Şimdi Ara

Betta Balık Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceleri 1 litrelik bal kavanozunda gayet mutlu yaşayan bettama bir fanus alayım dedim. Fanus tam olarak 4 litre su alıyor. Bugün kalktığımda koca fanusun üstünün köpük köpük olduğunu farkettim yani bildiğiniz 10x10cm kadar köpük yapmış. Tamam çiftleşmesi gerekiyor bunu anladım...

Sorularıma gelecek olursak
    * Fanus için aksesuar yapılabilirmi betta balığı için ? Ne konulabilir ?
    * Kavanozda yaşarken sorun yoktu suyu günlük değiştiriyordum 4 litrelik fanusda suyu ne kadar aralıkla değiştirmeliyim ?
    * Bu bettanın dişisi erkeği nasıl ayrılır ? Aldığım yer dişisi erkeği olmaz bunun diyecek kadar kalın kafalı ayırmanın net bir yolu varsa dişisini seçip yanına atayım diyorum.
    * Bettaların çiftleşme prosedürünü anlatacak biri olursa sevinirim.

• bettaların dişi erkek ayrımı baya kolay gösterişli uzun yüzgeçli ise erkek sade ve ufak ise dişi oluyor.Hiç olmadı erkekler kavgacı olduğu için ayna koyduğunda yansımasına tepki veren erkektir.Çiftleşme hakkında ise bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 1 Şubat 2010; 23:56:44 >
  • Benim oğlumda beta balığı aldı geçtiğimiz ağustosta
    Alınan balık erkekti. Yüzgeçleri bayağı gösterişliydi.
    Üzerinde köpük oluşunca bizde netten araştırma yaptık. Çiftleşme zamanı geldi diye hanım gidip dişi beta aldı. Gayet gösterişsiz hatta çirkin sayılacak bir balıktı. İkisini bir akvaryuma koyduk. 1.5 gün kaldı. Erkek balık dişi balığın kuyruğunu kopardı. Dişi balık kaçtı erkek kovaladı. Sonunda ayırmak zorunda kaldık. Dişi balık çirkin olmasına rağmen çok cana yakın ve sevimli. Erkeğide güzel olmasına rağmen sinsi ve kinci.
    Nette araştırma yaparsan çiftleşme prosedürleri anlatılıyor ama denemeni tavsiye etmem. Çok zahmetli. ( bakıcıları için ) Yavruların yaşama şansı az. Ayrıca aynı akvaryumda devamlı şekilde yaşayamıyorlar. Erkek balık parçalıyor dişiyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 3 Şubat 2010; 0:46:52 >
  • Balıklar fanusta beslenmez
  • meheba beta lar ın dişileri renksiz ve sade görünümünde olurlar erkeklere göre daha küçük yapıda olurlar ayırt etmenin en güzel yolu onu bilmeyen birisi dişinin beta olduğunu anlayamaz.
    betalar labirentli balıklar sınıfına girerler bu yüzden motorsuz ve havasız yaşayabilirler fakat, Betalar ınızın görünümünü çok daha güzel yapmak istiyorsanız bir kaç şeye dikkat etmeniz gerekmektedir.
    1 en az 30 lt su hacmi
    2 kullandığınız yem
    3 Kesinlikle bitki koyduğunuzda suyun ph ile alakalı olarak ne kadar güzelleşeceğini göreceksiniz.
    4 balıklların ithal veya yerli sularda üretilmiş olasına göre değişir.
    5 Betalar korkutulmamalıdır.
    6 Balıklarınızın karşısınıa sürekli ayna veya kendini görecek fanusta beslenmemelidir.
    7 Balıklarınızın atlama ihtimalini unutmayın.
    8 Betalar eş secerler her beta her beta ile çiftleşmez.
    9 Betaların görünümlerini sürekli kotrol ederseniz iyi olur kuyruk erimesi veya mantar olduğunda müdahale etmelisiniz.
    10 Çok dayanıklı balıklardır ama en az iki günlük dinlenmiş su ile balığınızın yüzde 30 suyunu değiştirin ve bekletme suyunuzu daha önceden aşılayınız.
    11 Suyunuz direk güneş almasın .
    12 Sununuzun ısınma değerini birden ani değişiklikler yapmamasına dikkat etmelisiniz.
    13 Çiftleşmek için akvaryum icinde akvaryum modeli oluşturunuz ve aynı yörüngede yüzmeye başladıklarında anlaışlmaktadır.
    14 Erkekler köpük yaparak çiftleşmek istediklerini belli ederler ama dişileriniz de çiftleşecek kadar ergen olmalıdır.
    15 Dişilerin bir arada dişiler ile yaşayabileceğini de soyleyeyim.
    16 Dişiler yavrulara bakabileceğini bilmelisiniz.
    17 Yavrularınızın ilk yavrularının buyuk bölümünün yanık olma ihtimali yuksektir.

Not: uzun yıllardır özel tür beta besleyen biri olarak yardım edebilirim yeterkli ne istediğinizi anlayabileyim arkadaşlar.

• Yeteri kadar bilgilendim hocam teşekkürler.
  • benim betam köpük yaptı dişi de hazır herşey hazır ama erkek beta 30x25x25 lik bi alanda su yüzeyi komple doldurmadı aceba köpük komple doldurmalı mı yoksa yarısı da dolsa köpükle yeterli mi ? yardımlarınız için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Japon balığı mı Betta mı ?
    16 yıl önce açıldı
    Bulgur ile kuş beslemek
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.