Şimdi Ara

Beyaz Eşya Önerileri (292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.523
Cevap
78
Favori
1.535.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: doktor35

candoğan bey'in tavsiyesi üzerine Profilo 1000 PTR 8 Kg aldım 999/12 taksit. Teşekkürler Candoğan bey

güle güle kullanın
  • Merhabalar,
    Buzdolabı almak için birkaç gündür dolaşıyorum, internette tavsiye edilen bir marka varmı diye dolaşırken bu forumdaki yazılara rastladım. . Sizden ricam bu konuda bir tavsiyede bulunmanız. Büyük tip buzdolaplarına bakıyorum, Arçelikte 4 kapılı bir buzdolabı beğendim, bir kapısı hem soğutucu hemde dondurucu olabiliyor, gümüş, ion,mavi ışık, antibaktariyel özellikler var, 3400 fiyatı, birde iki kapılı 2900tl olan bir buzdolabı var hacmi geniş. Arçeliki az buz biliyorum ama Samsunglara bakınca hemen hemen daha uygun fiyatlı ve aynı özelliklerin olduğunu söylüyorlar ama tanımadığım için karar veremiyorum. Yerim müsait 99 cmlik alanım var. Buzluk çok fazla göze ihtiyacım yok, ama altta olması cazip geliyor bana, ses ve sebzelerin daha kalıcı olması acısından önereceğiniz bir buzdolabı var mı? Bir de Liebherr i çok önerdi media markta bir bayan. Ne dersiniz?

Orijinalden alıntı: murat-h

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

quote:

candoğan bey elektroword den electrolüx ewf107410w model çamaşır makinası aldım.sizce nasıldır.950 tl 10 taksit cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler

ayrıca kullanan arkadaşlar varsa bilgi verirlerse sevinirim.eski makinam arçeliti 14 yıllıktı.son nefesini malesef verdi biraz apartopar aldım.

Merhaba. Seçtiğiniz makine süre yönetimi özelliği sayesinde çok kullanışlıdır. Seçtiğiniz programın süresini kir düzeyine göre 6 aşamada değiştirebilirsiniz. Ayrıca dayanıklı bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. Electrolux sağlamlığını bu cihazda hissedersiniz.

Eksileri ise;
    -Yapıştırma kazan olduğundan olası rulman arızasında kazan-tambur setini birlikte almak gerekiyor. Bu da makinenin çöpe gitmesi demek olur.
    -Motor gürültüsü biraz fazla (1000 devirde 76dB) Bir de dengesiz yük algısı biraz zayıf. Bu yüzden dengesiz yükleri de alıp sıkabiliyor. Yani dengesiz yüklerde biraz dikkatli olmanız gerekecek.

hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.profilo nun 1000 devir 7kg luk makinasını alacaktım buna karar verdik.prfilodada bildiğim kadarıyla tambur rulmanı bildiğim kadarıyla değiştirilemiyor.yaklaşık aynı makina gibi geldi bana inşallah fazla problem yaşamayız.

salı günükurlumu sorunsuz yapıldı.ilk gözlemlerim gayet güzel bir makina gibi geldi.ayrıca eski makinanın yanında oldukça sessiz.tabiki diğer makinalarla karşılaştıramadığım için ses seviyesi için bişey diyemiyorum.ayrıca +4 yıl daha garanti süresini uzattım.inşallah sorunsuz bir makina olur benim için.

• candogan bey merhaba,

uzun model ve fiyat araştırmaları sonucunda iki markada şu modelleri bulduk

SIEMENS
    bulaşık makinesi SN26M882EU
    çamaşır makinesi WM12S763TR

BoSCH
    bulaşık makinesi SMS58M88EU
    çamaşır makinesi WAS20763TR

her iki marka içinde alınan fiyatlar aynı. yani cebimizden aynı para çıkacak. hangi markayı tercih etsek daha anlamlı olur acaba.
    ürünler birbirinin muadili ürünler bildigim kadarıyla. birbirine karşı bizim bilmediğimiz artıları veya eksileri var mıdır.

şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

Seçtiğiniz modeller muadil, ancak Siemens çamaşır makinesi 1200 devirli, Bosch 1000 devirli. Bu yüzden fiyatları aynıysa Siemens derim.

teşekkür ederim. o zaman siemens almak düşer artık bize de.
    Buzdolabı almak için birkaç gündür dolaşıyorum, internette tavsiye edilen bir marka varmı diye dolaşırken bu forumdaki yazılara rastladım. . Sizden ricam bu konuda bir tavsiyede bulunmanız. Büyük tip buzdolaplarına bakıyorum, Arçelikte 4 kapılı bir buzdolabı beğendim, bir kapısı hem soğutucu hemde dondurucu olabiliyor, gümüş, ion,mavi ışık, antibaktariyel özellikler var, 3400 fiyatı, birde iki kapılı 2900tl olan bir buzdolabı var hacmi geniş. Arçeliki az buz biliyorum ama Samsunglara bakınca hemen hemen daha uygun fiyatlı ve aynı özelliklerin olduğunu söylüyorlar ama tanımadığım için karar veremiyorum. Yerim müsait 99 cmlik alanım var. Buzluk çok fazla göze ihtiyacım yok, ama altta olması cazip geliyor bana, ses ve sebzelerin daha kalıcı olması acısından önereceğiniz bir buzdolabı var mı? Bir de Liebherr i çok önerdi media markta bir bayan. Ne dersiniz?

Setüstü ocak üzerinde herhangi bir işlem yapmadan 2 tür gaz ile birden kullanamazsınız. Enjektörlerin değişmesi ve kısıklık ayarı yapılması gerekir. İlk gaz dönüşüm işlemi yetkili servislerce ücretsiz yapılır. Bu sebepten hazır doğalgazlı modeli almak zorunda değilsiniz.

Inox ile beyaz modeller arasında renk, daha doğrusu yüzey malzemesi harici fark yoktur. Yani inox istiyorsanız tüplü modeli, beyaz istiyorsanız doğalgazlı modeli seçersiniz.

Bosch'ta beyaz model NGU1121LT, inox model NGU1151LT; Profilo'da beyaz model OC53, inox model OC55 olarak geçiyor.

Profilo'nun sözkonusu süpürgesini 159TL'ye taksitli olarak dayıma ve arkadaşıma almıştım.(Electroworld'den) 200TL bence bu süpürge için fazla, daha doğrusu 200TL'ye daha iyi alternatifler var.

Profilo'nun süpürgesi temiz kullanımda iyi çekiyor, en iyi noktası ise aksesuar çeşitliliği. Parke fırçası, halıları döverek temizleyen turbo fırça, normal yer fırçası olmak üzere 3 ana başlığı var. Küçük aksesuarları da çeşitli, motor yavaşça hızlandığından ömrü uzuyor. Açıkçası ben bu süpürgeyi alırken aksesuar çeşitliliğinden etkilenmiştim, dışarıdan bu aksesuarları almaya kalksanız zaten süpürgenin parası kadar ediyordu :)

Eksileri ise; hortum kalitesinin çok kaliteli olmayışı (kötü de diyemem) ve filtreleme sistemi. Bu cihaza tam siklonik denemez. Tozlu havayı haznede 1 kez dolaştırıp ana tozları ayıklıyor, ardından motor öncesinde direkt hepa filtre ile çarpıştırıyor. Dolayısıyla hepa filtre çabuk kirleniyor, en azından 2-3 hazne boşaltmada bir hepa filtreyi fırçalayıp ardından çamaşır makinesinde yıkamanız gerekli. Aksi taktirde makinenin emiş performansı düşüyor. Motor giriş ve çıkış hepa filtrelerinin yıkanması bir artı, ama zahmet veriyor.

LG'yi yakından inceleme şansım olmadı ama 410w emiş gücünün olduğu yazılı, bu oldukça iyi bir değer. Ancak toz kapasitesi çok düşük (1,3lt) Muhtemelen bu üründe de toz temizliği zahmetlidir. LG'nin tozu sıkıştırıp kütle haline getiren modelleri var ama çok pahalılar.

Ben olsam normal toz torbalı Miele veya kompresör motor teknolojili alman malı Profilo alırdım. Arnica Bora sulu sistem süpürge de fena değil.

Ben genel anlamda kuru hazneli süpürgeleri zahmetli buluyorum.

candoğan bey merhaba...
    elektrik süpürgesinde söylediğiniz markaları araştırdım; miele fiyat olarak fazla geldi...
    profiloda VS6PT1266 modeli ve ARNICA - BORA 4000 SU FİLTRELİ HEPA 2400W TURBO FIRÇALI ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE arasında kararsız kaldım kullanım açısından hangisi daha az zahmetli ve daha kaliteli?
    fırın konusunda da simfer yakın gibi duruyo sizce iyi midir? max 200tl, 40-42 lt olan başka öneriniz var mı?
    ya da şöyle düzelteyim; hepsini boşver şu markanın şu modelini elektrik süpürgesi ya da midi fırın al diyin ben gidip onu alayım

pazartesi bütün beyaz eşyaları alıyorum; bu yüzden sizden cevap bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strangelet -- 25 Şubat 2011; 19:30:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: meltemahmet

candoğan62 uzun süredir yorumlarınızı takip ediyorum ve yorumlarınızın doğru olduğu kanısındayım.Bende eylülde evleneceğim beyaz eşya konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim.Çamaşır makinası, buzdolabı ve bulaşık makinası hakkında nelere dikkat etmem gerektiği abartı olmazsa da hangi ürünleri almamı tavsiye edebilceğinizle ilgili bilgi almak istiyorum.Bütçe olarak bana hem pahalı olarak önerebileceğiniz bir de uygun fiyat olarak önerebileceğiniz seçenekler olursa çok sevinirim.Umarım çok şey istemiyorumdur:(((

Benim sorum gözden kaçtı galiba..Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.Şimdiden tşklr...
    bosh wae 16262 çamaşır makinası 6 kg 800 devir875 tl
    bosch hgv 725220 fırın 835 tl
    bosch sgs33e12 bulaşık makinası 3 programlı 835 tl

BEKO 9490 buzdolabı 1850 tl BEKO 6624 fırın 700 tl BEKO çamaşır makinası 6 kg 800 devir ve beko d3001 3 programlı bulaşık makinası buda toplam 4000 tl faln tutuyor
    ARÇELİK İSE 9440 FIRIN 6230 BULAŞIK 3 PROGRAMLI 6083 ÇAMAŞIR MAKİNASI 5273 BUZDOLABI
    BİR İKİ GÜN İÇERİSİNDE ALMAM LAZIM KARARSIZ KALDIM HANGİSİ Nİ TAVSİYE EDERSİNİZ

quote:

candoğan62 uzun süredir yorumlarınızı takip ediyorum ve yorumlarınızın doğru olduğu kanısındayım.Bende eylülde evleneceğim beyaz eşya konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim.Çamaşır makinası, buzdolabı ve bulaşık makinası hakkında nelere dikkat etmem gerektiği abartı olmazsa da hangi ürünleri almamı tavsiye edebilceğinizle ilgili bilgi almak istiyorum.Bütçe olarak bana hem pahalı olarak önerebileceğiniz bir de uygun fiyat olarak önerebileceğiniz seçenekler olursa çok sevinirim.Umarım çok şey istemiyorumdur:(((

Benim sorum gözden kaçtı galiba..Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.Şimdiden tşklr...

bence formu bir gezin okuyun aşağı yukarı kafanızda bir fikir belirir,bir kaç model belirleyip onları sorarsanız daha verimli olur sizin için o kadar çok seçenek varki tabi en önemlisi bütçe

• Merhaba iyi akşamlar,

Abim forumda üye,kendisi burdan sizleri takip ederek samsung'un inox bir buzdolabını almıştı..Biz de kendi evimize yeni bir buzdolabı alacağız,aynısını alalım dedik ama annem istemedi,metalik sevmiyor o yüzden :)

Şimdi sizlerden bir tavsiye istiyorum

Derinlik;en az 70 cm
    Genişlik=75cm'a kadar
    Renk:Beyaz
    No-frost

fiyat olarakta maksimum 1400 liraya kadar bir buzdolabı tavsiyesi istiyorum..

Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 26 Şubat 2011; 18:53:12 >
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir&amp;amp;amp;amp;#8230; Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek&amp;amp;amp;amp;#8230; Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına&amp;amp;amp;amp;#8230; Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına&amp;amp;amp;amp;#8230;
  • Candoğan Bey lütfen bana bir buzdolabı önerirmisiniz?

Yıkama performansı şahane, 8 kg'lık kapasitesi ile oldukça kullanışlı. Yalnız tambur çok büyük olduğu için çok az ve çok fazla yüklerde, büyük boyutlu çamaşırlarda sıkma biraz sesli ve titreşimli oluyor ama bu bir kusur değil tabii ki. Annem "Yoğun Yıkama" tuşu kullanılmadan seçilen bazı programların kısalığını çok beğendi, kısa süreli yıkamalarda bile temizlik konusunda en ufak problem yok. Bir kerecik dahi olsa leke ve kötü koku bırakmadı çamaşırlarda, yine de "Yoğun Yıkama" tuşunu kısa süreli programlarda çok çamaşır yüklendiğinde kullanıyoruz. Yalnız Bosch ve Siemens'teki muadillerinin üst serileri gibi dijital ekran olmamasına rağmen annem dokunmatik tuşlarla sorun yaşamakta :) Eski makineden sonra alışması lazım. Bir kere program başlangıcında F63 hata kodu verdi, kapağı açıp kapattıktan sonra yeniden başlattığımızda sorunu giderebildik. Hata kodlarının tam listesine ulaşabileceğimiz bir yeri bilen varsa veya bu kodları bilen birileri bana yardımcı olursa sevinirim. Kılavuzda birkaç tanesi yazıyor...

Çok bayi dolaştım (Bosch ve Siemens dahil), hiç kimse indirim yapmadı. Profilo satın alacak olsam alacağım bayiden ise en sonunda küçük de olsa bir indirim ve 1 paket Quantum alarak alışverişi tamamladım.

Şimdi sıra buzdolabında ama ne alsam bilemiyorum. Seçenekler çığrından çıkmış durumda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun çamaşır makinası. Valla bende buzdolabı konusunda aynı konudayım ve sizlerin fikri bana karar verdirecek.

Orijinalden alıntı: tibetkaan
    Hayırlı olsun çamaşır makinası. Valla bende buzdolabı konusunda aynı konudayım ve sizlerin fikri bana karar verdirecek.

Teşekkürler, en güzelini almanız dileğiyle...
  • Candoğan Bey ve diğer uzman arkadaşlar

Bütçem 3.500 TL. Ürünler aynı marka olmazsada olur. Hangi markanın ürünü f/p açısından iyi ise onu almak istiyorum. Ürünler gri renk olursa iyi olur. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Bulaşık Makinesi ?
    Çamaşır Makinesi ?
    Buzdolabı ? (biraz büyük olursa daha güzel olur )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenahiz -- 27 Şubat 2011; 23:16:37 >

(ÇAMASIR) PROFİLO CM1001 CTR : 760TL
    (BULASIK) PROFİLO BM6224 : 900TL
    (BUZDOLABI) SAMSUNG RT59EBPN : 1240TL aldım.

Yani toplam 2.900 tl peşin verdim.

Sızce FIYATI IYI MI VERDIM.

UCUNU DE AYNI YERDEN ALDIM. ŞİMDİ...

SAMSUNG LED 40" LED TV KALDI.
    Bosch WAE24463TR Maxx 7 VarioPerfect 1200 Devir Çamaşır Makinesi-7 Kg.

Arkadaşlar Bu Modellerden Birine Karar Verecem Hangisine KESİNLİKLE HAYIR dersiniz ve NEDEN?

Muadili Bir Model varsa Tavsiye Etmek İstediğiniz Haber Bekliyorum
  • ARKADAŞLAR BEYAZ EŞYA ALMADAN UZMAN TV YEDE BAKIYOR MUSUNUZ. ORADAKI UZMANLAR NASIL ALMAMIZI TAVSIYE EDIYOR BU ZAMANDA. İSTERTSENIZ BIR BAKIN UZMAN TV YE. ÇAMASIR MAKINESI VEYA BUZDOLABI YAZIN. BAKALIM ORADAKILER NE OZELLIKLI ALMAMIZI TAVSIYE EDIYORLAR.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.