Şimdi Ara

(Beta Çıktı) SW Knights of the Old Republic 2 The Sith Lords Türkçe Yama Çalışması Başladı! (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
706
Cevap
37
Favori
117.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı şeyleri anlatıyorum gibi geliyor ama soru cevap şeklinde tekrar yazayım:


    Yamaya para vermek istemiyorum ne yapmam lazım?

    Beta süreci bitince ücretsiz olacak o zaman oynarsın. Hem de o sırada tüm çıkan hatalar düzeltilmiş olacak.


    Animus neden beta sürecinde para istiyor?

    Benim çevirmenlerim dahil projede çalışan herkese para ödediler, hayır kurumu olmadıkları için verdikleri parayı geri kazanmak istiyorlar. Onların desteği olmasa benim bulduğum çevirmenler de projeyi salmıştı. Kimsenin böyle büyük projeyi artık hayrına yapmadığını zaten biliyorsunuz. Varsa bana bir tane bu büyüklükte bu kalitede gönüllü yapılmış proje gösterin. Ben tek başıma devam ederdim artık 2023 ya da 2024'te oynardınız.


    Beta süreci ne zaman başlayacak?

    Şu an ben kendim test ediyorum. Başka birileri oynamadan önce oyunun yamayla sorunsuz şekilde bitirilebildiğini görmem lazım. Benim haricimde erkek dark side, kadın light side ve kadın dark side olarak oynayacak üç kişi daha olacak. Onlar da bitirecek. Çıkan hataları düzelteceğim ve Animus beta olarak yayınlayacak. Yani daha birkaç haftası belki bir ayı var.





  • STENSTEN kullanıcısına yanıt

    Sana para ver diyen yok; düzgün oku, düzgün anla. Başından beri belli olan bir süreç var. Para vermeden Beta sürecinin bitmesini bekle, "yamayı kırın yiaaa" diye ağlama. Çeviri yapanları da, çeviri yapanları destekleyenleri de (illa para verilmesi gerekmiyor), ana dilde oyun keyfi yapanları da komple soğutuyosunuz Türkçe yamalardan, şu mantıktan ve etikten yoksun tavırlarla.

  • Ücretsiz yama yayınlanacak denmişti sanki geçmiş mesajlarda. Hayal meyal hatırlıyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Şimdi diyorsunuz 1 ay test edecegiz ve sonra yayınlayacagız.

    Yeri gelmişken animus sitesinin beta ve test süreçlerine deginmek istiyorum. 1.5 senedir hala DOS:II yaması testte. Oyun çevirisi bu kadar sürede yapılıyor hatta daha kısa sürede yapılıyor. İyiki şirket degilsiniz. Yoksa animus sitesinin itibarı şuan yerle birdi kimse ciddiye alıp, ortak bir iş yapmaya yanaşmazdı. 2 sene oyun çevirisi 2 sene test toplam 4 sene proje bitiyor gibi bir şey. İtibar yerle bir.

  • STENSTEN kullanıcısına yanıt

    Dostum mecbur olduğunu kimse söylemedi fakat yaptığın yorumlar cidden düşüncesizce 2021'in Haziran ayından beri oyunun çevrilme sürecini takip ediyorum hatta benden daha uzun süredir takip eden insanlar var herkes yamanın tamamen bitmesini bekliyor sadece sen bu yamanın bitmesini beklemiyorsun büyük bir emekle çevrilen bir oyun var karşında ve senin yaptığın ithamlar cidden çok düşüncesizce lütfen biraz çevirmenler için empati kur ve yaptığın yorumlarda düşünceli bir yaklaşım sergile

  • nozalz231 kullanıcısına yanıt

    Helali hoş olsun abonelik fiyatı cidden ucuz eğer abonelik almasaydım o para tütün mamüllerine giderdi veya ihtiyacım olmayan bir şey alırdım yani fiyatın ucuz olmasından ötürü pek koymadı sadece yanlış anlamamdan ötürü biraz hayal kırıklığına uğradım

  • harunefetr kullanıcısına yanıt

    Test sürecinden daha önce bahsedilmişti yama bittiği gibi yayınlamayacaklarından testten geçireceklerini çok önceden belirtmişlerdi

  • 2023'te görürüz ancak yamayı.

  • VulonViing kullanıcısına yanıt

    fakirlik insanımızın kanına işlemiş ne yazık ki. ayrıca bir kere vermeniz yeterli oyunu silmediğiniz sürece aylığı yenilemeniz gerekmiyor.

  • harunefetr kullanıcısına yanıt

    Hocam Animus çevri o konuda bir (kötülemek için demiyorum) kurnazlık yapıyor: benim gördüğüm kadarıyla türkçe yamalar biraz uzun sürüyor ama kaliteli çevri yapıyorlar yama betaya açılınca birkaç noktalama hatası dışında hiçbir problem olmuyor dlc hariç en fazla 2 defa daha güncelliyorlar (ufak güncellemeler) DOS2 aslında beta sürecinde falan değil bu yama çoktan bitti aynısı animusun beta sürecinde olan pek çok yaması için de geçerli yani anlayacağınız yamalar zaten bitti ama para elde etmeye devam etmek için beta sürecinde tutuyorlar muhtemelen KOTOR2 için de aynı şey olur en az 1-2 yıl betada kalır ayrıca animusun yamaları kolay kolay kırılmaz yani elinizi cebinize atmanızda yarar var.


    Onların da tabi para ödedikleri çevirmeni falan var bir yılda en fazla 5 yama yayınlıyorlar ama milyonlarca kelimelik ciddi oyunları çeviriyorlar gidin animusun sayfasına bakın bu ekip olmasaydı gördüğünüz oyunların en az yarısını (özelikle sizin gösterdiğiniz DOS2) türkçe oynama şansımız olmayacaktı bence bir sigara parası verin bu arkadaşlara destek olun.


    Bu arada Kotor2 tr yama çıkana kadar Kotoru tekrar oynamakta yarar var hikaye tazelemek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nozalz231 -- 13 Ocak 2022; 6:41:15 >




  • Ksenofanex kullanıcısına yanıt

    Rdr2 ve Take Two olayları daha dün gibi aklımda, konuyu daha fazla baltalamak istemiyorum ama bu örneği vermeseydim içimde kalırdı. Türk Çeviri camiası birçok fırsatı, projeyi, oyunu kaçırdı bu kafadakiler yüzünden. İşin kötüsü parasını verip bu arkadaşlara destek olmak isteyenlere de köstek oluyor, istikbal kapatıyorlar.


    Ufak bir ücreti çevirmenlere çok görenlere sesleniyorum; umarım yama testten 10 sene çıkmaz arkadaşlar. Siz de bir ayda bitecek oyuna 10 senede 20 lira bulamazsınız, gider yapımcıya 10 senelik oyunu şikayet edersiniz artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nozalz231 kullanıcısına yanıt

    Ben gördügüm sorunları eleştiriyorum. Herkes benim ve sizin gibi olayın için yüzünü bilmiyor. Yama satın almak isteyen kişi olayın iç yüzünü bilmiyorsa, belki o siteye girip bakıyor ve yüzde 75 testte bir yama, ve 4-5 ay sonra geliyor hala testte. Betayı belki indirmek istemeyecek yamayı almak isteyen kişi. Müşteri olayın içini bilmedigi için şöyle düşünebilir. Test hala bitmemiş demekki yama tamamlanmamış. Tam tamamlansın öyle alayım. Bunu diyebilir müşteri. Eleştirimi bu yüzden dikkate alırlasa iyi olur. '1.5 sene bir yama testte durmaz. Çeviri degil bu iş, adı üstünde test.' son sözüm ve eleştirim bu olsun. Eleştiriyi negatif anlamda degil pozitif anlamda yapıyorum. Ve bu test süreçleri benim için aslında çokta önemli degil ama bence itibar zedeliyor. Kendileri bilir. Ama her insan bir degil. Belki gerçekten test sürecinin bitmesini bekleyen insanlar vardır işte bu test süreci uzadıkça satın almak isteyenler beklemede kalabilir ve bu onlar için para kaybı.


    Yama satın alıp, almadıgımı bilmeden yorum yapmayın bu arada. Elimi cebime belkide atmışımdır ve ben yamaların kırılmasını beklemiyorum. Çünkü bazı ölücü arkadaşlar gibi vizyonsuz degilim. Bizler yamaları satın alacagız ki, gelecek projeler için çevirmenlere ödenecek para ve motivasyon oluşsun. Yamanın kırılmasını bekleyen ölücü vizyonsuzlarada lafım: Siz bir toprakta ürün yetiştiren çiftçinin ürünlerini beleşe almaya çalışırsanız, o çiftçi zarar ettigi için seneye ürün ekmez ve aç kalırsınız.



    Geçmiş mesajlarda sanki yama ücretsiz olarak, animus sitesinden yayınlanacak diye bir şey duymuştum ben. EDİT: Çeviri %80'e ulaştı. Bu arada küçük bir duyurum var. İstediğim hızda ilerlemediği için çeviriye Animus Projesi'ni davet ettim. Fakat biliyorsunuz ki onların çevirmenleri benim aksime ücretle çalışıyor. Bu sebeple beta testi sırasında çeviri Animus Projesi abonelerine özel olacak. Test bitince de ilk başta söz verdiğim gibi ücretsiz olarak herkese sunulacak.


    Yanlış hatırlamıyormuşum. Başta söz verdigim gibi ücretsiz olarak sunulacak diye kendisi yazmış. Şartlar sonradan degiştigi için gayet olumlu karşılıyorum bu durumu. HK-47 bu projeyi başlatmasa bu oyunun türkçe çıkma imkanı yüzde sıfıra yakındır. Konuyu uzun süredir takip etmedigim için ücretli çıkacak diye görünce şaşırdım ve o sebeple yazdım. Şartlar eger degişmeseydi yani HK-47 bu yamayı tek başına hazırlasaydı ve ücretli olacak deseydi, sözünden dönmüş olurdu ve buna karşı çıkardım. Mesele asla 20-30 TL ve fakirlik,cimrilik meselesi degil. Söz namustur ve şereftir namusu olmayan olayı 20-30 tl ver ne olacak, konuyu baltalama, altı üstü sigara parası diyerek alaya almaya çalışır. (Söz meclisten dışarı üzerine alınan alınsın her şeye ragmen pozitif eleştiri yapıyorum söz vermek basit bir şey degil sizin iyiliginize bir eleştiridir...) Buna ek olarak, beta ve test sürecinede eleştiri yaptım sadece. Lütfen dikkatli okuyalım. Bilip bilmeden yama kırılmasını beklemeyin, elinize cebinize atın gibi ithamlarda bulunmayalım dostlar selamlar saygılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 13 Ocak 2022; 14:26:42 >




  • Sonuçta ücretsiz çıkacak ve Said dışında kimsenin çevir(e)meyeceği net olan bir projeyi baltalamak dışında başka hiçbir gayesi olmayan insanlara cevap dahi verilmemesi gerekiyor.


    Benim daha önce bir önerim vardı yineleyeyim. Türkçe Yama konularında onaylanan proje konularını yoruma kapatın, sadece öne çıkar ya da beğeni kalsın. Çünkü negatif yorumlarla yapanında şevki kalmıyor ücretli ya da ücretsiz fark etmeksizin.  

  • Böyle büyük bir çeviri yükünün tamamlandığını görmek mutluluk verici. Amaçları farklı olanlara cevap vermek ile uğraşmayın derim blocklayın en güzel cevap budur..


    Test sürecinde kolay gelsin.

  • Adamlar koskoca RPG oyununun Türkçe yamasını yapıyorlar tabi ki para alacaklar, alsınlar da. Tek aklıma takılan şey yama betasının oyunun kendisinden pahalı olması e oda Helal olsun hem Animus Projesi her ne kadar yama çıkarma konusunda biraz sorun yaşatsa da onlarda bu sektördeki sayılı ekiplerden biri

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun içi testim bitti gördüğüm hataları düzelttim. Yama Animus'ta Beta olarak yayınlandı. Çıkan hataları düzeltmeye devam edeceğim bu süreçte.

  • HK-47 kullanıcısına yanıt

    Animus'un gözü aydın hadi.

  • Konuşmaları hiç okumadım ama yama tam çıktığı zaman ücretsiz mi olacak yoksa ücretli mi?(ücretliyse ne kadar?)

  • Argeause kullanıcısına yanıt

    Ücretsiz olacak

  • yculpan Y kullanıcısına yanıt

    Beta sürecinde MacOS ile uyumlu değil maalesef. Tam sürüm çıktığında MacOS ile uyumlu yapmaya çalışacağız.

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.