Beyaz 3008 araca koruma olarak hangi işlemi uygulamalıyım?

-
-
Ben hiçbir şey tavsiye etmem. bildiğim kadarıyla fabrikanın araca koruma olarak yaptığı waxı kaldırıyorlar, üzerine gelişmiş bir cila sürüyorlar. Ama uzun Ömürlü olmuyor. Ssonra senede bir gidip yeniletmek gerekiyor.
Aracın orijinal şekilde kalması taraftarıyım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler, ama bayiler sıfır araçlara bile yaptırıyor bu işlemi. Seramik kaplama için yılda 1 bakım yapılması gerekiyor dediğiniz gibi. Bu işlemi yapan firmalar o işlem basit siz de yapabilirsiniz diye yönlendirdiler. -
uzman arkadaşlar cevap verir ama bildiğim kadarıyla söyliyim. Önce uyanın üzerindeki demir tozları alınıyor burada bir sıkıntı yok. Ama sonra pasta yani zımpara ile boya üzerindeki kusurların alındığı söyleniyor burada bu yaşanıyor. Tabi bu işlem sırasında fabrikanın boyaya uyguladığı koruyucu Bucks ortadan kalkıyor. Ben bu aşamayı sevmiyorum. Boya sadece koruyucu madde sürülse yapılabilir derim ama bu pasta işlemi benim hiç kafama yatmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bayilerin size şart koştukları X lira maliyeti olan işi taşeron detaycılara 3X liraya ve leş gibi yaptırmaları herkesin malumu. Dışarıda yaptırmak en iyisi eğer illa yaptıracaksanız.quote:
Orijinalden alıntı: disenchated
Teşekkürler, ama bayiler sıfır araçlara bile yaptırıyor bu işlemi. Seramik kaplama için yılda 1 bakım yapılması gerekiyor dediğiniz gibi. Bu işlemi yapan firmalar o işlem basit siz de yapabilirsiniz diye yönlendirdiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Ocak 2021; 21:42:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arac korumayı kendim yapıyorum, kendime göre profesyonelim ama dışarda bu işin ehli olana tamamen amatörüm.
Nasıl bir koruma yaptırmak istiyorsun belirtmemişsin.
Profesyonel işin ehli birisi yaparsa
1 normal boya koruma 1 yıl gider, aracı sık yıkamaya göre kullandıgın şampuanına göre bu 6 aya düşer ortalama
2 seramik kaplama , markasına göre 2 yıldan 5 yıla kadar dayanan ürünler var, yine yıkama sıklıgı ve en önemlisi kullanılan şampuana göre %50 ömrü gider.
Yıkama ve kullanılan şampuan, hızlı cilaya göre ömrünü net tamamlama durumuda söz konusu.
Benim tavsiyem şu
Aracınla devamlı ilgilenirim dersen, kendin yapmanda fayda var.
Şöyle fayda var,
Dışarda normal boya koruma 500 den başlar 1000 liraya kadar gider, kullanılan marka işçilik bunu belirler.
Şunu bilmen yeterli toplasan 100 liralık ürün kullanımı yok max 200 olsun gerisi işçilik
Aracınla ilgileniyorsan
200-300 tlye wax al, birde hızlı wax al. 3 ayda bir, 2 ayda bir kendin uygula. 2 saatini hiç bilmeyen birisi 3 saatini harcar yıkama durulama uygulama.
Alcagın wax aracın boyasına kesinlikle zarar vermez, en acemi biriside olsa istesede zarar veremez, misal bir süngere krem sürdüğünü farzet, o kremi aracın yüzeyine yediriyorsun, 3-5 dakika kutumaya bırakıp siliyorsun hepsi bu.
Senin tek özenmen gereken yer siyah plastik parçalar , parca üzerine degdirme, degerde hemen yanında bulundurcagın nemli bezle sil.
Benim zamanım yok, işin profesyoneline bırakmak istiyorum dersen , seramik kaplama gyeon moths
5 yıl ömrü olan gtecniq cristal
Bu ürünler hata affetmez bu yüzden işçiliği iyi olana git, ankaradaysan dby detaling var.
Boya koruma ,seramik, cristal vs vs güneşten, kuş pisliğinden Recineden, ziften korur ama şöyle korur yüzeyden çabuk çıkmasını sağlar.
Kuş pisliği , üzerinde haftalarca kalırsa koruma moruma dinlemez boyaya işler sadece zamanı uzatır bu korumalar.
Kış gününde boya korumaya gerek yok kar, yağmur arac yıkama derken ömründen gidecek bana göre en ideal zaman mayıs ayı.
Bütcen varsa komple şeffaf film yaptırmak 15 bin tl STEK dynoshield Ne taş izi, ne sürtmeler, yan aracın kapıyı açıp boya kaldırması
10 yıl sararmaya garanti var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam koruma falan yaptırmayın bence. birisi aracınıza gelip çarpsa veya siz sürtseniz bir yerlere kaplamanın bir anlamı kalmıyor.
ben de grandland x aldım kasım 2019 da. hiçbir şey yaptırmadım 1 senedir. arada bir ph nötr cilalı şampuanla yıkıyorum divortex alpha foam. gayet de memnunum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 4 Ocak 2021; 12:9:56 > -
Öncelikle detaylı açıklama için çok teşekkür ederim. Açık otoparkta aracımı park ediyorum. Bulunduğum bölgede çok kuş var. Asıl problem güneş yanığını ve kuş dışkısından korumak. Seramik koruma için autoclub Ataşehir şubesinden teklif aldım 1200 TL. Aracı 2 günlüğüne oraya bırakmamız gerekiyormuş. -
quote:
Orijinalden alıntı: disenchated
Öncelikle detaylı açıklama için çok teşekkür ederim. Açık otoparkta aracımı park ediyorum. Bulunduğum bölgede çok kuş var. Asıl problem güneş yanığını ve kuş dışkısından korumak. Seramik koruma için autoclub Ataşehir şubesinden teklif aldım 1200 TL. Aracı 2 günlüğüne oraya bırakmamız gerekiyormuş.Dışarda yaptırcaksanız iyi arastırın öyle karar verin.
seramik kaplamanın kendisi 1100 lira ..sanırım orta halli markadır nanolex 700-800 lira üstüde işçilik
nanolex bile degildir bile.
gyeon moths yapmıyorlardır ama ben bu marka bu ürünü istiyorum deyin fiyat ne çıkacak.
sanırım düşük maliyet yüksek fiyat politikası.
istanbulda 3 tane resmi bayisi var. Gyeon markayı her dükkan kullanır ama işin acemisidir veya profesyonelidir bilinmez.
bu sitedeki bayiler işin ehli olan insanlar yani lokmacı dükkanı degiller.
https://gyeonquartzturkiye.com/network//
dediğim gibi iyi araştırın özellikle işçiliği
ürünün kalitesi heryerde aynı gyeon moths dediğimde hakkaride de kalite aynı balıkesirde de aynı ama işçilikler çok farklı.
bu markayı yaptırın diyemem ürünün kendisi 1100 tl
kalite farkı varmıdır elbet vardır bu kaliteyi 1 yıl sonunda anlarsınız nasıl anlaşılır.
aracın üzerinde suyun kayıp kaymadıgına, duran arac üzerine yagmur yagdıgında veya yıkama esnasında su püskürttüğünüzde oluşan damlacık tam yuvarlak şeklindeyse top top halen koruma var demek.
İki gün durması normal yarım gün aracın sırf araç üzerindeki kılcal çizikleri yok edip(pasta cila) sonrasında seramik atılıp etrafında ufo tarzı sıcaklık veren ortama sokulcak
aracınıza yapılacak işlem belli
demir tozları üzerinden alıncak
yıkancak
kil uygulaması yapılcak
pasta cila yapılcak
cilanın kayganlıgı yok edilcek
seramik kaplama yapılcak
güneş ve kuş pisliklerinden korumaksa
sizde korursunuz wax ile aracınıza haftada ,ayda veya 3 ayda 2-3 saat vaktiniz varsa.
vaktiniz yoksa seramik her türlü işinizi görür.
hem uzun ömürlü hemde boya üzerinde katman sert tabaka oluşturarak bez sünger fırca gibi cizim sürdüğünüzde çizilmeye dayanıklıdır
altını çiziyorum kuş pisliğine tek çözüm gördüğünüz an bol sulu bez veya pecete ile üzerinde bekletip silin.
atıyorum korumasız araba üzerinde 1 haftada zarar verir korumalı arada 2 haftada hiç bir şekilde güvenmeyin
kış ayında yapılacak koruma, korumanın ömrünü bitirir. Mayıs ayında yaptırın.
mayıs olmasa bile şubatta kampanyaları başlar, işçiliği az alırlar dükkan dönsün diye. Kıs ayı koruma yapanlar için sıkıntılıdır.
yaz ayıda 1 tl düşmezler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Ben hiçbir şey tavsiye etmem. bildiğim kadarıyla fabrikanın araca koruma olarak yaptığı waxı kaldırıyorlar, üzerine gelişmiş bir cila sürüyorlar. Ama uzun Ömürlü olmuyor. Ssonra senede bir gidip yeniletmek gerekiyor.
Aracın orijinal şekilde kalması taraftarıyım |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X