Şimdi Ara

Benzinli motoru söküp dizel motor takma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
19.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ???? arkadasım senın motoru bıtık motorunu deyıstırıcem dedıgın arac hangısıdır tmm anladıgım kadarıyla bu 3 den bırının motorunu taktırmak ıstıyorsun bunlarda maslak hurdalıktan bula bılırsın yada daha bu konuyla ılgılı fıatcı dıye bı arkadas var o nun ısı bu ondan tam bılgı al derım hem sana daha detaylı yardımcı olur pm at derım ona

Orjinalden alıntı: efe_04

???? arkadasım senın motoru bıtık motorunu deyıstırıcem dedıgın arac hangısıdır tmm anladıgım kadarıyla bu 3 den bırının motorunu taktırmak ıstıyorsun bunlarda maslak hurdalıktan bula bılırsın yada daha bu konuyla ılgılı fıatcı dıye bı arkadas var o nun ısı bu ondan tam bılgı al derım hem sana daha detaylı yardımcı olur pm at derım ona

İlgine teşekkür ederim efe_04
  • kyibe arkadaşım senin bu motorları yaktırmayı düşündüğün araç ne ayıptır sorması
    herşeyden önce aracına uygun bit motor seçimi yapman lazım öyle şu olsun bu olsun demeyle olmaz
    sen en iyisi bu soruyu gel bizim kulüpte teknik ekibe sor

Orjinalden alıntı: malimusavir

kyibe arkadaşım senin bu motorları yaktırmayı düşündüğün araç ne ayıptır sorması
    herşeyden önce aracına uygun bit motor seçimi yapman lazım öyle şu olsun bu olsun demeyle olmaz
    sen en iyisi bu soruyu gel bizim kulüpte teknik ekibe sor

Üstad benimki sadece merak,konuyu açarkende bahsettim,bugüne kadar sorduğum sorularla alakalı en ufak bir bilgim yoktu.Ama bugün birisi böyle birşeyden bahsedince meraklandım açıkçası.Bu motor merakım bundan dolayı yani
    Birde epeydir araba almayı düşünüyorum,ama kışın araçlar daha ucuz olur dendiği için kışı bekliyorum.Ve almaya karar verene kadar en azından dizelmi,benzinlimi,hangi marka,hangi model alayım diye araştırıyorum(Bu arada ikinci el almayı düşünüyorum)
    Araba almak için öyle çok büyük bir bütçe ayıramadığımdan bu tarz ekonomi konularını araştırıyorum.Dizel araç almayı düşünüyorum,fakat km.si çok olan dizel araçların problem çıkarma olasılığı yüksek vb. şeyler dendiği için bana çıkabilecek masrafları araştırıyorum.

• valla arkadaslar boyle bir işlem var dayımın 94 pathfinder ına boyle bir işlem yaptırmayı bi ara dusundugumuz için arastırmıstım.aracın tum yuruyen aktarma organlarının elden gecirilmesi sansımanın bastan oranlarının ayarlanması gerekiyo gibi bi yıgın detay var ama en zor tarafı bu işlem için bu işin ehli bi makine muh. ine arac için proje cizdirmeniz sonra bu projeyi onaylatmanız ve bu onaylı proje ile motoru taktırmanız halinde ruhsata işlenip trafige cıkısına izin veriliyo emisyondan dolayı egzoz bile deişiyo eger bunları yaptırmadan kacak olarak taktırır ve yakalanırsanız arac change olarak kabul ediyo ve hakkınızda yasal işlem yapılıyo yani olme essegim olme ve ayrıca bahsettigim aracın motoruda yaklasık 6000ytl ye maloluyodu.
    e tabi bizde vazgecmiştik
    bilgilerinize...

2002 Mercedes W203 C200K SportCoupe
    2004 Mitsubishi Outlander 2.0
    2011 Kia ProCEED
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

Sayın efe04
    Clio II 1,5 Dci Hb
    Fiesta 1,4 TDCİ
    Megane 1,5 Dci Hb
    Bana ortalama bir fiyat yazarsanız memnun olurum

komple motor değişimine gitmek için motor bloğu ve silindir kapağına zarar vermen gerekiyor.

yani sadece turbo patlatmak ya da subapları kırmak yetmez

bu 3 araca ne olduğunu ben gerçekten merak ettim.

yeni motor fiyatlarını da servislerden öğrenebilirsin.
    aracın görünüm ve konforunda da iyileştirmelere gidilmiş
    ayrıca80hplik diesel motor o aracı uçurur.
    rakipleri içinde en güçlüsü diyebilirim
    65hp olanını kullanıyorum.sormak istediğin bir soru olursa buradayım

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Sayın efe04
    Clio II 1,5 Dci Hb
    Fiesta 1,4 TDCİ
    Megane 1,5 Dci Hb

komple motor değişimine gitmek için motor bloğu ve silindir kapağına zarar vermen gerekiyor.

Anladığım kadarıyla arkadaş "yüksek km yapmış bu araçlardan birini alsam
    sonra motorda problem çıkarsa ne kadar masraf yaparım" diye bir projeksiyon yapmak için sormuş soruyu.

• quote:

Orjinalden alıntı: aakyuz

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Sayın efe04
    Clio II 1,5 Dci Hb
    Fiesta 1,4 TDCİ
    Megane 1,5 Dci Hb

Anladığım kadarıyla arkadaş "yüksek km yapmış bu araçlardan birini alsam
    sonra motorda problem çıkarsa ne kadar masraf yaparım" diye bir projeksiyon yapmak için sormuş soruyu.

Evet,çok doğru

• clio ve meganenin yedek parça işçilik vs... çok pahalı olmadığı için uygun bir fiyata halledersin ama fiesta hakkında sana pek bir bilgi verme durumum yook yani fordun servislerine pek gitmediğim için birşey diyemem ama alacağın araç büyük ihtimalle garanti kapsamı dışında olacağı için sanayide de fazla masraf çıkarmaz
    Today Tomorow Toyota Tofaş
    Cumhuriyet'e sahip çık!
  • Astarı yüzünü geçmesin sonra..
    Yorumlarınız,tavsiyeleriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 5 Eylül 2006; 20:13:12 >
  • Dizel Şahin'ler 17 civarına var.

Benzin pompası

Benzinli motor ve motor beyni lazım.

Şanzıman aynı mı acaba? Ruhsatta da başa bela.

artık dizellerle benzin tüketiminde çok fark kalmadı. pompa fiyatı aynı zaten. dizel benzinden %20 az yakıyor. senede kaç km yaptığına göre değer mi değmez mi bakmak lazım.

• Yukarıda bazı arkadaşlar benzinli şahine dizel motor takılmış gibi yazmış fakat işin aslı bir dönem fabrikasyon olarak isuzu 1.9 dizel motorlu üretildi bu araçlar. Motor ağırlığı sebebi ile verimli olmadı ve çok fazla üretilmedi.

Motor parçaları o döneme ait isuzu ile aynı, parça tedariki konusunda sorun olmaz. Sanziman konusunu bilmiyorum. Ruhsat ile ilgili sorun olmaz çünkü dediğim gibi araç fabrikasyon dizel.

Alınır mı kısmına gelirsek alınmaz bence. Kaporta zaten kötü, üstüne motor ağırlığı ekstra eskitiyor, yakıt tüketimi de lpgye göre avantajlı değil. Üretildiği dönemde benzinliye alternatif olarak üretilmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.