Şimdi Ara

benzin ve dizel karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle bir hesaplama denk geldi, paylaşmak istedim...

benzin ve dizel karşılaştırması

GELDİ : 2024 COROLLA CROSS HYBRİD PASSİON X-PACK / GÜMÜŞ
  • Hocam öncelikle belirtmiş olduğun tablo yanlış bir tablo. Buradan şunu mu çıkarmalıyız belirtmiş olduğun km'leri tamamlamadan araç satılırsa zarar mı edilmiş olucak? Aksine dizel farkını 2.el araca yansıtıp satabilirsin. Ben şahsen dizel ile benzinli arasında kalan biri olarak benzinliyi tercih ettim. Ancak onun sebebi bu tablodaki saçma hesaplamadan değil benim kendi şahsi hesaplamamdan kaynaklıydı. Şahsen aldığım araç Seat Leon 1.2 TSİ DSG. Bunu almamın sebebi dizel ile arasındaki fiyat farkından ziyade başka sebeplerdi. Onlarıda dilersen aşağıda belirtiyim kendimce.
    1- Öncelikle 1.2 TSİ motorlu araç 1.6 Dizel motorlu araçtan bir alt vergi dilimine girmektedir ve benzinli araca daha az vergi ödenmektedir.
    2- Çoğu insanlar Turbo dizel araç ile atmosferik benzinli aracı kıyaslamaktadır ve atmosferik araçların aşırı derece benzin yaktığını ileri sürerek aradaki farkı bahane etmektedir. Aksine Turbo benzinli araçlar ile Dizel araçlar kıyaslandığında yeni nesil Turbo benzinli araçlar ile Dizel araçlar arasındaki yakıt farkının çok daha düşük olduğunu görebilirler.
    3- Dizel aracın senelik bakımı Benzinli aracın senelik bakımından 250-300 TL daha fazladır.
    4- Dizel araç çevreci değildir ve çevreyi benzinli bir araca göre 2 kat daha fazla kirletmektedir. Keza Birçok avrupa ülkesinde Dizel araç üretimi durdurulmuştur. İngiltere'nin başkentine dizel araç ile girmek yasaktır. İskandinav ülkeleri 2020 yılından itibaren dizel araçları imha edecektir.
    5- Dizel aracın kışın çalışması bir benzinli araca göre epey zordur. Çevreyi kirletmesi dışında yaşatmış olduğu gürültülü çalışma hava kirliliğinin yanında ses kirliliğine de sebep olmaktadır.
    6- Dizel araç kullanan kişiler dizel aracın benzinli araçtan daha performanslı olduğunu söylemektedirler. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Kıyasladıkları araçlar atmosferik tork ve beygir üretemeyen turbosuz benzinli araçlar için geçerlidir. Şahsen Seat Leon 1.2 TSİ aynı aracın 1.6 TDİ motorundan daha performanslıdır. (Denenmiştir.)

Hal böyle olunca ben tercihimi benzinli araçtan yana kullandım. Şahsen Seat Leon benzinli ile dizel araç arasındaki fark 10 Bin TL'ye yakındı. Ve benim dizel alabilmem için ekstra bankadan kredi talep edip ekstra faiz ödemem gerekiyordu. Bu da sene de 15 bin KM bile yol yapmayan beni benzinli araç almaya itti. Şimdi dizel kullanan arkadaşlar yahu dizelin benzinli araca göre hiç bir avantajı yok mu diyecekler. Tabi ki var. Mesele dizel araç benzinli araçtan daha az yakar dizelin tek tercih sebebidir. Diğer tercih sebebi ise Dizel araçların 2.el piyasası benzinli araçlara göre çok daha iyidir. Bu da zamanla tersine dönecek bir diğer tercih sebebidir. Zamanla diyorum çünkü küresel iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin farkına Türkiye henüz varabilmiş değil. Vardığı zaman dizel araçlara çeşitli sınırlandırmalar getirilecektir. Bekleyip göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacobs37 -- 1 Ağustos 2017; 1:31:41 >

• eyle dümdük yazmışlar.. donanım farklaeı da fiyat farkını etkiler. buna göre 10 bin km civarında yıllık yol yapan birisi farkı 10 senede kapatır uzun bir üsüre

FORD FOCUS 3 STYLE 2012 TCDI
  • Bu tek değişenli karşılaştırmalar saçma olur.

Misal egea 4 sene kullandın aynı km 80.000 yaptın, 1.4 motorluyu 45.000 tl ikinci eli olurken 1.3 mj in 59.000 tl fiyatı olur , e ne oldu şimdi aradaki fark devam ediyor ve 80.000 km de burda 10 kuruş demiş ama gerçekte 15 kuruş rahat olur 12.000 lira fazla yakıta verdin 130000 km de 19.500 tl fazla yakıt verdin buradaki gerçeği yansıtmayan bir hesapla 10 kuruş fark desek bile 13.000 tl verirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı ikinci el olarak satarken verdiğin paranın karşılığını alacak olduğundan, herhangi birşeyi amorti etmeye gerek yok. Bir de bu hesaplar fabrika verilerine göre yapılmış, gerçekçi olması mümkün değil. Reelde fark kesinlikle daha fazla çıkar.

Orijinalden alıntı: jacobs37
    .
    6- Dizel araç kullanan kişiler dizel aracın benzinli araçtan daha performanslı olduğunu söylemektedirler. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Kıyasladıkları araçlar atmosferik tork ve beygir üretemeyen turbosuz benzinli araçlar için geçerlidir. Şahsen Seat Leon 1.2 TSİ aynı aracın 1.6 TDİ motorundan daha performanslıdır. (Denenmiştir.)

1.6 tdi 2016 golf kullandım. Ve dizelin ne kadar zevksiz olduğunu anladım. Kendi aracım 1.4 tsi 125 hp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 1 Ağustos 2017; 2:33:11 >

Orijinalden alıntı: Lukany

Bu tek değişenli karşılaştırmalar saçma olur.

Misal egea 4 sene kullandın aynı km 80.000 yaptın, 1.4 motorluyu 45.000 tl ikinci eli olurken 1.3 mj in 59.000 tl fiyatı olur , e ne oldu şimdi aradaki fark devam ediyor ve 80.000 km de burda 10 kuruş demiş ama gerçekte 15 kuruş rahat olur 12.000 lira fazla yakıta verdin 130000 km de 19.500 tl fazla yakıt verdin buradaki gerçeği yansıtmayan bir hesapla 10 kuruş fark desek bile 13.000 tl verirsin.

araba ticareti yapmak amacıyla yapılmamış bu karşılaştırma.
    satıştaki değeri göz ardı ederek yapılmış ve çok doğru görünüyor.
    galerici veya rent a car'cı mantığı ile bakarsanız elbette satışını da düşünürsünüz.

Gerisini siz dusunun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Angelica

Kendinizi kandirip durmayin. Benim gittim guzergahta benzinliler 15-20 lt yakiyor. Dizeller ise 7

Gerisini siz dusunun.

Dizelin 7 litre yaktığı yerde hiç bir benzinli V12 veya V8 değilse 15-20 litre yakmaz.

Ankara'da sürekli kıyaslıyoruz ortalama hızın 15km'ye düştüğü saatler ve yollarda kullanıyoruz karşılıklı 1.2 benzinli ile 1.6 dizel arasında ki ortalama litre farkı 3 litreyi geçmiyor. Hele kışın Ankara ayazında bu fark 2 litreye düşüyor.

Dizelin övülecek pek yanı kalmadı artık, alırken kazıklanıyorsun, sadece arabayı %100 peşin alıyorsan mantıklı diğer türlü krediyi fazla çekip fazla faiz ödüyorsun paran çöpe gidiyor.

100 bini geçmiş dizeli satmaya kalksınlar bakalım geri alabiliyorlar mı? alamıyorlar mı?

km ülkemizdeki psikolojik sınır 100 bini geçtimi, benzinli motor dizelden daha avantajlı oluyor.

zira benzinli motor 100 binde olsa 200 binde olsa masraf çıkarma olasılığı düşük.

hayırlı günler.

Dizeliniz batsın

Orijinalden alıntı: pipoti

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Kendinizi kandirip durmayin. Benim gittim guzergahta benzinliler 15-20 lt yakiyor. Dizeller ise 7

Gerisini siz dusunun.

Dizelin 7 litre yaktığı yerde hiç bir benzinli V12 veya V8 değilse 15-20 litre yakmaz.

Ankara'da sürekli kıyaslıyoruz ortalama hızın 15km'ye düştüğü saatler ve yollarda kullanıyoruz karşılıklı 1.2 benzinli ile 1.6 dizel arasında ki ortalama litre farkı 3 litreyi geçmiyor. Hele kışın Ankara ayazında bu fark 2 litreye düşüyor.

Dizelin övülecek pek yanı kalmadı artık, alırken kazıklanıyorsun, sadece arabayı %100 peşin alıyorsan mantıklı diğer türlü krediyi fazla çekip fazla faiz ödüyorsun paran çöpe gidiyor.

sizin dediğiniz gibi bu hesaptan gidelim ; aradaki fark 3 litre

4,6* 5 lt (100 km) = 23 TL
    5,22 * 8 lt (100 km ) 41,76 ( neredeyse iki katı )

100.000 KM 18760 TL fark yakıt

aradaki fark 2 litre

4,6 * 5 lt (100 km) = 23 TL
    5,22* 7 lt (100 km )= 36,54 TL ( 1,5 kat neredeyse )

100.000 KM 13540 TL fark yakıt

bunlar normal hesaplar peki biraz spor kullanalım dizel 7 lt benzin 12 litre yakar hesap daha kabarır.

benim kişisel görüşüm en az 100.000 km 20.000 TL yakıt kazancı olur.

kredi çekerken verdiğiniz 20.000 TL fark var diyelim ( modele göre değişir ) kredi faizine 7.000 TL fark eder.

Türkiye'deki insanlar hem benzinli hem dizel hem de lpg li araba kullandılar yakışını gördüler ve ikinci elde dizelin tutulması benzinli gibi değil bu kesin. dün bir arkadaş fiesta 1,25 motor arabası vara çok temiz km düşük ama zor sattım derken , arabayı soranların ilk sorusu dizel olması garip değil mi ? ikinci elde dizel talebi çevreme bakarak inanılmaz diyebilirim.

@ sistemli adam

halen kağıt üzerindeki verilerle konuşuyorsun bak yukarıda ki arkadaşın dizeli yermek için söylediği hesap bile dizel lehine.
    bir de arabayı satmadan hesaplamak lazım konusu ise çok uç nokta Türkiye'de sıfır alıp 5 yıl içinde satmama oranı misal yüzde 10 sa 10 yıl için yüzde 1 falandır yani kısaca afaki bir hesap. Tek değişkenli hesap çarşıya uymaz uymuyor talebe bakarsanız.

• Benzin dizel farkı reel için 1 litre olsa kim dizeli takar.

• 6. maddeyle ilgili yaptığımız karşılaştırmada 1.5 dci megane 110 hp ile 1.4 tsi leon 144hp kapıştılar sonuç hem kalkışta hemde son sürate kadar megane leonu tokatladı arada ciddi bir mesafe farkı vardı. Bir teste tabi tutarak genelleme yapmanız yanlış olur.
    Akıcı trafikte 8-9
    Şehir dışı ortalama 110 km hız klima full açık 7 altı yakıyor
    Arabam çok sessiz motor sesi hiç yok basarsan tatlı bir homurtusu var.
    Dizel gibi bakımları pahalı değil yok partikül filtresi yok dpf gibi sorunlar yok

Memnun muyum çok memnunum.

İşyerimde manuel dizel fokus var allahım ömür törpüsü hele bir şehir dışına çıktım beynim şişti motor sesinden

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    4-C200d amg nin 5 lt yaktığı yerde c180 amg 9lt yakar
    5-Benzin 5 tl Motorin 4.20-4.30

Aylık 1.000 km den az yapıyorsan benzinli al geç ama 1500-2000 km vuruyorsan aylık dizel en mantıklısı.

0km aldığımız dizel aracımız 5 senede 130.000 km ye geldi benzinli alsaydık 5lt değil 10 lt yakardık her 100 km de 5 lt farkımız olurdu 50x130 6500 lt yapar 5 ile çarp 32500 tl fazla öderdik ki dizel ile benzin arası fiyat farkını hesaba eklemedim

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.