Şimdi Ara

Benzinli araca binenler el kaldirsin:) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
1
Favori
11.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzinli araca binenler el kaldirsin:)

(En Son Oy Tarihi: 1.1.0001)
Giriş
  • Opel Astra Classic Sedan H kasa, 1.6 115 hp atmosferik motora sahip
    Denizli şehiriçi trafiği 6,1-6,6 lt/100 km (Nisan 2013-Ekim 2014)
    İstanbul şehiriçi trafiği 7,1-7,4 lt/100 km (Ekim 2014-... )
    Şehirdışı 5,2 lt/100 km.

Nisan 2013 trafiğe çıkış, şu anda 14.100 km'de, hiç tüp takılmadı, taktırmayı da düşünmüyorum aracımdan her yönüyle gayet memnunum. İmkanım olduğunca çıkıp dolaşıyorum, aracın limitini bilerek kasmadan kullanıyorum. Sanıyorum 2020'ye kadar bu araca binerim, aracı satarsam yine benzinli araç tercih ederim.

Dizel-benzinli fiyat farkını verecek kadar zengin değilim, dizel aracın benzinli araca göre yüksek bakım maliyetlerini karşılayacak kadar zengin değilim, dizel araç alıyorum diye psikolojik olarak "aracı amorti etmem için daha fazla gezmem lazım" şeklinde düşünceye kapılıp daha fazla motorin parası verecek kadar zengin değilim..

• quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

Opel Astra Classic Sedan H kasa, 1.6 115 hp atmosferik motora sahip
    Denizli şehiriçi trafiği 6,1-6,6 lt/100 km (Nisan 2013-Ekim 2014)
    İstanbul şehiriçi trafiği 7,1-7,4 lt/100 km (Ekim 2014-... )
    Şehirdışı 5,2 lt/100 km.

Nisan 2013 trafiğe çıkış, şu anda 14.100 km'de, hiç tüp takılmadı, taktırmayı da düşünmüyorum aracımdan her yönüyle gayet memnunum. İmkanım olduğunca çıkıp dolaşıyorum, aracın limitini bilerek kasmadan kullanıyorum. Sanıyorum 2020'ye kadar bu araca binerim, aracı satarsam yine benzinli araç tercih ederim.

Dizel-benzinli fiyat farkını verecek kadar zengin değilim, dizel aracın benzinli araca göre yüksek bakım maliyetlerini karşılayacak kadar zengin değilim, dizel araç alıyorum diye psikolojik olarak "aracı amorti etmem için daha fazla gezmem lazım" şeklinde düşünceye kapılıp daha fazla motorin parası verecek kadar zengin değilim..

Hocam kazasiz binmeniz dileğiyle aynı araca sahibim mayıs ayında aldım ist ici 7,7 den aşağı görmedim araç daha 2000 km de ileride düşermi acaba siz nasıl dusurdunuz ekstra bir şey yaptınızmı motor açma falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Size de hayırlı olsun, kazasız sürüşler..
    İlk 2-3 bin kilometre ben de sıkıntı çektim araca alışmakta. Ancak daha sonra gaz tepkimeleri, aracın karakteristiği ile uyum yakalayınca aracı tanıma sürecini atlatınca herşeyi kontrol altına almak daha kolay oluyor.

İstanbul'a araç ile geldiğimden beri en son 13.10 C.tesi günü 100 TL yakıt almışım, yaklaşık 21 lt. Şu anda araçta 9 lt gibi yakıt kaldı, menzilim 115 km. diyor. 12 lt. ile 160 km. yol gittim, ortalama hızım 25 km/h. Bu tüketimi yakalarken mümkün olduğunca trafiğe uymaya değil, trafiği kendime uydurmaya gayret ettim. Uygun şeridi uygun hızda kullanmaya çalıştım.

Elbette ki agresif sürüşte 8 lt'nin altına inilemez, ama gereksiz hızlanma ve manevralardan kaçınmak gerekiyor. Atmosferik motorlu araçlarımız düz yolda en iyi performansını 2000-2200 devir bandında veriyor, bunun üzerinde ise tüketim doğrudan artışa geçiyor. Yokuş başlarında ise devri min. 2700 civarında tutarsanız hem aracı yormamış olursunuz, hem minimum yakıt artışı ile yokuşu tamamlarsınız.

Düzeltme: Hayır aracımda herhangi bir motor işlemi yaptırmadım, aldığımdan beri alışık olduğum stilde sürmeye devam ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cliffsalih -- 31 Ekim 2014; 22:47:28 >

• Cevabiniz icin sagolun @cliffsalih

Size de hayırlı olsun, kazasız sürüşler..
    İlk 2-3 bin kilometre ben de sıkıntı çektim araca alışmakta. Ancak daha sonra gaz tepkimeleri, aracın karakteristiği ile uyum yakalayınca aracı tanıma sürecini atlatınca herşeyi kontrol altına almak daha kolay oluyor.

İstanbul'a araç ile geldiğimden beri en son 13.10 C.tesi günü 100 TL yakıt almışım, yaklaşık 21 lt. Şu anda araçta 9 lt gibi yakıt kaldı, menzilim 115 km. diyor. 12 lt. ile 160 km. yol gittim, ortalama hızım 25 km/h. Bu tüketimi yakalarken mümkün olduğunca trafiğe uymaya değil, trafiği kendime uydurmaya gayret ettim. Uygun şeridi uygun hızda kullanmaya çalıştım.

Elbette ki agresif sürüşte 8 lt'nin altına inilemez, ama gereksiz hızlanma ve manevralardan kaçınmak gerekiyor. Atmosferik motorlu araçlarımız düz yolda en iyi performansını 2000-2200 devir bandında veriyor, bunun üzerinde ise tüketim doğrudan artışa geçiyor. Yokuş başlarında ise devri min. 2700 civarında tutarsanız hem aracı yormamış olursunuz, hem minimum yakıt artışı ile yokuşu tamamlarsınız.

Düzeltme: Hayır aracımda herhangi bir motor işlemi yaptırmadım, aldığımdan beri alışık olduğum stilde sürmeye devam ediyorum..

fabrika verisinden tam 1 litre az yakiyorsunuz. ya olcumunuzde hata var yada sehirici kavraminiz farkli. hayirli gunler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Sabah 09:22'de Haramidere bağlantı yolundan başlayıp, Yenibosna Starcity'de işyerimde sonlanan yolculuktan sonra çektiğim resim

Bilgisayar yanlış ölçüm yapıyor

Not: Bu güzergahı kullananlar bilir, bu yolda 2 noktada trafik kilit olur. Biri Avcılar kampüsü civarı, ikincisi K.çekmece büyükşehir belediye tesisleri civarı. Sabah her iki noktada da trafiğe takıldım ne yazık ki, ve bu trafiğin sonucu çıkan ortalamadır..

Benzinli araca binenler el kaldirsin:)

• aslında evet.

araç bilgisayarları genelde yanlış hesaplarlar; misal kimisi belli bir km nin altında ölçmeyi bırakır. asıl ölçüm daima pompa ölçümüdür.

ne hikmetse o kadar arabam oldu hiç bir zaman fabrika verisi altına düşemedim.

peki sizce fabrikalar; -madem motorları daha az tüketebiliyor- neden düşük değeri -kendi çıkarlarına olduğu halde- kataloglara yazmıyorlar? neden yoğurdumuz ekşi diyorlar?

hayırlı günler.
    Bildiğiniz üzere bu testler sabit gaz metodu ile yapılır. Biz ise trafik durumuna göre gaza kumanda ederiz, dolayısıyla fabrika verisinden düşük yada yüksek tüketim elde etmek mümkün. Firmalar kataloğa 8 lt. yerine 6,5 lt. yazsaydı, çıkacak olan her yüksek tüketimde müşteri şikayetleri ile uğraşmak zorunda kalırlardı. Memnuniyetsizlik artardı.
    Normal değeri yazıp, altında değer yakalayana da düzenledikleri bazı organizasyonlar ile ödül verebiliyorlar; ki bu bir marka imajı için paha biçilemez geri dönüş ve pazarlama stratejisidir.
    Kendi aracımdan örnek vereyim, ş.dışı tüketim ortalaması katalogda 5,2 lt. diyor ancak 10-14 lt. de yakabiliyorum rampada. Test ile normal hayatı bir tutmamak gerektiğini siz de biliyor olmalısınız.

Bildiğiniz üzere bu testler sabit gaz metodu ile yapılır. Biz ise trafik durumuna göre gaza kumanda ederiz, dolayısıyla fabrika verisinden düşük yada yüksek tüketim elde etmek mümkün. Firmalar kataloğa 8 lt. yerine 6,5 lt. yazsaydı, çıkacak olan her yüksek tüketimde müşteri şikayetleri ile uğraşmak zorunda kalırlardı. Memnuniyetsizlik artardı.
    Normal değeri yazıp, altında değer yakalayana da düzenledikleri bazı organizasyonlar ile ödül verebiliyorlar; ki bu bir marka imajı için paha biçilemez geri dönüş ve pazarlama stratejisidir.
    Kendi aracımdan örnek vereyim, ş.dışı tüketim ortalaması katalogda 5,2 lt. diyor ancak 10-14 lt. de yakabiliyorum rampada. Test ile normal hayatı bir tutmamak gerektiğini siz de biliyor olmalısınız.

Aslında sabit gaz ile de yapılmıyor. Şehir içi misal 30–60 km arası değişen hızlarda, ortalama 40km/saat hız ile yapılırken şehir dışı 80–110km/saat arası değişen hızlarda ortalama 90km/saat hızla yapılıyor. Yani otomobil kataloglarında yazan, motorun en az ve en çok yakıt tüketimi değil, belirli şartlar altına sanki şehir içi ve sanki şehir dışı kullanım koşulları oluşturulmuş tüketim değerleri. Bundan dolayı gerçek kullanım değerleri sürücünün kullanımına bağlı olarak daha az da olabilir, daha çok da.

• etkinus kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme ve aydınlatma için teşekkürler

Orijinalden alıntı: HeisenbergJesse

2011 Audi A3 1.4 TFSI

o araba hala hayatta mı ?

Orijinalden alıntı: paganmin

quote:

Orijinalden alıntı: HeisenbergJesse

2011 Audi A3 1.4 TFSI

o araba hala hayatta mı ?

Kardeş limuzine mi biniyosun

7 Ocak'da aldım 350 km civarında sadece şehir içi kullandım sakin kullanımda 6.3 lt görmüşlüğüm var ama gazlarsam 7-7.5 civarı yakıyor.
    Dip Not: Kış ayları sebebiyle ara ara klima çalıştırdım.

12.2 litre şehiriçi

ama fazla km yapmıyorum dolayısı ile dert değil. ve eski pajeromu saymazsak uzun bir aradan sonra araba kullanmaktan zevk alıyorum. her yere gidebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 24 Ocak 2015; 19:07:41 >

Size de hayırlı olsun, kazasız sürüşler..

Merhabalar istanbul ici o araba ile nasil agresif olarak 8 litre yakiyorsunuz anlamadim.

Ben sakin olarak kullaninca bile 8.7-8.9 litreden dusemiyorum. Ve arabanin fabrika degerlerine bakilirsa gayet normal yakiyorum.

• pederde vectra 98 tüpsüz akanze
  • Yahu şaka maka düşündüm de ben çok uzun zamandır benzinli bir arabaya binmedim. Benimki dizel arkadaşlarımınkiler dizel iş icabı bindiğim araçlar dizel. İş dünyası da dizel araba kalmadı demek ki...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kaptan Ross

2008 corolla 1.6 7.5 L yakıyorum ankara trafiğinde

Aynı lt lerde yakıyoruz

Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.