Şimdi Ara

Beyaz Eşya Önerileri (291. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.523
Cevap
78
Favori
1.535.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

en gerizekalı insan bile rahatlıkla açar kullanır. Almanca panel falan da değil, açılışta wilkommen diyor, onun harici türkçe... :))

Orijinalden alıntı: fatih206

miele 1611 kullanıyorum....

en gerizekalı insan bile rahatlıkla açar kullanır. Almanca panel falan da değil, açılışta wilkommen diyor, onun harici türkçe... :))

Evet bende genel merkezi arayıp öğrendim. Bayii beni yanıltmış, adam Almanca panel ayrıca 1 ayda teslim edilir dedi, merkez Türkçe ve 3 günde teslim dedi. Hanım siyah istemedi, LG elendi. 2 güne kalmaz alacağım. Ya Miele W 1611 yada Bosch WAS20763TR.. İkisi de 1550 ye taksitli. Ama ikimiz de karar vermekte zorlanıyoruz. İçinden gelen arkadaşlardan son yönlendirmeleri beklerim. Teşekkürler.

elektriği tasarruflu kullanmak için, akşamdan programlayıp sabaha çamaşırlarını hazır edemiyorsun.

quote:

merhaba arkadaşlar
    ev kurmak için biraz zamanım var, eşya alırken gözüm kapalı marka almak değil de kaliteyi hak ettiği değerde almak istiyorum.
    aklımda bosch almak vardı ama bosch, siemens, profilo, aeg nin türkiyede aynı fabrikadan çıktığını duydum. acaba bunlar aynı mala farklı etiket mi vuruyorlar yoksa gereçekten kalite farkıyla mı üretiyorlar.

Profilo 1976'dan 1995'e kadar AEG lisansı ile üretim yapan bir firmaydı. Aynı zamanda AEG markalı ürün de üretiyordu. 1997 sonunda AEG markası Türkiye'de Electrolux grubuna geçti ve Eletrolux'ün ithal ettiği AEG'ler ülkemize gelmeye başladı.

1997'den itibaren ise Bosch Profilo'nun fabrikalarını satın aldı ve Profilo'nun mevcut ürünlerinin panel, kapak, aksesuar gibi kısımlarına alman Bosch tasarımını uyarlayarak ithalmiş gibi ürünler satmaya başladı. 1997-1999 arasında üretilen Bosch'ların alman Bosch'larla alakası yoktur, sadece ön görünümleri alman ürünlere benzer.

1999-2000 yıllarında ise Profilo'ların tasarımı değiştirilerek orijinal Bosch-Siemens'e uyarlandı. Profilo markası Bosch-Siemens'in daha eksik aksesuarlı ve daha ucuz olan alt markası haline geldi. 2005-2006 gibi ise farklar iyice azalarak Bosch-Siemens ve Profilo teknik detaylarda ve aksesuarlarda vs eşit hale geldi.

Kısacası şu an AEG-Electrolux birbirinin muadilidir. Bosch-Siemens ve Profilo da aynı fabrikada, aynı malzemelerle üretiliyor ve servisleri de aynı. Arçelik ve Beko'nun aynı olması gibi. Altus Arçelikv e Beko'ya kıyasla bazı ürünlerde daha düşük kalite ile üretilir ama Profilo'da böyle bir durum yok.

3 markanın yerli ürünleri de var, ithal ürünleri de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 21 Şubat 2011; 17:22:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murat-h

quote:

candoğan bey elektroword den electrolüx ewf107410w model çamaşır makinası aldım.sizce nasıldır.950 tl 10 taksit cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler

ayrıca kullanan arkadaşlar varsa bilgi verirlerse sevinirim.eski makinam arçeliti 14 yıllıktı.son nefesini malesef verdi biraz apartopar aldım.

Merhaba. Seçtiğiniz makine süre yönetimi özelliği sayesinde çok kullanışlıdır. Seçtiğiniz programın süresini kir düzeyine göre 6 aşamada değiştirebilirsiniz. Ayrıca dayanıklı bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. Electrolux sağlamlığını bu cihazda hissedersiniz.

Eksileri ise;
    -Yapıştırma kazan olduğundan olası rulman arızasında kazan-tambur setini birlikte almak gerekiyor. Bu da makinenin çöpe gitmesi demek olur.
    -Motor gürültüsü biraz fazla (1000 devirde 76dB) Bir de dengesiz yük algısı biraz zayıf. Bu yüzden dengesiz yükleri de alıp sıkabiliyor. Yani dengesiz yüklerde biraz dikkatli olmanız gerekecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

quote:

candoğan bey elektroword den electrolüx ewf107410w model çamaşır makinası aldım.sizce nasıldır.950 tl 10 taksit cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler

ayrıca kullanan arkadaşlar varsa bilgi verirlerse sevinirim.eski makinam arçeliti 14 yıllıktı.son nefesini malesef verdi biraz apartopar aldım.

Merhaba. Seçtiğiniz makine süre yönetimi özelliği sayesinde çok kullanışlıdır. Seçtiğiniz programın süresini kir düzeyine göre 6 aşamada değiştirebilirsiniz. Ayrıca dayanıklı bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. Electrolux sağlamlığını bu cihazda hissedersiniz.

Eksileri ise;
    -Yapıştırma kazan olduğundan olası rulman arızasında kazan-tambur setini birlikte almak gerekiyor. Bu da makinenin çöpe gitmesi demek olur.
    -Motor gürültüsü biraz fazla (1000 devirde 76dB) Bir de dengesiz yük algısı biraz zayıf. Bu yüzden dengesiz yükleri de alıp sıkabiliyor. Yani dengesiz yüklerde biraz dikkatli olmanız gerekecek.

hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.profilo nun 1000 devir 7kg luk makinasını alacaktım buna karar verdik.prfilodada bildiğim kadarıyla tambur rulmanı bildiğim kadarıyla değiştirilemiyor.yaklaşık aynı makina gibi geldi bana inşallah fazla problem yaşamayız.

• Arkadaşlar az önce Bosch WAS 20763TR yi 1500/10 olarak satın aldım. Yardımcı olanlara teşekkürler. Hatta bayii ile süpürgelerin önünde sohbet ederken allerji durumum var, Dyson süpürge öneriyorlar ama çok pahalı dedim, size Bosch BGS 62232 süpürge verelim süper dedi, biraz araştırayım diye müsaade istedim. Güler yüzlü satıcılar çok ikna edici olabiliyorlar. Başlık müsait değil ama ismi geçen süpürge için yorumlarınızı bekliyorum. Çamaşır makinası yarın teslim edilecek, ilgili yorumlarımı yakında paylaşırım.

Bence Miele'de W19.. serisine çıkmadıkça Bosch S serisi f/p oranına göre sahip olduğu donanımları sebebiyle daha başarılı.

quote:

merhaba arkadaşlar
    ev kurmak için biraz zamanım var, eşya alırken gözüm kapalı marka almak değil de kaliteyi hak ettiği değerde almak istiyorum.
    aklımda bosch almak vardı ama bosch, siemens, profilo, aeg nin türkiyede aynı fabrikadan çıktığını duydum. acaba bunlar aynı mala farklı etiket mi vuruyorlar yoksa gereçekten kalite farkıyla mı üretiyorlar.

Profilo 1976'dan 1995'e kadar AEG lisansı ile üretim yapan bir firmaydı. Aynı zamanda AEG markalı ürün de üretiyordu. 1997 sonunda AEG markası Türkiye'de Electrolux grubuna geçti ve Eletrolux'ün ithal ettiği AEG'ler ülkemize gelmeye başladı.

1997'den itibaren ise Bosch Profilo'nun fabrikalarını satın aldı ve Profilo'nun mevcut ürünlerinin panel, kapak, aksesuar gibi kısımlarına alman Bosch tasarımını uyarlayarak ithalmiş gibi ürünler satmaya başladı. 1997-1999 arasında üretilen Bosch'ların alman Bosch'larla alakası yoktur, sadece ön görünümleri alman ürünlere benzer.

1999-2000 yıllarında ise Profilo'ların tasarımı değiştirilerek orijinal Bosch-Siemens'e uyarlandı. Profilo markası Bosch-Siemens'in daha eksik aksesuarlı ve daha ucuz olan alt markası haline geldi. 2005-2006 gibi ise farklar iyice azalarak Bosch-Siemens ve Profilo teknik detaylarda ve aksesuarlarda vs eşit hale geldi.

Kısacası şu an AEG-Electrolux birbirinin muadilidir. Bosch-Siemens ve Profilo da aynı fabrikada, aynı malzemelerle üretiliyor ve servisleri de aynı. Arçelik ve Beko'nun aynı olması gibi. Altus Arçelikv e Beko'ya kıyasla bazı ürünlerde daha düşük kalite ile üretilir ama Profilo'da böyle bir durum yok.

3 markanın yerli ürünleri de var, ithal ürünleri de.

cevabınız için teşekkürler.

profilo beğenilmese de dayanıklı olduğunu gördüm.1985 te alınan profilo buzdolabının 20 yıl dayandığına şahit oldum, yeni profiloları da hakeza kullanıyorlar.

peki bosch-siemens-profilo yu kalite ayrım derdi olmadan ihtiyacımız olan özelliklere bakarak gönül rahatlığıyla alabilir miyiz?

• quote:

hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.profilo nun 1000 devir 7kg luk makinasını alacaktım buna karar verdik.prfilodada bildiğim kadarıyla tambur rulmanı bildiğim kadarıyla değiştirilemiyor.yaklaşık aynı makina gibi geldi bana inşallah fazla problem yaşamayız.

Profilo CM1001CTR modelinde rulmanlar değiştirilebiliyor.

quote:

cevabınız için teşekkürler.

profilo beğenilmese de dayanıklı olduğunu gördüm.1985 te alınan profilo buzdolabının 20 yıl dayandığına şahit oldum, yeni profiloları da hakeza kullanıyorlar.

peki bosch-siemens-profilo yu kalite ayrım derdi olmadan ihtiyacımız olan özelliklere bakarak gönül rahatlığıyla alabilir miyiz?

Buzdolabı haricinde yıkama ve pişirme cihazlarında genel anlamda iyilerdir. Her model fiyat/performans oranına göre mantıklı olamayabiliyor. Bütçenizi söylerseniz yardımcı olurum.

quote:

Arkadaşlar az önce Bosch WAS 20763TR yi 1500/10 olarak satın aldım. Yardımcı olanlara teşekkürler. Hatta bayii ile süpürgelerin önünde sohbet ederken allerji durumum var, Dyson süpürge öneriyorlar ama çok pahalı dedim, size Bosch BGS 62232 süpürge verelim süper dedi, biraz araştırayım diye müsaade istedim. Güler yüzlü satıcılar çok ikna edici olabiliyorlar. Başlık müsait değil ama ismi geçen süpürge için yorumlarınızı bekliyorum. Çamaşır makinası yarın teslim edilecek, ilgili yorumlarımı yakında paylaşırım.

Çamaşır makineniz hayırlı olsun. Alerji durumunuz varsa kuru hazneli modelleri almak çok da mantıklı değil. Çünkü süpürgenin toz haznesini temizlerken yine toza maruz kalacaksınız.

Son zamanlarda fiyatını araştırmadım ama Delonghi Aqualand Pet modeline de bakmanızı önerebilirim.

• candoğan62 uzun süredir yorumlarınızı takip ediyorum ve yorumlarınızın doğru olduğu kanısındayım.Bende eylülde evleneceğim beyaz eşya konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim.Çamaşır makinası, buzdolabı ve bulaşık makinası hakkında nelere dikkat etmem gerektiği abartı olmazsa da hangi ürünleri almamı tavsiye edebilceğinizle ilgili bilgi almak istiyorum.Bütçe olarak bana hem pahalı olarak önerebileceğiniz bir de uygun fiyat olarak önerebileceğiniz seçenekler olursa çok sevinirim.Umarım çok şey istemiyorumdur:(((

Çamaşır makineniz hayırlı olsun. Alerji durumunuz varsa kuru hazneli modelleri almak çok da mantıklı değil. Çünkü süpürgenin toz haznesini temizlerken yine toza maruz kalacaksınız.

Son zamanlarda fiyatını araştırmadım ama Delonghi Aqualand Pet modeline de bakmanızı önerebilirim.

Teşekkür ederim, sizin gibi değerli arkadaşlar sayesinde kaliteli bir ürün aldığımı düşünüyorum. Süpürgeye gelince; sulu olanların temizliğine mide dayanmıyormuş. Filtrelilerin de filtre paraları düşündürüyor. Bahsi geçen makinanın yıkanabilir filtresi ve hepa 15 olayı (henüz doğrulayamadım ama satıcı öyle söyledi) artıları. Boşaltırkende hanım bir poşetin içine sokup balkonda falan dökecek artık içini evi tozutmadan. Bir kaç olumlu görüş ve öneri gelirse sanırım alacağım, aksi takdirde biraz keseyi sağlamlaştırıp Dyson a yöneleceğim. Saygılar tekrar...

• quote:

ben de süpürge olarak bunu duymuştum. fiyattan bağımsız ürün özelliklerine bakacak olursak yeterli midir?
    f/p oranı yüksek bir ürün gibi durduğu için tercihlerin arasına giriyor.

bu veya bu özelliklerde önerebileceğiniz başka süpürge var mı Can bey.

Orijinalden alıntı: underdog

Herkese çok selamlar, yeni evlenceklere ve evli arkadaşlara Allah bir ömür mutluluk versin, bende inşallah yakın bir zamanda evlenicem burdaki tavsiyeler üzerine seçimler yaptımi candoğan beyin ve diğer arkadaşlarında görüşlerine ihtiyacım var. Saygılar

LG F1447TD çamaşır makinesi
    Siemens 26M882EU bulaşık makinesi
    SAMSUNG SRL629EVS buzdolabı

benim sorum arada kaynadı heralde :)

quote:

Herkese çok selamlar, yeni evlenceklere ve evli arkadaşlara Allah bir ömür mutluluk versin, bende inşallah yakın bir zamanda evlenicem burdaki tavsiyeler üzerine seçimler yaptımi candoğan beyin ve diğer arkadaşlarında görüşlerine ihtiyacım var. Saygılar

Seçtiğiniz ürünler forumda sıkça önerilenlerden. Sadece buzdolabı eski bir model, yerine RL62ZBSW çıktı. Bu modeli öneririm.

quote:

quote:

Seçtiğiniz ürünler forumda sıkça önerilenlerden. Sadece buzdolabı eski bir model, yerine RL62ZBSW çıktı. Bu modeli öneririm.

çok teşekkür ederim aydınlattığınız için.

• Lütfen makinayı kullandıktan sonra yorumlarınızıda yazın.

Merhaba Arkadaşlar ben buzdolabı almayı düşünüyorum da ...Bilgisi olan arkadaşların yardımını almak istedim...Alacağım buzdolabı şu;
    BOSCH KDN49A74 BUZDOLABI
    yorumlarınızı bekliyorum...Teşekkürler.
    Fiyat olarak 1.970 olarak söylendi.
    [/quote

Merhabalar

Buzdolabını aldınız mı acaba? Ben aldım ama henüz teslim almadım? Aldıysanız memnun musunuz? Teşekkürler

şu an evde kullandığımız beyaz eşyalar değişecek, hepsi silme arçelik ve vadelerini artık doldurdular sayılır. (ortalama 15'er sene) bundan yaklaşık birkaç sene evvel arçelik midi fırınımızı bosch HKP110120 modeli ile değiştirip evdeki arçelik hakimiyetini kırmaya yönelik ilk adımı atmıştık. şu anda fırınımızdan inanılmaz derecede memnunuz; hem şık, hem pişirmesi güzel, hem de kullanışlı ve fonksiyonel.

artık sıra buzdolabını, çamaşır makinesini ve bulaşık makinesini değiştirmeye geldi. öncelikle şunu söylemek istiyorum, kesinlikle arçelik, vestel, beko gibi markaları düşünmüyoruz; hatta üste para verseler alasım yok. sezarın hakkı sezara, eskiden kaliteleri falan iyiydi, alınabilirlikleri vardı fakat şimdi yanlarından bile geçilmez, herkes de biliyor zaten. rekabet dolayısı ile kalite olarak vestel arçeliğe, bekoya yaklaşır; bunlar da yabancı rakiplerine yaklaşır diye beklerken tam tersi oldu. arçelikle beko seviyeyi düşürüp vestelin yanında saf tuttular, böylece piyasada alınabilir yerli firma ürünü kalmamış oldu. akıllarını başlarına toplayacaklarına daha hala televizyonlarda maskot robotlarına maymunluk yaptırmakla meşguller, ne diyelim?

öncelikle çamaşır makinesinden başlamak istiyorum. gerek internet üzerinde, gerek bayilerde zaman zaman ürün incelemelerim oldu ve son düzlükte iki ürün kaldı. biri bosch WAS28763TR (ortalama 1.800tl) diğeri ise miele W1912 (ortalama 2500tl). açıkcası burada ezici bir çoğunluğun tercihi bosch olacaktır, zaten bosch alırsak mantık evliliği, miele'yi alırsak aşk evliliği yapmış olacağız, ben olayı böyle görüyorum. her ikisi de kaliteli aletler ama miele sadeliğiyle, dayanıklılığıyla, kalitesiyle resmen "ben buradayım" diye bağırıyor. bosch ise tamburunun 1kg daha geniş olmasıyla ve özellik olarak miele'den geri kalmamasıyla tam bir fiyat/performans cihazı. sizden birinci olarak bu konuda fikir beyan etmenizi istiyorum.

bulaşık makinesinde ise marka olarak bu konudaki uzmanlığıyla aklımızda sadece bosch var. hoşumuza giden modeller ise SMS58M92EU, SMS69M02EP ve SMS69T32EU. aralarındaki fiyat farkı az olmadığı için acaba teknolojilerinde birbirlerine göre belli üstünlükleri var mı? bu üçlü içindeki en düşük modelin bile işimizi göreceğini bilmemize rağmen beyaz eşya bir kere alındığı için acaba aradaki fiyat farkına katlanıp diğerlerini almaya gerek var mıdır, sizden ikinci olarak bu konuda yorum yapmanızı rica ediyorum.

üçüncü ve son olarak ise buzdolabı konusu var, işte en çok zorlandığımız ürün grubu da bu maalesef. çünkü bana göre buzdolapları diğer ürün gruplarından farklı olarak 7/24 çalışan cihazlar ve besinleri saklamaları sebebiyle insan sağlığını direkt ilgilendiren cihazlar. bir buzdolabı kendisini oluşturan bütün parçalarıyla hem insan sağlığına zarar vermemesi (plastik kalitesi vs.) hem de dayanıklı olmak zorunda. (evde gün içinde en sık kullanılan cihaz) açıkcası bu alanda electrolux ENB52810X modeli bizim gözümüze çarptı. sonradan gözüme white-westinghouse markasının HBE5100SBRE modeli ilişti ve içinin kullanışlılığı ve düzeni olarak bunu daha çok sevdik. (WW'nin fiyatı konusunda bir bilgimiz yok) siz bu konuda bize neler önerebilirsiniz, malum bu markaların servisle pek işi olmuyor ama olduğu zaman da süründürüyor(muş).

fikir ve düşüncelerinizi esirgememenizi istirham eder, saygılar dilerim...

• Öncelikle çok güzel ürünler seçtiğinizi nedenleriyle çok iyi özetlemişsiniz. Bana fazla söz kalmamış.

Çamaşır makinesinde aşk ve mantık durumuna kesinlikle katılıyorum. Bosch fiyat/performans oranıyla önde. Miele 1912 modeli de en beğendiğim cihazlardan. Gerçek 7kg kapasiteli bir ürün, yani tambur hacmi geniş. Bu konuda kararı size bırakıyorum.

Bulaşık makinesi tercihinde bence SMS58M82EU modeli SMS58M92EU modeline göre daha mantıklı bir tercih. Programları daha kullanışlı. Bu modelin kafi olduğunu düşünüyorum.

Buzdolabında da Electrolux ile WW'nin üretim yerleri aynı. (Avustralya) Aralarında ufak görünüm ve ses seviyesi farkı var. Bu dolaplarda servis ihtiyacı durumunu gözardı edebilirsiniz.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.