Şimdi Ara

Benzin Kalite Kıyaslaması (kişisel deneyim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda şahsi tecrübelerime göre benzinlerin kalitesini sıralayacağım. Atmosferik motorlu bir araçta benzinin kalitesi şıp diye anlaşılıyor. Eğer, kalitesiz bir benzinse; motor bağırır, kaliteli bir benzinse; motor sessizleşir.

Shell - Motoru bağırtır, depo çabuk biter.

Petrol Ofisi - Motoru bağırtır, depo çabuk biter.

BP - Üstteki ikisinden iyi, motor sessizleşir depo daha geç biter.

Alpet - BP ayarında bir benzin. Motor sessizleşir, depo geç biter.

Total - BP’den ve Alpet’ten çok daha sessizleştirir motoru. Depo geç biter.

Tecrübelerime göre; En kaliteli benzin Total’de. Atmosferik motor bağırmıyor. Sakin sakin çalışıyor. En şaşırtıcısı Total’in benziniydi.

Egzozundan su damlayan arabalar görmüşsünüzdür illaki. İşte o muhtemelen solvent..

youtube
    Benzine solvent katacaz Memati abi😀 #kurtlarvadisi
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Gj6rtn3Xy-U

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Opeti de deneyimleseydiniz keske

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Türkiye'den çekilen BP'nin benzini ve menzili 10 yıldır açık ara en kötüsüydü, zaten bu yüzden tutunamadılar ve zarar yazdığı için gittiler.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • zotacing kullanıcısına yanıt

BP’nin benzini, Shell yada Petrol Ofisinin ki gibi motoru bağırtmıyor. Total ise hepsinden daha sessiz çalıştırıyor motoru. Motorun bağırması demek yakıtın kalitesiz kötü olduğuna delalet eder. Yüksek oktanlı yakıt daha pürüzsüz bir yanma sağlar bu da motoru sessizleştirir. Kalitesiz düşük oktanlı benzinde ise yanma daha düzensizdir zorla yanıyormuş hissi verir ve motor bağırır. Dolayısıyla motorun bağırıp bağırmaması benzinin kalitesine işaret eder. Kalitesiz kötü benzinde motor bağırır.. Bizim millet motor bağırınca iyi yanıyor sanıyorsa demek ki beğenmemişler motoru bağırtmayan benzini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 8 Aralık 2024; 15:2:14 >

Opet’ten pek almadım benzin. Onu da denemek lazım. Yakın zamanda alırsam ordan deneyimlerimi konuya eklerim.

• Aytemiz motorin benzin ve lpg sini 2 buçuk senedir farklı araçlarda kullanan biri olarak çok memnunum. %13 indirimli almakta tuzu biberi yakıt kendi rafinerilerinden geldiği için ucuza satıyolarmış. Geçen sene rus şirket Tatneft aldı aytemizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 8 Aralık 2024; 15:49:58 >
  • Shell-Opet-Petrol Ofisi değişken olarak buralardan alırım benzini yıllardır ancak hiçbirinde ne ses ne menzil olarak bir farklılık hissetmedim. Belki de bölge bölge değişiyordur. BP hakkında bir fikrim yok.

Bakımlarda mazot filtresi tertemiz çıkıyor.

• Alanya' da Göçmentürk diye bir firma var. Baya büyükler. Bünyelerinde Shell, Total ve Opet olmak üzere 5 farklı benzin istasyonları var. Geçenlerde orada çalışan bir arkadaşla konuşuyordum. Bu benzin farklı mı konusuna geldi laf. Arkadaşın söylediği , rafinerinden tanker getirip her birine aynı ürünü koyuyuyor dedi.

Yeni araçlarda düşük oktan benzin olunca pistonlarda erken patlama yaşanır. O da vuruntu diye bilinen detonasyon yapar.ECU bunu anlayıp önlemek için ateşleme zamanını adapte eder daha erken patlama yapacak şekilde senkronlar. Biraz daha fazla benzin sarfiyat edip performanstan kaybederseniz ama motor bağırmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • istasyonların hepsi de aynı rafineriden alıyor. geçersiz bir deneme olmuş seninkisi. farklı zamanda, farklı yol-hava şartlarında, farklı lastik basınçlarında, farklı hızlarda kullanılarak yapılmış subjektif bir test.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 8 Aralık 2024; 21:28:31 >

Bütün yakıtlar aynıysa sokoil mikoil falan gibi firmalar var ordan alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 8 Aralık 2024; 23:39:49 >

yıllardır o dalga geçtiğin istasyonlardan ucuz motorin alıyorum zaten. sen git shellden al   binlerce litrelik tanklara katılan az miktarda katkının aldığın yakıtın kalitesini artırdığına inanıyorsan, elimde satılık bir köprü var. düşünürsen satayım sana.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 9 Aralık 2024; 7:49:53 >

yoksa hepsi aynı yerden alıyor.

hangi istasyon hilesiz, hangi istasyonun depoları bakımlı, hangi istasyonun pompa fıltre bakımları daha iyi ona bakmak lazım.

bu da genelde markaların kendine ait olan istasyonlar oluyor.

mesela opetin kendine ait istasyondan, totalin kendine ait istasyondan almak daha mantıklı geliyor bana

onları araştırıp bulmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Aralık 2024; 10:27:21 >
  • Yurtdışında düşük kalite, orta kalite, yüksek kalite olarak aynı pompada 3 çeşit yakıt olabiliyor. Bunların arasında ciddi fiyat farklılıkları var. Araç üreticileri bile diyor ki modeline, motoruna göre orta kalitenin altını koymayin yahut sadece üst kalite koyun vs.

Türkiye’de ise hepsi aynı para. Aynı rafineriden geliyor. Buna karşın içlerine bir parça katkı katınca arabayı değiştiriyor. Az yakıyor, bağırmıyor çok kaçıyor filan.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.