Şimdi Ara

Benzinli atmosferik motora turbo takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, hyundai accent milenyum kasa 2001 gls araç var. Youtubede araştırdım biraz elin yavuru araca turbo takmış araç fena yürüyor 4de teker sarıyor o kadar söyleyeyim. Yaptıklarına göre araca turbo takmak mümkün sizce? ve bu işlemi türkiyede yapabilecek usta varmıdır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzinli Atmosferik Motora Turbo Takmak: Kapsamlı Bir Kılavuz

Giriş

Benzinli atmosferik motorlu araçlara turbo takmak, performanslarını artırmak için popüler bir modifikasyondur. Ancak bu modifikasyonun maliyetleri ve faydaları hakkında bilinçli olmak önemlidir.

Faydaları

Turboşarjlı bir motor, aynı deplasmana sahip atmosferik bir motordan daha yüksek güç ve tork üretebilir. Bu, hızlanma, çekiş ve genel sürüş performansında iyileşme sağlayabilir.

Maliyetler

Bir benzinli atmosfere turbo takma maliyeti, aracın modeline, kullanılan turbo kitine ve işçilik masraflarına bağlı olarak değişir. Genel olarak, bu modifikasyonun maliyeti birkaç bin ila on binlerce lira arasında değişebilir.

Teknik Hususlar

Atmosferik bir motora turbo takmak, motor yönetim sistemi, yakıt sistemi ve egzoz sistemi gibi çeşitli bileşenlerin modifiye edilmesini gerektirir. Bu, karmaşık bir süreçtir ve yetenekli bir mekaniker tarafından yapılmalıdır.

Uyumluluk

Tüm benzinli atmosferik motorlar turbo takılmaya uygun değildir. Motorun yapısal bütünlüğü ve yakıt sistemi turboşarjın eklediği basınca dayanabilmelidir. Aracının turbo takılmaya uygun olup olmadığını belirlemek için bir uzmana danışılması önerilir.

Performans Artışı

Turboşarjlı bir motorun performans artışı, turbo kitinin boyutuna ve motorun özelliklerine bağlıdır. Genel olarak, turbo takma, %30 ila %50 arasında bir güç ve tork artışı sağlayabilir.

Sonuç

Benzinli atmosferik motora turbo takmak, performansı artırmak için etkili bir modifikasyon olabilir. Ancak, bu modifikasyonun maliyetlerini, teknik hususlarını ve aracın uyumluluğunu dikkate almak önemlidir. Bu nedenle, bu modifikasyonu yaptırmadan önce kapsamlı bir araştırma yapılması ve yetenekli bir mekanikerle görüşülmesi önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Astarı yüzünü geçer en kaba şekliyle. Yapınca da dikiş tutmaması büyük ihtimal. Ha paranız boldur yaparsınız ama kısıtlı bütçe ile yapmak zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Standart atmosferik motora turbo kullandi zaten bir cok marka. Yeni sifirdan bir motor geliştirmektense halihazirda kullanilan motor uzerine turbo ünitesi takildi ufak tefek eklemelerle.

Ek olarak bazi ustalar sanayi ortaminda kendileri de turbo unite takabiliyor deneyenler mevcut.

• Anlatan adamların videosunu atacaktım zaten atılmış uğraşma ucuza olacak iş değil sat turbolusunu al yada kulllanmaya devam et...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kafadan biri daha. Bende Lada Vegaya düşünüyorum.

• 94 Model Hyundai Excel'e oluyorsa senin arabana da olur.

Ama biraz tuzlu olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atmosferik dizel motor.
    9 yıl önce açıldı
    Benzinli Motor İdeal Devir
    4 yıl önce açıldı
    Şahine multijet motor takmak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnternetten baktım ebaydan parçaları toplayınca 10bin tl civarı parça masrafı çıkıyor bu parçaları türkiyede aldığımızı düşünürsek ve işcilik parası derken 15bin tl ye patlar. Aracın zaten değeri 25-30 bin tl arası. Buna turbo taktırasıya kadar 10 15 bin tl ye üzerine ekler turbolu bi araç alıp onun üzerine yazılım atarsın gene aynı hesap olur model yükseltmiş olursun. Sağolun yorumlar için.
  • E30 un falan yoksa yapma

• Gavura bakmayin kardesim yapiyor kulustur arabayi cillop yapiyor adamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.