimden geçtim, çocuk bari bu döngüyü yaşamasın diye uğraşıyorum ama ne fayda eder bilmiyorum.
-
Sizin yaş civarlarında biri olarak, endüstriyel proje ve teknik malzeme satış mühendisi biriyim. Sizi çok iyi anlıyorum. Rekabet çok kızıştı son zamanlarda ve maalesef özellikle pahalı bir ürün satıyorsanız aynı artışları yansıtmak çok zorlaştı. Çünkü o dev gibi firmalar da yeri geliyor daha uygun markalara yöneliyorlar. Ben de geceleri çalışıyorum, hatta şu anda da bilgisayarda çalışıyorum. Refah seviyesi istediğim kadar ileri gitmedi. 23 yaşında bu mesleğe başladığımda öncekileri örnek alarak iyi bir gelire kavuşacağımı düşünüyordum. Durum çok şükür Türkiye şartlarına göre iyi; fakat hayal ettiğimin gerisinde kaldım. Mesela eşime iyi bir araba almayı hedefliyordum; fakat egea hb alabildim. Evi büyütecektim o da olmadı :)
-
arabanın aylık kirası ve yakıtı 16-17 bin minimum
aynı aracı bugün kiralasak sadece kiralama 17 bin olur ( kiralamalar TL )
2018 de aynı araçtan kiralarken asgari ücretin 2.3 katı kadardı , bugün zamlı asgari ücretin 4 katından fazlaya denk geliyor
-
Honda ve toyota trde neden az satiyor amerikanin en cok satanlari oysaki
Hangi işle meşgulsün hocam ?
Doların artışını birebir fiyata yansıtmasan bile belli oranda yansıtman lazım. Doların 5TL olduğu zamanki fiyatla devam edersen işin zor, hatta çok zor.
-
Yazılım, tasarım, reklam/animasyon.
Aynen öyle, git gide çok zorlaşıyor. Hadi önce rekabet dedim, piyasa dedim, artıramadım. Önce bir müşteriler biraz artsın dedim kaldım. Derken artık çerez parasına döndü aldığım para. Ben artık geçinmek için 4-5 kat fazla çalışır oldum.
Oturduğum pc koltukları dökülmeye başladı, pc lerden biri epey eskidi. Diğeri de top tier'lığını yitirdi. Laptob'un da ssd ile ömrünü uzatmaya çalışıyorum. Hayır yatırım yapacağım, daha iyi hizmet vereceğim, yapamıyorum.
Hele en acınası durum da yabancı forumlar ile yerli forumlar arasındaki farklarda oluyor.
Günde saatlerce after effects üzerinde çalışıyorum. Haliyle konfigürasyon çok önemli. Tr'de bakınca benim pc iyi sayılır. Dün pudget (after effects üzerine) sitesine bakayım dedim. Benim pc'yi giriş seviyesinin en başına koymuş. Giriş seviyesinde daha iyi olarak 5800x koymuş. Daha da iyi olarak 5950x koymuş. Sonra bölüm açmış, "ha profesyonel olarak ama bu işi yapıyorsanız, aşağıdaki sistemleri öneririz" diye başka sistemlere devam etmişler. :P Senelerdir sözde profesyonel yapıyorum, ama yabancıların giriş seviyesi dediği sistemle.
Ekran kartına geçmişler, o kadar önemli değil ya, rtx 3090'lar gerekmez, basit bir 3060 yeter demişler. :P Tr'de 3060'a vaoovv diyoruz. Adamlar basit diyor.
Kullandığım kameraya gelirsek, Canon m50 (şimdi kitiyle falan 9.000TL oldu) Tr'de sözde pro'lar için bile tavsiye ediliyor. Yabancı kanallara bakıyorsun. Youtube'a giriş yapan çocuklar falan başlangıç için kullanabilir diyor.
Hele yazılımlar, görsel, video vs lisansları coşmuş durumda.
Sonra benden kalkıp pro iş bekliyorlar. Ben bunca ekipmana, donanıma nasıl yetişeyim. Elektriğe bile baktım, geçen ay 275tl gelmiş. Bu ay, yeni zamlarla hesapladığımda, aynı tüketimde 535tl yapacak.
Yani dediğiniz gibi zor. Artık yapması gereken artışı yapmayan müşterileri elemeye başlayacağım, başka türlü herkese çalışayım sürümden kazanayım olmuyor. Sürümün de altında kaldık.
-
Valla aynen öyle :) Ben de 20'lerimde, ileride iyi bir araba alırım hayali kurarken ancak linea sahibi oldum, o da 6 yaşına geldi. Artık hayallerimi küçülte küçülte, ileride egea cross alayım bari diyorum. Ötv arttıkça, hayal küçültüyorum. Ben de evi büyüteyim de adam gibi bir ofisim, stüdyom olsun diyordum. Baktım olmuyor, bari banyoyu tadilat yaptırayım dedim. Önceden, 30'larıma kadar bir kira geliri artı bir yazlık yaparım diyordum. Artık o hedefi de 40'lara salladım :)
Ha ama çocuğun bir şeyini eksik etmiyorum. Hatta abarttım bile. Kötü bile yaptım muhtemelen. Çocuğa şimdiye kadar aldığım oyuncakların parasıyla rahat linea'yı egea'ya yükseltirdim. :P Ama kıyamıyor işte insan, boncuk boncuk bakıp lütfen oyuncak alalım mı, bu çok hayika falan deyince :)
-
Başkan parasında değilim ama lineayi egeaya yükseltirdim demen cocuga haddinden fazla oyuncak almışsın demek oluyor. Çocuk bu sonu yok. Eldekiyle yetinmeyi öğrenmeli. Bu kadar imtiyaz çocuğun psikolojisi için zarar. Farkında değilsin ama çocuğuna iyilik yapayım derken zarar veriyorsun. İleri de daha lüks şeyler isteyecek. Aldığında daha da daha da. Bir süre sonra birşeyi alamayacak duruma gelince sana ters gidecek, sana zıt gidecek. Sürekli agresif ve ters bir çocuk haline gelecek. İleri de büyüyünce de sıkıntılı bir tip olmuş olacak. Bazı şeylerden mahrum birakmalisin. Alma gücün olsa bile almaman lazim.
Benim yeğeni de öyle büyüttüler. Şimdi 24 yaşında. Babasının taksi plakasını sattirdi. Kiradaki ve oturdukları evi sattirdi ve her seferinde Antalya da parayı ezdi geldi. Araba aldı. Gezdi tozdu. hevesi geçince ucuza zararına verdi. O parayı da ezdi . Para denen şeyin zor kazanildigindan haberi bile yok. Sadece benim istediğim olsun modunda birisi. Artık babası oğlum param yok diyor. Siz beni anlamıyorsunuz. Yatırım yapacam. Cart curt sallıyor birşeyler. Çalışayım kazanayım kafası yok. Çünkü öyle yetiştirilmedi.
Çocuk bu. Alma bir ağlar iki ağlar. Sonra alışıyorlar. Çok oyuncak istiyor. Üç oyuncak alacağına bir tane al. Sonra gene dışarı çıktınız. Gene istiyor. Geçen sefer aldık de. Erkek ise böyle benim yiğen gibi oluyor sonra. Kız olursa da benim bekarkenki eski kız arkadaşım gibi oluyor. Sadece ona istediği şeyleri alabilecek erkeği arıyor sürekli. Alamadığı zaman ona parayla istediği şeyleri alabilecek başka birini arıyor. Çünkü çocuk küçükken böyle görmüş. Yazdıklarım belki sana biraz ağır gelebilir ama senin ve çocuğunun geleceği için yazıyorum bunları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 4 Ocak 2022; 19:28:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok çok haklısınız. Çocuk sözde mutlu olsun diye kıyamadım aldıkça aldım. Ama şimdi bakıyorum, çocuk oyuncakçıya falan girince öyle eskisi gibi heyecan bile duymuyor. Çok rutin gibi oldu, zaten reyonların yarısı var. Ben ki ileride çocuk yokluğu da görsün diye, ben nasıl zamanında çocukken icraları hacizleri gördüysem, nasıl ilk evlendiğim de bir kaç sene işportacılık yaptıysam, durumum olsa bile onu da alıp işporta yapayım da paranın nasıl zor kazanıldığını görsün diyordum. Ama haddinden fazla şımarttım. Onun iyiliği için artık ben de kendimi durdurmak istiyorum.
-
Demek ki bir seyleri hata yapiyorsunuz. Ne muhendisler tanıyorum çok iyi paralar kazanıp mal mülk sahibi oldular. Bedava egea versen burun kıvırırlar o derece
Dandik plastik oyuncaklara bir araba parası ödemek yazık günah . İnsan o parayla ev yada araba alır çocuğunun geleceğine yatırım yapar . Bu çocuk ilerde iyi eğitim alabilmesi için özel okullarda okuması gerekecek , üniversitede araba isteyecek , markalı giyinmek isteyecek daha bir dünya ihtiyacı olucak ama siz oyuncaklara saçma sapan paralar harcamışsınız . Yazık olmuş .
en güzeli bitane araç alıp uzun süreli kullanmak. yakın gelecekte araba almak hayal olabilir.
Benim de yaş 34, her sene daha çok çalışıyorum, aynı paraları kazanabilmek için hatta daha azını.
Git gide robota döndüğümü hissediyorum. Bugün sabah çıktım müşteriler için. Daha 45 dk önce döndüm. Ve şimdi birikmiş bilgisayardaki işlerimi yapmaya çalışacağım uykum gelene kadar. Sırf 4 yaşındaki ufaklık işte canı bir şey isteyince alabileyim diye. Belki özel anaokuluna da gönderirim diyordum 3-4 ay önceye kadar ama artık yeni zamlarla ona da büzüğüm yemez. En zoruma giden de müşterilerin yeni yıldaki tavırları. Anasını satim her şeye zam geliyor. Ben geçen sene aldığımı korumaya çalışıyorum ama bana gelince yok. Ya dolar 4tl iken 1000'er lira aldığım müşterilerim dolar 13tl olmuş hala 1000tl veriyor. Yani ikisi 500 dolar verirken artık 150 dolar veriyor. Ben artık 3 kat daha çok müşteriye çalışmaya çalışıyorum ki aynı parayı kazanmaya çalışayım. Ne cumartesim var ne pazarım ne de gecem. Artık kendimden geçtim, çocuk bari bu döngüyü yaşamasın diye uğraşıyorum ama ne fayda eder bilmiyorum. |
Yer gök Clio ve Egea dolu. İnsanlar yavaş yavaş ekonomik araçlara kayıyor özellikle MTV düşük araçlara. Aracı işletme maliyeti o kadar arttı ki herkes elindeki iyi aracı satıp paraya çevirip sıfır kilometre küçük motorlu az yakan az bakımlı araçlara kayıyor. Orta sınıf bir aracı elde tutmanın masrafı aile deki 2 kişinin masrafına denk hale geldi. |
orta sınıf bir aileyim 2011 model polo 1,6 tdi aracım var. Yıllık mtv 995 tl oldu. Sigorta 800 tl bu aracı 2 yılda bir muayenesi var 620 tl bakım fiyatı her yıl 1300 tl filitreler ve yağ ücreti 10 yaşında araç ayda 300 tl para yiyor bunun içinde yakıt yok 1000 tl yakıt veriyorum 1,5 depo etmiyor bile artık asgari ücretli bıraksın arabayı bisiklet alamaz. iş ev arası uzak olmasa araba kullanmam. Satsam üstüne en kötü 100k para koymam lazım araç almam için. İstanbulda ömrümü çürütüyorum resmen. |
Avrupa mı burası:) o dediğin olayın en az 20 senesi var…10 sene sonra belki dizel arac olmaz 🤦♂️
|
Başkan parasında değilim ama lineayi egeaya yükseltirdim demen cocuga haddinden fazla oyuncak almışsın demek oluyor. Çocuk bu sonu yok. Eldekiyle yetinmeyi öğrenmeli. Bu kadar imtiyaz çocuğun psikolojisi için zarar. Farkında değilsin ama çocuğuna iyilik yapayım derken zarar veriyorsun. İleri de daha lüks şeyler isteyecek. Aldığında daha da daha da. Bir süre sonra birşeyi alamayacak duruma gelince sana ters gidecek, sana zıt gidecek. Sürekli agresif ve ters bir çocuk haline gelecek. İleri de büyüyünce de sıkıntılı bir tip olmuş olacak. Bazı şeylerden mahrum birakmalisin. Alma gücün olsa bile almaman lazim. Benim yeğeni de öyle büyüttüler. Şimdi 24 yaşında. Babasının taksi plakasını sattirdi. Kiradaki ve oturdukları evi sattirdi ve her seferinde Antalya da parayı ezdi geldi. Araba aldı. Gezdi tozdu. hevesi geçince ucuza zararına verdi. O parayı da ezdi . Para denen şeyin zor kazanildigindan haberi bile yok. Sadece benim istediğim olsun modunda birisi. Artık babası oğlum param yok diyor. Siz beni anlamıyorsunuz. Yatırım yapacam. Cart curt sallıyor birşeyler. Çalışayım kazanayım kafası yok. Çünkü öyle yetiştirilmedi. Çocuk bu. Alma bir ağlar iki ağlar. Sonra alışıyorlar. Çok oyuncak istiyor. Üç oyuncak alacağına bir tane al. Sonra gene dışarı çıktınız. Gene istiyor. Geçen sefer aldık de. Erkek ise böyle benim yiğen gibi oluyor sonra. Kız olursa da benim bekarkenki eski kız arkadaşım gibi oluyor. Sadece ona istediği şeyleri alabilecek erkeği arıyor sürekli. Alamadığı zaman ona parayla istediği şeyleri alabilecek başka birini arıyor. Çünkü çocuk küçükken böyle görmüş. Yazdıklarım belki sana biraz ağır gelebilir ama senin ve çocuğunun geleceği için yazıyorum bunları. |
Benzer içerikler
- whatsapp desteklemeyecek telefonlar 2025
- instagram telefon numarası
- gif yapma
- telegram numarasız hesap açma
- instagram uyku modu nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X