Şimdi Ara

BenQ E72 ¦ WinMo 6.0 - WiFi - 2 MP » Ana Başlık « (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
1
Favori
151.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sallme

wi-fi olan bi telefonun 299 lira olduğunu bu sabah gördüm en başta çok heveslendim sabahtan beri forumdaki yazıları okuyorum amma da çok sorunu varmış yaaa vazgeçtim arkadaşım almıyorum 2-3 saatlik bi heves oldu bu telefon benim için...

şuan telefonda hiç bir problem yok hepsiburada hepsini düzeltti yeni getirdiklerinde hiç problem çıkmıyor bu arada fiyatı 239 tl
  • Arkadaşlar kulaklık konusunda bir gelişme ya da fikri olan var mı?
  • Alalı 3 gün kadar oldu telefonu bende hepsiburda dan aldım ilk iki gün hiçbir problrm yoktu ,sonra boşluk tuşu çalışmamaya başladı bende fabrika ayarlarına döndüm düzeliyor fakat msn ve web de dolaşırken tekrar boşluk bırakmıyor.Türkcelll logoları heryerde
    Program indirip yükledim cepten nette baglanıp sorunyok wifi hızlı net hızlı ama ekran küçük pek bi zevk alınmıyor wap sitelerini dolaşmak daha mantıklı sanki bunun dışında özellikleri cok ama biraz yapı olarak zayıf gibi gelde bi düşürsek tuzla buz olcak gibi sanki ama bu fiyata bu kadar demek lazım Bu boşluk olayı gerçekten can sıkıcı t9 kullanmadan yazı yazmak zor
  • E72'sinde Sağ/Sol dialog, navigasyon, arama ve açma kapam tuşlarında basmama sorunu yaşayan var mı? Ayrıca mesaj ve arama sonrasında şebekenin gönderdiği kalan kontör gibi bilgi mesajları okunmuyor genel bir sorun bu sanırım. Arayıcı iki kere çıkıyor ikinci çıkan arayıcı diğerinin üzerinde oluyor, bilgi mesajının okunmasını engelliyor.

Buna çözümü olan varsa paylaşsın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tzilayaz -- 5 Eylül 2009; 8:12:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafidan

arkadaslar saat olayını ben cözdüm anlatayım sizlere sorun kalmayacak öncelikle hala kurmayan arkadaslar varsa ajanda içindeki fizz traveler programının kurulumunu yapsınlar daha sonra program acılınca goruntule-dünya saatleri kısmından ankarayı secsinler ankara listeden yok diyen arkadaslar için soyluyorum. daha sonra da alt tarafta saga ve sola giden iki yon tusu var ekranda programın menulerı windows un değil. En solda secenekler kısm ı var seceneklere kadar gelin ve yukarıdaki lisstede saat/tarih diye bir secenek var onu yerel olarak isaretledikten sonra telefonun sağ ust tusunu kullanarak seceneklere girip 5 numarada cihaz saatini ayarla diye bir öğe var ona tıklayın. Telefon internete bağlanıp güncelleştirmeyi yapacaktır. Sorun buyuk ihtimalle 1 saatlik yaz saati uygulamasından kaynaklanmaktadır..
    ***fakat butun bu işlemlerden once menu/ayarlar/saatve alarm/tarih e saat bolumunden saat diliminin GMT+2 atina, istanbul olarak ayarlı olduguna emin olun
    ben problemimi cözdüm insallah sizlerede yardımcı olabilmişimdir.
    ayrıca ilk aldıgım gunden beri avea kullanıyorum bir sorun yok arkadasların problemi sim kartlarından kaynaklanıyor olabilir

tel. saatinde sıkıntı yaşayanlar hala varsa denesin..
    başarılı çalışma teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: munzur00

UYARI

Öncelikle belirteyim rom yükleme işlemi riskli bir iş ve orjinal rom elimizde olmadığı için geri dönüş olmayacaktır. Hentz servise yollamadım telefonu muhtemelen garanti dışı kalacaktır. Ama orjinal WM 6.0 işletim sistemi ile gelen E72 cihazımıza aha yene işletim sistemleri olan WM 6.1 ve WM 6.5 yüklemek isteyenler olacağından ben anlatayım. Bunları belirttikten sonra yükleme işlemini anlatayım.

Öncelikle alttaki [B]Benq E72.rar[/B] dosyasını bilgisayarınıza indirin ve winrarla herhangi bir yere çıkarın içindeki dosyaları. İçinde gerekli sürücü dosyaları ve yükleme programı mevcut.

Dowload :http://rapid share.com/files/258309471/Benq_E72.rar.html

Drivers klasörünün içindeki InstallP21USBDriver.bat dosyasını çalıştırın.

Yukarıdaki ekranı aldıktan sonra tamam deyip kapatın.
    Daha sonra telefon kapalı iken [B]0[/B] tuşuna basılı tutarak data kablosu ile bilgisayara bağlayın. Yeni donanım bulundu diyecektir. Aşağıdaki resimleri takip ederek kurulumu tamamlayınız

Telefonun driver tanıtım işlemi tamamladık. Şimdi telefonun bataryasını bir kez söküp takın ve tekrar 0 tuşuna basılı tutarak telefonu bilgisayara bağlayın. Daha sonra aygıt yöneticisinden [B]BenQ USBDev[/B] eklenip eklenmediğini kontrol edin.

Şimdi [B]Tools[/B] klasörü içindeki P21DTDownloadTool_Cack.exe programını çalıştırın. Sonra resimdeki gibi yükleyeceğiniz dosyaları seçin.

Eboot yazan yere [B]Flashing Files [/B] klasöründeki [B]ebootmdoc.nb0[/B] dosyasını seçin.

BDTL0 yazan yere [B]Flashing Files [/B] klasöründeki [B]reserved.dio[/B] dosyasını seçin.

OS yazan yere rom dosyamızı seçeceğiz. ikinci mesajda vereceğim rom dosyalarından istediğinizi indirip [B]Flashing Files [/B] klasörüne kopyalayın. Rom dosyaları genelde [B]"E72.dio"[/B] veya [B]"OS.dio"[/B] olarak adlandırılır.

Seçimlerinizi yaptıktan sonra "Enter OS after download" işaretleyin ve "Run" butonuna basın.

Rom Yüklama işlemi başlayacak.

Dear Gloria Lee ,
    Welcome to use the download toolInitial Device
    Registry CallBack Function...
    Get DT Version...
    Get DT Version Success
    This handset is unknown,
    Get Flash Infomation...
    Get Flash Infomation Success
    Get IMEI...
    Get IMEI from OTP OK-->23818181888
    Downloading EBOOT...
    12 25 37 50 100 Downloading EBOOT Success
    Verifing OS CheckSum
    Downloading OS...
    Format BTDL to 5M 71M...
    Start Downloading BDTL1...
    2 5 7 10 12 15 17 20 22 25 27 30 32 35 37 40 42 45 47 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 100 100 12 25 37 50 51 52 100 100 Downloading OS Success
    Verifing GSM CheckSum
    Downloading Reserved.dio...
    12 25 37 50 50 100 100 Downloading BDTL0 Success
    Restore IMEI...
    Restore IMEI ok
    Restore GSMFFS from FA...
    Restore GSMFFS from FA ok.
    Rebooting...
    Unregistry CallBack Function...
    --------------------------
    Download Process End.

Download Process End. yazısı çıktıktan sonra işlem tamamlanmıştır. cihazı açıp kapatıp kullanıma hazır.

2. Mesaja ekleyeceğim romlardan istediğinizi seçip kullanın.

rapid linkinde sorun var yeniden upload edermisniz bir yerlere acaba .

• Teleservice'de yazılımını güncelleyen arkadaşlar Ayarlar menüsünde bulunan hakkında kısmından yüklü olan ve güncel son yazılımın versiyonunu yazar mısınız? 2009'a ait güncel bir yazılım olması gerekiyor.
  • E72 ile Turkcell kullanan arkadaşlara bir sorum daha olacak. DTMF komut kullanımı sonrasında gelen ya da şebeke tarafından gönderilen bilgi mesajlarını okuyabiliyor musunuz? Örneğin ödemeli arama yaptıktan sonra karşı taraf kabul ettiği ya da kabul etmediği zaman gelen yanıt mesajı, ya da arama/sms sonrası kalan kontör mesajı gibi bilgilendirme mesajları.

Bende bu mesajlar okunmuyor. Arayıcı (Dialer) tüm pencerelerin üzerinde yeni bir bilgi penceresi açıyor, zaten bu mesaj geldiği zaman telefon iki kere çalıyor; gelen mesajın okunmasını engelliyor. 6.0, 6,1 ve 6,5 romlarını kullandım hepsinde aynı şekilde. Sizde de var mı böyle bir sorun?
  • ana ekran dışında her yerde batarya simgesinin yanında bir kilit işareti var.

telefon servise gitmeden önce yoktu. sebebini bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: löpçük

ana ekran dışında her yerde batarya simgesinin yanında bir kilit işareti var.

telefon servise gitmeden önce yoktu. sebebini bilen var mı?

Yukarı ses tuşuna basılı tutarak screenshot alır ve foruma ekler misin? Servisin yüklediği yazılım sürümünü de öğrenmek istiyorum. Hakkında sayfasında da screenshot alıp paylaşırsan memnun olurum. Bir de yukarıda belirttiğim bilgi mesajı sorunu sende de var mı löpçük?
  • dediğin şeyi yaptığımda "print screen" altında sadece bu yazıyor, başka bir şey yok.

scncap1.jpg has been added
    successfully created

"hakkında" sayfasında da uzun uzun bir şeyler yazıyor, bugün bunların fotoğrafını eklemeye çalışırım.

mesaj konusunda, benim servise göndermemdeki sorun sms'lerde ne t9'da ne de t9 olmadan hiçbir şekilde boşluk bırakmamasıydı. bahsettiğin kontor vs mesajlarını servise göndermeden önce de okuyamıyordum, şimdi de okuyamıyorum. boş beyaz sayfa çıkıyor.

servisten verilen kağıtta yazanlar:

-yazılım güncelleme ayar genel bakım yapılmıştır.
    -saatin bir saat geri kalması sorunu operatörünüzden kaynaklanabilir.
    -cihazınız aktif test edilmiştir.
    -cihaz son testlerden başarı ile geçmiştir.

(1 saat geri olan saatin nasıl düzeltileceği forumda yazıldı ancak ben yine de onlar yapsın dedim. operatörden kaynaklanıyor demişler ama, şimdi yine aynı operatör. şu an düzgün. yani onu düzeltip gönderdiler)

"hakkında" kısmını da dediğim gibi bugün eklemeye çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: löpçük

dediğin şeyi yaptığımda "print screen" altında sadece bu yazıyor, başka bir şey yok.

scncap1.jpg has been added
    successfully created

"hakkında" sayfasında da uzun uzun bir şeyler yazıyor, bugün bunların fotoğrafını eklemeye çalışırım.

mesaj konusunda, benim servise göndermemdeki sorun sms'lerde ne t9'da ne de t9 olmadan hiçbir şekilde boşluk bırakmamasıydı. bahsettiğin kontor vs mesajlarını servise göndermeden önce de okuyamıyordum, şimdi de okuyamıyorum. boş beyaz sayfa çıkıyor.

servisten verilen kağıtta yazanlar:

-yazılım güncelleme ayar genel bakım yapılmıştır.
    -saatin bir saat geri kalması sorunu operatörünüzden kaynaklanabilir.
    -cihazınız aktif test edilmiştir.
    -cihaz son testlerden başarı ile geçmiştir.

(1 saat geri olan saatin nasıl düzeltileceği forumda yazıldı ancak ben yine de onlar yapsın dedim. operatörden kaynaklanıyor demişler ama, şimdi yine aynı operatör. şu an düzgün. yani onu düzeltip gönderdiler)

"hakkında" kısmını da dediğim gibi bugün eklemeye çalışacağım.

Ekran görüntüsü \My Documents'ın içinde, scncap1.jpg adı ile görebilirsin. Eklersen ilgilenip belirttiğin ikon hakkında açıkalama yapabilirim.

Teleservice'de yüklenen son yazılım ile saatin geri kalma sorunu ve T9'da boşluk bırakmama sorunu düzeliyor. Bunların haricinde sistem klasöründe bir test yazılımı gördüm. Yeni rom için benim farkettiklerim bunlar. Registry'de ya da sistem klasöründe başka bir farklılık göremedim. Arka planda sistemin daha stabil çalışması için iyileştirmeler yapılmış olabilir tabi.

Şimdiye kadar E72'me WM 6.0, 6.1 ve 6,5 için hazırlanmış 17 farklı ROM kurdum hepsini denedim sonuç olarak bu bilgi mesajı (Dialer/Information) sorunu nasıl yazılımsal bir sorunsa, hepsinde var. Bugüne kadar kullandığım SP'ler arasında ilk defa böyle saçma bir sorun gördüm. Bunu düzeltememeleri garip. Yazılım dialer'ı iki kere ve peş peşe çalıştırıyor uyarı sesinden de anlaşılacağı gibi, normal olarak bilgi mesajı geliyor ama üzerine alakasız bir info.gif daha çıkarıyor ve ikinci çıkan mesaj tüm sayfaların üstünde oluyor diğerlerinin okunmasını engelliyor.

Ben telefonu HB'ye iade etmek istedim kutusundan tuşları çalışmıyor olarak çıktı tuttular Teleservice'ye gönderdiler yazılımını güncellemişler mekanik bir sorunu yazılım güncellemesi ile gideriklerini söylediler güldüm, telefon geldi aynı sorun devam ediyordu :)

Hakkında sayfasını istiyorum çünkü yüklü olan ROM'a ve versiyona bakıp o ROM'u arayacağım.

• telefonu 17 aydır kullanıyorum,bugune kadar hiç sorun yaşamadım(boşluk vs) ama şu salak fabrıka ayarlarına donus yuzunden satıcam.telefonu fabrıka ayarlarına cevırınce ne hıkmetse tum sim kartı formatlıyor salak makıne,tum telefon rehberım sılındı
  • arkadaşlar bana teleservice'den sıfır e72 gelicek eğer almak isteyen olursa 250 tl'ye veririm eğer alıcı bulamazsam fatura bedelini talep edicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marine-gear -- 14 Eylül 2009; 3:52:07 >
  • değişim sebebi neydi dostum
  • benim telefon el71 modeli ekran bozuldu (aslında yere düştü baya sert bir şekilde)onun yerine normalde ef71 veriyolar ama ben e72 alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marine-gear -- 15 Eylül 2009; 0:17:35 >
  • Herşeyden önce hepinize teşekkür ederim Çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Ben başka bir konuda yardım isteyeceğim Taşıma kılıfı Bu resimdeki Taşıma kılıfı Çok hoş bunu bulamadım. İnternette birçok sayfaya baktım ama yok. bunu bulabilen bir arkadaşımız olursa lütfen iletsin adresini alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stain_WoLf -- 15 Eylül 2009; 13:09:40 >
  • akadaşlar BenQ ile görüştüm aksesuar ile ilgili olarak
    cevap şu

Merhaba Mehmet Bey,

BenQ ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.Talep etmiş olduğunuz aksesuarlarımıza aşağıda irtibat bilgilerini belirtmiş olduğumuz Müjdat Karakuyu bey ile irtibata geçerek kendisi aracılığı ile temin edebilirsiniz.

Müjdat KARAKUYU
    Gsm : +90 532 382 56 36
    Gsm : +90 555 353 00 52
    Gsm : +90 542 627 39 39
    Mobilepm.tr3@benq.com

Bilgilerinize,
    Saygılarımızla.
    BenQ Müşteri Hizmetleri
    0216 550 BenQ
    0216 550 23 67
  • arkadaşlar bu telefondan almayı düşünüyorum. genel anlamda nasıl bi telefon bana yardımcı olcak var mı? önerir misiniz?
  • Cihazı ayrıntılı olarak inceledim Bahsettiğiniz sorunlardan Turkcell ile ilgili olanı Anlatılanlar yapıldımı ortadan kalkıyor. Boşluk bırakamama problemi ise T9 geçişleri arasında bir bug. Düzeltme yolu ile T9 ingilizce yapıp telefonu kapatıp açmak. Özellikle bu problemi birkaç kez yaratıp Düzeltmeyi denedim. Hepsinde aynı işlem sonuç verdi. Avea Problemine Gelince Kartlarını oksitlenmis olabilir. Bir silgi ile silin metal kısımlarını. Wi-fi oldukça kuvvetli. Ekranın güneşte parlaması Abartılacak kadar değil. Telefonun kilitlenme sebeblerinden biri İe nin cerezlerinin cihazın hafızasında tutulması Blog da bununla ilgili ayrıntılı anlatım var uygularsanız sorun kalmayacaktır. Şarj konusunu daha deneyemedim. ama oldukça iyi gibi görünüyor. Ses netliği iyi. kamera ii Zoom Yok denmiş Zoom var. Flash player yüklemesini bulamadım :) bulucam. Genel anlamda bu tip bir telefondan bekleneni oldukça ii yerine getiren Fiyat/Performans oranı oldukça yüksek bir telefon. Saat sorunu ise GMT+2 yapılıp bölge doğru ayarlandıktan sonra gün işigi ayarını yapmıyor. yeterki bölge tarih ayarını düzgün yapın. Kilitlenme yaşayanların bir yanlışı da bu telefon ufak çaplı bir windows
    aynı anda birden çok uygulamayı açabilirsiniz. Task manager dan uygulamaları kontrol etmez ya da açık bırakırsanız takas dosyası şişiyor ve cihazı kilitliyor. her PDA da böyledir. Hakkını fazlasıyla veriyor telefon. Almak isteyen arkadaşloara tavsiye ederim. Hızlı bir cihaz.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.