Şimdi Ara

BenQ E72 ¦ WinMo 6.0 - WiFi - 2 MP » Ana Başlık « (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
1
Favori
151.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OzanSRC

Saat sorunu bende de oldu galiba Avea'dan kaynaklanıyor. Yalnız Telefonum Unlock olduğu halde ne Bigisayarımdan telefonun içine girince Windows klasörünü görebiliyorum (gizli klasörler açık) ne de telefonun içinden total commander ya da resco ile bu clcalrm dosyasını değiştirebiliyorum

windows üzerinde gizli klasörleri açman pek işe yaramaz aynı yerde birde sistem dosyalarını göster diye bir kutucuk vardır onuda tıklayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: exelllance

quote:

Orjinalden alıntı: cannonball

quote:

Orjinalden alıntı: sel0001

ne yapdıysam da olmadı... saati hep bir saat geri gösteriyor...ne yapsak ya... var mı boyle bı problem yasayan... reset de attım olmadı..

bende de oluyordu, konuyu arastırdım, 2 şekilde olabiliyor, birincisi eger outlook ile senkronizasyon islemi yapıyorsan olabiliyor, bunun icin microsoft da yama var hem cihazını hemde bilgisayarını update ediyorsun, ben yaptım updateleri duzelmedi. dikkat ettim hic bilgisayara baglamasam bile durdugu yerde geri alıyordu saati bir saat.

biraz daha arastırdım, wm6 da auto time zone isimli bir ayar varmıs, bu cep telefonunun zaman dilimini operatör üzerinden güncelliyormus, benim hattım avea ve dikkat ettim hep cihazı kapatıp actıgımda geri alma olayı kesinlikle oluyordu,

neyse bu ayarın normalde olması gereken yer Settings > Clock & Alarm > Time Zone E72 de burada böyle bir yer mevcut degil, bunu cihaz üzerinden kapatmıslar, degisitirilemeyecek sekilde duruyor. biraz daha arastırınca, ufak bir degisiklikle ayarı kullanılabilir hale getirdim. ayara girip kapalı konuma getirdim. sorun kalmadı.

degisikligin nasıl yapılacagıhttp://tobbbie-benq-e72.blogspot.com/2008/12/retrieve-hidden-settingsoptions.html adresinde yazıyor, önceliklehttp://www.e72.pl/downloads.php?cat_id=1 adresinden e72 unlock dosyasını indirip cihazın kilidini açman lazım sonra, ortalıklarda cok kolay bulacagın SDA_ApplicationUnlock.exe yi bilgisayarına indirip, telefonu usb ile bilgisayara baglayıp diger kilit açma işlemini yapman lazım. bunlar bittikten sonra adreste yazdıgı gibi windows klasorundeki clckalrm.cpl.xml dosyasını açıp içindeki xml commentleri (<!-- ve -->) silmen gerekli. sitede bilgisayara alıp yapın demiş, ben totalcommander kurdum cihaza ucretsiz, onunla telefon üzerinde işlemi cok kolay yaptım. işlem bitince reset atmadan yazdıgım menuye gelince time zone diye bir ayar geliyor icine girince otomatik zaman diye bir ayar geliyor onu kapatıyorsun sorun cozuluyor.

bununla beraber bir haftaya yakın zamandır tum e72 sorunlarıyla tek tek ugrastım sanırım,

arkadaşım dosya içerindeki tam olarak nereyi siliyoruz ..... Tam bir açıklama yaparsan yada senin telefonundaki dosyayı buraya koyarsan . bizlerde çözüm buluruz inşallah....

bu arkadaşın yöntemiyle yaptım oldu o malum dosyayı sağ tıklayıp düzelt deyince bir takım kodlar çıkıyor orada <!-- işaretini ve de -->
    işaretini siliyorsun hepsi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: SALVANO

quote:

Orijinalden alıntı: abck

Arkadaslar bazı arkadaslar telın yavasladıgını soyluyor.
    Telde bır program calıstırıldıgında sız kapatmadan cıktıgınızda aslında calısıyor program.
    O yuzden programdan cıkarkan cıkıs yapan.
    Ayrıca telde gorev yonetıcısını acın ve kullanmadıgınız programları sonlandırın.
    Hız bu sekılde ıyılesıyor fakat genel ıtıbarıyle cok fazla bır hız beklemeyın.
    Ayrıca beın telde turkce t9 var saten ne gıbı bı sorun oldu acaba sızlerde?

arkadaşım, görev yöneticisini nasıl ve nereden açıyoruz?

başlat-sistem araçları-görev yöneticisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cykmr

ya bu nasıl bir saçmalıktır anlamadım! avea ve saat sorunu bende de var, teknik servise yönlendirdiler, yardımcı olmuyorlar. ayrıca sabahtan beri yukarıdaki E harfi yok ve hat çekse bile arama yapamıyorum!! güya nasıl olsa telefon alacağım, ucuz bulmuşken daha iyisi olsun dedim, telefon olarak kullanamıyorum. solitaire oynamak dışında hiçbir işe yaramıyor bu alet!!!!

birader makinayı bi fabrika ayarlarına döndür bakalım düzelecekmi saat problemi bu yöntemle düzelmez ama çekme problemi de düzelmez ise telefonda bir problem var demektir bu arda yukarıda e harfi olması yada olmaması pek birşey farketmiyor sanırım bende bazen oluyor bazen olmuyor hatta bazen e degil g harfi oluyor ama telefon genelde çekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssoner1907

quote:

Orijinalden alıntı: caggg

saatle ilgili sorunu bende yaşadım ama çözdüm arkadaşlar,,,
    Ajanda içerisinde Fizz Travellr var oradan girip yer seçeneğini Ankara/Turkey seçiyosunuz sonra Ayarlar ın içerisindeki saat ayarını GTM+2 Atina,İstanbul yapıyosunuz..

fizz traveller içinde ankara/turkey seçeneği yok bende

ilk etapta bende görememiştim bir iki dakika kurcalarsan görürsün inşaallah
    mafidan detaylı bir biçimde anlatmış zaten kendisine teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuRRoUnDeR -- 22 Temmuz 2009; 19:34:09 >
  • avea yi sorunsuz kullanan arkadaşlar;

sim kartlarınız çok mu yeni? bendeki sim kart 64kb yazan simkartlardan.3-4 sene falan oluyor alalı. daha sonra avea kartlarının özelliği değiştimi bilmiyorum açıkçası.

64 kb yazan daha yeni kartı olan bir arkadaşın kartını denedim yine çok geç bağlandı şebekeye. vodafone ve turkcell ise açar açmaz bağlanıyor. avea 5-15 dk arası oluyor.

fakat aynı kart başka telefonla sorunsuz şekilde şebeke bulabiliyor. o yüzden kafama karışıyor.

tlf bozuk olsa diğer kartlarla da bağlanmaz, yok kart bozuk olsa başka telefonlarla bağlanmaz. ne yapacağımı bilemiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuRRoUnDeR

quote:

Orijinalden alıntı: cykmr

ya bu nasıl bir saçmalıktır anlamadım! avea ve saat sorunu bende de var, teknik servise yönlendirdiler, yardımcı olmuyorlar. ayrıca sabahtan beri yukarıdaki E harfi yok ve hat çekse bile arama yapamıyorum!! güya nasıl olsa telefon alacağım, ucuz bulmuşken daha iyisi olsun dedim, telefon olarak kullanamıyorum. solitaire oynamak dışında hiçbir işe yaramıyor bu alet!!!!

birader makinayı bi fabrika ayarlarına döndür bakalım düzelecekmi saat problemi bu yöntemle düzelmez ama çekme problemi de düzelmez ise telefonda bir problem var demektir bu arda yukarıda e harfi olması yada olmaması pek birşey farketmiyor sanırım bende bazen oluyor bazen olmuyor hatta bazen e degil g harfi oluyor ama telefon genelde çekiyor

fabrika ayarlarına defalarca döndüm, hiçbir değişiklik olmuyor. ama diğer arkadaşların da dediği gibi, ben de dün bir turkcellle denedim, anında buldu şebekeyi. bende 2 avea hat var, biri 3-4 senelik, diğerini birkaç aydır kullanıyorum. ama ikisinde de aynı sorun var. hattın yeni- eski olmasıyla alakası yok bence.

• @SuRRoUnDeR
    Hocam sen kendi kullandığın clckalrm dosyasını atabilirmisin? Ben sadece o commentleri siliyorum herşey olduğu gibi aynı yerinde kalıyor ama bu sefer tarih saat bölümüne giremiyorum xml dosyanız hatalı düzeltin gibisinden bir hata veriyor
  • benq ya bir mail atayım avea sorunu için bakalım ne diyecekler. cevabı burda paylaşırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssoner1907

avea yi sorunsuz kullanan arkadaşlar;

sim kartlarınız çok mu yeni? bendeki sim kart 64kb yazan simkartlardan.3-4 sene falan oluyor alalı. daha sonra avea kartlarının özelliği değiştimi bilmiyorum açıkçası.

64 kb yazan daha yeni kartı olan bir arkadaşın kartını denedim yine çok geç bağlandı şebekeye. vodafone ve turkcell ise açar açmaz bağlanıyor. avea 5-15 dk arası oluyor.

fakat aynı kart başka telefonla sorunsuz şekilde şebeke bulabiliyor. o yüzden kafama karışıyor.

tlf bozuk olsa diğer kartlarla da bağlanmaz, yok kart bozuk olsa başka telefonlarla bağlanmaz. ne yapacağımı bilemiyorum :)

bende de aynı avea simkarttan var 2yıllık. şebekeyi bulması 5 10 sn sürüyor tel açılınca
  • burada t9 sorunu ve saat sorununun nasıl çözüleceğini anlatan arkadaşlara çok teşekkür ederim. dedikleri adımları uygulayınca çok kolay bir şekilde iki sorun da halloluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafidan

http://forum.donanimhaber.com/m_33002186/tm.htm
    arkadasım bu link te biraz anlatmaya calıştım ilk önce telefonunu unluck etmen gerekiyor ve bunu yaptıktan sonra turkçe t9 yuklemesi yapmalısın senın hatan buyuk ihtimal cab uzantılı dosyaları zip uzantılı zannederek acmaya calışmandan kaynaklanmıstır.
    dikkat et cab uzantılı dosyalar isletim sisteminde direk olarak kurulabilen dosyalardır.
    sonuç olarak linklerdeki programları indir ve inen dosyaları sag tıklama ve özellikler diyerek cab olup olmadıklarını kontrol et
    rar yada zip ise cıkart. cab haliyle telefonuna bluetooth, cardreader, yada usb yoluyla telefona yolla geriye kalan sadece kurulum için progranların uzerine tıklamak kolay gelsin...

quote:

Orijinalden alıntı: darklove99

Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler
    1- Bende T9 sorunu var T9 Türkçe olarak çalışmıyor nasıl düzeltebilirim?
    2- Bazı Arkadaşlar programlar paylaşmış java gibi değiller içerisinden birçok dosya çıkıyor(örnek:GoogleMaps) bu tür programları e72'me nasıl yükleyebilirim?

Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler...

arkadasım cok saol dediklerini yaptım hallettim artık hertürlü prog. atabiliyorm tekar tekrar saolasın.

• quote:

@SuRRoUnDeR
    Hocam sen kendi kullandığın clckalrm dosyasını atabilirmisin? Ben sadece o commentleri siliyorum herşey olduğu gibi aynı yerinde kalıyor ama bu sefer tarih saat bölümüne giremiyorum xml dosyanız hatalı düzeltin gibisinden bir hata veriyor

sanırım sen sda unlock islemini yapmadın, yada registry deki kısma elle timezone duzeltmeyi girdin. neyse

simdi bendeki clckalrm.cpl.xml i ve simdi bunu kuran ufak bir setup yaptım onu su adrese attımhttp://rapidshare.com/files/259171905/BenqE72AveaTimeZone.rar ister icindeki cab dosyasını cihaza atıp kurun, isterseniz xml dosyasını sizdeki ile degistirin ikiside olur. eger dosyayı manuel atacaksanız önce total commander ile özelliklerden system'ı + yapın, tabi tüm işlemden önce benq unlock ve sda unlock işlemlerini yapın,

kolay gelsin

• @cannonball
    Hocam benim telefonumun kilidi çoktandır açık. Zaten kilit kontrol programı var onla baktığım zaman açık olarak görünüyor ama bu commentlerin yeri ile ilgili bir sorun oluyor galiba hata veriyor saat menüsü. Neyse çok saol yardımın için hemen deneyeyim
  • bilgi paylasımınız icin tsk ederim arkadas

quote:

Orijinalden alıntı: cannonball

quote:

@SuRRoUnDeR

sanırım sen sda unlock islemini yapmadın, yada registry deki kısma elle timezone duzeltmeyi girdin. neyse

simdi bendeki clckalrm.cpl.xml i ve simdi bunu kuran ufak bir setup yaptım onu su adrese attım http:/****.com/files/259171905/BenqE72AveaTimeZone.rar ister icindeki cab dosyasını cihaza atıp kurun, isterseniz xml dosyasını sizdeki ile degistirin ikiside olur. eger dosyayı manuel atacaksanız önce total commander ile özelliklerden system'ı + yapın, tabi tüm işlemden önce benq unlock ve sda unlock işlemlerini yapın,

kolay gelsin

• arkadaşlar, benim telefon kapalıyken alarmı çalmıyor. bu genel bir durum mu yoksa ben mi beceremedim bu işi. alarmı kurup telefonu kapatıyorum fakat zamanı gelince alarm çalmıyor. daha sonra ben telefonu açıyorum, şu saatte alarm vardı diye çalmaya başlıyor. bu işi nasıl çözeceğim, bir bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grngck

arkadaşlar, benim telefon kapalıyken alarmı çalmıyor. bu genel bir durum mu yoksa ben mi beceremedim bu işi. alarmı kurup telefonu kapatıyorum fakat zamanı gelince alarm çalmıyor. daha sonra ben telefonu açıyorum, şu saatte alarm vardı diye çalmaya başlıyor. bu işi nasıl çözeceğim, bir bilgisi olan var mı?

maalesef kapalıyken alarm çalmıyor. Windows mobile cihazların hepsinde böyle. Ama şöyle birşiy yaparsın telefonu kapatmak yerine hatsız moda geçebilirsin. o şekilde çalıyor.
  • quote:

@cannonball
    Hocam benim telefonumun kilidi çoktandır açık. Zaten kilit kontrol programı var onla baktığım zaman açık olarak görünüyor ama bu commentlerin yeri ile ilgili bir sorun oluyor galiba hata veriyor saat menüsü. Neyse çok saol yardımın için hemen deneyeyim

cannonball dosyayı vermiş sanırım bir deneyin bakalım bende kendi dosyamı atayım akşam olmazsa onu da denersiniz
    buarada bende 5-6 senelik avea hat kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuRRoUnDeR -- 24 Temmuz 2009; 15:39:00 >
  • telefonu aldım.biraz yavaş olması dışında gayet iyi.birkaç tiyo vermek istiyorum yeni başlayanlara..

windows mobile kullandığı için dosya koruması var.dosya korumasını kaldırmak için yapmanız gerekenler şunlar..

açıklama:
    Cihazin windows klasorune yazma,editleme gibi mudahale etmek ve bazi registry ayarlarini degistirmek icin gerekli cihaz kilidi acma yontemi. Giris ekranini degistirmek, explorer giris sayfasini degistirmek, windows klasorunde degisiklik yapmak, baslat menusunu duzenlemek ancak bunla mumkun.
    1. rar icindeki unlock klasorunu oldugu gibi sd karta atin.
    2. firstinstall icindeki "E72_Unlock.cab" calistirin.
    3. "Unlock.Enable.cab" calistirin.
    4. Cihaz'ın guvenlik kilidi acilmistir.

"System.Default.cab" dosyasını çalıştırırsanız varsayılan ayarlara döner.
    "Unlock.Disable.cab" dosyasını çalıştırırsanız dosya koruması aktif olur.
    "Unlock.Enable.cab" dosyasını çalıştırırsanız dosya koruma pasif olur.

http://rapidshare.com/files/259538521/E72_unlock.rar.html

dikkat!!Bu işlemler için dosya korumasını kaldırmanız gerekiyor yoksa hata alırsınız.
    ---------------
    IE Cache'i karta taşıma

internet explorer icin temp cookie ve history klasorlerini cihaz hafizasi yerine sd kartta taşımak için ufak bir registry ayari yapiyoruz.

Cihazda registry'den

"HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell"
    anahtarını bulup.

Cache = \Storage Card\Application Data\IETemp\guest\Temporary Internet Files
    Cookies = \Storage Card\Application Data\IETemp\guest\Cookies
    History= \Storage Card\Application Data\IETemp\guest\History

şeklinde değiştiriyoruz ayarları.bunu yaparken hafıza kartınızın içindeki Application Data klasörüne gerekli klasörleri yaratmayı unutmayın.

cihazın kayıt defteri ayarlarını değiştirmek için elinizde http://www.ceregeditor.mdsoft.pl/files/CeRegEdit_Setup_0.0.5.1.exe yazılımı olmalı.yazılımı yükledikten sonra "Connection menusünden connect butonuna basmanız gerekiyor.Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra file menusünden save demeyi unutmayın.böylece yazılım pc nizden telefonunuzun kayıt defterini yönetmesini sağlıyor.

--------------
    keyfiniz yerine gelsin diye user agent yöntemini windows mobile platformu için açıklıyorum.

1-CERegEditor yazılımını pc de açın.connect ile bağlanın telefonun kayıt defterine.
    2-sırasıyla şu admınları takip edin.HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main
    3-ardından UA-Platform değerini açın ve "value data" kısmını "iPhone" olarak değiştirin.

ayarları save leyin. ve yavaşça telefonunuza yönelin.ardından internet explorer açın.

http://www.zinio.com/iphone/ adresini adres çubuğuna girin ve dergileri beleşe okuyun derim.
     BenQ E72 ¦ WinMo 6.0 - WiFi - 2 MP » Ana Başlık «

BenQ E72 ¦ WinMo 6.0 - WiFi - 2 MP » Ana Başlık «

e72 de user-agent yöntemini kendi uğraşımla buldum.bu yüzden teşekkürü bir borç bilirim.

• Burada telefon kullanımı ile ilgili bilgilerini üşenmeden paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler

ilk defa işletim sistemli bir telefon kullanıyorum ve anlatımlarınızla bir hayli yol aldım
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.