Şimdi Ara

Beyaz Eşya Önerileri (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.523
Cevap
78
Favori
1.535.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

AEG buzdolabindaki sorun NF bölümünün kapisinin Fan butonunu basmasina ragmen butonun bulunmus oldugu yuva kenarlarina surtunmesi sonucu tam oturmamasi ve FAN in devreye girmemesiymis.
    Zaman zaman calismasi ise NF kapisini acildigi zaman kapanma siddetine gore Fan bazen devreye giriyor, bende neden bu bazen calisiyor bazen calismiyor diye dusunuyordum.
    Cihaz su anda 2 gundur guzel sekilde calisiyor.
    Gosterdiginiz ilgiye tesekkur ederim. Fan motoru calisiyormu calismiyormu ve nasil kontrol edecegim ipucunu sizden alarak bu sorunu masrafsiz sekilde servissiz hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamnightrider -- 30 Aralık 2008; 17:43:18 >
  • electrolux kendisi getiriyor.electrolux türkiye adı altında.sharp ise teknosa distrübütörlüğünde geliyor servislerine ise ya iklimsa servisleri yada anlaşmalı diğer servisler bakıyor.genelde birçok marka aynı servisle anlaşabiliyor.diğer sorunuza cevap vermek biraz zor kullanıcıların yorumlarına bakmak lazım.ancak şöyle bir durum var.
    mesela biz de siemens buzdolabı vardı bu yaz bozuldu.sonra bir servis geldi yapamadı daha sonr başka bir servis çağırdık o da beceremedi.daha sonra buzdolabını genel merkeze götürdüler onlar da tamir edemedi.sonunda mahkemelik olduk falan filan.yani servisin yaygın olması sorunlarınıza çözüm bulacağınız anlamına gelmesin.
    şu an sharp kullanıyorum çok memnunum eski dolapta aldık kullanıyoruz eh işte durumu varken.şimdi iyiki de almışım diyorum.

Arkadaşlar forumu genel olarak okudum ama yine de sormak istiyorum ayrıca
    makine hakkındaki ve sitedeki fiyat ve güvenlik hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Teşekkürler...

Bu arada mahkeme nasil sonlandi siemens in olaya bakisi nasil oldu.

quote:

Orjinalden alıntı: budak_1903

electrolux kendisi getiriyor.electrolux türkiye adı altında.sharp ise teknosa distrübütörlüğünde geliyor servislerine ise ya iklimsa servisleri yada anlaşmalı diğer servisler bakıyor.genelde birçok marka aynı servisle anlaşabiliyor.diğer sorunuza cevap vermek biraz zor kullanıcıların yorumlarına bakmak lazım.ancak şöyle bir durum var.
    mesela biz de siemens buzdolabı vardı bu yaz bozuldu.sonra bir servis geldi yapamadı daha sonr başka bir servis çağırdık o da beceremedi.daha sonra buzdolabını genel merkeze götürdüler onlar da tamir edemedi.sonunda mahkemelik olduk falan filan.yani servisin yaygın olması sorunlarınıza çözüm bulacağınız anlamına gelmesin.
    şu an sharp kullanıyorum çok memnunum eski dolapta aldık kullanıyoruz eh işte durumu varken.şimdi iyiki de almışım diyorum.

• Bosch siemens profilo çamaşır ve bulaşık makinaları kaliteli diğer çoğu markaya göre bence. Ama yerinizde olsam Bosch SMS53M02 EU makinayıda araştırır ona göre karar verirdim.
    http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=7448&k_id=637&kn=Bosch+Bula%FE%FDk+Makinas%FD

quote:

Orjinalden alıntı: Forever1907

Siemens SE25M278EU Variospeed, Aquasensor III, Rackmatic, Auto 3 in 1, Aquastop 5 Program --- 1.203,57.- YTL
    http://www.netteenucuz.com/store/ProductDetails.aspx?productId=74578

makine hakkındaki ve sitedeki fiyat ve güvenlik hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Teşekkürler...

• merhaba arkadaşlar, bilgi sahibi olan arkadaşlardan(candoğan arkadaşım ve diğer arkadaşlar) yardım istiyorum.

annemin evine çamaşır makinası ve de buzdolabı almak istiyorum.
    şu anda annemin evinde 21 yıllık arçelik 2100 çamaşır makinası var, bozulsa da yeniden yaptırarak kullanıyoruz, çok
    güzel bir cihaz. şöyle bir özelliği de var özellikle perde yıkama sonrasıda perdeleri kırıştırmıyor ve de ütü gerektirmiyor.
    annemin istediği de yeni makina da bu özellik. yani perdeleri kırıştırmasın. bu konuda yardım bekliyorum.

buzdolabı konusunda da yerli malları pek tavsiye etmediğinizi gördüm ve bundan dolayı onlardan soğudum. bana
    tavsiye edebileceğiniz bir NF buzdolabı bekliyorum.

cevap yazan ve emek harcayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aknasmub -- 1 Ocak 2009; 12:41:36 >

-Spiritmonitor Volvo S60 T3 Geartronic Tüketim Değerlerim
  • S.A Arkadaşlar, benim kafama takılan bir soru var da. Acaba çamaşır makinasında tek su girişimi, yada çift su girişimi daha kullanışlıdır. Cevap yazanlara teşekkürler

Orjinalden alıntı: aknasmub

merhaba arkadaşlar, bilgi sahibi olan arkadaşlardan(candoğan arkadaşım ve diğer arkadaşlar) yardım istiyorum.

annemin evine çamaşır makinası ve de buzdolabı almak istiyorum.
    şu anda annemin evinde 21 yıllık arçelik 2100 çamaşır makinası var, bozulsa da yeniden yaptırarak kullanıyoruz, çok
    güzel bir cihaz. şöyle bir özelliği de var özellikle perde yıkama sonrasıda perdeleri kırıştırmıyor ve de ütü gerektirmiyor.
    annemin istediği de yeni makina da bu özellik. yani perdeleri kırıştırmasın. bu konuda yardım bekliyorum.

buzdolabı konusunda da yerli malları pek tavsiye etmediğinizi gördüm ve bundan dolayı onlardan soğudum. bana
    tavsiye edebileceğiniz bir NF buzdolabı bekliyorum.

cevap yazan ve emek harcayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim..

istegğinize uygun bir kaç model;

http://www.hepsiburada.com/profilo-cm-0801-ktr-800-devir-camasir-makinesi-5-kg./productDetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtprocm0801

http://www.hepsiburada.com/siemens-wm06a16061tr-camasir-makinesi-/productDetails.aspx?categoryid=155121&productid=mtsiewm06a160tr

http://www.hepsiburada.com/bosch-kdn40v03ne-dinamik-no-frost-buzdolabi/productDetails.aspx?categoryid=22154&productid=mtboskdn40v00

http://www.hepsiburada.com/profilo-bd-4305-anfe-no-frost-buzdolabi/productDetails.aspx?categoryid=22154&productid=mtprobd4305

• quote:

Orjinalden alıntı: Forever1907

Siemens SE25M278EU Variospeed, Aquasensor III, Rackmatic, Auto 3 in 1, Aquastop 5 Program --- 1.203,57.- YTL
    http://www.netteenucuz.com/store/ProductDetails.aspx?productId=74578

Teşekkürler...

internette yüksek fiyatla mal alırken her siteye güvenilmiyor, araştırırken güvenli olduğunu bilmek çok önemli.

http://www.hepsiburada.com/siemens-se25m278eu-bulasik-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=22156&productid=mtsiese25m278eu

Bu site güvenilirlik bakımından olduça iyi durumda,ben de no frost buzdolabı aldım kredi kartıyla hiç bir sorun yaşamadım.

• Arkadaşlar bu hafta almam gerekiyor beyaz eşyaları acil önerilerinizi bekliyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: ma_here

Candoğan Bey, Nasip olursa Şubat ayının başında evleneceğiz.
    Kiraladığımız ev hazır mutfak olup buzdolabı için ayrılan yerin yüksekliği 192 genişliği de 75 cm dir. Ayrıca ankastre ocak ve fırının rengi de gridir.
    Beğendiğimiz bütün buzdolapları (Samsung, Electrolux) genellikle 75 cm in üstünde.
    75 cm in altında beğendiğimiz electorlux 44500 modeli de forumdan okuduğum kadarıyla tavsiye etmiyorsunuz.
    GE ve Whirpool un da daha önceki sayfalarda sözünü ettiğiniz modelleri de pek hoşumuza gitmedi özellikle samsungun tasarımı göz önüne alındığında.
    Geriye çok alternatifimiz kalmadı. Samsungun RT53 modeli ki diğer beğendiğimiz Samsung modellerine göre daha basit bir iç tasarımı var.
    Ve de Arçelik ten tasarımını beğendiğimiz 5287 NEI ve 5286 NEG PLUs.
    Sizin bu konudaki görüşlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacımız var.
    Buzdolabının rengine uygun kullanışlı bir buluşık makinesi seçiminde de yardımcı olursanız çok seviniriz.
    Çamaşır Makinesi konusunda eloctrolux 10791W modelini almayı düşünüyoruz. Gerçekten estetik açıdan çok güzel bir makina, sizce kullanım da sıkıntı çekermiyiz. Yoksa 1400 devir olan modelini mi almalıyız?
    Şimdiden Teşekkürler,

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: serdarbasar

Artık evdeki arçelik çamaşır makinamız ömrünü doldurdu gibi ve yeni Arçaliklerde hiç iç açıcı değil bugun iki makina sordum bosh wae20462tr peşin 1050 ytl birde siemens 10e462 fiyata 1500 den girdi en son peşin 875 de durdu :) çok ilginç ikiside 7 kg 1000 devir şimdi ikisinin arasında bir seçim yapmak gerek yardımcı olursanız sevinirim...

İkisi zaten aynı makine, yerinizde olsam bir de Siemens'in fiyatını o kadar indiren bayiden WM10S761TR modelinin pazarlığını yapardım. 1200YTL ve altına inerse bu makine çok iyi olur. Eğer inmezse WM10E462TR işinizi görür.

En son dediğiniz gibi 10s761tr pazarlığına gittim ve siemens 12s761tr de 1350 ytl nakitte anlaşıp makineyi aldım aynı gün 3 saat içinde makina eve geldi ve servis kurulumunu gerçekleştirdi +46 ytl verim 7 yılda garanti yaptırdım.... siemens s serisi gerçekten özellikleri ve görüntüleri ile çok hoş makinalar...

• candoğan hocam özelinede mesaj attım, ama arkadaslarında bilgisi olsun diye yazıyorum.
    izmirde amana marka ama hiçbir yerde görmediğim amana wea30buz model (gardroptip- su ve buz sebili var.2000ytl) bir buzdolabı gördüm.
    fakat hiç bir yerde bu buzdolabını ve bilgilerini bulamadım.hocam mümkünse bu buzdolabı bilgileri, fiyat ve servisi hakkında bilgi verebilirmisin.
    tşk. candoğan hocam.
  • amana buzdolabının mercedesidir.yorum yapmaya bile gerek olmayan bir kalitesi vardır.bahsettiğiniz fiyat ise kelepirin tam sözlük karşılığıdır.amana buzdolapları ısısan tarafından getirilmektedir.made in usa/utah olması lazım.servis izmir'de mevcuttur.normal şartlarda ihtiyaç bile duymazsınız.bilgi linki:
    http://www.isisan.com/urunler_index.dwx?product_type_id=55
    sorum şu; amana gardrop tip su ve buz sebili (ki herbirinin çıkış yeri ayrı) WEA30 buz modeli şeklinde satıcının bana tarif ettiği modeli aramalarımda ben hiç bir yerde bulamadım.amananın web sayfasına baktım ama oradaki modellerim hepsi çok yeni, şu anda bizde olanlardan bile farklı modeller var.
    benim merak ettiğim amana WEA30 Buz şeklinde tarif edilen modelin bilgileri; üretimi cokmu eski (teknoloji) fiayat, performans..bu modele ait bilgileri yetkili ithalatçi ısısanın webinde dahi bulamadım.
    acaba model olarak belirtilen WEA30 buz modelimi tam olarak karsılamıyor.

yardımlarınız için tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grado -- 1 Ocak 2009; 22:42:22 >

http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=6&intProductID=1032

Orjinalden alıntı: grado

candoğan hocam özelinede mesaj attım, ama arkadaslarında bilgisi olsun diye yazıyorum.
    izmirde amana marka ama hiçbir yerde görmediğim amana wea30buz model (gardroptip- su ve buz sebili var.2000ytl) bir buzdolabı gördüm.
    fakat hiç bir yerde bu buzdolabını ve bilgilerini bulamadım.hocam mümkünse bu buzdolabı bilgileri, fiyat ve servisi hakkında bilgi verebilirmisin.
    tşk. candoğan hocam.

Bu modeli İzmir de nerede bulduğunuzu öğrenebilirmiyim?
  • Merhaba,
    Aileme no-forst buzdolabı almak için uzun bir süredir araştırma yapmaktayım. Tam Samsung RT-58(su pınarsız) de karar kılmışken, aralarında pek bir fark olmadığını düşünerek RT-53 almanın daha uygun olacağını düşündüm.
    Bugün yarın bu modeli alacağım ama son dakika da aklıma söyle bir şey takıldı. Dolabı annemle babam kullanacak yani iki kişiler. Bu durumda RT-45 almak daha mı mantıklı olur acaba? Ya da iç dizaynına hayran olduğum whirlpool 4130/4138 mi?
    Bu modelleri kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi? RT-45 in dondurucu kısmı gereksiz büyük gibi geldi bana..Whirlpool da da koku giderici tarzı bişey var mı?
    4130 un fiyatı dahttp://www.spotcum.com/UrunDetay.aspx?id=1117&ps=Whirlpool_ARC_4130__-_Buzdolabi da baya uygun gibi.. Daha önce buradan alışveriş yapan var mı?
    Bir diğer husus da kargo ücreti tabii, dolabı İzmir/Bergama ya göndereceğim..
    RT-58 (Darty de 1299TL - Kargo 15 TL /// Electroworld 1199TL - Kargo konusunda yardımcı olmuyorlar)
    RT-53 (Darty 1199 /// Electroworld 1099 )
    RT-45 (Darty 999)
    Whirlpool 4130 (spotcum.com 1100TL - Kargo konusunda açıklama yok)
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• Bulaşık Makinası topiğine yazdığım yazıyı böyle olaylardan haberdar olmanız için burayada aktarıyorum.

Bosch Yetkili servisle arkadaşımın yaşadığı ilginç bir olayı sizlere de aktarmak istiyor, Allah bizi böyle kör cahil ve paradan başka birşey düşünmeyen yetkili servislerden korusun diyorum..

Garantisi bitmiş bir bulaşık makinası su alma aşamasında durduğu için Bosch Yetkili servis çağırılır. Servisten bir kişi gelir, yan sol kapağı söker. Burada ki yan su alma swicine kısa devre yaptırır. Kısa devreyle su alan cihaz su aldıktan sonra da çalışmaya devam etmez. Bunun üzerine bu kadarlık bir bakmayla karar verilmiştir.
    1.) Yan su swici yanmış. = 50 Ytl 2.) Suyu içeriye tazyikle veren ve içerideki pervanelerin dönmesini sağlayan motor yanmış veya sıkışmış. Yanmışta olsa sıkışmışta olsa bu motor tekrar sardırılarak ! onarılacak, yenisi 250 Ytl civarı olduğu için onarılacak. = 100 ytl Toplam da en az 150 Ytl ye tamir olacak..
    Makina sahibi arkadaş " hadi swic belki yanmış olabilir ama motorun sıkıştığını sanmıyorum, eminmisiniz " diye sorar. Cevap evet tabii % 100 eminim şeklinde olur. Arkadaşta peki ben bir düşüneyim sizi haberdar ederim der. Servis elemanı gittikten sonra arkadaş ön taraftaki en altta bulunan açıldığında motor aksamının görülebildiği kapağı açar ve buradaki alt tepsinin su ile dolmuş olduğunu görür. Burayı boşaltıp temizler ve sonra makinayı tekrar baştan çalıştırır. Bu defa o yanmış denilen swic çalışır, makina kendiliğinden su alır. Devamında da o yanmış veya sıkışmış denilen motor çalışmaya ve makina normal yıkamaya başlar. Ancak bu esnada alt tarafa bakıldığında siyah bir hortumdan su damladığı, bu hortumu kıpırdattığınızda da bu damlamanın hızlandığı görülür. Tekrar servis aranarak bu durum servise gelen kişiye anlatılır ama nafile eleman hala tespitlerinin doğru olduğunu iddia eder.
    Bunun üzerine dellenen arkadaşımız bu siyah hortumu söker ve gider bir hortumcudan bu hortumun çapında orjinal olmayan benzer bir hortum alıp takar. Hortum 2,5 Ytl ve 0,25 kuruştan 2 kelepçeyede 0,50 kuruş toplam 3 Ytl maliyetle makina tamir olmuş olur. Yeni hortum takıldıktan sonra herhangi bir kaçak olmadığı tespit edilerek açılan kapaklar kapatılır. Yaklaşık 4-5 gündür makina eskisi gibi çalışmaktadır..

• araştırmam sonucu modelin wea30 değil, SRD526SW olduğunu belirlemiş oldum.
    Hocalardan ricam Amananın SRD526SW modeli hakkındaki bilgilerini bizlerle paylaşmasıdır.
    Herkese tşk.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.