Şimdi Ara

BenQ E72 ¦ WinMo 6.0 - WiFi - 2 MP » Ana Başlık « (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
1
Favori
151.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abck

Arkadaslar bazı arkadaslar telın yavasladıgını soyluyor.
    Telde bır program calıstırıldıgında sız kapatmadan cıktıgınızda aslında calısıyor program.
    O yuzden programdan cıkarkan cıkıs yapan.
    Ayrıca telde gorev yonetıcısını acın ve kullanmadıgınız programları sonlandırın.
    Hız bu sekılde ıyılesıyor fakat genel ıtıbarıyle cok fazla bır hız beklemeyın.
    Ayrıca beın telde turkce t9 var saten ne gıbı bı sorun oldu acaba sızlerde?

arkadaşım, görev yöneticisini nasıl ve nereden açıyoruz?
  • Şu an rom yükleme ile ilgili bir döküman hazırlıyorum bu akşam tamamlar yarın paylaşırım. 2 hafta WM6.1 ve 1 haftadır WM6.5 kullanıyorum şu an için bir sorun yok.
  • kolay gelsin. rom nedir? bilmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SALVANO -- 20 Temmuz 2009; 19:10:05 >
  • kardeş rom update ı merakla beklıyorum. 6.5 ıle 6.1 ı karsılastırırsan hangısı daha rahat
  • bende cumartesiden beri aranızdayım :)

telefondan genel oalrak memnunum ama avea kullanıyorum ve telefonu kapatıp acınca şebeke bulması 5-10 dakikayı buluyor. benq ya mail attım yazılımsal bir hata olabilir teknik servise danısın diye cevap geldi.teknik servisi aradım,diger hatlarla falan da deneyin, ondan sonra gonderirseniz kontrol ederiz dediler.

sizlerde de boyle sebeke bulma sorunu varmı yoksa benim telefonumda bir bozukluk mu var yada yapılacak bir ayarla yada yukelenecek bir programla bu sorunu asmak mumkun mu? yardımlarınızı bekliyorum.

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssoner1907

bende cumartesiden beri aranızdayım :)

telefondan genel oalrak memnunum ama avea kullanıyorum ve telefonu kapatıp acınca şebeke bulması 5-10 dakikayı buluyor. benq ya mail attım yazılımsal bir hata olabilir teknik servise danısın diye cevap geldi.teknik servisi aradım,diger hatlarla falan da deneyin, ondan sonra gonderirseniz kontrol ederiz dediler.

sizlerde de boyle sebeke bulma sorunu varmı yoksa benim telefonumda bir bozukluk mu var yada yapılacak bir ayarla yada yukelenecek bir programla bu sorunu asmak mumkun mu? yardımlarınızı bekliyorum.

saygılar

vodafone kullanıyorum, bir problem yok, tel. açılması 45 sn kadar sürüyor.
    servisin dediği gibi başka bir hatta ait sim kartla dene aynı sorun devam ediyorsa tel.de problem var demektir. umarım tel.un değil sim kartın arızalıdır

• UYARI

Öncelikle belirteyim rom yükleme işlemi riskli bir iş ve orjinal rom elimizde olmadığı için geri dönüş olmayacaktır. Hentz servise yollamadım telefonu muhtemelen garanti dışı kalacaktır. Ama orjinal WM 6.0 işletim sistemi ile gelen E72 cihazımıza aha yene işletim sistemleri olan WM 6.1 ve WM 6.5 yüklemek isteyenler olacağından ben anlatayım. Bunları belirttikten sonra yükleme işlemini anlatayım.

Öncelikle alttaki [B]Benq E72.rar[/B] dosyasını bilgisayarınıza indirin ve winrarla herhangi bir yere çıkarın içindeki dosyaları. İçinde gerekli sürücü dosyaları ve yükleme programı mevcut.

Dowload :http://rapid share.com/files/258309471/Benq_E72.rar.html

Drivers klasörünün içindeki InstallP21USBDriver.bat dosyasını çalıştırın.

Yukarıdaki ekranı aldıktan sonra tamam deyip kapatın.
    Daha sonra telefon kapalı iken [B]0[/B] tuşuna basılı tutarak data kablosu ile bilgisayara bağlayın. Yeni donanım bulundu diyecektir. Aşağıdaki resimleri takip ederek kurulumu tamamlayınız

Telefonun driver tanıtım işlemi tamamladık. Şimdi telefonun bataryasını bir kez söküp takın ve tekrar 0 tuşuna basılı tutarak telefonu bilgisayara bağlayın. Daha sonra aygıt yöneticisinden [B]BenQ USBDev[/B] eklenip eklenmediğini kontrol edin.

Şimdi [B]Tools[/B] klasörü içindeki P21DTDownloadTool_Cack.exe programını çalıştırın. Sonra resimdeki gibi yükleyeceğiniz dosyaları seçin.

Eboot yazan yere [B]Flashing Files [/B] klasöründeki [B]ebootmdoc.nb0[/B] dosyasını seçin.

BDTL0 yazan yere [B]Flashing Files [/B] klasöründeki [B]reserved.dio[/B] dosyasını seçin.

OS yazan yere rom dosyamızı seçeceğiz. ikinci mesajda vereceğim rom dosyalarından istediğinizi indirip [B]Flashing Files [/B] klasörüne kopyalayın. Rom dosyaları genelde [B]"E72.dio"[/B] veya [B]"OS.dio"[/B] olarak adlandırılır.

Seçimlerinizi yaptıktan sonra "Enter OS after download" işaretleyin ve "Run" butonuna basın.

Rom Yüklama işlemi başlayacak.

Dear Gloria Lee ,
    Welcome to use the download toolInitial Device
    Registry CallBack Function...
    Get DT Version...
    Get DT Version Success
    This handset is unknown,
    Get Flash Infomation...
    Get Flash Infomation Success
    Get IMEI...
    Get IMEI from OTP OK-->23818181888
    Downloading EBOOT...
    12 25 37 50 100 Downloading EBOOT Success
    Verifing OS CheckSum
    Downloading OS...
    Format BTDL to 5M 71M...
    Start Downloading BDTL1...
    2 5 7 10 12 15 17 20 22 25 27 30 32 35 37 40 42 45 47 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 100 100 12 25 37 50 51 52 100 100 Downloading OS Success
    Verifing GSM CheckSum
    Downloading Reserved.dio...
    12 25 37 50 50 100 100 Downloading BDTL0 Success
    Restore IMEI...
    Restore IMEI ok
    Restore GSMFFS from FA...
    Restore GSMFFS from FA ok.
    Rebooting...
    Unregistry CallBack Function...
    --------------------------
    Download Process End.

Download Process End. yazısı çıktıktan sonra işlem tamamlanmıştır. cihazı açıp kapatıp kullanıma hazır.

2. Mesaja ekleyeceğim romlardan istediğinizi seçip kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExpeLLee -- 21 Temmuz 2009; 16:37:47 >

• emeğine sağlık yalnız birsey soracagım bu işlem vista da da oluyor mu yoksa xp mi gerekli ayrıca daha çnce vermiş olduğum sitede wm 6.0 romları mevcut. dileyen oradan yararlanabilir yalnız türkçe dil desteği bulmak lazım

LİNKTEKİ PASSWORD KISMINA:www.e72.pl yazmanız yeterli
    http://www.4shared.com/dir/11988024/d3b8fc6/sharing.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafidan -- 21 Temmuz 2009; 16:32:31 >
  • ROMLAR

WM 6.1 by qolejowy ver. 2.0

Celetask (pl)
    CorePlayer (en)
    JBlendJava_6,1 (pl, en)
    HTC Dialer (pl)
    Pakiet Documents To Go (en)
    OxiosMemory (en)
    PimBackupV2.8 (pl)
    Skyfire (en)
    Smsunaccent2 (en)
    Total Commander (pl)
    Voice Commander (pl, en)
    WM5torage (en)
    XnSmartphone (pl, enl)

İçinde bir çok program kurulu geliyor ve kullandığım en stabil rom. pek bir hatasını görmedim. İngilizce ve lehçe dilleri var. Türkçe paket yükledim çalıştı ama tamamı türkçe olmuyor.

Download : http://www.4shared.com/file/105964835/e3df5e3f/WM_61_Pl_Enlish_for_Benq_E72_ver_2_by_qolejowy.html

Windows Mobile 6.1 dla Benq E72 - Ver. 2

İçinde fazladan uygulama yok. ama gayet hızlı ve stabil.

Download : http://www.4shared.com/file/100637309/b42a13da/Benq_E72_WM61_V2.html

Windows Mobile 6.5 Standart

Şimdilik beta aşamasında bazı problemleri var önermiyorum. ama denemek isteyen olursa denesin türkçe dil paketi kurdum ama şimdilik tam çalışmıyor.

Download: http://www.4shared.com/file/114237826/b982e5b3/BenqE72WinMo65.html

rar şifresi: asian19

• quote:

Orijinalden alıntı: SALVANO

quote:

Orijinalden alıntı: ssoner1907

bende cumartesiden beri aranızdayım :)

saygılar

vodafone kullanıyorum, bir problem yok, tel. açılması 45 sn kadar sürüyor.
    servisin dediği gibi başka bir hatta ait sim kartla dene aynı sorun devam ediyorsa tel.de problem var demektir. umarım tel.un değil sim kartın arızalıdır

hocam turkcelle denedim saniyesinde şebeke buluyor anlamadım gitti bu olayı. şimdi telefon turkcelle gore ayarlanmış olabilir mi? zaten acılısta kapanısta falan turkcell reklamı cıkıyor. baka arkadasın avea ile denedim onda da gec buldu. turkcell 5-10 sn içinde buluyor ama. demekki telefondan degil sorun.

sim kartım biraz eski 4 yıllık falan bundan kaynaklı olabilirm i acaba? ama bu kartı baska telefona takınca hemen sebeke buluyor

• ya bu nasıl bir saçmalıktır anlamadım! avea ve saat sorunu bende de var, teknik servise yönlendirdiler, yardımcı olmuyorlar. ayrıca sabahtan beri yukarıdaki E harfi yok ve hat çekse bile arama yapamıyorum!! güya nasıl olsa telefon alacağım, ucuz bulmuşken daha iyisi olsun dedim, telefon olarak kullanamıyorum. solitaire oynamak dışında hiçbir işe yaramıyor bu alet!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: cykmr

ya bu nasıl bir saçmalıktır anlamadım! avea ve saat sorunu bende de var, teknik servise yönlendirdiler, yardımcı olmuyorlar. ayrıca sabahtan beri yukarıdaki E harfi yok ve hat çekse bile arama yapamıyorum!! güya nasıl olsa telefon alacağım, ucuz bulmuşken daha iyisi olsun dedim, telefon olarak kullanamıyorum. solitaire oynamak dışında hiçbir işe yaramıyor bu alet!!!!

valla kardeş sorun nedir anlamadım. vodafone ve turkcell de hiçbir sorun olmadan çekiyor denedim ama avea olunca olmuyor. telefon bozuk desem diğerlerini de çekmez, avea ile ilgili sorun nedir anlayamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: caggg

saatle ilgili sorunu bende yaşadım ama çözdüm arkadaşlar,,,
    Ajanda içerisinde Fizz Travellr var oradan girip yer seçeneğini Ankara/Turkey seçiyosunuz sonra Ayarlar ın içerisindeki saat ayarını GTM+2 Atina,İstanbul yapıyosunuz..

fizz traveller içinde ankara/turkey seçeneği yok bende
  • hala şu saat sorununa tam açıklamalı bir çözüm bulunamadımı
  • cannonball arkadaşım değiştirdiğin dosyayı buraya koyabilirmisin .... eğer gerçekten saat sorununu çözüyorsa...
  • avea sorunu hala devam ediyor.kafayı yicem valla. neden turkcell ve vodafone de baglantı sorunu yokta avea da var ya
  • Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler
    1- Bende T9 sorunu var T9 Türkçe olarak çalışmıyor nasıl düzeltebilirim?
    2- Bazı Arkadaşlar programlar paylaşmış java gibi değiller içerisinden birçok dosya çıkıyor(örnek:GoogleMaps) bu tür programları e72'me nasıl yükleyebilirim?

Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklove99 -- 22 Temmuz 2009; 17:13:59 >
  • Ben de Avea kullanıyorum ama bende bir bağlantı sorunu yok Sizin sim kart eski demiştiniz sorun büyük ihtimal bundan kaynaklanıyordur telefon eski çipli sim kartlarda arza çıkartabiliyor. Bende telefon kendiliğinden kapanıyordu sim kartın çipi aşınmış olduğundan ama şimdi bir sorun yok.

Ben şu saat olayını hala düzeltemedim çünkü telefonu PC ye bağlayınca windows dizinini göremiyorum gizli dosyalar açık olduğu halde. Nasıl telefonun windows dizinini görebilirim? Herhangi bir program var mı bunun için? (telefonun kilidi de açık bu arada)
  • arkadaslar saat olayını ben cözdüm anlatayım sizlere sorun kalmayacak öncelikle hala kurmayan arkadaslar varsa ajanda içindeki fizz traveler programının kurulumunu yapsınlar daha sonra program acılınca goruntule-dünya saatleri kısmından ankarayı secsinler ankara listeden yok diyen arkadaslar için soyluyorum. daha sonra da alt tarafta saga ve sola giden iki yon tusu var ekranda programın menulerı windows un değil. En solda secenekler kısm ı var seceneklere kadar gelin ve yukarıdaki lisstede saat/tarih diye bir secenek var onu yerel olarak isaretledikten sonra telefonun sağ ust tusunu kullanarak seceneklere girip 5 numarada cihaz saatini ayarla diye bir öğe var ona tıklayın. Telefon internete bağlanıp güncelleştirmeyi yapacaktır. Sorun buyuk ihtimalle 1 saatlik yaz saati uygulamasından kaynaklanmaktadır..
    ***fakat butun bu işlemlerden once menu/ayarlar/saatve alarm/tarih e saat bolumunden saat diliminin GMT+2 atina, istanbul olarak ayarlı olduguna emin olun
    ben problemimi cözdüm insallah sizlerede yardımcı olabilmişimdir.
    ayrıca ilk aldıgım gunden beri avea kullanıyorum bir sorun yok arkadasların problemi sim kartlarından kaynaklanıyor olabilir

• http://forum.donanimhaber.com/m_33002186/tm.htm
    arkadasım bu link te biraz anlatmaya calıştım ilk önce telefonunu unluck etmen gerekiyor ve bunu yaptıktan sonra turkçe t9 yuklemesi yapmalısın senın hatan buyuk ihtimal cab uzantılı dosyaları zip uzantılı zannederek acmaya calışmandan kaynaklanmıstır.
    dikkat et cab uzantılı dosyalar isletim sisteminde direk olarak kurulabilen dosyalardır.
    sonuç olarak linklerdeki programları indir ve inen dosyaları sag tıklama ve özellikler diyerek cab olup olmadıklarını kontrol et
    rar yada zip ise cıkart. cab haliyle telefonuna bluetooth, cardreader, yada usb yoluyla telefona yolla geriye kalan sadece kurulum için progranların uzerine tıklamak kolay gelsin...

quote:

Orijinalden alıntı: darklove99

Merhaba arkadaşlar herkese iyi günler
    1- Bende T9 sorunu var T9 Türkçe olarak çalışmıyor nasıl düzeltebilirim?
    2- Bazı Arkadaşlar programlar paylaşmış java gibi değiller içerisinden birçok dosya çıkıyor(örnek:GoogleMaps) bu tür programları e72'me nasıl yükleyebilirim?

Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.