Şimdi Ara

Benzinli motoru söküp dizel motor takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
19.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belki size mantıksız yada saçma gelebilir ama bugün bir ortamda konuşulurken duydum
    Dizel ekonomisi,benzinlinin çok yakması gibi muhabbet olurken biri çıktı,şu tarihte bir arkadaşım benzinli aracı dizele dönüştürdü dedi.Yani benzinli motoru söküp,dizel motor takılmış.Vatandaş acele kalktığı için daha fazla ayrıntı öğrenemedim ama garip geldi bana.
    Böyle bişey olsa,hani benzinli araç çok yaktığı için lpg taktıranlar dizel motor taktırırdı diye düşündüm ama konu hakkında hiçbir bilgim olmadığı için foruma sorayım dedim.
    Teşekkür ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzinli Aracı Dizel Motora Çevirebilir misin?

Benzinli bir aracı dizel motora çevirebilmek mümkündür; ancak bu işlem zahmetli ve maliyetlidir. İşte bu konuyla ilgili bazı önemli bilgiler:

• Motorun Değiştirilmesi: Benzinli bir aracın dizel motorla çalışması için tüm motorun değiştirilmesi gerekir. Bu, motor bloğu, silindir kafası, krank mili ve pistonları içerir.
    • Yakıt Sistemi Değişiklikleri: Dizel motorlar, benzinli motorlara kıyasla farklı bir yakıt sistemi kullanır. Benzinli araçta dizel motoru çalıştırmak için yakıt pompası, enjektörler ve yakıt deposu gibi bileşenlerin değiştirilmesi gerekir.
    • Elektronik Kontroller: Dizel motorlar, benzinli motorlara göre daha karmaşık elektronik kontrollere sahiptir. Bu kontroller, enjeksiyon zamanlaması ve turboşarj gibi motorun önemli yönlerini yönetir.
    • Egzoz Sistemi Değişiklikleri: Dizel motorlar, benzinli motorlardan daha fazla emisyon üretir. Bu emisyonları yönetmek için egzoz sisteminin değiştirilmesi gerekir. Bu, katalitik konvertör ve dizel partikül filtresinin eklenmesini içerebilir.

Dizel Aracı Benzinli Motora Çevirebilir misin?

Dizel bir aracı benzinli motora çevirmek de mümkündür, ancak bu da zahmetli ve maliyetlidir. Benzinli bir motora dönüştürmek için gerekli değişiklikler, dizel motora dönüştürmek için gerekli değişikliklere benzer.

Maliyetler ve Zorluklar

Hem benzinli bir aracı dizele hem de dizel bir aracı benzinliye çevirmenin önemli maliyetleri ve zorlukları vardır. İşlem, aracın modeline ve yılına bağlı olarak 10.000 ila 20.000 TL arasında değişebilir. Ayrıca, dönüştürme işlemi karmaşık olduğundan ve özel ekipman ve beceriler gerektirdiğinden yalnızca kalifiye bir tamirci tarafından yapılmalıdır.

Sonuç

Benzinli bir aracı dizel motora veya dizel bir aracı benzinli motora çevirmek mümkündür. Ancak bu dönüşümler zahmetli, maliyetli ve karmaşıktır. Bu nedenle, bu tür bir dönüşümün maliyetlerini ve zorluklarını dikkatlice değerlendirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • boyle birsey var ben de gordum .araba .com a gir ikitane diesel sahın var
  • VAR böyle bişi mesela bir ara ankara trafiğinde bmc otorlu şahin vardı kendi benzinliyi cıkarıp bmc motoru koydurdular ama düzen tutmadı nıye dersen motor agırlı direksıyon agır oldu arabanın şasesi sarsıntıya fazla dayanamadan kırılmalar gozlendı
    eskı motoru uzerıne kondu .... araba yaklasırken sankı kamyonet gelıyo sanılıyordu

Orijinalden alıntı: Prokizya

VAR böyle bişi mesela bir ara ankara trafiğinde bmc otorlu şahin vardı kendi benzinliyi cıkarıp bmc motoru koydurdular ama düzen tutmadı nıye dersen motor agırlı direksıyon agır oldu arabanın şasesi sarsıntıya fazla dayanamadan kırılmalar gozlendı
    eskı motoru uzerıne kondu .... araba yaklasırken sankı kamyonet gelıyo sanılıyordu
    Acaba araca uygun dizel motor takılsa nasıl olur ki?
    Örneğin 1,4 benzinli araca,1,4 dizel motor takılsa o zaman uyumsuzluk olurmu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

VAR böyle bişi mesela bir ara ankara trafiğinde bmc otorlu şahin vardı kendi benzinliyi cıkarıp bmc motoru koydurdular ama düzen tutmadı nıye dersen motor agırlı direksıyon agır oldu arabanın şasesi sarsıntıya fazla dayanamadan kırılmalar gozlendı
    Ewet aynı seyi ben yaptım Mercedes 190 E m Mercedes 190 d oldu... Hiç bi problem de yok gayet ii gidio 180 bile yaptım....

• quote:

Orijinalden alıntı: hamestah

Ewet aynı seyi ben yaptım Mercedes 190 E m Mercedes 190 d oldu... Hiç bi problem de yok gayet ii gidio 180 bile yaptım....

Alıntıları Göster
    aynı olay 1998 doğan slx 1.6ie de oldu
    hino kamyonlarının motorunu koydular 2.0 mı 2.5 mu ne diesel motor pek bir problem çıkarıp çıkarmadığını bilmiyorum ama iyi kaçıyordu

Orijinalden alıntı: hamestah

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hamestah

Peki hızdan ziyade,araçta bir uyumsuzluk falan oldumu.
    Ve bu değiştirme olayı her arabaya yapılabiliyormu acaba
    Birde asıl merak ettiğim şey,bu iş sağlıklı bir şekilde oluyorsa benzin masrafından yakınan insanlar neden bu yolu denemek yerine lpg taktırıyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    benzinli motor dizel motor farkı
    13 yıl önce açıldı
    HONDA CİVİC MOTOR YAĞI
    5 yıl önce açıldı
    Atmosferik motora turbo montajı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyibe

quote:

Orjinalden alıntı: hamestah

Peki hızdan ziyade,araçta bir uyumsuzluk falan oldumu.
    Ve bu değiştirme olayı her arabaya yapılabiliyormu acaba
    Birde asıl merak ettiğim şey,bu iş sağlıklı bir şekilde oluyorsa benzin masrafından yakınan insanlar neden bu yolu denemek yerine lpg taktırıyorlar

Alıntıları Göster
    daha ekonomik olduğu için

• quote:

Orijinalden alıntı: malimusavir

Alıntıları Göster
    Türkiye´de motor numarasi Ruhsata islenmiyor mu? En azindan aracin özellikleri (Benzinli, Dizel vs.) degisiyor. Resmi acidan bir sorunla karsilasilmiyor mu? Ya da Ruhsatta da mi degisikli yapilmasi gerekiyor?

Merakimdan soruyorum. Cevaplarsaniz sevinirim.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: malimusavir

Bu motor değişiminin maliyeti ne kadar ki
    Hani yeni nesil gelişmiş lpg sistemlerinin fiyatlarıda az değil sanırım(1500 ytl hatta daha fazla fiyatlar diye hatırlıyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganza

Türkiye´de motor numarasi Ruhsata islenmiyor mu? En azindan aracin özellikleri (Benzinli, Dizel vs.) degisiyor. Resmi acidan bir sorunla karsilasilmiyor mu? Ya da Ruhsatta da mi degisikli yapilmasi gerekiyor?

Merakimdan soruyorum. Cevaplarsaniz sevinirim.

Alıntıları Göster
    arkadaşım resmi açıdan karşılaşabileceğin pek bir sorun yok
    motor numarasını ruhsatta değiştirebilirsin sadece ruhsat üzerinde gerekli değişiklikleri yapman şart

bu arada TuninGTeaM açılmış bulunmaktadır
    hepinizi bekleriz
    donanımhaber forum
    TuninGTeaM ==> Vazgeçtik logo seçmekten falan » Sayfa 1 - 18
    http://forum.donanimhaber.com/m_9119170/tm.htm

• quote:

motor numarasını ruhsatta değiştirebilirsin sadece ruhsat üzerinde gerekli değişiklikleri yapman şart

hepinizi bekleriz
    donanımhaber forum
    TuninGTeaM ==> Vazgeçtik logo seçmekten falan » Sayfa 1 - 18

Alıntıları Göster
    quote:

hepinizi bekleriz

Ben resmi kısmını değilde teknik kısmını merak ediyorum aslında.Resmi kısmı daha kolaydır sanırım
    Maliyetli dediğiniz için sordum

• quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

Arkadaşlar
    Belki size mantıksız yada saçma gelebilir ama bugün bir ortamda konuşulurken duydum
    Dizel ekonomisi,benzinlinin çok yakması gibi muhabbet olurken biri çıktı,şu tarihte bir arkadaşım benzinli aracı dizele dönüştürdü dedi.Yani benzinli motoru söküp,dizel motor takılmış.Vatandaş acele kalktığı için daha fazla ayrıntı öğrenemedim ama garip geldi bana.
    Böyle bişey olsa,hani benzinli araç çok yaktığı için lpg taktıranlar dizel motor taktırırdı diye düşündüm ama konu hakkında hiçbir bilgim olmadığı için foruma sorayım dedim.
    Teşekkür ederim

Bu işler boş işler

quote:

hepinizi bekleriz

Ben resmi kısmını değilde teknik kısmını merak ediyorum aslında.Resmi kısmı daha kolaydır sanırım
    Maliyetli dediğiniz için sordum

Alıntıları Göster
    arkadaşım aracın motorunu değiştirdiğin zaman araç üzerinde çok büyük değişkliklere gitmen lazım
    şanzıman olsun egsoz sistemi olsun birçok yerini değiştirmen gerekiyor ve bu değişklikler kaliteli bir de işçilik istiyor + hesaplama grektiren işler ve bu işlerin maliyeti büyük rakamlara kadar çıkabiliyor yapılan işin mahiyetine göre
    ama herşeyden önemlisi aracına uygun motor bulabilmek

ama bütün bu işlemlerden kaçıp ortalama 1000 dolar gibi bir fiyata çok kaliteli lpg sistemi takıyorsun
    hem çok basit motor değişmine göre hem külfeti az
    bir de kaliteli bir işçiliği varsa pek sorunda yaşatmaz
    olay bundan ibaret
    bir de aracın orijinalliğine motor değişiminin verdiği zarar kadar zarar vermez

• quote:

arkadaşım aracın motorunu değiştirdiğin zaman araç üzerinde çok büyük değişkliklere gitmen lazım
    şanzıman olsun egsoz sistemi olsun birçok yerini değiştirmen gerekiyor ve bu değişklikler kaliteli bir de işçilik istiyor + hesaplama grektiren işler ve bu işlerin maliyeti büyük rakamlara kadar çıkabiliyor yapılan işin mahiyetine göre

ama bütün bu işlemlerden kaçıp ortalama 1000 dolar gibi bir fiyata çok kaliteli lpg sistemi takıyorsun
    olay bundan ibaret

Alıntıları Göster
    quote:

olay bundan ibaret

Teşekkür ederim

• rica ederim elimizden geldiğince bir şeyler yazdık
    bu arada seni de aramıza bekleriz

rica ederim elimizden geldiğince bir şeyler yazdık
    bu arada seni de aramıza bekleriz

evet malimusavir çok haklı eğer motoru değiştiriyorsan çok ciddi çalışmalar yapmalısın

Orijinalden alıntı: TroopeR

evet malimusavir çok haklı eğer motoru değiştiriyorsan çok ciddi çalışmalar yapmalısın

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar kususra bakmazsanız bir soru daha sormak istiyorum.Gerçi bu konuyla tam alakalı değil ama
    Örneğin aracımızın motoru herhangibir sebeple kullanılamaz durumda ve motorun değişmesi gerekiyor.
    Bunun maliyeti ne kadardır acaba
    bahsettiğim şey dizel bir araçta yapılacak
    Teşekkür ederim

• quote:

Arkadaşlar kususra bakmazsanız bir soru daha sormak istiyorum.Gerçi bu konuyla tam alakalı değil ama
    Örneğin aracımızın motoru herhangibir sebeple kullanılamaz durumda ve motorun değişmesi gerekiyor.
    Bunun maliyeti ne kadardır acaba
    bahsettiğim şey dizel bir araçta yapılacak
    Teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    arac ne dır sımdı bı mercedesle doganın motoru bır deyıl bı onunla ılgılı bılgı ver bızde yardımcı olalım

Orijinalden alıntı: VeroModa

arac ne dır sımdı bı mercedesle doganın motoru bır deyıl bı onunla ılgılı bılgı ver bızde yardımcı olalım

Alıntıları Göster
    Sayın efe04
    Clio II 1,5 Dci Hb
    Fiesta 1,4 TDCİ
    Megane 1,5 Dci Hb
    Bana ortalama bir fiyat yazarsanız memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 5 Eylül 2006; 16:40:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.