Şimdi Ara

Beşparmak Dağlarındaki Tank

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1974 Kıbrıs Barıs Harekatı zamanında bir Türk tankının
    Besparmak dağlarının zirvesine kadar tırmanıp orada kaldığı bahsedilir. Resmini görmeyenler hep onun bir savaş efsanesi olduğunu sanır.
    Ama bu gerçektir ve bir de hikayesi vardır;

Girne Beşparmak dağlarının üzerinde bu savaştan kalma, Türk Ordusu'nun tankı hâlâ hayretle seyredilmektedir. Dünya savaş tarihinin ibret dolu bir tablosudur bu.

Bu tankı buraya çıkaran, onbaşı Gürler ERDAĞ, Er Abdulkadir KURT, Er Recep Doğan YİĞİT'tir.

"Birliğin komutanı, tankın sürücüsü kahraman askere;
    - Evladım bu tankı buraya nasıl çıkardın? diye sorunca.
    Asker;
    - Komutanım, o anda gözlerimin önünde engelsiz dümdüz bir yol göründü. Rumlar kaçıyordu, ateş ede ede buraya öyle çıktım.
    Komutan mehmetçiğe emreder.
    - Tankı indir.
    Er cevap verir.
    - O yolu görmeden nasıl indireyim komutanım. "

Tank hâlâ o dağın zirvesinde durmaktadır. Dünya durdukça da duracaktır. (Resimde görüldüğü gibi)
    Bu bir destandır. Dilden dile, gönülden gönüle ulaştırılacak bir destandır. Selam olsun bu destanı yazanlara. Selam olsun bu destan yazılırken can verenlere.
    20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda biz bu vatanı; canlar vere vere, kara günler göre göre kurtardık. Selam olsun. K. K.T.C. semalarında dalgalanan anavatan ve yavru vatan bayraklarına.

ALINTIDIR.

• At tezeğinden yemek çıkararak zafer kazanmış bir bir ırkın evlatlarıyız bundan büyük bir mucize mi var ama buna da inanmayanlar vardır bu forumda
  • Deseniz iman gücüdür, manevi olarak güç vermiştir, kuvvet vermiştir eyvallah dicem de ne bu sarıklılar, bulutlar vs vs... Askerimiz kanıyla, canıyla galip çıktı bu savaşlardan, yeşil cübbeliler, ermişler savaşmadı bizim yerimize
  • Neyse beyler admınler mesajları temızlemıs bence bu basarıya bakıp gurur duymak daha guzel.
  • Helal olsun işte Türk askeri.
  • Helal olsun askerlerimize.
  • Okuduğum kadarıyla askerlerimiz o dağa tankı çıkarmış ve orada şehit düşmüşler, peki o konuşmalar nerden biliniyor? Sonuçta tank yanmış ve içindeki askerlerimiz şehit olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 13 Mart 2009; 2:18:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türkiyenin alp dağları
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tank m60 patton galiba bilen biri söylebilirmi tam modelini
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmc 12

tank m60 patton galiba bilen biri söylebilirmi tam modelini

m60a1
  • özellikle kafasında "ampul" yanan kişilerin sakarya muharebesinin 22 gün değil birkaç gün sürdüğü, 1. ve 2. inönü savaşlarının aslında yapılmadığı yönündeki iddialarını duyuyorum son zamanlarda. şimdi de tankın savaştan sonra oraya yerleştirildiğini iddia edeceklerdir...
  • Onu iddia edenler arapmı acaba ? Yoksa kanı bozuk Türk kırmalarımı çok merak ediyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Deseniz iman gücüdür, manevi olarak güç vermiştir, kuvvet vermiştir eyvallah dicem de ne bu sarıklılar, bulutlar vs vs... Askerimiz kanıyla, canıyla galip çıktı bu savaşlardan, yeşil cübbeliler, ermişler savaşmadı bizim yerimize

o saydıgın şeyler bizim iddialarımız deil arkadasım aldıgımız düşman esirlerin anlattıgı ifade ettikler yasanmıs olaylardır tabiki atalarımız dedelerimiz can vermisdir kan dökmüsdür fakat bütün bunlar sadece askeri güç ile olmamışdır ortada ilahi bir güç oldugu kuşkusuz gercekdir

• Beyler birileri gelir şimdi, polememik yaratmaya çalışır, konunun kapatılması için elinden gelen yaparlar. Şikayet edin adminlere, umarım ceza verirler.

Helal olsun, gerçekten bir gün gidip görmek isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ironmetal

quote:

Deseniz iman gücüdür, manevi olarak güç vermiştir, kuvvet vermiştir eyvallah dicem de ne bu sarıklılar, bulutlar vs vs... Askerimiz kanıyla, canıyla galip çıktı bu savaşlardan, yeşil cübbeliler, ermişler savaşmadı bizim yerimize

o saydıgın şeyler bizim iddialarımız deil arkadasım aldıgımız düşman esirlerin anlattıgı ifade ettikler yasanmıs olaylardır tabiki atalarımız dedelerimiz can vermisdir kan dökmüsdür fakat bütün bunlar sadece askeri güç ile olmamışdır ortada ilahi bir güç oldugu kuşkusuz gercekdir

+1905 ek olarak bu olaylardan biz değil düşman çok korkuyordu ilahi güçten belki bu bir savaş taktiğide olabilir düşmanı sineye çekmek için eğer öyle birşeyde varsa helal olsun onu uygulayan Atalarımıza

• komutanın verdıgı emırle tankı oraya cıkaran askerler yerlerınde bı sure ates ettıkten sonra sarsıntıtan kaynaklana toprak kaymasından dolayı tank bırdaha ındırılemez. soylentılere gore tankın cıktıgı yer aslında duzmus ama tank orda ates ettıgı ıcın toprak kaymasına neden olmus ve bu sekılde orda kalmıs. bunu askerıyeden tanıdıklar soyluyorlar bana. bızım askerlerımız yanı. ben kıbrısta yasıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seldom Seen Kid -- 13 Mart 2009; 10:26:46 >
  • quote:

bunlar sadece askeri güç ile olmamışdır ortada ilahi bir güç oldugu kuşkusuz gercekdir

Gittin gördün heralde...

İnanç vardır, verdiği kuvvet vardır ama aklın alıyor mu ki evliyalar, cinler, periler savaştı?? Hurafe nedir, mit nedir, halk efsanesi nedir? Masal okuyunca da gerçek sanıyosun heralde; ya o askerler kafayı yemişse veya eski çağlarda olduğu gibi cesaret vermesi korkuyu alması için kafaları dumanlıysa vs vs Veya gücümüzü, kudretimizi bu tür fikirlerle istihare yoluyla anlatıyorlarsa?

Her şey olabilir ama bu inler cinler bizim şerefli askerimizin başarısına ortak olamaz kardeşim. (Nokta!)

• Arkadaşlar herşeyi İlahi güce çevirmeyin.Türk'ler Müslimanlığı kabul etmeden öncede güçlüydüler,Destanlar yazmışlardı.Bunu aklınızan çıkarmayın...
  • ben 2-3 sene oluyor her yerini gezmiştim tankın bulunduğu yerede gitmiştim banada ilginçgelmişti.

rakım yanılmıyorsam 742 idi.
  • quote:

Bana Göre Onlar Savaşı, Asker Emeğini Küçümseme Politikasıdır.
    Öyle Birşeyde Olmamıştır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ironmetal

quote:

karaip korsanlarını daha az izle....

filistinlilere de yardım et onlarda çağırsınlar....

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.